СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 599
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 765
Гита Ог, на твое място сигурно и аз така щях да направя, особено ако имах предимството на по-голямо дете

не приемайте, че съм против вас или децата ви да ходят в ясла, а за моето да няма място

просто си мисля, как аз като ученичка бях в набора "опитни зайчета"
и сега някакси моето дете се оказва в същата позиция
надеждата ми е догодина да се класираме за първа градинска група поне

# 766
Не, отвори която и да е детска градина и ще видиш, че това се изписва за всички деца и за всички възрасти.

Пак подчертавам става въпрос за записване за текущ прием. Би трябвало записването да е непрекъснато.
права си, видях сега
дано го оправят

# 767
Гео Милев е стар квартал  Peace
за сравнение Дружба 2 е строен 1983-5 някъде

# 768
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита Ог, на твое място сигурно и аз така щях да направя, особено ако имах предимството на по-голямо дете

Предимство и сега не ползвах. Констанца вече не е в тази градина, беше до 30.05. Та съвсем не смятам да изпускам шанса.

Тъпото е, че в Младост няма само ясла, а някаква такава в Студ. град щели да я затварят. При този недостиг на места е странно, но карай.

# 769
  • София
Здравейте!Незнам вече към кого да се обърна и затова ви моля да ми помогнете с имформация. Проблемът ми е следния - дъщеря ми посещава ОДЗ и синът ми би следвало да е с предимство при приемане в същото ОДЗ. Оказа се обаче, че не е приет. Отидох при директорката за разяснение - бил роден 04.02.2007 и е невъзможно да се приеме. Казах й,че е с предимство, а тя ми каза, че нямало значение  -тази година не се приемали деца,родени 2007. Вярно ли е това? Тя каза,че не зависело от нея. На въпроса ми защо след като не зависи от нея, детето ми не е във списъка, изнесен в градината,с второ класиране, след като е под номер 2  чакащ в списъка на общината, той не е там, тя мълчеше тъпо и чакаше да  си тръгна. Дори не попита за кое дете става въпрос. Какво да правя? Писах на формата за обратна връзка, но и от там ни стон,ни вест. С предимство ли са децата,родени 2006? Много съм отчаяна Cry

Зависи от ОДЗто, има такива, в които приемат само 2006 г, има такива с прием само 2007 г, има и такива с прием и двете години. За кое ОДЗ става въпрос, вслез в профила на градинат аи там е описано за кои групи се кандидатства и има прием. Явно списъла пред градината е само за набор 2006 и и се приемат само деца с този набор, а вие сте чакащи за група, която няма прием и затова ви няма в списъците пред градината

# 770
  • София
Гита Ог, в Лозенец пък няма нито едно ОДЗ!  Joy По този случай аз, по точно Ади  Mr. Green , всяка година си кандидатствам...

# 771
ВЪПРОС!
Може ли в момента да се заяви предимство за второ класиране и как става? Защото аз не виждам такава опция в системата Rolling Eyes

# 772
  • София
Интерсно ми е екипа на "кг.софия.бг", следи ли внимателно дискусията....
Можели да обясни това!

Класирания      

Столична община

34 ОДЗ 'Брезичка ', Изгрев

От 01.09.2008 г. - 1-ва група, родени 2005 г.

Класирани деца към 31.05.2008
- по азбучен ред
Записване от 2.06.2008 г. до 13.06.2008 г.
1.    
2. Алек Николаев Найденов   предимство
3. Алекс Красимиров Петров   
4. Александра Валентинова Вълова   
5. Александър Василев Христов   
6. Александър Любомиров Милев   
7. Борис Иванов Добрев   предимство
8. Виктория Михайлова Павлова   
9. ДИМИТЪР СЕВДАЛИНОВ ДИМОВ   
10. Дара Преславска Панева   
11. Деян Славов Иванов   
12. Диана Георгиева Мендова   
13. Елена Георгиева Александрова   
14. КРИСТИЕН ГЕОРГИЕВ АТАНАСОВ   
15. Катерина Дениславова Денчева   
16. Костадин Любомиров Китански   
17. Людмил Илков Илиев   
18. Мартин Ивайлов Йовков   
19. Мартин Костадинов Шумарв   
20. Момчил Иванов Колев   
21. Мона Румен Недялкова   
22. Ния Дмитрий Пецева   
23. Радина Божидарова Парашкевова   
24. Рая Христова Методиева   
25. Румен Ивайлов Димитров   
26. София Стефанова Стефанова   
27. Тодор Костадинов Мицин   
28. Христина Владимирова Маринова   предимство
29. Християна Маринова Илкова   
30. лилия димитрова хальова   

Списък на чакащите деца към 31.05.2008[/b]
(10 от общо 38 - подредени според регламента)
1. Ivaylo Aldinow Veysal   
2. Денислава Красимирова Славкова   
3. Захари Кирилов Войнски   
4. Марта Георгиева Цанова   
5. Виктория Цветомирова Бодилкова   
6. Биляна Красимирова Костова   
7. Мила Владимирова Начева   
8. Martina Rumenova Firova   
9. АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИСЛАВ МАЛДЖИЕВ   
10. Петя Венкова Якимова   

Внимание!
Поредните номера в списъка на чакащите деца могат да се променят
в зависимост от записвания, откази или нови регистрации.
Тези номера се актуализират при всяко поредно класиране.
За да проверите номерата в списъка на чакащите за всичките Ви кандидатури,
влезте в системата с ЕГН-то на Вашето дете и отворете секция "Кандидатствания".

Зайо, казаха, че ще може

# 773
момичета моля ви за малко информация, за сега май само ние сме записани в списъка по градове и райони, става въпрос за -161 ЦДГ Ласка в Овча купел
проблема е че в събота като ходих до там беше затворена и изглежда и правят голям ремонт, аз съм на работа от 8.00 до 20.00 и няма как да отида, в петък имам малко ходене по болници и ще подам документите тогава, но на телефоните на градината никой не вдига, не пише че правят ремонт, имат две сгради като другата е 66 ДЯ на ул.681 № 5
може ли някое майче което живее близо до тази ясла да провери там ли трябва да си подам документите за градината
ще продължавам да звъня

# 774
  • София
Само искам да подкрепя ХИПП, защо набор 2006 е прецакан. Миналата година нямаше системата и в ОДЗ-тата приемаха деца навършили поне 1г и 6 месеца, ако не и по-големи. Т.е в яслените групи успяваха да се запишат само деца родени в края на 2006 година и тези от 2005. Сега с новата програма директорките са длъжни да спазват правилника, който определя минимална възраст за ясленчетата 10 месеца и започват да приемат и набор 2007 и в повечето ОДЗ -та бройката за 2007 надвишава тази за набор 2006. Ясно е, че всичко е с цел по-нататък наборите да си вървят нагоре по групи, но трябваше да се измисли нещо за ощетеният набор, например улеснен прием в ДГ след чиста ясла.

# 775
Само искам да подкрепя ХИПП, защо набор 2006 е прецакан. Миналата година нямаше системата и в ОДЗ-тата приемаха деца навършили поне 1г и 6 месеца, ако не и по-големи. Т.е в яслените групи успяваха да се запишат само деца родени в края на 2006 година и тези от 2005. Сега с новата програма директорките са длъжни да спазват правилника, който определя минимална възраст за ясленчетата 10 месеца и започват да приемат и набор 2007 и в повечето ОДЗ -та бройката за 2007 надвишава тази за набор 2006. Ясно е, че всичко е с цел по-нататък наборите да си вървят нагоре по групи, но трябваше да се измисли нещо за ощетеният набор, например улеснен прием в ДГ след чиста ясла.
Ооох, как го искам това, как го искам, ама нямаааа.... Cry

# 776
и аз се чудя как може след като се проведе класиране, та даже и второ и тогава да се доказват предимства

ХИПП , аз лично бях въвела предимството за 3+ деца по-малки от 10 години, НО системата не го е отчела, затова е и питането ми.
Последният месец преди класиранията бутоните за избор не бяха активни(или поне при мен), а би трябвало...
А и нито едно от децата ми досега НЕ е посещавало ясла/градина - Ива е приета по първо желание(без предимство!, както вече писах) и сега в профила на Дани би трябвало да мога да променя това, че вече има сестра в същото ДГ, където е втори чакащ...
Иначе засега е приет в друга градина, по второ желание и пак без предимство.

Надявам се да съм се изразила правилно, за да не се чудиш повече за моя случай  Peace

От Сирма бяха писали, че промяната в предимствата ще бъде активна отново (лично аз се надявам този път да няма проблеми) след 12:00 часа на 3-ти юни. Е, още не са - явно им трябват повече програмисти  Wink

Ето и техният отговор:

Запитване: 2008-06-04 11:01:08
От екипа на kg.sofia.bg

Отговор: 2008-06-04 11:01:08
Запитването Ви е прието
Здравейте, Запитването Ви чрез формата за обратна връзка е прието. Ще отговорим след известно време. Предвид голямото количество съобщения след първото класиране, отговаряме селективно в зависимост от важността на запитването. Всички запитвания ще получат отговор преди следващото класиране. Благодарим за разбирането! Екип на кг.софия.бг

# 777
И аз имам същия проблем като маминка, незнам да записвам ли голямата в другата детска или да заявя предимство и да чакам второ класиране. Ами ако това че ще се пази мястото на второ класиране се окаже лъжа. Тогава отвсякъде губим.
И как ли ще се освободят места, след като местата се пазят и на второ класиране, незнам, то това може и да стане но ще е в края на второто класиране и въобще яко объркано е всичко.

# 778

Не си съвсем права.На ужасно много места в ОДЗ си се приемаха в миналото "бебета"Пример е голямата ми дъщеря-цялата им група беше такава почти,така си върви там прием от години.Просто идеята във всички ясли си беше-проходило.Толкова.Голямата си тръгна на година и малко на ясла, прясно проходила.От тяхната група няколко деца освободиха място-прехвърлиха ги в градината, на следващата година-пак още няколко-моята не я прехвърлиха, защото беше ненавършила 3г, чак на втората и година беше и тя прехвърлена.Попълненията им бяха от "бебета"

# 779
  • София

Не си съвсем права.На ужасно много места в ОДЗ си се приемаха в миналото "бебета"Пример е голямата ми дъщеря-цялата им група беше такава почти,така си върви там прием от години.Просто идеята във всички ясли си беше-проходило.Толкова.Голямата си тръгна на година и малко на ясла, прясно проходила.От тяхната група няколко деца освободиха място-прехвърлиха ги в градината, на следващата година-пак още няколко-моята не я прехвърлиха, защото беше ненавършила 3г, чак на втората и година беше и тя прехвърлена.Попълненията им бяха от "бебета"
E в моята околия не беше така. Не случайно ние сме и един от районите с най-малко места в ДГ в София, така че реално се чувствам ощетена.

Общи условия

Активация на акаунт