ЮЛСКИ бебчета 08 (тема 57)

• 13 173
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Освен това ми се иска да го натиря да направи какво ли не по апартамента, че има сума ти неща за довършване, ама той иска да се сертифицира за нещо и има и за изпит да чете... Не знам дали ще успея да го изтормозя днес и утре, а се дразня много от недовършените неща (включително и от моите).
А как ти се струва да те оставят сама за 45 дни, бременна в осмия месец, с хиляда неща за дооправяне по апартамента, за да ходим във Франция да се сертифицираме Crazy Много учени мъже сме взели, шъ знайш, твърде учени, бих казала ooooh! Секцията в хола не успяхме да поръчаме, нямаме табуретки, в банята трябва да се сменя силикона, щото този мухлясва, нямаме едно огледало вкъщи, за статята на детето се купува разклонител от два месеца и т.н., и т.н. Сладурче е моят мъж, налиииии Mr. Green

Коколинчо, да се стягаш Laughing Нищо му няма на бебето, спи си накъдето ти е удобно, то ще се завърти. И без това с този корем надали можеш да издържиш много време по гръб hahaha

# 151
Добро утро и от мен  Simple Smile

Джулс, дойде пердето. Ще ви пусна снимки по-късно  Peace

Днес съм предвидила ден по женски - ще ходя с една приятелка на фризъор и после по женски на "Сексът и градът"  Party

Сега като се замисля ми хрумна нещо. По принцип според лекарката ми бебето е 33 седмица (така го гледа от доста време на ехографа си - в смисъл, че излиза 2 седмици след това, което би трябвало да ми е по цикъл). Главичката е 8.5см. Та по цикъл дата ми е 10.07, ако по развитие бебето е за 2 седмици след това, но има вероятност да се роди по-рано, то това значи, че може да си се появи по термин по цикъл  Laughing

# 152
  • Sofia
Добро утро!

Само се разписвам и заминавам да боядисваме Wink След 2 дни ще докладвам резултата (само дето мъжо ме отряза за стая с различни цветове на стените Sad )

# 153
Добро утро и от мен Hug
Коколина, недей така да се притесняваш за спането. Сигурна съм че тялото само ни подсказва и ако някоя поза не е добра се преместваме Peace Аз като знам как се мятам насам натам, пък и по гръб спя понякога, ако взема да го мисля няма да мигна  #Crazy
Ние започваме едно велико чистене. Дано да ми стигнат силите тия два дни  Thinking

# 154
  • София
А как ти се струва да те оставят сама за 45 дни, бременна в осмия месец, с хиляда неща за дооправяне по апартамента, за да ходим във Франция да се сертифицираме Crazy Много учени мъже сме взели, шъ знайш, твърде учени, бих казала ooooh! Секцията в хола не успяхме да поръчаме, нямаме табуретки, в банята трябва да се сменя силикона, щото този мухлясва, нямаме едно огледало вкъщи, за статята на детето се купува разклонител от два месеца и т.н., и т.н. Сладурче е моят мъж, налиииии Mr. Green

Млъквам  smile3505 Би ме - и ние сме без огледала, пердета, все слагаме капачки пред едни изводи от гофри в стените на всички стаи и т.н., но поне си ми е при мен  Crazy Дано твоят татко се изучи скоро и се върне да ви гушка!

И аз много зле спах тази нощ, въртях се, някакво куче реши да вие и да се жалва между 4 и 4:30 - иначе обичам кучетата, но не и в такива ситуации  Laughing Сега съм подпухнала, уморена, без сили и без желание за нищо. Ама ще се оправя.

Jollity, ама аз искам снимка на вече готовите пердетааааа  Mr. Green Да са изгладени, нагласени, окачени,...  Mr. Green
NBM, ако няма да са цветни стените, можеш поне да надделееш за цветни пердета!  Twisted Evil Или шарени фризчета за детската, такива ми ти работи. Не се ядосвай! И гледай да не дишаш боята - сложи си маска, пък най-добре не се ври много да мацотиш и ти.

# 155
  • София
Добро утро. Някой да го сърбят очите? От три дни не мога да спра да ги търкам, вече са толкова червени, че на вампир приличам. Сълзят ми и не мога много и на комп да седя, че трудно чета...
Много ми е странно на какво се дължи това. Никога преди не ми се е случвало, пък и не страдам от алергии... Възможно ли е да съм развила някоя от бременността???

Благородно завиждам на всички с детски стаи... Толкова прекрасни се получават, когато са обзаведени специално за детенцето. Ние нашето бебе, живот и здраве, ще си го гледаме в спалнята..

# 156
И аз много зле спах тази нощ, въртях се, някакво куче реши да вие и да се жалва между 4 и 4:30 - иначе обичам кучетата, но не и в такива ситуации  Laughing Сега съм подпухнала, уморена, без сили и без желание за нищо. Ама ще се оправя.

Jollity, ама аз искам снимка на вече готовите пердетааааа  Mr. Green Да са изгладени, нагласени, окачени,...  Mr. Green
NBM, ако няма да са цветни стените, можеш поне да надделееш за цветни пердета!  Twisted Evil Или шарени фризчета за детската, такива ми ти работи. Не се ядосвай! И гледай да не дишаш боята - сложи си маска, пък най-добре не се ври много да мацотиш и ти.

Обещавам за пердетата  Peace

Хм, и моите нощни събуждания са межд 4.00 и 4.30. Дали е нещо бременно  newsm78 Laughing

# 157
Добро утро. Някой да го сърбят очите?
Мен. Пия Ксизал от известно време, абе май са три дни вече. Иди на лекар, да не вземеш да се самолекуваш. Ако са само очите, сигурно капки ще ти предпишат Thinking

# 158
  • София
Добро утро. Някой да го сърбят очите?
Мен. Пия Ксизал от известно време, абе май са три дни вече. Иди на лекар, да не вземеш да се самолекуваш. Ако са само очите, сигурно капки ще ти предпишат Thinking
  Ами носът ми е запушен сутрин и през цялата нощ, а като започна да кихам, не мога да спра.... В понеделник съм на док и тогава ще го питам, ама ми се искаше нещо предварително, поне да ми се успокоят очите... нетърпимо е.
Дуци, ама за тоя ксизал пише, че не се препоръчва по време на бременност..?

# 159
И аз бях така, само дето имах и сърбежи по тялото. Алергия е според мен Confused
В понеделник иди при личния Peace

# 160
  • Варна
Вижте какво пише за зрелостта на белите дробове и дихателната система на бебето в моята книга. За мамите, които се притесняваха. Аз доколкото схванах не е нещо страшно.
"Важна част от развитието на вашето бебе е съзряването на белите му дробове и дихателната ситема. Ако бебето се роди преждевременно, най- честият проблем е развитието на респираторен стресов синдром у новороденото. Нарича се още заболяване на хиалиновите мембрани. Това означава, че белите дробове не са напълно съзрели и бебето не може да диша самостоятелно. Необходимо е да му се доставя кислород. То се свързва с вентилационен апарат, за да може да диша.
Специфични белодробни клетки произвеждат химични вещества, които са изключително важни за дишането непосредствено след раждането. Отговорен за дишането на новороденото е сърфакантът, химично вещество, образувано от белите дробове. Преждевременно роденото бебе може да няма сърфактант в белите дробове. Това вещество може да бъде въведено в белите дробове на новороденото, за да се предотврати респираторният стресов синдром. Бебето веднага го оползотворява. Много преждевременно родени бебета след получаването на съфактант не се нуждаят от респираторен апарат, те започват да дишат самостоятелно."

Алиса, а при теб защо се налага секцио?
Сакс, това отвсякъде си прилича на алергия. Док ще ти каже.
Пърли, преди време беше станало дума, че си взела лепенки с мечо пух. За стена ли са? Мият ли се? Между другото много ми хареса повивалника ти, ще си търся и аз такъв  Blush, отказвам се от твърдия.

# 161
Добро утро,

аз имах кошмарна вечер и нощ Cry Като се почна с едни ужасно силни болки, повръщане, вц,...мислех си направо, че си почва  раждането ooooh!

# 162
Инка, никак не е безобидно това, което си постнала. Може би не звучи  страшно на теория, но действителността е малко по-различна. Ако бебето не може да диша само, често се налага апаратна вентилация, въпреки сърфактанкта. Апаратното дишане понякога се прави с много високи дози кислород, които пък от своя страна могат да доведат до ретинопатия на недоносеното (не дай Боже Praynig). Моят син се роди в 32 г.с. и беше дълго време на апаратно дишане, 3 от които на 100% кислород, поставиха му и сърфактант, но въпреки всичко не можеше да се справя сам. На 5-ия ден получи и мозъчен кръвоизлив, който, Слава Богу, премина без последствия, но ние преживяхме истински кошмар! Sad
Това, което исках да кажа е, че преждевременното раждане не е безобидна работа и затова не е много добра идея точно сега да се пренапрягате с разни ремонти, почиствания, пазари и т.н. Всичко това са неща, които могат да се отложат във времето. Вашето и на бебето здравето са най-важни сега. Пазете се! Hug

# 163
  • Варна
Моята идея не беше да създавам паника. Написах го понеже го обсъждахме. И едва ли винаги причината за преждевременно раждане е претоварването  Confused. Не ми се вярва някоя от нас да не се пази.
Майра, а сега как си?

# 164
  • Варна
Добро утро  Mr. Green
Гледам за ремонти говорите..
Ние започваме края на юни ,ама са 2 стаи- жилището в което ще бъдем и ще ги ремонтираме за 1-2 седмици..
А и апартамента в момента не е празен и няма как, ако бебето случайно подрани, което не ми се ще много, сме при майка ми - съседния апартамент и няма да има проблем.За цвета на стените- аз харесвам бели стени и тва си е..Спалните в апартаментите не са особено големи по принцип - 14-20 кв. и някак бялото дава повече пространство според мен.Преди време моята стая беше в бледо жълто и изглеждаше много по-малка от сега като е в бяло..Виж който си е в къща и има големи помещения  Heart Eyes според мен може да си го позволи това с ярките стени..Иначе яркия цвят забива много в малката стая..
Абе въпрос на вкус.Аз за бебето стая нямам - при нас в спалнята ще е ...така че и без това някъде във времето ще се прави стая , тъкмо ще  е актуална в последствие.. Grinning
Времето е супер днес навън м/у другото и смятам след 1-2 часа да изляза да кръстосвам улиците..
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт