СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 797
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 750
Мила-мама, веднага ти давам пример http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=92
ОДЗ11 Мики Маус
прием за ясла 20 деца само набор 2007
нямам идея как ще ги гледат - в най-добрият случай най-големите ще са на 1 год. и 9 месеца

# 751
Хип, не си права.Аз сега си пускам Принудително бебето набор 2007, за да го внедря.Много деца 2007 не са приети така, както не са приети и 2006.Реално догодина ще са запълнени яслените групи-за какво да чакам до догодина?И ако чакам догодина-места няма да има съвсем.Така че-бебе небебе-на ясла.Но аз знам за това, как се случва от предходните години, защото имам по-голямо дете.Тя тръгна по същия начин-на ясла, от която ясла няколко деца са набор за прехвърляне в градина-останалите деца остават още една година в яслената група-реално-не освобождават места за следващия набор.Освобождават се 3-4-5 места от прехвърлените в градината.Моята голямата беше 2 години в ясла-тя на втората година не освободи място.така ще е и с малката-ще е 2 години на ясла, докато навърши нужната възраст за градина.Тя догодина няма да е прехвърлена и няма да се освободи място за набор 2008.

# 752
и още нещо - права си , че не може всички в яслата да са 2007, защото са малки и трябва повече грижи

обаче как в ОДЗ77 до миналата година не приемаха деца под 1 год и 10-11 месеца, най -добре дори 2 години, а тази изведнъж приемат и то 6-7 ако не се лъжа

пенелопа , догодина 2006 набор ще мине в градината и яслите ще са празни - готови за набор 2007
това при условие, че сега приемат само набор 2006

# 753
да, хубаво-а набор 2007 къде го приемат тогава???ако сега не приемаха набор 2007 къде го приемат него?отказват прием ли?

# 754
И моят ще е на ясла даже не 2, а две и половина години, ама пусто пък в самостоятелна ясла и после градина- йок  Naughty

# 755
не могат да откажат прием, заради онази наредба да приемат деца от 10 месеца до 3 години
това ми е ясно

но набор 2007 догодина навършва две годинки, майките имат право на половин година още да си останат вкъщи, нали
а ние какво правим? изтичат всички срокове и ...
аз за себе си ще се оправя, ще намеря частна ясла, ще напусна работа , ако трябва, ще направя най-доброто за детето
ама що трябва да е така, като може иначе

# 756
Хип-не можеш ти да определяш майките на набор 2007 кога да започват работа.Времената са ни малко по-различни, много жени се връщат след 6 месеца до 1 година.

# 757
ооо, да , Плодова фея
и твоят проблем не е малък
детото е свикнало, ти си се върнала на работа и после какво... отново вкъщи, ми не става

такива ясли между другото - към Мин. на Здравеопазването има само в старите квартали на София и Центъра, в квартали като Младост, Дружба и т.н. такова чудо няма

# 758
Хип-не можеш ти да определяш майките на набор 2007 кога да започват работа.Времената са ни малко по-различни, много жени се връщат след 6 месеца до 1 година.

не мога и не искам, разбира се
всеки когато иска се връща

аз просто си коментирам, че набор 2006 е най-прецакан и толкова
и си разсъждавам, белкем намеря и съмишленици  Peace

# 759
  • в моя свят на мир и любов
Здравейте,

тъй като ми се наложи да се преместя в друг район на София, реших да кандидатствам за текущ прием в детска градина там.
Това става на 25.05.2008.  За съжаление обаче се оказа, че оттогава до днес включително не мога да кандидатсвам за държавна градина, изписвайки ми съобщение "Извън периода за кандидатстване"
В самата градина отказаха да ми приемат документите, под предлог, че трябва да стане само по електронен път.

Написах писмо на 02.06.2008, задавайки въпроса как да постъпя в тази ситуация, и ме увериха че този проблем ще бъде отстранен същият ден. Днес,04.06.08 все още ми се изписва същото съобщение "Извън периода за кандидатстване"

Сега искам да си повторя въпроса - кога и как мога да си запиша детето да чака ред за текущ прием в избраната от мен градина.

# 760
Здравейте!Незнам вече към кого да се обърна и затова ви моля да ми помогнете с имформация. Проблемът ми е следния - дъщеря ми посещава ОДЗ и синът ми би следвало да е с предимство при приемане в същото ОДЗ. Оказа се обаче, че не е приет. Отидох при директорката за разяснение - бил роден 04.02.2007 и е невъзможно да се приеме. Казах й,че е с предимство, а тя ми каза, че нямало значение  -тази година не се приемали деца,родени 2007. Вярно ли е това? Тя каза,че не зависело от нея. На въпроса ми защо след като не зависи от нея, детето ми не е във списъка, изнесен в градината,с второ класиране, след като е под номер 2  чакащ в списъка на общината, той не е там, тя мълчеше тъпо и чакаше да  си тръгна. Дори не попита за кое дете става въпрос. Какво да правя? Писах на формата за обратна връзка, но и от там ни стон,ни вест. С предимство ли са децата,родени 2006? Много съм отчаяна Cry

# 761
  • Ланкър, планините Овнерог
.....

но не ми е ясно, като ми свърши майчинството, изтече и периодът от 6 месеца неплатен, свърши и натрупаната годишна отпуска, какво ще правя
ама то това си е мой проблем
докато пред майките на деца набор 2007 не стои този проблем

Това е едната причина, поради която ще запиша сега Емма, а не да чакам до следващата година. Сега имахме късмет, за догодина не е сигурно. А и е приета във вече бившото ОДЗ на кака й, което е до у-щето на кака й. Как да не я запиша?

Иначе и аз не съм очарована, че ще пусна бебе на ясла(няма да има и 1.2г), но до следващия септември я сме живи, я не с майчинството, което на всичкото отгоре ми изтича преди септември 2009г. Вариант частна ясла или детегледачка при мен няма-много ми е скъпо, нямам баби, на които да прехвърля майчинството....въобще готино.

# 762
извън периода на кандидатстване - това не означава ли , че детето ти няма необходимата възраст за групата, за която кандидатстваш?

# 763
  • в моя свят на мир и любов
Не, отвори която и да е детска градина и ще видиш, че това се изписва за всички деца и за всички възрасти.

Пак подчертавам става въпрос за записване за текущ прием. Би трябвало записването да е непрекъснато.

# 764
ооо, да , Плодова фея
и твоят проблем не е малък
детото е свикнало, ти си се върнала на работа и после какво... отново вкъщи, ми не става

такива ясли между другото - към Мин. на Здравеопазването има само в старите квартали на София и Центъра, в квартали като Младост, Дружба и т.н. такова чудо няма

Ами чак толкова стар да е- не знам, Гео Милев е квартала, две -три чудни самостоятелни ясли, идеални, гледат децата супер...досега проблем не сме имали с прехвърлянето на децата от ясла в градина, даже ЦДГ-тата искаха деца от яслите, щото са им обучени на всичко, макар че са малки, ЦДГ-то дели ограда с яслата-все едно е ОДЗ

Общи условия

Активация на акаунт