Сладоледът изкушава сладката ни ОКТОМВРИЙСКА мама

• 11 258
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сисилия, не можеш да си представиш просто колко много искам да изляза, ако ще и пред блока.  Rolling Eyes Ще ти свирна при първа възможност Simple Smile

Zlatinaber, радвам се че най-после си се успокоила. Аз като гледам от сега какви притеснения имаме, представете си после когато се родят Shocked Според майка ми се притръпвало в един момент защото ако постоянно се притесняваш от хипотетични ситуации можеш да се побъркаш.

Име с Ц - Цветина! Peace

Рени, задължително ли е детето да вземе цялото име на бабата newsm78 Малко е пресилено сякаш. То иначе в родовете щяха да се редуват само по две мъжки и женски имена през поколение. Иначе има много хубави имена с Д и пак ще я уважите жената. Наблегни на нуждата от осъвременяване на имената Wink Едно време са кръщавали Мариите  и Иванките с едно -ка накрая. Сега никое дете не се казва Марийка или Иванка.

За бебешките сънища - в самото начало сънувах че раждам много лесно но момченце. И в целия си сън сновях наляво надясно да обяснявам че това не може да е моето дете защото очаквах да съм родила момиченце. Луда работа Laughing А сега се сънувам само като бременна.

# 211
Аз докато се включа в темата, охлювът се скри в храстите  Mr. Green

renni79, чета за баба Доминика и се сещам преди 2г. за едни истории покрай моята братовчедка. Свекървата много искала детето да е кръстено на нея, ма толкова много, че чак им се заканвала, ако ме разбирате. А тя с прекрасното име Атанаска. Добре, склонила да е "поне" Атина! Явно обаче не е подозирала колко е устата братовчедка ми. Та отговорът бил - ако ще си кръщавам детето на столици, то ще е Женева!!! За справка, майка й е Живка. Така съм се хилила с нея преди време. Е, в крайна сметка малката е кръстена на татко си  Simple Smile

Аз така и не съм харесала мъжко име. Мисля като изляза в отпуска другия месец да се захвана по-сериозно. Списъци ли ще правя, ще пиша, ще зачерквам, ама трябва да му измислим име на детето Simple Smile

Нещо щях да казвам още, ама какво беше... Тъй то, като се включвам рядко. Скоро обаче ще е по-често. Надявам се.
С две думи - честито на празнуващите и успех на учещо-дипломиращите се!

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 16:44 от barabina

# 212
   Привет и от мен сладурки!Аз вече незнам дали съм нервна и как съм изобщо,защото покрай случилото се със сестричката ми сълзи вече не ми останаха!Хич не ми се иска да ви стресирам,но ще ви разкажа какво стана.Сестра ми беше в началото на 7-ми месец,обади ми се един ден притеснена че от 3 дни не усеща бебчо изобщо,даже по корем лягала за да го накара да се размърда,но уви.В събота след изпита отишла до болницата (в Ботевград,тя там живее) и доктора и казал че няма сърдечна дейност бебето,да тръгва веднага за София.Тя ходи на ЖК в Шейново,дойде тука но в събота и неделя никой не се престраши да я среже и да извади бебчо.Вече всички пейки в Шейново ме познават,не съм се отделила от нея.В понеделник започнаха със хапчета да се опитват да отключат родова дейност,но уви бебчо не искаше да излезе.Във вторник вече започна да се замърсява кръвта на сестра ми и я вкараха за секцио.Слава Богу извадиха бебчо,добре че я срязаха защото се оказа че пъпната връв е страшно къса,а плацентата е на пихтия.Видимо бебчо е изглеждал много добре,но сега чакаме резултатите от хистологията,все пак трябва да има причина бебчо да умре в корема и.Не ми се иска да ви разтройвам,но ако не усещате бебчо ходете да си ви гледат,те са длъжни да разсеят притесненията ни!!!
  Сега сестра ми е по-добре и психически,питаха я иска ли психолог,но тя каза че щом сестра и е до нея психолог не и трябва!Добре че си има едно момченце (да ни е живо и здраво),а след време като се възстанови от това 2-ро секцио дано забременее пак Praynig!
  Последно искам да ви споделя нещо за Мазнейкова.Дълги години сестра ми неможеше да забременее,кисти и разни такива неща.Мазнейкова беше лекаря който я излекува.Някои доктори са големи идиоти и непукиси,но професията им е гадна.Защото те се сблъскват с много смърт и човешко нещастие.Не искам да я оправдавам,но знам само че е голям специалист,просто не и се връзвайте за това че малко е античовечна!
  Прегръщам ви и ви желая лек ден!!! Hug

# 213
Шареез честита ти малка рожденничка!!!

Моето детенце също навършва 2г. на 9.06  Grinning

Съни  Hug

# 214
sunny_77... каквото и да кажа, ще е без особен смисъл... Дано сестра ти се възстанови възможно най-скоро заради голямото си детенце! Прегръщам ви и двете!

.......Някои доктори са големи идиоти и непукиси,но професията им е гадна.Защото те се сблъскват с много смърт и човешко нещастие.Не искам да я оправдавам,но знам само че е голям специалист,просто не и се връзвайте за това че малко е античовечна!.......

С това не мога да не се съглася на 100%. Израстнала съм в семейство на медици и знам, че думите ти са факт. Колкото и грозно да е отстрани... Това мислех да пиша преди малко, но ти си го казала преди мен.

# 215
  • София
sunny_77, миличка, тези дни много често си мисля за теб.....и за сестричката ти също....ужасно е това което е трябвало да изживеете! Каквото и да кажа няма толкова силни думи, които да могат да  ви успокоят! Прегрътки и от мен имаш, ние сме тук и ако имаш нужда от подкрепата пиши!  Hug  Hug  Hug

# 216
От няколко дена през ноща усещам как ми се схваща прасеца на крака и започва да ме боли та се налага масаж да му правя за да ме отпусне.На вас случвали ви се.

На мен това ми се случи тази сутрин, малко преди да стане време за ставане - много силна болка беше, но ме отпусна след около минутка....много е странна болката, но ми се е случвало и преди да забременея...

# 217
Мегче, за женско име с "Ц" си е голям зор... но сякаш Цвета най ми допада... по принцип съм за по-кратките имена.... На кого искаш да я кръстиш?

Ами голямата ми дъщеря е кръстена на свекърва ми, и исках малката да е на майка ми, която се казва Цонка, но все пак още обмислям да не е на никой.... ще видим

# 218
Благодаря ви сладурки за милите поздрави ,честити рожденници на всички вече настоящи и бъдещи мами  bouquet

sunny_77 ,съжалявам за вашата загуба,наистина е тежко и то в напреднала бременност да загубиш дете ,но дано всичко с теб и сестра ти вече е наред Hug

# 219
Благодаря ви момчета за милите думи и хубавите пожелания.Ние тъкмо заспахме след голямата еуфория и мама има нужда от почивка все пак.После ако искате може да кача малко снимчици да разгледате.
Аз също имам проблем с подуването на краката.Предишната бременност беше зимата и нямах такъв проблем само накрая вече ,но сега и от жегите и от това тичане след детето няма как май да мина без това.
Хайде отивам и аз малко да си опъна старите кокали hahaha

# 220
  • София
Здравейте, мили момичета!

Инче, много се радвам, че всичко е протекло добре при д-р Марков и сте имали незабравима среща с бебкото. Разказът ти е наистина много въздействащ и вълнуващ. Наистина се радвам, ако съм помогнала поне мъничко за вълнуващата среща  Simple Smile
Относно въпроса ти за процентите и аз чак сега се загледах, според мен това е отклонение "в проценти" на различните размери /главичка, бедро, коремче .... /, измерени спрямо изчислени по календара. Според мен е това, отгоре на колонката пиша Dev /като deviation - отклонение/, дано съм го обяснила правилно. Но ти не се притеснявай, нали каза, че бебчето върви по-голямко, т.е. сигурно има някакви отклонения, но те не са за притеснение.

На мамите, на които им предстои среща с д-р Марков и бебчетата пожелавам вълнения, късмет  и хубави новини!

Честит рожден ден на малката сладурана на  Шарийз. Да расте здраво, щастливо и усмихнато дете и ви е радост и гордост!

Севи, относно магнезия, момичетата са те посъветвали преди мен и най-добре е да се посъветваш с лекаря си. Аз пия Магне Б6, сутрин и вечер по 1. Моята лекарка ми обясни, че за да има ефект магнезиев препарат трябва да се приема по-дълго време, за да се насити организма с него. Не действа веднага като но-шпа.
Аз имам стягания на корема вечер и крампи на прасеца през нощта и засега ми е изписала за 25 дена по 2 на ден.

Sunny_77, мила, прегръщам те силно, прегърни и сестра ти. Абсолютно разбирам какво сте преживели, тъй като и аз загубих бебце в седми месец през 2007. Не искам да разказвам подробности, за да не разстройвам мамите тук. Причина при мен беше завързана на истински възел пъпна връв. Пожелавам на сестра ти бързо възстановяване физическо и психическо. Дано е силна, бъдете силни и вие около нея!
Стана дълго! Извинявайте!

Хубав ден на всички!

# 221
здравейте и от мен Simple Smile
днес си направих 2 кариесчета и съм много доволна-още 2 остават
За подуването на краката ми става съвсем сериозен проблем-днес ходих да си купувам обувки и понеже по принцип нося 40 номер-сега никой 40 не ми стана  Sad а по големи няма-реве ми се чак-взех едни чехли да закърпя положението, но какво ще правя незнам.

# 222
Искам да кажа здравейте на всички!!!
сега пиша за първи път. много се вълнувам, защото очаквам бебенце  Simple Smile Simple Smile Simple Smile на 19.10.2008 г., /май ще е момиченце - в петък ще разбера/.
 Все още ходя на работа /юрисконсулт съм от 8 месеца/, защото не ми се стои в къщи. Единственият /за сега/ проблем ми е с подуването. Сутрин се събуждам с подути крака, ръце - изобщо цялостно. много ми е неприятно. Ходих на изследвания и се оказа, че албуминът ми е под минимума. Не че знам какво означава, ама реших да започна диета и да не ям сол и захар. Пък да видим. Някоя от вас имала ли е подобни проблеми?

# 223
Съни, много е тъжно това, което е преживяла сестричката ти. От сърце й желая да се възстанови много бързо  Praynig Praynig Praynig

Deseto, добре дошла сред нас и успех на прегледа в петък! Hug

Момичета, да ви питам вие по колко пъти на ден чувствате бебето да рита? Аз до скоро го усещах само сутрин и вечер, а от вчера почти по цял ден ритка. Чудех се дали няма нещо общо с контракциите.  newsm78

# 224
Аз още не го усещам мн ясно. Рядко само нещо  - лекичко ме побутва. Малко се притесних, от това, но лекарят ме успокои, че още не било достатъчно голямо.
да ви питам - с килограмите как сте?
аз съм качила до тук 12 - 13 и се страхувам да не станат много

Общи условия

Активация на акаунт