Юлските хлапета вече не са бебета.

• 16 210
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
  • somewhere over the rainbow
Лепнахме първия ясленски вирус Confused - зачервено гърло и температура. Иначе пък беснее за петима ooooh! Току-що изпи на майка ми кафето и си прави устата за още: "ноооно ке" /мнооого кафе/ Crazy Пък онзи ден лелките в яслата питали Павел: И вкъщи ли е такава кротка? Crazy Явно там е съвсем различна.
Та тези дни явно ще сме си вкъщи. Давам Ефералган сироп и Мукоплант - това имаме. Ако някой се сеща за нещо бързо, ефикасно и евтино за гърло, да свирка Whistling Не ми се ще да я водим при педито, че ще изпише антибиотик /вероятно/, а не мисля, че сме за такъв.

Научихме я да си казва трите имена - Дада Пова Това /Павлова Тодорова/ и сега като я пита някой как се казва, се представя само по фамилия - Това или Пова Това - и хората се пулят Crazy

# 241
  • Варна
Здрасти мацки!
Имахме някакъв гаден вирус на компа, но вече е изчистен и мога да си ровя из нета.
Нан и моите съболезнования за баба ти  Flowers Rose Flowers Rose На моите юнаци за гърло много им помага сироп фитолор - евтин е и им помага, а ако обичаш хомеопатията при черв гърло също така винаги ни изписват меркуриус - до като има Т през 3 часа по 5 гр., а сред това 3пъти по 5.
Големи са жегите и тук във Варна - открихме вече плажния сезон - децата са много щастливи. Тошко цял ден си маха дрехите в къщи и вика - Айди плаж   Nature Sunny, а ма на мен едва ми понася силното слънце, въпреки, че през повечето време си седя под чедъра, а баща им се занимава с тях. Laughing

# 242
  • София
NAN, нямам опит с болно гърло, но ми се струва, че Дю скоро беше писала за някакво домашно средство, ако искаш, виж назад. Ама тия ясли ужас, бе, колко време ходи Дая, че вече вирус лепна  Shocked. Бързо да се оправя Пова Това  Hug. Браво, че лелките я хвалят. А тя харесва ли ги?

Нита, не знам дали ще можем да се включим, аз използвам съботите да чистя, а Яна е на "татков ден" в парка с други татковци и дечица. Неделите пък сме на село при баба на чист въздух.

Ние пък водихме Яна на зъболекар, когато ние ходихме и много й хареса возенето на зъболекарски стол  Simple Smile. Хареса й и "дото Бончева" и сега като й кажа, че д-р Бончева е казала да търкаме много зъбите, е по-склонна да си ги мие. Е, някои вечер нито това, нито книжката със зъболекаря Кълвач, нито филмчето с хипопотамчето не помагат, та понякога пропускаме миенето  Confused.

# 243
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Бета, ПигиHug! Липсвахте!
Tizija, ти ме разби, каква е тази заплата? 700лв за човек с опит...направо нямам думи!
Nanny, как е Данката?
НАН-че, отшумява ли зачервеното гърло на Даная?

Да знаете, много се смях, като четох какво разправяте за дечицата –по-конкретно за измислените песнички на Яна и Дада Пова Това.

Исках да ви питам - при кръщене, чували ли сте нещо относно това дали трябва или не да са изпрани белите дрешки на детето? Че нашето кръщене ще е тази събота и сега съм в голяма чуденка какво да правя с дрешките  newsm78.

Жегата стана непоносима. Едва издържам На работа още от миналата година имаме проблем с климатика - духа точно на главите ни, а няма вариант да стане каквото и да било разместване...ужасна ситуация.По цял ден съм под студената струя и не знам до къде ще стигна...

Но стига съм се оплаквала! Пожелевам ви лека и спокойна вечер!

# 244
  • somewhere over the rainbow
Браво, че лелките я хвалят. А тя харесва ли ги?

Уж да. Разправя ми за леля Гала и леля Мими, танцува, пее като в яслите. Днес вика на майка ми "лельо", вместо "бабо" Crazy
Иначе от сряда ходи, 3 дни практически. Но понеже отдавна не сме имали здравословен проблем, та реших, че е от яслата. Пък може просто да е дошъл реда Crossing Arms

Одеве взехме Ефизол, поне бонбони не отказва /със сиропите е голям зор ooooh!/. Дано имат ефект Praynig  Ще ми се в сряда да я заведем, че много прекъсваме адаптацията. Само здраве да е Praynig
Сега излязоха на разходка с баща й, вече се поразхлади тук.

Пепи, не съм чувала нищо за дрешките на кръщенето Confused

# 245
Нита, за мехлемчето не съм казвала, но майка ходи и се оказа, че човека, от който е купувала е починал. Жена му не е могла да каже от къде другаде може да се купи от града. Предполагам, че по селата наоколо има, но все още не съм разбрала къде. Иначе питам, но за сега нищо. Ако искаш мога да ти взема пчелно млечице от тука и да ти го пусна с наложен платеж, но това може да стане евентуално към края на седмицата, че ми идва далече, а се прибирам от работа към 6 часа. Ако искаш прати ми телефон на лични да се разберем.
НАН, два пъти съм прилага на Гергана следния бабешки лек и съм страшно доволна: 1 средно голяма глава стар кромид лук, 4 суп.л. захар и 125 мл. вода. Лукът се измива добре (хубаво е да има от горните люспи), нарязва се на кубчета и се залива с водата, добавя се захарта. Трябва да се вари 10 мин. с капак, оставя се 3-4 часа и се прецежда. Действа безотказно при нас. сиропчето става много сладко и приятно на вкус - Гергана даже иска винаги още.
Пепи, аз изпрах всички дрешки на Гергана за кръщенето. Мисля, че няма проблем. А хавлийката след това прибрах без да я пера. Казах ми, че мога да я ползвам така, когато имам някакви проблеми с нея. Помага! В едно пликче и в шкафа - мирише много приятно на разни църковни масла. Не ми се е налагало да я ползвам, дано не се налага на никой никога.

Лека нощ на всички, лягам.

# 246
Еееее, и аз се позабавлявах с лафовете на малките госпожици Laughing.Големи скици станаха дечурлигата!Тъкмо настана големия купон с тях и дойде време да започваме работа Sad
Ние цялата зима я изкарахме без болести и преди 2 седмици елате та гледайте-разтройство повръщане...само температура не ми вдигна.Страхотна изненадка ми спретна Rolling Eyes
И като сте я подкарали с лафовете, да ви кажа аз лафа на Мимата от това боледуване.Седнала нашата на дивана, хванала се за коремчето и ми вика:
-Мамо, там плуа ибка!(Там плувала рибка)
-Къде там бе мамо?
-Там!( и си сочи коремчето)
Изглежда яко й се беше разбъркал корема на дребната и си прави някакви асоциации детето Laughing
Една сутрин пък излизайки на слънчевата тераса се изцепи"Ое Божи, ногу пече!"(Оле Боже, много пече!) dohВече едната от Десетте Божи заповеди е нарушена от щерка ми
Или пък вчера,акайки на гърнето"Мими ака!Ногу мийши!"(Много й миришело Laughing) и си посмръква доволна с носле Laughing
Голяма веселба настана и честно казано ще ми липсват много последните месеци от майчинството, когато започна работа на пълни обороти Confused

Пепи, за кръщенето на Мария аз също изпрах дрешките й.А хавлията за която ти говори Дю при нас беше памучно, непоръбено платно(както е по канон).Аз също го пазя заедно със свеща на кръстника.

Ронка, много е уютно там, а Емката е... Heart EyesДа й предадеш една влажна целувка от Мимата(тя такива ги раздава само-влажни)

Нан, да се оправя бързо Дая Hug

# 247
Честит Имен ден малка сладка Яна на Бета и на всички които имат днес паразник!
Името ти свято днес
да бъде то полято
с руйно вино,песни,танци,
веселба и така до сутринта

Ети все забравям излизам в отпуска на 21.07.2008г.

# 248
Мила Яна, честит имен ден!!!
Бъди щастлива и усмихната за радост на мама и тати!!!

# 249
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАЛКАТА СЛАДКА ЯНА  Hug
Толкова сладки са ни дечицата, че нямам думи. И Цеце ги ръси едни, по цял ден се смеем с него  Laughing
Свалихме памперса, отвреме на време се напишква, понякога казва, понякога го хващаме и така. Ние на 1 юли отиваме на море   newsm44  grinning039 Ще ходим на Поморие (това за информация, ако някой се озове там, да свирка  Wink ).
Ети, не си спомням дали ти казах, че Цеце го отказахме от смучене на пръстчето  newsm78 Нищо, пак ще ти кажа, че аз си мислех, че до 100 години ще сме така, та съм много доволна. С Даум Екзол- два пъти намазване и край. Сега му викам хайде слагай пръсчето в устата, а той нееее, гочииии (горчи), баба маже пъстчето и гочиии, Цеце не ама.
Ние също открихме плувният сезон, в неделя напълнихме басейна и Цеце плува  Party
Ще кача снимки да видите какво хубаво местенце спретнахме в двора на баба- с много красив дървен пясъчник, голям басейн. Остана една пързалка и сме готови.
Нан-че, бързо оправяне на малката Дада Това  Hug

# 250
Честит имен ден на Яна на Бета и Яна на Фокита.
Със здраве да си носят името сладките госпожици!  bouquet

Вчера си имахме една рожденичка. ЧРД на Ева на КетиК. Много здраве и безгрижно детство на малката кукла.

Всички изцепки на малките са страхотни.
Асе, радвам се, че се включи. Много лисваш в темичките ни! Целувки на Мимата от нас с Ема. Hug
Анет, радвам се, че пак си сред нас. Hug
Ивка, то не остана време за морето, супер. Хубаво ще си изкарате, Поморие е малко по-спокойно от останалото черноморие.
НАН, бързо да се оправя Дада Пова Това. Heart Eyes
Пепи, аз не съм прала дрешките на Ема, но кръсницата й беше приготвила всичко, изпрано и изгладено. Не знаех, че хавлийката не трябва да се пере. Приятно изкарване в събота, и ще чакаме снимки. Hug
Иска, как сте вкъщи? Децата добре ли са? Прегръдки от нас. Hug

Хубав и прохладен ден, момичета!

# 251
честит имен ден, на малките сладурки! много слънчеви усмивки, весели игри, и по-малко бели!
НАН, цунки на Дада Пова Това  Grinning И моята Киа на 3 ден лепна вирус, като я пуснах на ясла  Mr. Green Сега, чук-чук всичко е Ок, даже и напредък с гърнето има. Да му мисли баба и, на 30.06. заминават при тях  Laughing
Аз понеже ще увисна след изтичането на майчинството, взех решение за нещо ново  Mr. Green Ше се Фаля, ако стане  hahaha
Цунки - гунки на всички, от тия жеги не ми се пише нещо  Sad

# 252
Честито на всички празнуващи днес!

Пепи Hug
Как сме...все още ми вдига Т. , по веднъж на ден, но е над 38. Rolling Eyes Обрив все още няма, при розеолата се появява след 3 ден. Ще изчакам до утре и ако все още няма, отиваме педи да го види. Той нито кашля, нито има повръщане, разстройство, сополи...нищо, само Т. Според мен е вирусче. Успях да му разгледам хубаво устата, има избили два кътника, останаха му само още два.
Утре сутрин, ако все още няма обрив заминавам с шише урина при педито...и така.

Асе, Хехе, скици големи стават дечурлигата. Дани пък като е на гърне ми вика:" Гуям ако има", демек голямо било. И като твойто Миме казва, че му мирише, ама като го питам на какво, отговаря "чесън"  Laughing нещо си е харесал тази думичка и си я тренира...

Нита, аз съм му взела на Данката Натриев цитрат п/в повръщане /за всеки случай да имам/. Сиропче е и след отваряне  на шишето е годно 7 дни. Има и едни хомеопатични свещички вомитус-хиил.
На наш Дани жегата не му влияе на апетита / пу-пу/, дори и сега, когато е болен. Ама вече се чудя какво по-различно да му готвя, онзи ден докато ми изстине пилешката супа, за да я прибера в хладилника, взе че вкисна.  Crossing Arms

Хубав ден!  bouquet

# 253
Честит имен ден на ЯНИте,да си носят със здраве именцата!!!

И ние вчера открихме плажния сезон на плувен басейн, ама не снимах,от толкова търчане по нея не съм се сетила да снимам,по едно времем си спомням, че татко и я снимаше, newsm78 ще гепя неговия телефон да видя за някоя снимка! Peace

Бяхме в Хисар при бабите малко, и вече сме си пак у нас на жега! ooooh!

Кой имеше роднини от Поморие  newsm78(освен аз) , ние вчера щяхме да забегнем до морето, но останахме тук,сега татито е намислил да ходим два пъти по за 1 седмица, но незнам още къде! newsm78

И нашите дрешки ги прахме за кръщенето, а хавлииката си я ползвам не знаех че се пази Thinking

# 254
Честит Рожден Ден(на патерици) на малката Ева!Много усмивки, безброй приятелчета и весели игри за теб мило дете!
А на мама пожелавам да се радва на здраво и слънчево детенце!  bouquet
Да са ни живи и здрави и малките именнички! Hug

amerie
,ама ти продължаваш с диетата!Има ли още какво да сваляш? ShockedПреди около месец ако не се лъжа видях твои снимки изглеждаше твърде добре.

Моята Мария от 2 месеца е без памперс.Толкова уверена станах през последния месец, че не й носих резервни гащички като излизахме.Да, ама не...от една седмица постоянно ми се напишква, поне 2 пъти на ден я върши тази работа там където не трябва.Аз ли нещо обърках, някакъв период ли е ...незнам вече.

.........ама като го питам на какво, отговаря "чесън" 
Joy

Ивка, аз съм от Поморие, т.е. родителите ми живеят там.Ще ти пусна телефона си на лични.
А за градчето ...много е красиво, но яко дъни чалга навсякъде(достатъчно голям недостатък, според мен)

Общи условия

Активация на акаунт