СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 639
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 825
Ами места няма, ако се освободи място, ще вземат номер 1, ако пак се освободи място- номер 2
Това го разбрах. Не разбирам защо в същия списък,който е принтиран и закачен на вратата на градината, не е написано името на сина ми, а тук е?
Ако има разминаване в списъците, би следвало да се обърнеш към общината, отдел Образование, да си направят проверка.

Единствената възможност за разминаване между разлепените списъци и тези в системата е разлепените списъци да са за групите с текущ прием където имаше класиране една седмица преди 31.05.2008г. Ако списъците са от тогава, възможно е да има разминаване с текущите, защото местата и списъците на чакащите за групите с текущ прием бяха обновени на 31.05.2008г.

Това, което директорите трябва да направят е да отпечатат списъците за текущите групи отново и да ги разлепят. Така ще отразят промените към 31.05.2008г. Ще изпратим специално съобщение до директорите да обновят списъците.

Разминаване на списъците за групите с прием от септември принципно не е възможно, защото те са генерирани само веднъж.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 826
А отчетохте ли факта, че има хора които не разполагат с личен интернет или с достъп до такъв, създадоха си е-mail само за случая и съответно не са разбрали, че трябва да добавят такива данни? Това потвърждаване на предимствата и ЕГН та, трябваше да става по време на регистрацията, а не един месец преди класиране.

Има майки /аз лично в неделя, на Празника на детето, бях свидетел на разговор с една мама в парка/, които въобще не се бяха заинтересовали дали детето им е прието или не. Липсата на интернет въобще не е оправдание. Иначе нямаше да се кандидатсва по този начин. Ако и сън не те лови, докато не го запишеш, всеки ден ще ходиш я до роднина, я до съседа или до залата в квартала /ако не ползваш домашно РС/.
Друга майка пък не била искала да запише приетото на 1-во желание дете и щяла да изчака 2 класиране и тепърва да си размести желанията, заради липсата на алуминиева дограма в ДГ с първо желание. Била го посетила след излизане в събота на списъците.
В неделя се наслушах на такива абсурди....Никой не оправдавам, че не се е интересувал относно приема на детето си.
Все другите са виновни........

# 827
  • София
Едно въпросче: Класираните, но неприети със сигурност ли си запазват мястото или има възможност да са изместени от НОВО ПРЕДИМСТВО? Защото като гледам, че има доста чакащи с предимство, е напълно възможно да си пренаредят желанията за градина, в която има незаписали се и чакащи без предимство. И да не се окаже тогава, че не сме приети по по-горно желание, пък губим това, на което сме класирани, заради дете с предимство. Все пак при 2 кандидатствали деца, ако едното е прието на първо класиране, второто от чакащо макар и на н-то място изведнъж става с предимство. А и системата май отчита местата като свободни newsm78
Дано сте ме разбрали Confused

# 828
Системата се третираше като Удобство, Като Екстра.Не е нормално да влизаш по Н пъти на ден, за да следиш новите функционалности.Това за мен не е удачно също, но го премълчах.Аз имам тик вече да посягам към този сайт... SickВитруалната опашка с нищо не помогна.Преди поне с едно отвисяване пред градината се решаваше всичко, сега, освен, че отвисяхме пред компютрите, сме длъжни да следим кога какво са качили.Не го приемам за удобство.Отделно-вече започнах да следя всеки ден по няколко пъти дали няма нещо да бъде променено. ooooh!Това, че качихте новата функционалност с предимствата , въпреки, че влизах всеки ден-разбрах пак от Тук.Не се прави така бе Хора!Ако трябва и по ТВ ще излезнете да кажете!!!

# 829
  • София
А отчетохте ли факта, че има хора които не разполагат с личен интернет или с достъп до такъв, създадоха си е-mail само за случая и съответно не са разбрали, че трябва да добавят такива данни? Това потвърждаване на предимствата и ЕГН та, трябваше да става по време на регистрацията, а не един месец преди класиране.

Има майки /аз лично в неделя, на Празника на детето, бях свидетел на разговор с една мама в парка/, които въобще не се бяха заинтересовали дали детето им е прието или не. Липсата на интернет въобще не е оправдание. Иначе нямаше да се кандидатсва по този начин. Ако и сън не те лови, докато не го запишеш, всеки ден ще ходиш я до роднина, я до съседа или до залата в квартала /ако не ползваш домашно РС/.
Друга майка пък не била искала да запише приетото на 1-во желание дете и щяла да изчака 2 класиране и тепърва да си размести желанията, заради липсата на алуминиева дограма в ДГ с първо желание. Била го посетила след излизане в събота на списъците.
В неделя се наслушах на такива абсурди....Никой не оправдавам, че не се е интересувал относно приема на детето си.
Все другите са виновни........
Не всеки е като нас, да следи форума и да се интересува чак толкова. Познавам хора с личен компютър и Интернет, на които аз казах да влязат да си видят предимствата. И те имаха нужда и желание да бъдат приети (което и стана), но просто не предполагаха, че трябва да следят редовно сайта за промени.
Реално когато кандидатстваш за нещо, не предполагаш, че постоянно ще има промени и нововъведения, нали всичко трябва предварително да е уточнено и фиксирано. Кандидатстваш, попълваш данни и чакаш класиране. Това би трябвало да е алгоритъмът.

# 830

Има предостатъчно начини за достъп до Интернет – навсякъде има Интернет кафета, директорите могат да осигурят достъп също. В наше време извинението за липса на елементарна компютърна грамотност вече е със същата сила, както и извинението за липса на елементарна езикова грамотност, т.е. неприемливо е в условията на голям европейски град.

Забележете, че има проблем само в случаите, когато тези данни са били подадени погрешно. Ако заявените предимства са удостоверими, няма проблем.

Когато някой е заявил погрешно предимство при първо класиране, кандидатурата му не се отхвърля, а само се пренасочва за второто класиране. Там се подрежда на общо основание.

Действително, регистрациите и заявките за предимства трябваше да се извършат преди самите кандидатствания. Да не говорим, че кандидатстванията не биваше да зависят от минутата и секундата на подаване. Но това са проблеми на стария регламент. Сега е важно да извършим нормално класиране и записване. Като привърши този процес, трябва да се фокусираме върху обсъждането и приемането на новия регламент.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

# 831
  • София
Едно въпросче: Класираните, но неприети със сигурност ли си запазват мястото или има възможност да са изместени от НОВО ПРЕДИМСТВО? Защото като гледам, че има доста чакащи с предимство, е напълно възможно да си пренаредят желанията за градина, в която има незаписали се и чакащи без предимство. И да не се окаже тогава, че не сме приети по по-горно желание, пък губим това, на което сме класирани, заради дете с предимство. Все пак при 2 кандидатствали деца, ако едното е прието на първо класиране, второто от чакащо макар и на н-то място изведнъж става с предимство. А и системата май отчита местата като свободни newsm78
Дано сте ме разбрали Confused

Не, ако си класиран и незаписан системата пази мястото ти до следващото класиране, точно това място, на което си бил класиран и на предишното класиране. Освен ако не си класиран на по - горно желание. Новите предимства се съревновават с чакащите, не с класираните

# 832
Има предостатъчно начини за достъп до Интернет – навсякъде има Интернет кафета, директорите могат да осигурят достъп също. В наше време извинението за липса на елементарна компютърна грамотност вече е със същата сила, както и извинението за липса на елементарна езикова грамотност, т.е. неприемливо е в условията на голям европейски град.
 Shocked

всеки ден трябва да посещавам и-нет кафе???за да следя новите функционалности и телепатично трябва да знам, че съществуват предпоставки за качването на такива???Това няма общо с компютърната грамотност!

# 833
интересно се е получило може и да е съвпадение ходи даказвай че не е Mr. Green

И аз се чудех, как да поискам да се разгледат всички предимства, от някаква комисия  може би newsm78 аз видях в списъците деца, които познавам и знам на 100%, че нямат предимства, а са класирани "с предимство".
Не знам, за каква прозрачност се говори погледнете всички ОДЗ-та в община Триадица, няма дете прието без "предимство", поне за 3 от приетите мога да докажа, че родителите не са инвалиди, децата нямат братя и сестри, не са от многодетни семейства, нито са социално слаби  newsm78 ...
И не мога да си обясня, защо ако не се запишеш на 1-во класиране не губиш права, а държиш мястото  newsm78

# 834
Системата се третираше като Удобство, Като Екстра.

Системата е единственият начин да запишеш детето.
Без алтернатива. И ако и от това не се интересуваш....?!
Докато не се построят нови градини........

# 835
Моля ви се , не се излагайте допълнително!
Проблеми имаше и продължава да има!
пенелопа е напълно права!

Похвално е, че се осмелихте да дойдете да разяснявате в нашия форум, та да не разчитаме само на мамите от СНБМ, ама наистина трябва да отчетете, че не всеки има достъп, знания и желание за интернет достъп!

В наше време извинението за липса на елементарна компютърна грамотност вече е със същата сила, както и извинението за липса на елементарна езикова грамотност, т.е. неприемливо е в условията на голям европейски град.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

То е недопустимо да няма места в детските градини в тоя европейски град, то това е същината на въпроса!

# 836
  • София

И аз се чудех, как да поискам да се разгледат всички предимства, от някаква комисия  може би newsm78 аз видях в списъците деца, които познавам и знам на 100%, че нямат предимства, а са класирани "с предимство".
Не знам, за каква прозрачност се говори погледнете всички ОДЗ-та в община Триадица, няма дете прието без "предимство", поне за 3 от приетите мога да докажа, че родителите не са инвалиди, децата нямат братя и сестри, не са от многодетни семейства, нито са социално слаби  newsm78 ...
И не мога да си обясня, защо ако не се запишеш на 1-во класиране не губиш права, а държиш мястото  newsm78

Кажи ми моля те за данните на децата и ще направим проверка на предимствата. Няма как да се провери достоверността на 3500 предимства ръчно, затова на този етап проверката се прави по сигнал. Ако искате да се опитаме да направим нещо ни кажете точната информация, не само да си чешем клавиатурите (последното не е насочено лично към теб, отнася се към всички нас)

# 837
mamami4e  за съжаление няма нищо странно или подозрително  Crazy
Погледни 8 ОДЗ Таврия 20/20 с предимства и чакащи с предимства.
От 400 деца все 20 ще имат брат/сестра в яслена група.
    Аз пък мога да ви кажа кое дете на кого е сестриче или братче и на приетите ,и на резервите. Laughing Така,че грешка няма.

# 838
  • София
...
...

Предимство за "социални слаби" и без това няма. Ето ги предимствата: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=59 .

# 839
  • София

И аз се чудех, как да поискам да се разгледат всички предимства, от някаква комисия  може би newsm78 аз видях в списъците деца, които познавам и знам на 100%, че нямат предимства, а са класирани "с предимство".
Не знам, за каква прозрачност се говори погледнете всички ОДЗ-та в община Триадица, няма дете прието без "предимство", поне за 3 от приетите мога да докажа, че родителите не са инвалиди, децата нямат братя и сестри, не са от многодетни семейства, нито са социално слаби  newsm78 ...
И не мога да си обясня, защо ако не се запишеш на 1-во класиране не губиш права, а държиш мястото  newsm78

Момичета следя темата и за пореден път ми прави впечатление подобна публикация. Хайде нека тези от вас, които знаят за такива случаи да излезнат с конкретни имена, да се свържат с представителите на Сдружението (мисля, че Lovi татко беше посочил на предишна страница всички начини) и наистина да се провери, а не само да се коментира и пише  тук! Само по този начин могат да се отстраняват тези нередности, а съответните директорки да си понесат последствията ако са си затворили очите!

П.С. Докато напиша поста си Куки вече е апелирала за същото Peace

Общи условия

Активация на акаунт