СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 780
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте на всички!
тази система за класиране ще ни побърка всички   smile3511 Banghead Banghead
изправих се пред един проблем на който от сайта неми отговарят
на регистрацията на детето е отбелязано -предимство брат/сестра БЛИЗНАК
но за да се активира такова предимство трябва да се вкара ЕГН иначе не го приема като промяна
КАК точно се отчита такова предимство ако изобщо не е вписано ЕГН
Точно това е довода за отказано записване при класиране
като е указано  заявените предимства ще бъдат определени автоматично
 след посочване на ЕГН на другото дете
КАК става без ЕГН  
писах но от системата нямат точен отговор
ако някой може да помогне със съвет моля за помощ
 newsm17

# 781
Здравейте!Незнам вече към кого да се обърна и затова ви моля да ми помогнете с имформация. Проблемът ми е следния - дъщеря ми посещава ОДЗ и синът ми би следвало да е с предимство при приемане в същото ОДЗ. Оказа се обаче, че не е приет. Отидох при директорката за разяснение - бил роден 04.02.2007 и е невъзможно да се приеме. Казах й,че е с предимство, а тя ми каза, че нямало значение  -тази година не се приемали деца,родени 2007. Вярно ли е това? Тя каза,че не зависело от нея. На въпроса ми защо след като не зависи от нея, детето ми не е във списъка, изнесен в градината,с второ класиране, след като е под номер 2  чакащ в списъка на общината, той не е там, тя мълчеше тъпо и чакаше да  си тръгна. Дори не попита за кое дете става въпрос. Какво да правя? Писах на формата за обратна връзка, но и от там ни стон,ни вест. С предимство ли са децата,родени 2006? Много съм отчаяна Cry

Зависи от ОДЗто, има такива, в които приемат само 2006 г, има такива с прием само 2007 г, има и такива с прием и двете години. За кое ОДЗ става въпрос, вслез в профила на градинат аи там е описано за кои групи се кандидатства и има прием. Явно списъла пред градината е само за набор 2006 и и се приемат само деца с този набор, а вие сте чакащи за група, която няма прием и затова ви няма в списъците пред градината
Става въпрос за 17ОДЗ "МЕчо Пух" - Младост 1.
Ето какво пише в нета:
Столична община

17 ОДЗ 'Мечо Пух ', Младост

От 01.09.2008 г. - Ясла 1, родени 2007 г.

Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Няма свободни места

Списък на чакащите деца към 31.05.2008
(10 от общо 115 - подредени според регламента)
 1. Андреа Яворова Ангелова предимство
2. Мирослав Мирославов Петков предимство
3. Владимир Маргаритов Цветков предимство
4. КЛАРА МИРОСЛАВОВА ДОЛАПЧИЕВA 
5. Рая Десиславова Иванова 
6. Християн Андреев Георгиев 
7. Ема Николаева Петрова 
8. Никола Иванов Господинов 
9. Божидар Емилов Василев 
10. Ива Василева Василева

Моето дете е под втори номер ,но не фигурира в списъка,изнесен в градината!Аз ли бъркам някъде и не разбирам за какво става въпрос?

# 782
Ами места няма, ако се освободи място, ще вземат номер 1, ако пак се освободи място- номер 2

# 783
  • Ланкър, планините Овнерог
....

От Сирма бяха писали, че промяната в предимствата ще бъде активна отново (лично аз се надявам този път да няма проблеми) след 12:00 часа на 3-ти юни. Е, още не са - явно им трябват повече програмисти  Wink

При мен е активно+бутона "Откажи", "Активирай"

# 784
Ами места няма, ако се освободи място, ще вземат номер 1, ако пак се освободи място- номер 2
Това го разбрах. Не разбирам защо в същия списък,който е принтиран и закачен на вратата на градината, не е написано името на сина ми, а тук е?

# 785
Аз пък изобщо не видях списък на класирани на самата градина 7ОДЗ, някой ако знае да каже, сега за втори път чета за разминаване в съдържанието на закаченото и това на сайта

# 786
  • София
Sellena няма предимство за родените 2006. Този списък (с резервите при нулев прием) също е с деца 2007 година. Защо твоето дете не е в него незнам, би трябвало от сайта да ти отговорят. Успех! А списък за второ класиране не би трябвало да има изнесен, защото то е след 15.06.

# 787
  • София
Това го разбрах. Не разбирам защо в същия списък,който е принтиран и закачен на вратата на градината, не е написано името на сина ми, а тук е?
Ако има разминаване в списъците, би следвало да се обърнеш към общината, отдел Образование, да си направят проверка.

# 788
  • София
В нашата има списък-сищия като в сайта. Вземи си го разпечатай този с името на детето ти и ходи пак се разправяй.

# 789
Изобщо незная на второ класиране как участваме - с времето на регистрация или по реда
на посочване
къде  може да се провери как се взима под внимание посочено предимство което е без данни
нещо системата куца с двата крака smile3511

# 790
  • София

Принтирай го и отиди при директорката, тя да го сравани със своя в компютъра, а не залепения на вратата. Щом синът ти го има като чакащ в сайта това е важното, ти си си в правото ако се освободят 2 места, второто детенце, което влезне да е твоето (освен ако не се появят други с предимство преди теб)

# 791
  • София
Аз пък изобщо не видях списък на класирани на самата градина 7ОДЗ, някой ако знае да каже, сега за втори път чета за разминаване в съдържанието на закаченото и това на сайта

Има, има, на онова преграденото помещение с рисунките, апликациите и т.н. точно до входа за административната част. За разминаване не съм гледала, освен за моето дете

# 792
  • София
Здравейте,

тъй като ми се наложи да се преместя в друг район на София, реших да кандидатствам за текущ прием в детска градина там.
Това става на 25.05.2008.  За съжаление обаче се оказа, че оттогава до днес включително не мога да кандидатсвам за държавна градина, изписвайки ми съобщение "Извън периода за кандидатстване"
В самата градина отказаха да ми приемат документите, под предлог, че трябва да стане само по електронен път.

Написах писмо на 02.06.2008, задавайки въпроса как да постъпя в тази ситуация, и ме увериха че този проблем ще бъде отстранен същият ден. Днес,04.06.08 все още ми се изписва същото съобщение "Извън периода за кандидатстване"

Сега искам да си повторя въпроса - кога и как мога да си запиша детето да чака ред за текущ прием в избраната от мен градина.

Като гледамв момента вече бутона "Кандидатствай" е активен

# 793
  • София
ВЪПРОС!
Може ли в момента да се заяви предимство за второ класиране и как става? Защото аз не виждам такава опция в системата Rolling Eyes

В момента не може, но съвсем скоро ще може, предполага до ден - два. Заявеното предимство ще се вземе под внимание за второ класиране на 14.06

# 794
  • София
И аз имам същия проблем като маминка, незнам да записвам ли голямата в другата детска или да заявя предимство и да чакам второ класиране. Ами ако това че ще се пази мястото на второ класиране се окаже лъжа. Тогава отвсякъде губим.
И как ли ще се освободят места, след като местата се пазят и на второ класиране, незнам, то това може и да стане но ще е в края на второто класиране и въобще яко объркано е всичко.

Няма как да се окаже лъжа, това е официалния регламент и ако не се спазва законът е отгоре.
Искаш да кажеш, че и ти си заявила предимство при кандидатстването, което не е било взето под внимание при класирането ли? А потвърди ли си предимството когато се искаше това от всички заявили такова около месец преди класирането?
Места има как да се освободят, писала съм много пъти, с фалшиви предимства, с класрани деца, които са се отказали от мястото си ...

Общи условия

Активация на акаунт