СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 498
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 185
kg.sofia, изяснихте ли си ако системата класира едното близначе, а другото върви зад него без да може да се класира - какво ще правим?

Да, отначало бе ясно, че ще се получи такъв проблем с близнаците. Ако държим близнаците винаги заедно, какво правим, ако има само едно свободно място? Пропускаме следващото дете, което няма близначе? Или даваме мястото на едното близначе и оставяме другото да ползва по-приоритетното предимство за брат/сестра в същата градина при следващото класиране? Или автоматично приемаме и второто без да питаме директора за прием над капацитета? Решихме, че е по-смислено да направим второто. Директорите могат да вземат решение за прием над капацитета, но това решение трябва да е тяхно, а не наложено от системата.

От около 10 подобни случая в София, повечето вече са разрешени.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

newsm10 Така е днес ни се обадиха, че ще ги приемат в една ясла и двамата

# 1 186
добре де,аз чак сега разбрах,че мога да активирам и по-долни желания Crossing Arms не трябваше ли по-рано от 4ти (ден след записването) и по-широко разпространено да обявите? междувременно отидох (на 6ти) и се записахме по първо желание,въпреки че по-долните са ни по-удобни Rolling Eyes статусът ми в системата е още на 'класиран', а не 'записан' и успях да активирам, но това има ли значение? предполагам,че след като се записахме в първото,отпадаме от другите Rolling Eyes

а кога ще стане ясно дали и при какво условия ще могат да се правят смени? ако си намеря детенце в друго ОДЗ да се сменим?! за такива неща форумът ще ни бъде много от полза Flutter мисля, че тази идея е много добра  Peace както и по-горната де, но тя определено не беше своевремнно представена Rolling Eyes

# 1 187
kg.sofia, изяснихте ли си ако системата класира едното близначе, а другото върви зад него без да може да се класира - какво ще правим?

Да, отначало бе ясно, че ще се получи такъв проблем с близнаците. Ако държим близнаците винаги заедно, какво правим, ако има само едно свободно място? Пропускаме следващото дете, което няма близначе? Или даваме мястото на едното близначе и оставяме другото да ползва по-приоритетното предимство за брат/сестра в същата градина при следващото класиране? Или автоматично приемаме и второто без да питаме директора за прием над капацитета? Решихме, че е по-смислено да направим второто. Директорите могат да вземат решение за прием над капацитета, но това решение трябва да е тяхно, а не наложено от системата.

От около 10 подобни случая в София, повечето вече са разрешени.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

Явно тези решения ги взимат хора, които нямат близнаци! Отново трябва да разчитаме на нечие благоволение. Директорите отново са вездесъщи, на тях не може нищо да им се наложи - много "демократично"(за директорите)! И ако не сме симпатични, нашите деца се записват на различни места, така ли? "Тук няма и място за корупция!"
Това, че повечето случаи са разрешени не значи, че и нашият ще е разрешен. Ние имаме и кака на трето място, в ДГ с нулев прием. Може да си представите как ще оставяме 3 (три) деца в 3 (три) различни детски градини и ще благославяме управията в нашата държава!!!

# 1 188
добре де,аз чак сега разбрах,че мога да активирам и по-долни желания Crossing Arms не трябваше ли по-рано от 4ти (ден след записването) и по-широко разпространено да обявите? междувременно отидох (на 6ти) и се записахме по първо желание,въпреки че по-долните са ни по-удобни Rolling Eyes статусът ми в системата е още на 'класиран', а не 'записан' и успях да активирам, но това има ли значение? предполагам,че след като се записахме в първото,отпадаме от другите Rolling Eyes

а кога ще стане ясно дали и при какво условия ще могат да се правят смени? ако си намеря детенце в друго ОДЗ да се сменим?! за такива неща форумът ще ни бъде много от полза Flutter мисля, че тази идея е много добра  Peace както и по-горната де, но тя определено не беше своевремнно представена Rolling Eyes

Подредбата на желанията служи да „кажете” на системата коя градина е по-удобна за Вас. Защо сте оставили по-удобни градини да са по-ниски в списъка? Трябвало е тях да поставите на по-предна позиция.

Своевременно уведомяваме всички за възможностите на системата. Нарочно пускаме функционалностите точно в момента, когато стават необходими. В противен случай би било объркващо да обясняваме как да се ползват всички функции наведнъж.

Имате предостатъчно време да наредите кандидатстванията си.

Функциите за „заявка за преместване” и оптимизация чрез размяна на места ще пуснем след третото класиране. Твърде много биха се объркали нещата, ако ги пуснем в момента.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 1 189
  • София
Сега се връщам от детската градина и записах малката, в системата сме вече класирани, другото желание от "чакащи" системата определи на "неактивен"  Laughing

# 1 190
  • София
Кг. София, ще можем ли да виждаме кои деца са се записали и кога?

# 1 191
Знам, че не съм единствената, но ако някой се е сблъсквал с този проблем и има някакво решение на въпроса, изключвам второ и н-то класиране, тъй като местата са запълнени още на първото.
Та кандидаствах тази година и с двете деца и са приети в различни градини.
Незнам към кого да се обърна да ми обясни какви са ми перспективите занапред, да събера децата си в една градина. Все пак 3-4 години не ми се тича в 2 детски всеки ден, като се има в предвид че не са много близо.
Направо съм в безизходица и никой нищо не може да ми каже  Sad

# 1 192
Към кg.sofia.bg

Виждам че пишете тук, затова и тук да си задам въпроса, макар че питах и в системата и пуснах тема.

Кандидаствах тази година и с двете деца и са приети в различни градини.
Незнам към кого да се обърна да ми обясни какви са ми перспективите занапред, да събера децата си в една градина.  Няма да чакам второ класиране, за да подам предимство, защото всички места са запълнени още на първото т.е. ще запиша децата още на това класиране.
Благодаря ако ми отговорите!

# 1 193
По принцип трябва да са с предимство, като две деца от едно семейство. Обърни се към директорите на съответните градини или направо към Столична община.

# 1 194
Ми едната директорка 1 седмица не може да измисли нищо и казва че няма решение и никой не знае. В Столична община къде по-специално да отида или да се обадя...кой е отдела ли де да знам...
При другата не сме ходили, но едва ли някой може да ми каже нещо на този етап... Sad

# 1 195
Според мен това е абсурд!
Няма начин да няма възможност да се преместят децата в една градина.
Говори с директорите и на двете градини.Твърдо!

Ейй,тези градини и тези проблеми направо могат да съсипят нервите на човек!

# 1 196
Към кg.sofia.bg

Виждам че пишете тук, затова и тук да си задам въпроса, макар че питах и в системата и пуснах тема.

Незнам към кого да се обърна да ми обясни какви са ми перспективите занапред, да събера децата си в една градина.  Няма да чакам второ класиране, за да подам предимство, защото всички места са запълнени още на първото т.е. ще запиша децата още на това класиране.

Вие ползвате предимство и трябва да кандидатствате в желаната градина с другото дете. По-добре не записвайте другото дете сега, а изчакайте второто класиране. Мястото в другата градина ще се пази още една седмица – няма смисъл да го записвате сега. Първото дете (в желаната градина) трябва да запишете, за да може второто дете да ползва предимството. Не всички места са заети, защото има доста откази.

След известно време ще пуснем функционалност „Заявка за преместване”. Тя ще позволи да съберете децата на едно място, ако се освободят места. Този въпрос е свързан и с новия регламент, който се обсъжда.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 1 197
Кг. София, ще можем ли да виждаме кои деца са се записали и кога?

Преди всяко класиране в историята на предишното ще излиза списък „Записани и отказани”. Там ще се покажат и децата, които още са със статут „Класирани” (но не са записани още) и тези, на които е отказано записване. Този списък ще отразява състоянието на нещата към края на периода на записване – точно преди момента на следващото класиране.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 1 198
  • Sofia
към kg.sofia.bg

и аз да попитам тук, защото от сайта не съм получила отговор. Имам близнаци и са приети в 2 различни детски градини - как да процедирам, не мога да ги водя на двете места- едната градина е в Обеля, а другата в Овча купел.

# 1 199
Към кg.sofia.bg

Вие ползвате предимство и трябва да кандидатствате в желаната градина с другото дете. По-добре не записвайте другото дете сега, а изчакайте второто класиране. Мястото в другата градина ще се пази още една седмица – няма смисъл да го записвате сега. Първото дете (в желаната градина) трябва да запишете, за да може второто дете да ползва предимството. Не всички места са заети, защото има доста откази.

След известно време ще пуснем функционалност „Заявка за преместване”. Тя ще позволи да съберете децата на едно място, ако се освободят места. Този въпрос е свързан и с новия регламент, който се обсъжда.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

Само че аз ви казвам че днес гледахме и всички деца са записани, какъв е смисъла да чакам второ класиране? А и незнам защо, но докато не видя не вярвам на очите си че мястото ще ми се пази на второ класиране. Ако случайно системата го отхвърли, как ще ми възстановите после мястото, като ще има класирани други деца. Но дори да е така, не виждам смисъл след като няма места за второ класиране.
Може би по-добрия вариант е наистина прехвърляне, ако има такава възможност и ако въобще е реална, дано поне за другата година да ми събере системата децата  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт