СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 617
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 735
kg.sofia.bg, нали на сайта бяхте писали, че промяната на данни от профила, по-специално предимствата, ще бъдат активни след 12:00 часа на 3.06?
А все още не са...
Може да се избира само предимството:Родител с увреждания над 90%
Или само при мен е така?  Thinking

Защо се получава така и кога евентуално ще поправите грешката си?

Надявам се в Сирма да работят кадърни програмисти и да се справят с проблемите навреме...

# 736
Моята дъщеря Ния беше 4 номер в 24 ОДЗ Надежда-3, София.Сега след класирането е първа пезерва за 2 яслена група защото се оказва че има 16 деца с предимства! Може и да е вярно но ми се струва малко нечестно.В друга грандина беше много по-заден номер а сега е 4 резерва защото децата с предимство са 5-7 което е нормално.Освен това в района на Надежда няма частна градина..

# 737
  • София
Лелеййййййййййййййй.
Човека си написа кой е, а те не му вярват. Party

Има цял екип занимаващ се със системата, дали отговаря някой от тях или самият Явор Джонев има ли значелие

# 738

Кандидатстванията за 2009 ще бъдат възможни едва при приемане на новия регламент. Такъв все още няма, защото е много сложно да се балансират всички възможни фактори и да се изгради универсално справедлива система за подредба на кандидатурите - без да зависи от точното време на кандидатстване.

Следователно, най-добре е да проверявате съобщенията за новия регламент и процедурата за кандидатстване за 2009г. на сайта. Очаквайте информация след септември месец.

Екип на кг.софия.бг

След като новия регламент не е готов и е толкова сложен  (аз не отричам, че е сложен) защо трябва децата от проблемния набор 2006 да бъдат подложени на принудително изчакване за да могат да кандидатстват за 1-ва група на ДГ, а не само за ОДЗ ? Не беше ли по-правилно да се разработи цялостно техническо задание, да се публикува и едва когато е готово да се въведе системата ? В момента ние чакаме новия регламент и до тогава сме в неизвестност. А какво ще стане, ако регламента не е готов и септември ?!

# 739
Аз се питам и още нещо за тези прословути предимства. Защо не се определи примерно месец Май (и без това времето от 04.02 до 01.06 беше твърде дълго за правене на алгоритъма за класиране) за проверка и потвърждаване на предимствата на децата с някакъв документ. Който не удостовери предимството го губи !?

# 740
и аз се чудя как може след като се проведе класиране, та даже и второ и тогава да се доказват предимства

нямам нищо против нито едно от тях, сигурна съм , че тук в Дружба 2 местата са заети наистина от деца с предимство, но не беше ли редно да се докажат предимствата и след това да се прави класиране

и още нещо - то вярно , че моето дете е набор 2006, ама ми се струва, че това е най-прецаканият набор?
за набор 2007 имаше обявени много места, за 2005 пък някакси се записваха на ясла и ходеха
а 2006 - миналата година били малки, не взимали толкова малки, тази година няма пък прием

още се чудя на кой умник му дойде идеята да разделят приема за ясла на 2006 и 2007 набор?

# 741
Лелеййййййййййййййй.

Има цял екип занимаващ се със системата, дали отговаря някой от тях или самият Явор Джонев има ли значелие

Ми явно за някои има значение, щом въобще се повдигна въпроса.

# 742
За мен има значение, няколко човека от Дирекцията Образование са ми писали различни неща, които имаха съществено значение за мен , и то с подписа си и името си
Какво остава за тук, където всеки може да се регистрира и д апише от името на Сирма, общината или друг....
Лелеййййййййййййййй.

А защо да отговаря Джонев, редно е отговорите да идват от служителите в общината, не мислите ли?

# 743
Определено набор 2006 е прецакан, но се сетиха за това след февруари...ох не ми се пише повече...

# 744
Определено набор 2006 е прецакан, тъй като миналата година важаха молбите на набор 2005, подадени от по- предната година. В най- близкато  до нас  ОДЗ през юни 2007 год.  от 38  приети деца за ясла само 5-6 бяха набор 2006.
Сега в системата са обявени 40 места за набор 2006, от които 10 само са свободни. Как и от къде " кацнаха " 25 деца и запълниха останалите 25 бройки?????

# 745
още се чудя на кой умник му дойде идеята да разделят приема за ясла на 2006 и 2007 набор?
Това е дискутирано вече.
Винаги е имало такова разделение и то е продиктувано, от това че догодина само определен брой деца ще могат да минат в 1-ва група в ОДЗ-то. Не можа да се приемат по-голям брой деца от даден набор отколкото могат да бъдат прехвърлени в градината.

# 746
Значи-Сирма могат да коментират само и единствено по функционалността на системата-какво може или не може.Законовите разпоредби -Общината.Те работят по задание.Заданието е да е Такава и такава системата.Толкова.Не е програмиста този, който да обяснява защо са приели едно дете.Виж-по логъритъм за класиране-ок-да се обясняват.

# 747
Значи-Сирма могат да коментират само и единствено по функционалността на системата-какво може или не може.Законовите разпоредби -Общината.Те работят по задание.Заданието е да е Такава и такава системата.Толкова.Не е програмиста този, който да обяснява защо са приели едно дете.Виж-по логъритъм за класиране-ок-да се обясняват.
PeaceИменно

# 748
съжалявам, но съм го пропуснала
...
не знам дали винаги го е имало това разделение, но в градините в които съм кандидатствала обикновено има една яслена група и две градински
тогава какъв е проблемът цялата яслена група да премине в една градинска и другата да е за нови деца

и как например в 17ОДЗ Мечо Пух в Младост директорката е написала това:
Обявените бройки свободни места са в този диапазон поради следните причини:

1.Децата от яслена група родени 2006г.остават в тази група и догодина, което намалява броя на свободните места.

2.Децата от яслена група родени 2005г. автоматично се прехвърлят в първа група , и поради тази причина броя свободни места за тази възраст е също по-малък.

3.Яслената група в ОДЗ17 е една и поради тази причина в нея ще се приемат деца, родени 2006г.
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=89

и е логично, нали
приемът беше 12 деца, останалите са заети от други деца от миналата година, това ми е ясно

но не ми е ясно, като ми свърши майчинството, изтече и периодът от 6 месеца неплатен, свърши и натрупаната годишна отпуска, какво ще правя
ама то това си е мой проблем
докато пред майките на деца набор 2007 не стои този проблем

# 749
  • София
и аз се чудя как може след като се проведе класиране, та даже и второ и тогава да се доказват предимства

Peace
Я си представи, че се класират по случайност само деца 2007 (моето е такова и си е бебе, хем родено февруари). Как ще ги гледат, като нямат ресурс? Нормално е директорките да преценят дали могат да се справят. То не е само да ги вземат, а и да ги гледат, и то добре. Край нас в едната градина местата са 25 на 4, по спомен. В другата за 2007 няма прием.

Общи условия

Активация на акаунт