СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 755
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Добре де, на какво всъщност разчитаме във второ класиране? След като мястото на  дете, което не се е записало се пази и при второ класиране, чакащите разчитаме на писмен отказ от кандидатури от страна на родители, чиито деца са класирани  по желания различни от първо. Според мен никой няма да заяви, че се отказва от ОДЗ, в което е класиран по второ или трето желание, а ще си чака второ класиране, ако се придвижи по- нагоре, но няма да откаже и сигурната възможност. Е, от къде тогава ще дойдат освободените места за второ класиране  newsm78? Извинявам се, ако въпросът е дискутиран в по-горните постове и аз съм пропуснала. Моля, някой ако е по-наясно с този алгоритъм на класиранията, да ми го разясни и на мен.

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 13:54 от buni

# 676
а в нашата детска градина не искаха никакви документи, въпреки че бях ходила до педито. Само копие от акта за раждане.

# 677
  • София
Бини, дикутирахме го и се чудихме и ние!

В нашата градина местата намаляват - явно директорката отразява записванията своевременно!

# 678
днес нещо не съм добре с главата, ще ме простите.

чета съседната тема за приема в ДГ тази есен и там имаше постинг как и сега може да се кандидатства за следващата есен, 2009. това вярно ли е? системата си била отворена и можело и сега да се кандидатства... Shocked

# 679
Мерси, kg. sofia!

Значи ли това ,че от есента ще започне новото кандидатстване за догодина?

Mисля, че да - за децата, които не са кандидатствали тази година. А тези които са кандидатствали - си запазват регистрациите и класирането до момента.

# 680
Добре де, на какво всъщност разчитаме във второ класиране? След като мястото на  дете, което не се е записало се пази и при второ класиране, чакащите разчитаме на писмен отказ от кандидатури от страна на родители, чиито деца са класирани на по желания различни от първо. Според мен никой няма да заяви, че се отказва от ОДЗ, в което е класиран по второ или трето желание, а ще си чака второ класиране, ако се придвижи по- нагоре, но няма да откаже и сигурната възможност. Е, от къде тогава ще дойдат освободените места за второ класиране  newsm78? Извинявам се, ако въпросът е дискутиран в по-горните постове и аз съм пропуснала. Моля, някой ако е по-наясно с този алгоритъм на класиранията, да ми го разясни и на мен.

Май чакаме да отпаднат  "фалшивите предимства" и някой да реши да си запише детето на 3-то желание, ако е прието на 3 и 4 например.
Само това засега.

# 681
  • София

В нашата градина местата намаляват - явно директорката отразява записванията своевременно!
Вени, значи не съм само аз неразбиращата. Дано от Столична община ни го разяснят. А къде виждаш, че местата намаляват?

# 682
  • София
9. Приети сме в градина, която е пето желание. Искаме да участваме във второто класиране, за да видим дали няма да се класиране на по-добро желание. Ако на второ класиране не ни приемат в друга градина, ще загубим ли мястото си в първата?

Не, няма да загубите мястото си. Ако системата не Ви класира за по-добро желание, мястото ви в градината при първо класиране ще се запази.

Забележете, че при второ класиране ще трябва да се запишете, ако искате да посещавате градината. Ако не се запишете, кандидатурата Ви ще бъде деактивирана. За последващите класирания ще останат активни само тези кандидатури, които са били с по-добрите желания.
А ако се появи дете с предимство (незаявено досега, но отметнато за 2-ро класиране) няма ли то да се класира на въпросното място, което се "пази"?

Не, отива след мястото, което се "пази"

# 683
  • София

Вени, значи не съм само аз неразбиращата. Дано от Столична община ни го разяснят. А къде виждаш, че местата намаляват?
Като цъкнеш на градината, за всяка група има свободни места и те намаляват. И в нашата градина се промениха.

# 684
  • София
Добре де, на какво всъщност разчитаме във второ класиране? След като мястото на  дете, което не се е записало се пази и при второ класиране, чакащите разчитаме на писмен отказ от кандидатури от страна на родители, чиито деца са класирани  по желания различни от първо. Според мен никой няма да заяви, че се отказва от ОДЗ, в което е класиран по второ или трето желание, а ще си чака второ класиране, ако се придвижи по- нагоре, но няма да откаже и сигурната възможност. Е, от къде тогава ще дойдат освободените места за второ класиране  newsm78? Извинявам се, ако въпросът е дискутиран в по-горните постове и аз съм пропуснала. Моля, някой ако е по-наясно с този алгоритъм на класиранията, да ми го разясни и на мен.

Място може да се освободи ако има заявено фалшиво предимство и директорката даде отказ в системата, също място може да се освободи когато някои родител с класирано дете откаже да го запише там (моя приятелка се ориентира към частна градина) и от там също се освобождава място

# 685
  • София
...

Май чакаме да отпаднат  "фалшивите предимства" и някой да реши да си запише детето на 3-то желание, ако е прието на 3 и 4 например.
Само това засега.

В такъв случай детето ще бъде прието (класиране) само по 3-то желание. Можеш да си в листата на чакащите в повече от една градина, но по едно и също време може да си класиран само на едно място. Коментирахме го и по-рано.  Peace

# 686
  • София
Извинявам, ако въпросът ми е повтори, но не разполагам с достатъчно време да прегледам последните страници.
Питането ми е към господина от kg. sofia-какъв е проблемът да се покажат часовете на записване на децата и да бъдат видни на всички. Това е единственият начина да има прозрачност на това класиране и да сме сигурни, че няма набутани деца с връзки или спонсорство. Времената са нещо като балове, както може да се класира по успех. Така вместо да подреждате приетите и чакащите деца по азбучен ред, бихте могли да ги подредите по:
1.предимства, сила на предимствата и време на подаване на документите
2.време на подаване на документите на децата без премиства за 1-во желание
3.време на подаване на документите на децата без премиства за 2-во желание и така нататък.
Където и да кандидатсваш- в училище, ВУЗ, курсове и т.н., можеш да видиш и оценките и бала на всички кандидати.
Вторият ми въпрос е следният-преди около 1 месец в групата на едно наше другарче в 1-ва група е постъпило  ново дете. Как точно е кандидатствало това дете, как се е класирало и защо аз лично е трябвало да кандидаствам за тази група от интернет и да чакам общото класирене от 31,05,2008 и преди това не е имало възможност да си запиша детето?
Третият ми въпрос-ще има ли проверка, кога и от кога на директорките и приема на деца с предимства.

# 687
  • София
marissha, не съм "господина от kg.sofia.bg", но от поста си мисля, че трябва да доуточним нещо от регламента - така, както аз го разбирам, дори и някой да е писал дадена ДГ като второ желание, но е с по-ранен час на кандидатстване от друг, който я писал като първо, пак се класира този с второто желание заради по-ранния час.  Hug

# 688
  • София
marissha, не съм "господина от kg.sofia.bg", но от поста си мисля, че трябва да доуточним нещо от регламента - така, както аз го разбирам, дори и някой да е писал дадена ДГ като второ желание, но е с по-ранен час на кандидатстване от друг, който я писал като първо, пак се класира този с второто желание заради по-ранния час.  Hug
Не, нещо не с съм се изразила ясно.
Нали първо се разглеждат и класират предимствата помужду тях си.
После хората с 1-во желание се класират по час на кандидатстване помежду тях си.
После хората с второ желание пак помежду си по час на кандидатстване-ако са останали свободни места  все още.
И така нататък...
Аз към регламента не мога да измисля сериозни забележки.
Но ме дразни, че самото кандидатсване не се визуализира за всички по този начин.

# 689
  • София

Точно така   bouquet

А относно предимствата и пояснението им - умишлено вида предимство не се конкретизира, това е лична информация, която не трябва да седи на видно място като някъкъв сайт.

Общи условия

Активация на акаунт