СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 330
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
blagovesta, има и един друг проблем - не се знае колко деца реално живеят или ще се появят в София, тъй като родителите на много от тях са с адресни регистрации в други градове. Дори и управляващите да изявят желание да планират необходимия брой детски градини, няма на каква база да стъпят. Отделно не се спазват и сега действащите разпоредби за необходимата инфраструктура като детски градини, поликлиники, детски площадки, пощи и т. н. при новото жилищно строителство, за което наистина някой трябва да носи отговорност!  Peace

# 1 486
Искам да попитам, дали някой има наблюдения върху законовото записване на децата в 55 ЦДГ Веселина, пък и в която и да е друга? Без да съм си поставяла за цел разбрах за записване на дете на моя позната, което обаче не виждам класирано в списъка. Ако се напъна да проуча може би ще открия и други, тъй като Редута е малък квартал и да не кажа голяма дума, ама общо взето всички майки с деца по на около 3 годинки се познаваме, поне по физиономия. Да не говориме пък, че в квартала изобщо няма 75 деца на 3 годинки/толкова са местата в градината/ - но това е друга тема. Та исках да кажа, че нарушения има, а ние си седим и трайкаме в очакване на някакви измислени класирания.

# 1 487
  • София
newsm78 Аз нещо май много се обърках, защо и сега като си класиран трябва да ти пазят мястото и за следващото класиране, трябва да се записват защото така е по - малък шанса за другите. ...

Всъщност мястото от второ класиране се пази, само ако е различно от това на първо. Който е класиран два пъти в една и съща градина и не се запише, си губи мястото.  Peace

# 1 488
Време е да се опълчим!

# 1 489
  • София
Искам да попитам, дали някой има наблюдения върху законовото записване на децата в 55 ЦДГ Веселина, пък и в която и да е друга? Без да съм си поставяла за цел разбрах за записване на дете на моя позната, което обаче не виждам класирано в списъка. Ако се напъна да проуча може би ще открия и други, тъй като Редута е малък квартал и да не кажа голяма дума, ама общо взето всички майки с деца по на около 3 годинки се познаваме, поне по физиономия. Да не говориме пък, че в квартала изобщо няма 75 деца на 3 годинки/толкова са местата в градината/ - но това е друга тема. Та исках да кажа, че нарушения има, а ние си седим и трайкаме в очакване на някакви измислени класирания.

Пусни жалба в Столична община - начините ги има по-напред в темата: чрез сайта за записване, чрез виртуалното деловодство на сайта на СО и на място.  Peace Всъщност към момента това  единственият начин да се предизвика проверка. От друга страна, ако сме по-активни при нередности, по-малко директорки биха си позволили нерегламентиран прием.  Peace

# 1 490
  • София
Ядосана, възможно е и деца от съседни квартали да са кандидатствали за грдина в Редута - от Гео Милев, Слатина и т.н!
Подай сигнал за нередност щом си сигурна за неправомерно записване!

# 1 491
Естествено, че са кандидатствали и други деца. Аз също съм съм подала за съседните квартали, та и за Младост 3 дори. Ето го другия абсурд - РАЙОНИРАНЕ!!!! След като живея в Редута и плащам данъци там, при това не малки, защо детето ми да ходи на градина в Младост  евентуално - не, че и там са я приели! И после питам, какви познанства детето ще завъди в друг квартал, нали после пак ще е по - добре да е първи клас в своя си квартал?

# 1 492
Естествено, че са кандидатствали и други деца. Аз също съм съм подала за съседните квартали, та и за Младост 3 дори. Ето го другия абсурд - РАЙОНИРАНЕ!!!! След като живея в Редута и плащам данъци там, при това не малки, защо детето ми да ходи на градина в Младост  евентуално - не, че и там са я приели! И после питам, какви познанства детето ще завъди в друг квартал, нали после пак ще е по - добре да е първи клас в своя си квартал?

аз за това кандидаствах само в моя квартал за съвсем оскъдните бройки 26 в 3 градини, с много предимства и естествено не сме приети, но реших че няма да разкарвам детето

# 1 493
Всичко в България е опорочено, но нали сме много заети и нямаме време да ходим по институции да се разправяме с бюрокрацията. Нищо не се направи, само много се изписа по форумите за кандидатсването на 04.02. И после всичко си затихна, вървят си класирания едно след друго, а ние пак си пишем по форумите, а септември не е ясно какво ще правим. Може би като си останем в къщи с децата ще имаме още повече време да висим по разните там форуми. Между другото вчера един колега ми каза че е дал 700 лв. на яслата да запишат детето му. Обаче директорката не го е аписала, казала е септември направо да го води. Ама до тогава време има, пък той няма фактура и касов бон за тия пари Laughing. Между другото аз все още не мога да видя списъци с класирания, в моя профи пише - Предстоящо класиране. Още една нередност - като ще се вижда да е от всички! Ама  #2gunfire на цялата система.

# 1 494
  • София
Аз също съм кандидатствала за съседни квартали и за сега сме приети на 4 спирки от нас, а гръдината по първо желание ми е отсреща!

Нещо сайта съвсем изпуши - дори не се влиза в него!

# 1 495
аз много добре си помислих за плюсовете и минусите на това къде да кандидаствам и реших, добре е да не се правят нещата първосигнално, да се търси най-доброто за детето, не само за родителите. аз това го писах и в другата тема, където много хора пишат без да мислят, много емоционално

# 1 496
  • София
Аз също съм кандидатствала за съседни квартали и за сега сме приети на 4 спирки от нас, а гръдината по първо желание ми е отсреща!

Нещо сайта съвсем изпуши - дори не се влиза в него!
Пак има хакери, саботират им пак сайта! Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли.

# 1 497
  • София
Мислиш ли? Егати, тия пък само за себе си мислят!

# 1 498
  • гр.София
  Page not found

Хе-хе. Сирма пак го отнесоха.
 Нещо да ви напомня за 4.02 ? Simple Smile
 Извинявайте,но ми е смешно. Единствената ми тръпка е как ще се промени чакащия ни номер.

# 1 499
а как се плаща в детските градини?
сега се чудя какъв е проблема N деца да плащат на ръка на директорката и да ходят там без даже да са записани официално?
така хем разни незаконни там ще се мотат и групите ще са по 30, хем парите им не отиват в държавата а в джоба на някой?
надали някой ще проверява със списък със снимки на входа кое дете влиза и дали го има в списъка..

Общи условия

Активация на акаунт