Отговори
# 1 170
  • София
Tralali, като не си адвокат, защо мислиш, че простото цитиране на закони и членове, без реалното им тълкуване има смисъл. Ако така прилагаш тези закони за всеки случай, доста ще се озориш да въведеш ред. Никъде в тях не видях противоречие с приемането на критериите за прием, а ти? В случая не се ограничават права, а се установяват такива. Защото не може навсякъде и по всички показатели да сме абсолютно равни. Такова животно като абсолютно равенство няма (е има го в книжките на Маркс и Енгелс).

Simple Smile да не би само на адвокатите да е дадено правото да разсъждават? Не е необходимо да си много умна за да видиш следното елементарно нещо:

"ДИСКРИМИНАЦИЯТА е нееднакво отношение към различни групи от хора в обществото, което се изразява в ограничаване на права или в предоставяне на права и предимства, непризнати на останалите."

че влиза в конфликт с даването на предимство примерно на "братчета и сестричета в същата градина" пред деца на семейства с 1 дете, тъй като те няма как да имат братче или сестриче в която и да е градина, както и пред деца на семейства също с две деца, на възраст за градина, но не могли да запишат поне едното миналата година.

Туй то. Не мисля, че има какво да се коментира повече по този въпрос.
Разсъждаването няма нищо общо с тълкуването на закони, иначе всеки щеше да е адвокат или юрист.
Aми вземи осъди общината, че те дискриминира. С теб не може да се спори, ти си по цитатите, обективно нямаш никакво покритие. Явно всяко нещо, което не ти изнася е дискриминация.

# 1 171
Феичке, възможно ли е процентите в анкетата да не са приравнени на 100%, а към броя на гласувалите, за да отразяват реалния процент?
не знам

# 1 172
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мисля, че наистина класирането по време не  е удачно, най-малкото заради това, че моето дете беше едно от първите кандидаствали по време и не успя да влезе, защото го изместиха деца с предимство, които бяха 200-300 номер. Смятам, че е трябва да има райониране при кандидастването, да отпаднат предимствата за братчета и сестричета в градината, защото всъщност 99 % от децата, приети с предимство са ползвали именно това предимство. А родителите с едно дете кучета ги яли. Трябва ли да народя куп породени деца, за да е сигурно, че ще имат място в детска градина? Може би предимство трябва да ползват многодетните родители с 3 и повече деца, както и сираци и полусираци.

# 1 173
Tralali, като не си адвокат, защо мислиш, че простото цитиране на закони и членове, без реалното им тълкуване има смисъл. Ако така прилагаш тези закони за всеки случай, доста ще се озориш да въведеш ред. Никъде в тях не видях противоречие с приемането на критериите за прием, а ти? В случая не се ограничават права, а се установяват такива. Защото не може навсякъде и по всички показатели да сме абсолютно равни. Такова животно като абсолютно равенство няма (е има го в книжките на Маркс и Енгелс).

Simple Smile да не би само на адвокатите да е дадено правото да разсъждават? Не е необходимо да си много умна за да видиш следното елементарно нещо:

"ДИСКРИМИНАЦИЯТА е нееднакво отношение към различни групи от хора в обществото, което се изразява в ограничаване на права или в предоставяне на права и предимства, непризнати на останалите."

че влиза в конфликт с даването на предимство примерно на "братчета и сестричета в същата градина" пред деца на семейства с 1 дете, тъй като те няма как да имат братче или сестриче в която и да е градина, както и пред деца на семейства също с две деца, на възраст за градина, но не могли да запишат поне едното миналата година.

Туй то. Не мисля, че има какво да се коментира повече по този въпрос.
Разсъждаването няма нищо общо с тълкуването на закони, иначе всеки щеше да е адвокат или юрист.
Aми вземи осъди общината, че те дискриминира. С теб не може да се спори, ти си по цитатите, обективно нямаш никакво покритие. Явно всяко нещо, което не ти изнася е дискриминация.

Тактиката човек да се прави, че не разбира за какво иде реч работи, когато си на село с бабите. Ясно ти беше казано, че не тълкувам закони, тогава не разбирам какво си се хабила с последния коментар - горното което написах е очевидно и не изисква особено тълкуване на закони, това ще се прави при гледане на случая в КЗД, ако изобщо се обсъжда там и то от ответната страна (в опит да докаже, че няма дискриминация).

А практически, за да се убедиш - има цели райони в София, където групите са заети единствено от деца с предимство. Няма как да ти снеса по-очевиден пример за дискриминация спрямо тези без предимство.

# 1 174
Стига спамихте темата, Моля!
Не виждате ли по заглавието за какво става въпрос в нея ... ще трия вече ... 100 пъти помолихме с Феята, ама вие не разбирате от молба, явно  Confused.

# 1 175

Какво като са осиновени, и те са като всички останали с двама родители след като станат нечие дете. Ако имат брат/сестра нека ползват предимство, но предимство само на база, че са осиновени е тъпо и обидно за родителите.

# 1 176
  • Върху лъчите на Слънцето.
Децата на загиналите от системата на МВР са сираци, нали?тях нали сме ги включили вече Hug

Хе хе , това ми хрумна от онази реклама за тях - да изпратим SMS. Аз бих изпратила SMS и го правя но не за тях, а за децата в различните институции! Лични съображения!

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

# 1 177
  • София - Дианабад
Майчета, всички, на коит им пука- ами хайде да работим И по разкриването на нови места!
Да започнем от районните кметове, както писа шапчицата
Те предлагат ремонти, строежи на нови градини, заграбват парцелите за градини, изобщо с тях трябва да се занимаем доста обстойно
Това става най- лесно , ако мами от района се захванат ПОСТОЯННО обаче!
Проверете терените, изискайте среща с кмета, с отговорника по образованието, говорете с директорки за техните виждания за разширение, за освобождаване на помещения и т н
Отделно да подготвим натиск на архитекта за терените- натиск по- отгоре
Също и фандъкова- изглежда се опитва нещо да направи, ама малко по- бързичко трябва да стане! Че то и за внуците ни няма да построят тия градини  Crazy

Докато направим тези неща ЗАЕДНО с ВАС, все пак ще има нови критерии, които обсъдихме дотук
Има още 9 дни да давате предложения!Ако желаете- пишете

Съгласна съм.  Peace
Живея в Дианабад, общината ни е "Изгрев" ако има някой друг от квартала, нека да ми пише тук или ЛС и заедно да се захванем по въпроса.

Освен това не случайно писах преди няколко дни за моето виждане за нови градини - дотация на фирми и т.н.

# 1 178
Мисля, че наистина класирането по време не  е удачно, най-малкото заради това, че моето дете беше едно от първите кандидаствали по време и не успя да влезе, .......
абсолютно подкрепям твоето мнение, моето детенце е в същото положение. Абсолютно не съм съгласна с това "предимство".
Сори за спама.
Дали ще може да ми кажете каква е процедурата за проверка за това така наречено предимство, мога ли аз да отида до детската и да поискам да видя доказателство че всички тези деца които изместиха моето са действителсно с предимство? Предварително благодаря.

# 1 179
Мисля че не можеш
Все пак това са лични данни

# 1 180
по тази логика е могло и аз да пиша предимство - приемат ми детето - давам някой лев на ръка за да не ми откажат защото съм излъгала -  и готово

уж прозрачност, уж да няма корупция, а то какво се оказва, ако преди е ставало с 200 лева сега с 2х200, пак взимат пари. Никой не може да ме убеди че не е така.
 Crossing Arms

Плодова фея>
ПС: редактирам за да не спамя, на мен ми казаха за 1000 лв.  за да го вземат, това при второ класиране.
е не са ми искали на мен лично, ноооо "крушката винаги си има опашка" - не ми се струва пързалака.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 15:34 от Moon-flower

# 1 181
Аз чух доста по- високи цифри  Whistling
Но май не е вярно  Wink

# 1 182
  • София
Лотарията - не е решение, тази година я преживяхме.

Против социалния критерий да носи точки, той може да се ползва за намаляване на таксата, но не и при кандидатстване.

... социален критерии- такъв отпор имаше от директорките, че не вярвам да го приемат, не знам за добро или за лошо
...
мога да дам пример, защо се получава така че директорките да са против.
В градината на синът ми се проведе родителска среща следствие, на което се реши: 60 лв. от всяко дете.
20 - за играчки, 20 за вода+кърпи,сапун,салфетки... (спестява ти носенето този дал, онзи - не), 20 за учебни помагала (учителите предложиха да се купят само тези, в които децата пишат/рисуват, и ще бъдат закупени директно от издателството с някаква отстъпка).
И какво се оказва родители на дете 4то поред вдигат скандал на майката, която събира парите, от къде накъде и т.н.  в крайна сметка бяха заявили, че сами ще си купят учениците, и ще си носят консумативи, за играчки пари - не, но се съмнявам дали някое от нещата да са се случили.

Добре де, дори и един социално слаб човек може да отдели 60 лв. за 1 година за детето си и това при положение, че такса за градина не плаща. Дори и по 10 лв. да отделя на месец никой няма да каже и копче, но не.   

# 1 183
аз знам защо имаше отпор, но пък има наистина доста нуждаещи се хора
аз самата съм взимала пари назаем, за да дам навреме за ремонт или консумативи
познавам родители, които едва свързват двата края, но не се водят социално слаби
не е наша работа да отсеем наистина бедните
и понеже системата за отсяване на нуждаещите се не е ефективна и не помага адекватно, аз лично също съм против този критерий

# 1 184
  • Върху лъчите на Слънцето.

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

Какво мислите по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт