Отговори
# 1 185
Ами не мисля, че е редно родените по- рано да имат повече привилегии
Със сигурност ще има пренареждане на списъците в един момент, не е приятно, но...
Аз се редя от миналата година, но по стария ред, ама не забелязах да е отразено някъде

# 1 186
  • Върху лъчите на Слънцето.
Всяко нещо има първи път - както и Великият Алгоритъм ни е новичък! Не става въпрос за предимства, а за точки, които "ще колят и бесят", а и така поне с малко ще се намали броя на децата с равен брой точки. И аз не съм съгласна с много от привилегиите или предимствата, но какво мога да направя? Освен да се чувствам дискриминирана, колкото и на някои да не им харесва тази дума!
Защото тези, които се появят едва 2009 в листата и са с привилегии и изместят отново настоящите чакащи... - ще е повече от гавра!!!

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 16:29 от Гневна

# 1 187
  • софия
Всяко нещо има първи път - както и Великият Алгоритъм ни е новичък! Не става въпрос за предимства, а за точки, които "ще колят и бесят", а и така поне с малко ще се намали броя на децата с равен брой точки. И аз не съм съгласна с много от привилегиите или предимствата, но какво мога да направя? Освен да се чувствам дискриминирана, колкото и на някои да не им харесва тази дума!
Защото тези, които се появят едва 2009 в листата и са с привилегии и изместят отново настоящите чакащи... - ще е повече от гавра!!!
Peace

# 1 188
Гласувах, но формулировката на някои от предложените критерии малко недостатъчна ми се вижда.

За първия - гласувах "за", но ми се струва дискриминационно да е само постоянен адрес. Логиката че постоянния адрес е свързан с данъците, поне за мен не е аргумент, защото аз примерно имам апартамент в София от 8 години, настоящ адрес от 16, а постоянен от една. Въпреки че седем години бях само с настоящ адрес съм си плащала местните данъци в София. За данък върху доходите няма никакво значение къде го плащаш защото отива в републиканския бюджет.

За критерия "Работещи родители" - не може ли да се разшири малко както е формулирано в Наредбата за детските ясли (има я в раздел Нормативни документи на kg-sofia). Там е записано, че майката (в случая и бащата) трябва да работи, учи или гледа болно или друго дете за да има право на прием на детето в ясла. Изключенията са описани в следващата точка. За неработещите към момента на кандидатстването е предвиден вариант за регистрация в Бюрото по труда, която поне демонстрира някакво желание за намиране на работа.  За родители, които имат трудов договор, но са в майчинство, болнични, платен или неплатен отпуск е логично (поне за мен) да са в графа "Работещи".

# 1 189
Ами така ни ги казаха, всяко разяснение вече е наше виждане по въпроса
на 10 юли може би ще са по- конкретни
Дала съм на Минчева и нашите виждания,както и анкетите, мисля че ще са й доста от полза, едва ли са се сетили за някои неща

# 1 190
Вени, отдолу на анкетата пише колко души са гласували, независимо за 1 или няколко критерия,а до всеки критерий освен % има и абсолютен брой, например 15 от 96 души са гласували за тоя критерий
броя гласове не отчита гласуваното за всеки критерий отделно, а за всеки потребител отделно, независимо колко критерия/опции е посочил
това ли искаше от анкетата?

# 1 191
На 10 юли ще има ли някакви ограничения за присъственост на работната среща. Питам, защото може да ме огрее да съм без хлапетата и да опитам да дойда.

# 1 192
  • София

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

Какво мислите по въпроса?

И аз съм против. Подкрепям аргументите на Плодовата фея. Освен това- нали беше така преди въвеждането на електронната система-хората подаваха 1, че и 2 години по-рано и само потвърждаваха молбите си и доколкото си спомням това беше едно от нещата, което новото кандидатстване се надявахме да промени.

# 1 193
На 10 юли ще има ли някакви ограничения за присъственост на работната среща. Питам, защото може да ме огрее да съм без хлапетата и да опитам да дойда.
Не знам, но аз няма да съм в София тогава точно и няма как да отида
предполагам че куки, кабо алма и шапчицата ще отидат, както и лови татко
пиши им на тях, аз лично не съм искала разрешение, за да отида на срещата, от свое име , като родител на дете

# 1 194
  • София
Имах предвид процентите да отразяват колко от пълния брой гласували са гласували за всеки едни критерий! Към момента, например, за критерий 1. Постоянна адресна регистрация в София за ? години има 65 гласували от 99, т.е. това са 66%, за критерий 2. Райониране - 49 човека, т.е. близо 50%!

# 1 195
  • Върху лъчите на Слънцето.

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

Какво мислите по въпроса?

И аз съм против. Подкрепям аргументите на Плодовата фея. Освен това- нали беше така преди въвеждането на електронната система-хората подаваха 1, че и 2 години по-рано и само потвърждаваха молбите си и доколкото си спомням това беше едно от нещата, което новото кандидатстване се надявахме да промени.

Надявахме се и "втори начин" да няма, но явно той съществува! Надявахме се на "равен шанс", но това е мираж! Толкова ли ви се свиди, тези, които нямаме шансове (защото нямаме привилегии или предимства - каквото ви харесва ) да получим НЕ  по 10 , а САМО  1-2 точки? Поне за "прах в очите"! Или да ходим да се  #2gunfire? Чета какви критерии се обсъждат и как се защитават някакви абсурдни ситуации... И все повече виждам, че се мислят правила не за прием на деца, а за ограничаване на приема, поради липсата на места! И се отнемат възможностите на хора в безисходица! Излиза, че нормалния обикновен човек не може да си даде детето на ДЗ! Това е абсурд!

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 02:02 от Гневна

# 1 196
Ще ти стане ли по добре ако ти кажа, че и моето дете не е прието и не знам дали ще е прието догодина, и даже догодина и да е прието, ми е късно!?че и аз ще напусна работа, макар че се отделих и от двете си деца, когато бяха едва на по 1 годинка, още бях кърмачка, изпуснах моменти, когато има бях най- нужна, когато имах и майчинство, и сега ситуацията и за мен е абсурдна?!
Защо смяташ че само за теб в момента е трудно, трябва ли всеки да си пише личните проблеми?
Гледаме на ситуацията общо, нали така

# 1 197
Имах предвид процентите да отразяват колко от пълния брой гласували са гласували за всеки едни критерий! Към момента, например, за критерий 1. Постоянна адресна регистрация в София за ? години има 65 гласували от 99, т.е. това са 66%, за критерий 2. Райониране - 49 човека, т.е. близо 50%!
не знам, може би да питаме модератор? или пък да си обработим сами резултатите?

# 1 198
не знам, може би да питаме модератор? или пък да си обработим сами резултатите?
Не виждам начин. Може би, Еди може да помогне, пиши му ЛС.

# 1 199
Благодаря, Ellypr , за отговора и за модерирането на тази тема   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт