Майчета 2005- Тема 112

• 20 613
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Хаха, Мери, голям кеф  Mr. Green И аз така давам на Любака да ми полива цветята и да мие двора  Crazy

Кременчен, много хубави снимки- хубави хора, хубаво място   Hug

А аз какво да ви кажа...днес като е хубаво времето, още по-зле   Я и аз да ви се оплача   Цяла нощ Любака кашляше, та чак повърна от напъни. Суха кашлица, на спазми, нищо не откашля. Върти се милото, не може да спи, проплаква, ужасно. Не съм спала, само придремвах, защото като го погаля и поспира за малко. Сутринта ме събуди някакъв колега на мъж ми, който му се обажда да му каже, че щял да закъснее за работа. Познайте кой чу телефона и стана да го изрови   Събуди се и Павката, нахраних го и той, като се разпя, та събуди Любака- кисел, та кисел. Пишкахме, обличахме се  (с много убеждаваници и нерви)и тивам да му правя закуската. Дърпам пердето в кухмята и око мое затвори се...кучката изкоренила ВСИЧКИ цветя и дръвчета, които бях засадила. Всичко в кал- плочките, оградата, стълбите...Нямаше по-тъжна картинка...цялата ми градина изровена, цветята разпокъсани- гербери, парички, карамфили, туята покрай оградата, разни знайни и незнайни красиви цветя, които бях купила, обгрижвах и бяха напъпили да цъфтят. Просто изпаднах в криза...излязох и такъв бой й хвърлих с метлата   И се разплаках и едвам се успокоих. А пък Любака ме видя такава разплакана и се разплака от мен. Миличкото ми, така ме хвана яд на мене си. Никога не съм си позволявала да плача пред него и сега за такава глупост го разстроих...и то ме гали, целува, плаче и казва "няма, пуачеш мами, няма.." Ох....Офца съм голяма. И сега стискам зъби, че нито мога д аплача, нито да напсувам, нито да удрям кучето пред него. Отивам пак да пуша и да пия кафето. Сега малко ми поолекна, като споделих и си го казах. Но пак се ядосах. Хубаво ви започнах сутринта, дано сте ме подминали  по-раничко Embarassed

# 136
Ооф, Дианче, милата ти!...Представям си какво ти е било. И мен ме хвана яд за градината, ама то на адашката нещо не й е било добре, сигурно, че да ги сътвори такива... Ама и ти каква нощ си изкарала, пък какво утро те е посрещнало  Sad  Но нищо, здраве да е! Дано не е нещо сериозно тази кашлица при Любака  Praynig  Нагушкай ги мъниците от мен  Hug

Моя мъник още спи. Днес ще го водя на консултация за 3-те годинки и после ще го закарам у мама да го гледа 2-3 дни, че вече са сборна група и са 30 деца. А тя така и така остана безработна, поне да си има занимавчица  Simple Smile
Ох, на мен ми закъснява. И на мен като на Мартеа не ми се е случвало такова нещо, точна съм като английски часовник. И направо вече усещах признаците - гадене, сънливост, но на теста няма две чертички  Sad

# 137
  • Sofia
Дали има година, от както не съм писала newsm78
Много съм несериозна Embarassed
Иначе по обиколни пътища контролирам ситуациата около МАЙчетата  Wink
Както Мартеа е казала, Савата е палавник, на детската учителка детето е най-палавото Grinning
Още се храни само пасирано и вече незнам, как ще го преодоляваме.
Вечер пие по 4 /четири/ кофички кисело мляко и съответно сменяме по 3 пъти памперс. През деня ходи само по слипове и само няколко пъти има пробив...
А за думите....като се има предвид, че разбираем е 30% от речниковия запас, от него запазена марка е - фоната дзани, което го използват вече всички в моята работа, в смисъл 9 телефона звъни. Друго, което е широко изпозвано сред хората от моята работа е настоятелно отправен апел за получаване на даден предмет. Просто казваш бързо едно след друго n-броя пъти "моля те, моля те, моля те...." и получаваш исканото. Вчера Савата го болеше комеечето, обича да гледа "нугани"-ну погоди; яде "кечем"-кремче с "жу"-лъжица, има чоапи с "ечо бечо"-ежко бешко и харесва да слуша Тина Тънъъ. А за песните в новия бебе-хард-стил Кен Лий, мога да потвърдя, че песничките от детската познавам само по мелодията...добре че пее що годе верно. И последна хвалба - имахме излизане на сцена, нашето момче играе от все сърце народни танци, ще опитам да кача снимка [img]img]....не стана, ще пробвам по-късно. чао за сегагъжишежаоаажааажа-това е от Савата Joy Joy

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 10:54 от kroche

# 138
  • Варна
Дианче, съчувствам. Толкова труд на вятъра. Да се оправя по-скоро Любачето.
Кроче, много сладко това моля те, моля те. Преди години Детелина беше обяснила на баба си и аз исках, исках, после плаках и мама ми купи.
И на мен днес не ми е ден. Сутринта докато се справя с театралните изпълнения на Иво - това искам, това не искам и съм си забравила ключовете. И телефона си съм забравила да заредя. Ходихме да ги преглежда личната Иво профилактично, Детелинка, защото отново е болна. После водих Иво на градината и ходих при мъжа ми на работата му, за да ми даде неговите ключове.
На всичкото отгоре на мен ми правиха изследване за кръв в изпражненията и излезе положително. Сега сигурно ще ме карат пак да пазя т.нар. бяла диета, а може и други изследвания да искат да ми правят.
Сега ще се гледаме с Детелинка в къщи.

# 139
Нъбързо да се разпиша, че пак съм в период на работно умопомрачение. Леко съм притеснена след една среща от тази сутрин. Пак трябва да свърша хиляда неща за 2 седмици, а няма кой да ми помогне грам.

Диана, много кофти. Предполагам какво ти е. С толкова любов се обгрижват цветя и такава случка е наистина ужасна.
Дано на Любаче му минава бързо кашлицата.

Деспина, дано не е сериозно. Какво е бяла диета?

Кроче, добре дошла отново!

Ренка, може тестът да греши Wink Пожелавам ти това, което искаш Hug

Катка, как са нещата при вас?

Ние все още сме с почти пълен неуспех относно памперса. Пишка си детето и това е. Успях да я издебна към 1:30, но към 4:30 бях вече закъсняла. Поне тази нощ се напишка само веднъж. Хем се будя през около час и половина да гледам. Сега хем съм недоспала, хем неуспяла. Здраве да е, все някога трябва да стане.

# 140
  • Bristol
Kremenchen, доиска ми се и на мен в Турцияяя!  Flutter
Дианче, нямам думи  Shocked Като знам с какъв мерак всяка китка слагам  ooooh! Ето още една причина да не искам домашен любимец  Rolling Eyes Младо ли ти е кучето? Обикновено като са малки правят такива бели. А за плакането, не се коси и родителите са хора, това е начин за разтоварване от стреса. Аз си плача пред моите и определено съчувствието им ми е необходимо в такива моменти  Cry Последно плаках, когато на Ели вратлето се схвана, почуваствах се толкова безпомощна и изоставена. Синът ми ме засече, гушна ме и ми беше от голяма помощ. Като мина време и нещата се оправиха обаче попита, защо за него никога така не съм плакала ... !!!  #Crazy ooooh!

# 141
Диана, не се ядосвай има и неспорни дни в живота ни. Така се случва понякога.

Мартеа, защо не се примириш още известно време с това, че детенце още не може да се стиска, аз все си мисля, че трябва поне 1 седмица да се събужда със сух памперс и тогава да се прилага новия метод. Не ти стигат другите грижи на главата ами и безсъние си докарваш ей така без нищо.

Някой от вас няма ли да стяга вече багажите за морето и да минава през Бургас, че да се видим?

Despina, пази се и прави каквото ти казват.

Аз съм пак отпускарски настроена, моята сестричка с все домочадие си идват на 24.06 и ги очаквам с нетърпение. Толкова много ми липсва. Марти пък си чака каката да играе с нея и с батко си. Само повтаря, че кака и батко ще дойдат и ще са заедно всички. Вече нямам търпение да си ги нагушкам всичките.

# 142
  • София
Биренка, няма грешен положителен тест...за отрицателните не важи Wink

Кроче, привет  Simple Smile

Деспина, какви са тези ядове?!? За пръв път чувам за тази диета  Confused Дано не е нещо сериозно

Мартеа, сили и успех  Hug

Мери,
не е малка, дърта магарица е...и това го е направила, защото махнахме чемшира, под който имаше бърлога и си спеше. Сега го прави от яд  Confused А аз ниокга не съм плакала пред Любачето...само веднъж, когато беше бебе и въпреки това пак се стресна.
Може би, когато стане по-голям ще е различно.

А  на всичкото отгоре, забравих да напиша, че отменихме датата за операция. Сега няма да е във вторник, а чак началото на юли. Дано пак е ни мине котка пътя, защото средата на юли заминаваме на море. И от къде лепна тази кашлица не знам.  Tired Уж сме си у нас, пазя го...явно вирусче някакво. Предният път пак така- оставих го у нас и се разболя, та преди следващата дата за операция си го пуснах на ясла и беше здрав Simple Smile
Хубавото е, че му няма нищо друго. Само кашля.  Crazy Laughing

Днес имам огромен успех с децата- заспаха двамата сами на едно легло Simple Smile Това си е за хвалене  Grinning

# 143
Дианка, много жалко за градинката. Но пък имате възможност да си засадите отново - и пак ще стане хубаво и цветно Hug

Аз съм плакала много пред Мишето веднъж  - когато разбрах, че дядо умира. Знаех че не бива, защото децата се разстройват много от разстроени родители, но... След това ми се е случвало веднъж-два пъти за глупости, примерно докато гледам филм и тя винаги ме пита дали дядо Стойчо е болен...

А за тестовете - аз питах лекарката ми като ходих да ми регистрира бременността.  Понеже тестът беше положителен, а и аз знам, че грешки в такъв случай няма. Та тя ми каза, че може да даде както фалишв отрицателен, така и фалшив положителен тест - на нея в практиката са й се случвали и двете.  Wink

Мартеа, наистина, ако прецениш, че й е рано, не се измъчвай. Simple Smile

Ние снощи си правихме с Миша пуканки, та се сетих да ви кажа, че тя ги нарича пуПанки Laughing

# 144
А пък аз когато ми се плаче, плача пред нея. Много мразя, когато някой ме кара да се стискам. Не искам и тя да се стиска. За мъжа ми "да ревеш" е загуба на време. Мъже. А това е емоция, да я прикривам, за мен, е грешно. Не прикривам и когато ми е смешно, в крайна сметка. И на Теа съм й казвала, когато виждам, че й е криво - наплачи се, не го дръж вътре. Веднъж й казах, че плача, защото ми е мъчно за дядо й, че не съм го виждала отдавна. Тя ме прегърна и ми каза - не плачи, ще се върне. Оттогава, когато ме види разстроена, все пита дали плача за татко. После ме успокоява, че ще се върне от Варна. Там сме й казали, че е.

# 145
А пък аз когато ми се плаче, плача пред нея. Много мразя, когато някой ме кара да се стискам. Не искам и тя да се стиска. За мъжа ми "да ревеш" е загуба на време. Мъже. А това е емоция, да я прикривам, за мен, е грешно.

Tака мисля и аз....

Мартеа, и аз да ти кажа - не се затормозявай  на всяка цена сега да махнете памперса. И ние не сме махнали нощния, макар че вече почти винаги е сух. Тъй като спим на спалнята, а пък матрака е нов, не ми се ще да го скапе. Сложила съм найлони, но спарват...
Деси, звучи лошо  Confused И преди ли си имала подобен проблем? Дано не е сериозно.
ДианкаHug
Кроче, що не сте на градина? Вчера питам Момчил за Сава и той най-сериозно ми отговаря - "Не , не съм го виждал никъде днес"  Simple Smile  А пък в градината е някъв ужас - сборни групи, нови даскалки, в шкафче са по 2 деца  Sick Пощуриха децата...В групата на дребен са 38 деца  ooooh! Единственото хубаво нещо е , че ще направят основен ремонт на сградата и дори басейна ще пуснат в експлоатация...А дано  Praynig

# 146
  • София
А пък аз когато ми се плаче, плача пред нея. Много мразя, когато някой ме кара да се стискам. Не искам и тя да се стиска. За мъжа ми "да ревеш" е загуба на време. Мъже. А това е емоция, да я прикривам, за мен, е грешно.

Tака мисля и аз....

Мислите ли, че така децата се учат да стискат? Любака определено си реве толкова, колкото му се иска  Laughing Даже прекалява  Crazy

Не знам, де, всеки си има виждане. Според мен му е раничко да ни вижда как плачем, караме се и т.н. силни отрицателни емоции. Но и може да го глезя повечко Simple Smile А и като се замисля не съм имала време ( а и сериозен повод) да седна да плача  Rolling Eyes Днес ме хвана на вратата, като влизах от двора. После се замотах и плачливото отмина. Но и при мен си беше по-скоро от нервно напрежение.
Иначе аз хич не се сдържам...каквото ми е на сърцето- това е. Ако ми се смее се смея, ако ми се плаче си плача, ако ме издразнят си го показвам, ако ми се повръща си повръщам   Crazy Емоционална съм и то доста. Особено пред свои хора Simple Smile
Така, че ако някоя от вас ме види да хлипам или повръщам  Laughing, значи е мой човек Wink
Мдааа...след нервният ден ме изби на лигавене.

Чао до утре!

# 147
  • Варна
Това е някакво профилактично изсладване, което се прави на всички след 30г. Прави се 3 дни бяла диета - картофи, ориз хляб и мляко и после се дава проба. А резултатите са доста противоречиви, защото пробата може да излезе положителна от кървящи венци, от хемороиди и дори от леко разраняване след запек.
Личната каза, че е поискала да направят нов тест и тогава ще ми се обади пак.
Ами ние сме като циганска фамилия и у дома всичко е пред децата и кавгите и сълзите. Embarassed

# 148
Абе тя и мойта щерка си реве за щяло и за нещяло, направо ми избиват балансите понякога - искам да изляза с ботушите навън (30градуса), не може, уаааааааа, и то много истинско - сълзи рони, стичат се по бузите, брадичката трепери, ще речеш, че съм убила всичко детско в нея с тоя отказ. Laughing
Аз се старая да не плача пред нея не защото искам да си крия емоциите, а защото си мисля, че тя ще го приеме с по-голяма сериозност, отколкото реално е. С две думи - ще се уплаши. Както когато аз викам нещо на мъжа ми - защото е през една стая и не ме чува иначе, а тя ме пита защо се караме. Иди обяснявай, че не се караме, а ни мързи да се приближим Laughing
Мисля си, че децата са склонни да виждат подобни неща доста преувеличени. По тези причини се старах и като повръщах, да не ме вижда - за да не се плаши, че ми има нещо.

# 149
А, не, аз не говоря за рева от глезене или правене напук. В крайна сметка аз не рева пред нея, защото искам нова рокля или обувки. Или пък защото не ме слуша, тя или баща й примерно. Говоря за емоционален рев, всеки човек си има такива моменти. И понякога я виждам, че просто й е криво, обидена е, натъжена е и иска да си поплаче... ми, давам й, правя го и аз. Като се разреве по този начин, я гушкам, милвам, и с плача й минава.

Общи условия

Активация на акаунт