Майчета 2005- Тема 112

• 20 603
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Диана, страхотен батко си имаш Hug Надявам се и Миша да бъде толкова грижовна като се роди бебокът Simple Smile.

За приказките да разкажа пак.
Миша получи от баба си и дядо си бански за първи юни. Ама той един приказен - зелено-жълто-червено цветен, като градинка е. И естествено тя го облече и не мога да го съблека.
При което в понеделник сутрин идва и ми заявява - аз ще ходя с банския на градина. Обяснявам търпеливо, че не може, че е студено и т.н. А тя допълва - ама неее, аз ще си облека якето и ще си обуя ботушите и няма да ми е студено. Аз обаче не отстъпвам, при което на Миша й се насълзяват очите и ми сочи с ръка прозореца - Ама не, мамо, погледни какво слънце грее навън, няма да ми ме студено. Обръщам се аз  - надвиснали едни черни облаци, аха и да завали Laughing

# 91
  • Mediterraneo
Моята щерка пък е луда фенка на Ягодов сладкиш в момента. Там има едно коте, което се казва Карамела. Е, няма как да я накарам да го каже правилно- котката е КаМаРела  Joy Ама така сладко го казва, че вече спрях да я поправям. Телевизорът е тезезирор  Mr. Green Прахосмукачката е мустачка  Laughing Ей такива едни бисери си имаме.
А иначе може да те купи и продаде за 5 минути, толкова много й знае човката. На всичкото отгоре онзи ден вика Ех, майката му стара  Shocked

# 92
Диана, много миличко! Душички!

Ками, приятно изкарване!

Феъри, голяма скица. И Теа преди две-три седмици си откри банския, даже един ден не успях да я убедя, че не е подходящо и го носи вместо гащи. Фръцлички. И в познаването на времето е спец - седим в най-голямата жега на двора, подухва лек спасителен ветрец и Теа заявява, че се прибира, защото е станало мноооого студено.
По повод думичките, Теа има периоди с разни паразити, киото са й се сторили интересни и непрекъснато повтаря. "Все пак", "например", "предполагам". Изтърсва ги на невероятни места с подходяща интонация и е голям смях. Вчера пък, седим на масата, и аз в умопомрачение повтарям за н-ти път обичайната си за това време реплика - "хайде, приключвай, да се мием и да лягаме, че стана..." и Теа довършва - "девет и пет". Ние с баща й се изхилихме, поглеждаме часовника и замръзнахме - 9 и 5. Съвпадение, а и аз явно точно в толкова всяка вечер ставам настоятелна в споменатата реплика, но все пак е много смешно как децата копират. После обаче изяви огромно желание да й пиша цифрите и така си откарахме до 10, като накрая Теа крещеше, пишейки на лист "цифри" (откровени драсканици), а аз трябваше да ги "познавам", за да ми изкрещи тя "бравооо!" - просто подивя.
След това защо сутрин не може да отлепи до 8 Laughing

Димана hahaha Д да ви е яко Laughing

# 93
Tарталета, и Марти казва на прахосмукачката "прахомустачка", и още: компютърът е "компинтър",  микровелето е "микровулна печка", а Надето я водим на "консунтация"  Mr. Green

много сладки попадения имат дечковците  Heart Eyes

Дианче, страхотен е Любака, браво. Марти ме предупреждава, че малката ще падне, но не действа. Най-често иска да я гушка, но повече я мачка...  Sad

# 94
  • София
Дианка, много миличък Любачето ми стана  Hug

ето малко емини думи

мръснокачка - прахосмукачка
апанамамент - апартамент
талийка - филийка
гигети - спагети
тутутър - компютър
ичица - яйчица
пучугашник - чорапогащник
луфчу - лъвчо

оф, малко по-късно отивам на преглед - ехография на мл.жлеза и хич няма да ми е приятно...ама трябва

# 95
мръснокачка - прахосмукачка
апанамамент - апартамент
талийка - филийка
гигети - спагети
тутутър - компютър
ичица - яйчица
пучугашник - чорапогащник
луфчу - лъвчо

аааа Joy hahaha много яко. Особено талийката... ама дай му на това дете хляб да яде бе, стига с тези талии и диети hahaha  Joy
Чорапогащник за Теа е чомпогорашник - и упорито го твърди, не желае да отстъпи.
Ей посмях се с нашите дечковци, браво, вярно по-често да ги пишем тези работи.
Гуш, кажи как мина после. И къде ходи, профилактично ли - може и на лични.

# 96
  • София

от БЗФ, и вас ще ви водят тия дни -  към допълнителното здравно осигуряване - има и  АГ преглед, цитонамазка

# 97

от БЗФ, и вас ще ви водят тия дни -  към допълнителното здравно осигуряване - има и  АГ преглед, цитонамазка
браво, браво, похвална грижа за служителите! профилактиката е важна!  Grinning

# 98
  • София
Хахаха  Joy Гуш и Любака казва на яйчицата Ичица  Joy

Не знам за вас, ама аз много се смея с тези думички  Joy И някак си ги представям как ги изговарят  Crazy

Мами на момиченца, вашите бански цели ли са?

Сега съм в чуденка на Любака какъв бански да купя- панталонки (от тези прилепналите) или тип слип. Не харесвам слиповете, но се чудя дали няма да му държи повече мокро, слад като излезне от водата  Thinking

# 99
Нас казва на телевизора-турувизор/но не винаги/,чорапогащника е портогащник,имного обича да употребява за мин.време-бешахме Simple Smile.Вчера пък отишъл да разглежда на строежа една резачка за дърва,аз му казвам"Да не я пипаш,че може да се порежеш",при което той ми отвръща"По принцип мога и да те отрежа със това Crazy.Изобщо всичко което чуе запомня и си го използва много на място.Много често ми обяснява,че еди кой си бил невъзможен,че сто пъти повтарял,че не разбирал от дума Laughing.Отворко.

# 100
Хахахаха Joy
Пишете още, има страхотни попадения... бешахме, а Joy
"Да не я пипаш,че може да се порежеш",при което той ми отвръща"По принцип мога и да те отрежа със това Crazy
hahaha как им ги измислят главите, ей Joy

Диана, банският ни е само долнище, страхотен е, украсен с едни зашити цветчета на дупето, подарък й е (от миналата година, но още помни от кой Wink )Понеже вече й е леко малък, живот и здраве, мисля да й взема същия. Много ми харесва, че има нещо като силиконова лента на ластика на кръстчето, която го държи на място Laughing
Аз лично съм против целите бански, за тези с горнище да не говорим, по-добре една свободна бяла тениска отгоре (даже задължително, защото по-добра от механичната защита от слънцето, според мен, няма), отколкото някакво мокрило точно на гърдичките и корема. Но това е мое мнение, де Peace
При момченцата не съм се замисляла кое е по-добре... но според мен по принцип за дечицата - колкото по-малко мокър плат, толкова по-добре Peace

# 101

браво, браво, похвална грижа за служителите! профилактиката е важна!  Grinning

Между другото, тази грижа е наистина похвална - с допълнителното здравно осигуряване на практика ми отпада необходимостта всеки път, когато имам някакъв здравословен проблем да искам първо направление от личния лекар, мога да отида направо при специалист - спестява време Simple Smile

Относно думите - Миша казва на тържеството - чавество Laughing
На очилата - ючила.
На ютията дълго време казваше ютиуту.

Банският на Миша е от две части - много е смешна между другото и аз не виждам никакъв смисъл от горнище, обаче тя си го харесва и си го иска.
Диана, според мен и да е панталонки, пак ще съхне бързо и няма да му е проблем Simple Smile

# 102
Много се смях с думичките....и аз да добавя няколко, за които се сещам...по принцип Иса ги обръща
почалу-топличко
къ баку-млечна салата (къ-краставица, баку-мляко)
мента-апартамента
потка-топка
патка-шапка
кучка-количка
йос-нос
микикал-химикал

За банския на Иса е от 2 части...

# 103
О да, това с БЗФ е страхотен жест на фирмата към служителите, много високо го оценявам, най-яката от пакета "социални придобвки".
С типичната си Водолейска разсеяност обаче изобщо съм пропуснала, че профилактичните включват мамолог, а и категорично отказах гинеколога, нали все при един и същ си ходя... но пък като се замисля, не е лошо да има и второ мнение, по принцип, ще взема да отида.

# 104
  • София
Много се смях на думичките.
Моята Ели отдавна говори като голям човек, не че не казва по нещо смешно, но като не разбере някоя дума ни пита - "За какво говорите мамо и тати?"
Не може да оправи родовете и когато се обръща към мен и мъжа ми, казва - "Вие двете мамо и тати..." Често употребява "в никакъв случай, предполагам, тъкмо" и изреченията стават смешни.
Понякога говори като баба, казва, че я боли кръста, защото по цял ден е с майка ми. Очаквам от детската градина да научи повече мурафети.

И ние имаме бански от две части - подарък и Ели много го харесва. На плажа не я оставям с мокрия бански, обличам й го като влиза в морето и после го събличам и обличам тениска.

Общи условия

Активация на акаунт