Карти ТАРО - 2

• 73 324
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Аз пак имам едно въпросче - за мачовете става въпрос  Simple Smile Питам най-вече Ксения,защото тя хвърля карти за това, но всеки който знае е добре дошъл да сподели опит.
Как да тълкувам дворцовите карти и асата? Аз тегля по карта за всеки отбор, но ако примерно за единият се падне Кралица мечове а за другия Асо мечове  newsm78 Кой печели? Или пък Императорът - Крал Пентакли? Дали въобще да не извадя дворцовите карти от колодата за това гледане? А Асата? Помагайте,че искам да се пробвам за Европейското  Simple Smile

Дворцовите ги разбрах на хокейния финал. Пажът щом е 4-ка, значи Кралят- 1-ца. Асото предполагам също 1. Ти предварително си направи сметка кое как ще отчиташ и картите ще се съобразят с това.

Елена, аз съм много съгласна за силата като значение на картата, но малко по-различно виждам същността и като кармична. Понеже се познавам себе си. По-скоро кармата ми е да бъда тествана на издържливост. Sad Това всъщност го подозирах и преди да ми го кажат картите. Laughing

Цитат
Шестицата пентакли аз не я разбирам така както ти си я дала по причината, че жената на картинката е тази, която получава, а не която дава.

Неее...централната фигура на картата изобразява питащия, независимо мъж или жена е изобразен. Не съм съгласна с тълкуването на последния пункт, въпреки че звучи примамливо.
Обесения може да се тълкува като промяна на гледната точка, може и така да е, но тогава останалите 2 не ми говорят. newsm78

Тази подредба ме накара дълбоко да се замисля... newsm78 Не случайно говорят за тарото като средство за самопознание...Ще ги умувам още тези значения, все ще ми се открие смисъла на съвета. newsm78

# 316
Да споделя,че пробвах подредбата Диагностика на аурата и излязоха много интересни неща.
1. Магия - падна се Магьосникът - това го приемам, като знак,че има магия  Sick макар че не вявам да съм подвластна на тия неща + подредбата за да и не  -също каза да. Изтеглих поясняваща карта - каква е тази магия : 10 Жезли - кофти карта - тежест, трудности.

2. Уроки. Наличието се определя по старшите аркани или всяка една негативна карта в тази позиция. Например 9-ка мечове или 10-ка жезли показват наличие на уроки.  Ако е активирана предишната позиция Магия, то това положение уточнява от къде или чрез кого тази магия ви е застигнала.  - Кралица Пентакли - моя любима по принцип карта. Очевидно това е някой, но не зная кой. Поясняваща карта кой е човекът - Слънцето  Shocked Може би картата не уточнява човекът а причините - така по-лесно мога да я разтълкувам.

3. Отношение на околните. Тук виждаме това, което околните мислят за питащия. Това представлява своеобразна аура на чуждите мисли около него, която по съответен начин може да влияе на здраве, състояние на бизнеса или просто самооценка и самонастрой. - Принцеса на Мечовете/Паж - Накрая ще покажа и самите карти,защото тази конкретно в моята колода е много мрачна. Предполагам,че хората не ме харесват много . Поясняваща карта - 6 пентакли - явно им се струва,че много имам ли  newsm78

4. Самонастрой. На тази позиция не е само това, което човекът мисли за самия себе си. Това са и неговите устреми, цели, за постигането на които той е готов да приложи цялата си жизнена енергия. Ето защо тук може и да няма магия или уроки, но в живота на човека все пак може да не му върви. - Отшелникът Тази карта много точно описва състоянието, в което съм в момента. Аз съм се отдръпнала от света, самоизолирала съм се и си давам сметка за грешките, които съм допуснала до тук. Поясняваща карта- Рицар жезли. Приемам го като съвет - дошло е време за действие, да тръгна напред и да приема предизвикателствата в живота.

Ето и поясняващите карти:

# 317
 Shocked Уау, Несса, ще ме караш и аз да се диагностицирам. Задължително ще я направя още днес. Sick

Слънцето е категоричен знак, че това е роднина.  Sick Другите значения на слънцето може да са по-размити, но значението му на роднина и близък човек е категорично. За отношението на околните също мисля че става въпрос за завист. Но тази магия хич не ми харесва.  Sick Потърси помощ от човек, който да я свали! newsm78 Човек цял живот може да се чуди откъде тези неволи, а за всичко може да е причина нечие майчино или бабино проклятие... newsm78

# 318
  • ул. "Мечтание"
 newsm81

# 319
Цитат
а за всичко може да е причина нечие майчино или бабино проклятие...
Ти съвсем ме притесни - майка ми и баба ми не са лоши хора и не ми мислят злото - даже напротив - чак ме задушават с тяхната любов. Пентаклите нали са тъмнокоси със светли очи? Нямам такива близки роднини  newsm78 Имам и такива роднини, които се занимават с такива неща и не са много благоразположени към мен. Ама аз по принцип не вярвам,че могат да ми навредят с магии, но сега вече почвам да се колебая

# 320
  • ул. "Мечтание"
Аз понякога направо изпадам в параноични състояния! Майка ми и баба ми все ме кълняха едно време!  #Puppy dog И все се чудя каква беля ще ми дойде на глава от това.  newsm78

# 321
Момичета наскоро се появи у мен един въпрос, който може да е малко глупав (зе което моля да ме извините) Blush . Та въпроса ми е следния - знам че никой друг освен аз не трябва да докосва картите, но лошо ли е ако някой пипа кутията в която са те? Защото по принцип някой като ми дойде на гости вкъщи започва да пипа всичко. Аз нямам нищо против хората да се чуватват като у дома си, когато са при мен, но ако това влияе на картите тогава няма да ми е приятно.  Засега ги държа в дървени кутии (всяка колода в различна), а като намеря време ще си взема и копринен плат (всичко да е по "правилата") Simple Smile

*Nessa* разпитвай картите докато не разбереш всичко, защото това е кофти което показват. Макар че съм чувала, че който не вярва в магии при него не се получават.  newsm12

# 322
*Nessa* разпитвай картите докато не разбереш всичко, защото това е кофти което показват. Макар че съм чувала, че който не вярва в магии при него не се получават.  newsm12
Аз не вярам ама има хора, които вярват и може тяхната вяра да е по-силна от моята Thinking Както казах имам роднини,които не са благоразположени към семейството ми и се занимават с подобни гадости - по техни думи  Shocked. В дома на родителите ми не веднъж сме намирали какво ли не - все едни неща, дето се използват за подобни работи и сме ги изхвърляли. Не им отдавах особено значение, до днес - когато на първо място се падна Магьосникът.

За картите - прибери си ги в някой шкаф да не ти ги пипат. Моите са без дървени кутии и коприна.

# 323
Цитат
а за всичко може да е причина нечие майчино или бабино проклятие...
Ти съвсем ме притесни - майка ми и баба ми не са лоши хора и не ми мислят злото - даже напротив - чак ме задушават с тяхната любов. Пентаклите нали са тъмнокоси със светли очи? Нямам такива близки роднини  newsm78 Имам и такива роднини, които се занимават с такива неща и не са много благоразположени към мен. Ама аз по принцип не вярвам,че могат да ми навредят с магии, но сега вече почвам да се колебая

Не е задължително да са майка и баба- слънцето казва, че е роднина. Родна кръв. Не е задължително да ти е правено нещо умишлено. Знаеш ли...хората понякога не си дават сметка за изречени в гнева си думи. Кават, че колкото човек е по-афектиран, толкова проклятието е по-силно и повече има шанс да попадне в целта. А всяко проклятие е вид магия. И тя действа без значение вярва човек или не. Действа на нивото на аурата ни.
Не знам, но според мен картите говорят много ясно и на твое място бих се поинтересувала за човек, който много добре разбира от такива неща. newsm78 Ако е направен такъв вид неумишлена магия, тя лесно може да бъде свалена. newsm78

Цитат
Майка ми и баба ми все ме кълняха едно време!  

Това имам предвид. Sick Мен никой не ме е клел, обаче да ви кажа, това не е никаква гаранция. Някои проклятия могат да се носят поне няколко поколения. Sick

Цитат
но лошо ли е ако някой пипа кутията в която са те?
Мисля, че нищо не може да им стане през кутията, но за всеки случай бих я прибрала и нея по-далеч от хорски изкушения. newsm78

# 324
Абе момичета-какви магии,таро си е таро-ама такива дивотии няма.Интелигенти хора сте-в 21 век живеем ooooh!какви проклятия-това,което човек сам си втълпи-никой друг не може да му навреди повече.
Аз си чакам приказната колода-може би най-слънчевата и позитивна,която съм виждала-другите все не ме грабваха-но тази -сърбят ме ръцете за нея вече-http://www.astrohoroscope.info/kolodi2.htmПоказвала съм я вече ама нищо Grinning

# 325
  • ул. "Мечтание"
това,което човек сам си втълпи-никой друг не може да му навреди повече.

Това никой не го отрича!

Но за другите неща не съм съгласна с теб! Ако щеш магия го наричай, ако щеш нещо друго, все тая... Когато не вярваш в нещо, това не значи че то не съществува! Какво като сме в 21ви век?! И добре тогава, как си обясняваш че "работи" Таро, като отричаш другите неща? Любопитно ми е просто!

През много неща съм преминала и не мога да се съглася с теб просто. Магия има, проклятия има... има и още много неща, които не разбираме и може би никога няма да разберем... а може би дори не трябва да разбираме...

# 326
Абе момичета-какви магии,таро си е таро-ама такива дивотии няма.Интелигенти хора сте-в 21 век живеем ooooh!какви проклятия-това,което човек сам си втълпи-никой друг не може да му навреди повече.
Като не вярваш  в окултизма как така се занимаваш с Таро  newsm78 Магии никога не съм отричала,че има , но не вярвах,че могат да ми повлияят.

# 327
Таро за мен не е окултизъм-това са много древни символи,които говорят на всеки човек.Таро е символ,не магия и не виждам нищо окултно в него.Ето например приказното таро-това са символи и герои,които говорят на всеки.Това му е хубавото на Таро-че привлича дори такива като мен,които нямат нищо общо с окултното Simple Smile
П.С.Не съм искала да обидя никого и съжалявам ако някой се е почувствал засегнат-понякога това,в което вярваш същестувава само ,защото вярваш в него-силата на самовнушението наистина е голяма.Но реалността и това,в което вярваш са две различни неща понякога. Peace

# 328
  • ул. "Мечтание"
Не мисля, че някой ти се е обидил! Старнна си ми и толкова!  Simple Smile
Но мисля, че представата ти за окултизъм е доста изкривена!  Peace Това не е чак толкова мистично нещо, колкото си мислиш и всъщност всеки има общо, макар да не го съзнава.

И между другото таро не говори на всеки! Дори желание да има човека, пак може да не му говори.

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 17:16 от Селин

# 329
Вероника не вижда в тарото дивинация. Аз отдавна съм забелязала...тя се страхува да признае, че таро предсказва бъдещето. За нея това е игра на псхология, понеже явно това може да си го обясни, другото не. Няма нищо лошо- още е млада вероятно...До всеки човек прозрението за загадъчното и окултното достигат по различно време, а някои предпочитат да затварят очи пред очевидното цял живот.
Има прекалено много теми със спорове по тези въпроси- да не превръщаме и тази в поредната! Нека всеки намира това в таро, което иска да намери. Ако така и харесва на Верояника, така да бъде! Просто подминавай разговорите за неща които не признаваш и това е. Grinning
Аз не обичам честно казано, когато таро се използва за психологически баламосвания от шарлатанки, неумеещи да тълкуват, но успешно взимащи на хората парите като им пудрят мозъците. Laughing Но Вероника не е тръгнала да го използва с користни цели...щом на нея и харесва да си медитира с психология, нека така да бъде. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт