Майчета 2005- Тема 112

• 20 612
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Heart Eyes

Скоро не съм писала в темичката, но си ви чета най-редовно.Всичко при нас си е както обикновено.И Вали е класиран в градинката, и от 1-ви юли ще го пускам, да посвикне.Дано бързо се адаптира! Praynig
Катка, дано всичко при баща ти бъде наред!Пожелавам ти го от все сърце!Стискам палци! Praynig
Много се смях на бисерите на дечицата. LaughingЕто и бисер от нас - дътка = дъвка.

Хубав неделен, макар и да е мрачен и дъждовен ден! Hug

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 11:56 от Ксения

# 121
Хихи, по повод английския - Теа сутринта ме събуди с песничка - чомпала карепит, чом! чомпала карепит, чом! След много разпити успях да разбера, че това е английски, а песничката е за зайчето - jump like a rabbit, jump! Умряхме от смях, нов Кен Ли, дето се вика.
А това, което все пропускам да пиша  е относно понятието на Теа за време - всичко е сутринта. Вчера, снощи, утре, днес, следобед - всичко е сутринта. Голяма скица.

Катка, дано всичко се подреди!

Ренка, много сте сладки, и браво за тази инициатива, браво и за младите включили се. Ей сега ще го видя това Ганкино, със сигурност сме го учили, но не се сещам в момента. Моето любимо е Граовско и си ми обещала да тропнем едно Wink

Днес се видяхме за малко с Кроче в парка тук, Савата е голям палавник, даже видях и Момчил на снимки, че и него отдавна не съм го виждала. 

Хубав ден!

# 122
катка дано всичко е наред с бащати  Praynig от сърце ти го желая,
че като гледам моя все се моля така да е, знам че не е в отлично състояние, но се моля да не се влошава Praynig

За думичките много се забавлявах докато ги четох.

да ви разкажа една случка актуална при нас. От както Криси ходи на ДГ сутрин като тръгваме казва: "айде отиваме при цата и Сашо" , не знам от къде и се е набило това име казва го чудесно и знам че имат един Александър. Та големия я слуша вече цяла седмица за този Сашко и вчера и вика:
"сестра ми ти за една седмица в градината гадже си хвана, а аз 5 години ходя на училище и още нямам гадже" Laughing  Joy
Големи са ми сладури смяхме се с глас с баща им.

Спокойна неделна вечер!

# 123
  • София
Халоуу, дамита  Grinning

Мартеа, съвсем образно си ви представих в магазина  Crazy Любака също много цъка лафове "лелее...много хубав, бе!", "ееее....супен, супен! (супер)"   Joy
И ние обиколихме вчера ного магазини...само в Геокс ми допаднаха едни сандалки и сега, като се събуди ще отидем до там да му купим. Не, че съм "маркова", обаче този модел ми хареса. Обикновено там не ми пасват повечето неща, но тези сандалки са добри. Ще ги снимам после.

Биренка, много хубаво е било! Страшно обичам да ходя на такива мероприятия...да гледам, де  Crazy Нещо изкуствата не ми се отдават особено.

Катка  Hug

Бубе  Joy Започнаха да си мерят гаджетата, м?  Joy

Ние вчера направихме голям преход и кака ви не си хареса никакви лятни обувки! Витошка, Графа, Солунска и Алабин  Crazy Скай центъра няма да го споменавам, защото там се обикаля бързо  Crazy Само в един магазин си харесах (бяха много известна марка, но не я помня) и имаше едни за 220лв. Мъж ми каза, че ги купува, ама ми стискаха едното пръстче. Много беше полудял с мен. Та, накрая моят мил ме вкара в спортен магазин и от там си купих лятни обувки...представяте ли си?!? Но са много хубави, зелени, ако някой се съмнява в цвета  Laughing В момента трудно може да се намери някаква дреха (блуза, панталон, яке), която да не е в зелено. И чантата ми е зелена. Направо съм, като горски по улиците  Whistling Сега ще пробвам да изровя да ви ги покажа, много са сладурски.

Хайде, чао от мен и до после  Hug

# 124
  • София
В момента трудно може да се намери някаква дреха (блуза, панталон, яке), която да не е в зелено. И чантата ми е зелена.

Направо съм, като горски по улиците

Joy hahaha Joy

много се хилих - ама съм сигурна, че зелено много ти отива - на косата и на очите

аз си поръчах ей тези от ларедут и нямам търпение да ми дойде колетчето, моля се 41 номер да ми станат, че в Софийските магазини нямат такива номера от тези обувки, да не говорим с ква надценка ги продават....даа, ама има ларедууут  hahaha

# 125
Гуш, готини са! На мен 38 ми се оказа малък, но е и друг модел все пак.

Диана, честити и на теб, показвай!

Буба, голям смях с гаджетатаSimple Smile Явно наистина е впечатленаSimple Smile

Аз да докладвам, че имаме пълен неуспех с памперса. Е, веднъж (вчера следобед) не се напишка, но за сметка на това тази нощ се преобличахме 2 пъти. Не мога да насмогна с пране и най-вече - със съхненето му.
В тази връзка - У-наше-селската аптека имаше само един вид чаршафи за еднократна употреба - 180/80 - найлонови с едно парче на принципа на превръзките/памперсите по средата. Тъй като не са целите от такава материя, няма как да не сложа и нормален чаршаф отгоре, защото в противен случай главата и краката на Теа се падат върху найлона. Аз общо имам не повече от 5-6 чаршафа и определено ми е адски неудобна цялата история, пера и гладя като полудяла, и това само за 2 дни проби. Кажете, другите, детски чаршафчета какви са, пак ли трябва отгоре да се слага нормален чаршаф? Аз от офиса тичам към вкъщи, и понеже и около офиса няма откъде да взема, се чудя има ли смисъл да ги търся, ако са пак на същия принцип.

# 126
  • Варна
Катка, стискам палци на баща ти. Hug
Гледам аз смешните думички пишете. При нас всичките са смешни все още за съжаление.
Мартеа, такива са чаршафчетата. Има и още един вид, който няма наилони, а само тази част като дамска превръзка, но е много малък. 1м/70см мисля че беше. А защо не изчакаш още малко. Ние махнахме нощния памперс на Детелина на 4г. Знам че звучи доста безотговорно, но пък нали съм голям мързел спяхме спокойно. А като и го махнахме мъжът ми и инсталира лампа над леглото, да си я светва сама и тя сама си светваше, ставаше и ходеше до тоалетна. Не че аз не се събуждах, ама се оправяше сама.
Сега обаче с Иво е пълен провал това с памперса. Разкрачва се и прави локвичка и е много горд от себе си. А мен мъжът ми е изял да ми се ръби и да ми се кара, че съм изтървала детето. Тъйничко се надявах, че ще се научи като сестра си за два три дни, но явно няма да стане. Не се получават нещата за сега.

# 127
Оф, Деси, ами като не става, на става пък сега! Ама тоя твоя мъж ми идва някой път да го хвана, та да му се накарам едно хубаво! Ааама ха! Изтървала си го детето, а той къде е в цялата ситуация?! Иих, значи!  Crossing Arms

Мартеа, да, такива са чршафите. Отгоре си слагаш нормален. Ми така е, не можеш да насмогнеш по някое време. Ако видиш, че толкова не става, изчакай още малко. Наско две нощи спи сух, чук-чук! Първата нощ го вдигах два пъти, пишка по малко. Снощи го вдигнах към 3, каза, че не му се пишка. Чак към 5 пишна. Може пък да му е дошло времето вече  Rolling Eyes

Кате, стискам палци на татето ти!  Hug

# 128
  • Bristol
КатКа, надявам се нещата при баща ти да са поправими!
Despina, не се връзвай. И моят ме критикува, че много съм глезела щерката  Crazy А за пишкането си спомням, че Жорко го бях научила първо да пишка в кофичка от кисело мляко  Embarassed И после я изсипваше в тоалетната. Приемаше го като игра и понякога, даже и да не му се пишкаше, се напъваше да пусне нещо в кофичката, за да го изсипе в тоалетната  Laughing Може някаква такава хитринка и на теб да ти свърши работа  Thinking
мартеа, да ти имам търпението и то при положението, че не си седиш само в къщи! Аз ако бях, до сега да съм върнала пампата Crazy

При нас са големи жеги, вечер поливаме цветята с лейки, но днес се сетих, че в гаража имаме маркуч и го включих в действие. Ами то много по-лесно така, децата сами свършиха работата, ето доказателства   Mr. Green

# 129
  • София
Eхее, Мери, голям кеф - по едно време ахааа и да полее и камерата  Laughing

# 130
Катка, стискам палци на татко ти, дано всичко бъде наред Hug

Мартеа, чаршафчетата са точно такива, каквито ги описваш - аз си слагах отгоре нормален чаршаф, който естествено като се напишка - пера, но пропусках гладенето. Напълно те разбирам какво ти е, аз един месец трябваше да сменям и пера чаршафите от през нощта и заедно с това - чаршафите от градината. Това беше като започна градина и явно се стресира твърде много. По едно време ми се повдигаше от перални и простори, но при положение, че от една година беше без памперс ми се струваше нередно да го връщам обратно. Отмина, но е много неприятен този период.

Миша спи много леко и като ставам нощно време до тоалетна, тя се събужда и от известно време реши, че и тя ще ходи с мен, та заедно се водим до там. Simple Smile

По повод на времето - на Миша пък всичко й е довечера. Laughing

Диана, то зеленото е хубаво, на мен ми е сред любимите цветове Simple Smile

И като сме си заразказвали разни случки, да ви разкажа една прясна от вчера. Ходихме на разходка привечер с триколката - нея си избра Миша - и по едно време заваля дъжд, а ние нито чадър имаме, нито има къде да се скрием и сме далеч от вкъщи. Точно в този момент обаче, тя реши, че трябва да слезе от колелото и да го бута, тоест да се приберем три пъти по-бавно. Ние разбира се не й позволихме, баща й я награби, аз бутах колелото и се прибрахме набързо, но Миша се скъса от рев, обидена, че така сме я прецакали. Аз й се накарах по едно време и като се прибрахме, тя ми казва: "Мамо, аз искам да си весела и усмихната и щастлива и да не ми се караш повече." Shocked  Хем ми стана смешно, хем ми се дорева от тия приказки.

Другият лаф от вчера е, че кучето на майка и татко (което се казва Бер, тя се опита да го нарича Берчо и го затвърди като Бесчо Laughing ) й се усмихвало тайнствено Joy

# 131
Здравейте, момичета!!!

Ние се завърнахме живи и здрави и много отпочинали от Турция. Всичко беше супер. Марти беше супер послушен, като се има предвид, че пътувахме по 15 часа в едната посока. Толкова добро детенце не съм знаела, че имам. В комплекса беше рай за малките душички, с много зеленина, усмихнат персонал и ядене и пиене на корем. Видяхме Троя, Ефес и какво ли още не, но от сега съм сигурна, че септември пак ще се върнем там. Толкова много забележителности имаше в района, но с малко дете е по трудно да се обикаля. Имахме нужда още от 2-3дни престой....

Назад не съм прочела всичко, но първо искам да кажа на Катя, че ти стискам палци и от сърце се моля с татко ти всичко да е ок.

Ще кача и снимки, за да добиете малко представа от нашето наистина прекрасно пътешествие.

Поздрави на всички

# 132
# 133
         Кременчен, благородно ви завиждам! На мен малко ми отбива от морето тая година, защото предната година беше ад под небето с палав Явор. Не сме решили окончателно още. Той обаче отсега обяснява,че щял да е много послушен. Ама сме го гледали тоя филм, здраве да е !

Мартеа, чета и ти съчувствам наистина. На Явор миналата есен за месец му върнах памперса, докато пак сам не спря да се напишва. Но аз ползвам малко по-различни чаршафчета. Донесе ми ги една приятелка от Германия. Изглежда като бархетен на пръв поглед, но по средата е гумиран,   страхотно качество. Ако не знаеш,че е такъв чаршаф няма и да се усетиш. Водел се протектор за матрак за лежащоболни, а аз просто го срязах на 2 и станаха идеални за легло 70/140. А иначе имам наследство от брат ми още , идеално запазен подобен, но с много по-малки размери. Дори сега него слагам под чаршафчетата. Потърси и други варианти с чаршафчетата, дано откриеш нещо. Знам ли, примерно ТСМ-ските магазини или нещо от сорта. Успех с борбата с памперса!

Ние сме добре засега, Явор днес го спрях от градина,че имаха миналата седмица много конюктивит в групата. Всички уж били вече здрави,та утре сме пак на линия. А иначе при нас лятото всички градини работят на сборни групи, в това число и нашата. Но понеже Явор така или иначе са много деца (26 бр.) не ги събраха с по-големи дечица. И без това имат от 2 до 4 годишни в първа група. Айде лек ден, да се възползвам и аз от почивката!

# 134
Деспина, ти се води по Ивчо, щом детето още не е готово, остави му време, а на таткото кажи, че е много лесно от страни да се критикува.
Ели е страхотна поливачка на цветя, браво на Марти, че е бил послушен. Ние все още не можем да се решим да отидем с децата на море, представям си как двамата с мъжа ми ще гоним хлапетата иz хотела, ресторанта, плажа и ми се отщява всякаква "почивка"  Confused

Катка, неzнам какво се е случило с баща ти, но и аz се присъединявам към пожеланията на момиетата Praynig

Общи условия

Активация на акаунт