СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 613
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 855
Колкото и да я нищим тази тема, няма да намерим справедливост и винаги, когато иска 4овек ще може 4рез пари и роднини да се уреди където си поиска. Така 4е вси4ко е абсолютно безмислено!!!

# 856
Как става следното:Кандидатстваш  за"0"свободни места,по 1-во желание са 3 бр.деца.Логично е ,че сме в тази тройка "чакащи".До тук добре,обаче как от №2 сьс статут "чакащ"системата ни прати на №4 в десятката,а сьщевременно НЯМА свободни места и в момента.И това ,че градините трябвало да работят в сьбота на 31.05.2008 до обяд не се спази от всички директорки.

# 857
  • София
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство.

В коя група, аз не виждам такова нещо, и в трите групи 2005/6/7 няма чакащи с предимство  newsm78
А това: http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo0OntzOjk6InJhdG … 7czoyOiI2MCI7fQ==
или аз не съм разбрала правилно newsm78

Това значи че няма прием за 2007 г група, а в същото време има 3-ма чакащи ако/когато се освободи място. Но място надали ще се освободи, тъй като приемът е 0 бр. тоест няма такава група

# 858
  • София
Независимо,че сме от приетите на първо класиране искам да споделя,че не е редно да има никакви разминавания между списъците на вратите на детските заведения и списъците на сайта.Аз случайно забелязах в една от градините подобно разминаване и веднага ме навежда на мисъл за мошенничества.Ако си спомняте дори попитах kg.sofia.bg на какво би се дължало, но от там ми отговориха,че не е възможно - е самите те признаха,че е възможно!!!Както и ме дразни историята с текущия прием, защото според мен много хора по този начин си уредиха децата извън класирането, което всички ние чакахме.Независимо дали си в първа, втора или трета група едно дете прието в края на април няма да се включи пълноценно в образователната програма, тъй като тя е към края си и е редно като е кандидатствало в системата да чака заедно с всички останали!Говорим за текущ прием, където става на въпрос обикновено за свободни 1,2 или максимум три деца и от първа група нагоре!
Също така съм неприятно изненадана, че има хора които са отметнали предимство с надеждата,че са "по-хитри" от всички останали и така ще си осигурят безпрепятствено влизане в детското заведение.До кога ще живеем в държава, където всеки се стреми да прецака другия и то по възможно най-елементарен начин!?

# 859
  • София
Как става следното:Кандидатстваш  за"0"свободни места,по 1-во желание са 3 бр.деца.Логично е ,че сме в тази тройка "чакащи".До тук добре,обаче как от №2 сьс статут "чакащ"системата ни прати на №4 в десятката,а сьщевременно НЯМА свободни места и в момента.И това ,че градините трябвало да работят в сьбота на 31.05.2008 до обяд не се спази от всички директорки.

От номер 2 на номер 4 става, след като са се появили хора с предимство и са ви изместили назад. А колко общо са първите желания няма никаква връзка с номера ви

# 860
  • София
Независимо,че сме от приетите на първо класиране искам да споделя,че не е редно да има никакви разминавания между списъците на вратите на детските заведения и списъците на сайта.Аз случайно забелязах в една от градините подобно разминаване и веднага ме навежда на мисъл за мошенничества.Ако си спомняте дори попитах kg.sofia.bg на какво би се дължало, но от там ми отговориха,че не е възможно - е самите те признаха,че е възможно!!!...

Моля кажете коя е градината с разминаването

# 861
Ох,аз пак се намесвам като недоразбрала - това по-горното е логично и го разбирам, но... но защо пред изнесения списък в градината пише - Приети деца в ясла към 31.05.2008г?, а  нали няма свободни места? Като спре дъжда отивам да снимам списъка,че да не си говоря така и да ми обясните пак Sad

# 862
  • Ланкър, планините Овнерог
sellena, набор 2006 също е за ясла и за това има списък с приети.

набор 2007
набор 2006

# 863
Системата се третираше като Удобство, Като Екстра.

Системата е единственият начин да запишеш детето.
Без алтернатива. И ако и от това не се интересуваш....?!
Докато не се построят нови градини........

Аз не съм казала да НЕ СЕ интересуваш.Но съгласи се, че Гласност какво се случва и разяснения ТУК има повече, отколкото на сайта или от общината.И да влизаш честичко също си има неудобства за някои.Аз, както казах-имам възможност да вися по цял ден и пак не улавях всички промени.Какво остава за човек, който през две седмици влиза, за да следи-направо си изпуска шанса да заяви предимство. Whistling

# 864
  • София
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.

Това, че по - малкото дете не е прието може да не е от системата, имало ли е места в градината, всичко приети ли са с предимство, вие сред чакащите ли сте. Такива подхвърлени неточни публикации не могат да доведат до смислен отговор

# 865

набор 2007
набор 2006

Вече става нахално от моя страна да питам Embarassed, но как да го разбирам това,че има приети в яслата от набор 2006 -  нали  могат да кандидастват  всички деца,които са навършили съответната възраст за ясла, а не според това коя година са. Защо за деца,родени  декември 2006-та  и деца родени януари 2007 е различно кандидатсването,когато става въпрос за кандидастване в една и съща група.

# 866
  • Ланкър, планините Овнерог

набор 2007
набор 2006

Вече става нахално от моя страна да питам Embarassed, но как да го разбирам това,че има приети в яслата от набор 2006 -  нали  могат да кандидастват  всички деца,които са навършили съответната възраст за ясла, а не според това коя година са. Защо за деца,родени  декември 2006-та  и деца родени януари 2007 е различно кандидатсването,когато става въпрос за кандидастване в една и съща група.

Още при кандидатстването бяха разделени и се знаеше за кой набор колко свободни бройки има. Това мисля е по преценка на директора. Например в 11ОДЗ имаше нулев прием за набор 2006.

# 867

От номер 2 на номер 4 става, след като са се появили хора с предимство и са ви изместили назад. А колко общо са първите желания няма никаква връзка с номера ви
ooooh!

# 868
  • София
Мисля, че няма нужда от допълнителни коментари по темата приети "с предимство" . В посочените ОДЗ -та обявените свободни места са много малко и един човек е достатъчен в рамките на 2 часа да провери предимствата и на трите места на приетите деца  Joy Ако КПД-то на хората ви е такова, че ви е необходима армия за тази проверка мисля, че трябва сериозно да се замилите  с какво хора работите Joy
Що се касае за емоцията, нормално е да я има след като за 2-ри път съм потърпевша от ситуацията в ОДЗ Детелина конкретно! Нагло е да продължавате за заблуждавате хората за 100% прозрачност на приема.

Ако беше малко по - наясно щеше да знаеш, че един човек проверка не може да свърши, сформира се комисия с представители на различни институции и КПДто няма нищо общо. Но тук май навлизаме в излишна реторика и коментарите са излишни ...

# 869
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство

Предполагам че това е така защото  децата с предимство са приети по първо желание в друго ОДЗ , а като второ  са заявили въпросните детски заведения и са в списака на чакащи. Така е и в 77 и 85 ОДЗ . Половината от децата които са приети в 85 ОДЗ са в списъка на 10 те чакащи в 77 одз

Общи условия

Активация на акаунт