Отговори
# 1 590
здравейте момичета, мисля че при кандидатсване за детска градина трябва да се има предвид и този факт,когато детето посещавало детска ясла, но яслата не е към одз.защо тези деца нямат предимство и не преминават автоматично в някое озд в близост до яслата им.преди години те имаха предимство за това.все пак не е честно спрямо тези деца. вяро ли е ,че до година няма да се прави нова регистрация и вече сегашните номера от листа на чакащи ще бъдат прехвърлени в новият сайт.и това не е справедливо.успех

# 1 591
  • София
Няма да има нова регистрация, но ще се кандидатства по нов начин, който в момента се обсъжда! Списъците с чакащи ще бъдат пренаредени според новия регламент, но кога не се знае!

Ще направим ли предварителната среща в сряда?

# 1 592
  • гр.София
 Вени, аз имам готовност за среща. Ако няма желаещи,ще ти пусна утре моб.тел. на ЛС,поне пред сградата да се засечем,да не се мотая неориентирано по етажите.

# 1 593
  • София
Ок, дано все пак се видим няколко човека по-рано, дори и половин час!

# 1 594
13 ч. в кафето срещу входа на сградата(в малката уличка)?
Ако някой още ми няма телефона, да ми пише на лични , че не искам да го изтипосвам тук Sunglasses

# 1 595
Анкета 
Въпрос: Съгласни ли сте с предложените от Минчева критерии(гласувайте за всеки поотделно) 1. Постоянна адресна регистрация в София без значение от срока  67 (11.8%)
2. Деца, живеещи в района на ДГ по постоянен адрес, за всички ДГ в района  71 (12.5%)
3. Брат и сестра в същото детско заведение, без предучилищници  57 (10.1%)
4. Близнаци и тризнаци  64 (11.3%)
5. Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години  52 (9.2%)
6. Деца, чиито родители са студенти/редовно  17 (3%)
7. Деца на работещи служители в системата на народната просвета-вкл училища, МОН и др структури  13 (2.3%)
8. Деца, на които поне един от родителите или дете от семейството е с инвалидност от 71% до 100%  81 (14.3%)
9. Сираци и полусираци  77 (13.6%)
10. Време при еднакъв сбор точки  50 (8.8%)
11.специален прием по преценка на директора/комисия  18 (3.2%)
 Изтрий глас
Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата 
Общ брой гласове: 103

# 1 596
Искате ли нова анкета?И каква?

# 1 597
  • София
Ще я преработя в проценти към брой гласове, за да я разпечатиш!
Пиши ми на лични за тел!

# 1 598
  • София
И аз ще дойда в сряда преди срещата, оства ли мястото и часът, предложени от Феята?

# 1 599
  • София
Да, за сега сме аз, Феята, Бланк изяви желание и Куки!

# 1 600
  • София
Преработени проценти към броя на гласувалите:

1. Постоянна адресна регистрация в София без значение от срока  69 (64,5%)
2. Деца, живеещи в района на ДГ по постоянен адрес, за всички ДГ в района  75 (70%)
3. Брат и сестра в същото детско заведение, без предучилищници  59 (55%)
4. Близнаци и тризнаци  67 (63%)
5. Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години  55 (51%)
6. Деца, чиито родители са студенти/редовно  17 (15,8%)
7. Деца на работещи служители в системата на народната просвета-вкл училища, МОН и др структури  13 (12%)
8. Деца, на които поне един от родителите или дете от семейството е с инвалидност от 71% до 100%  85 (79%)
9. Сираци и полусираци  80 (74,7%)
10. Време при еднакъв сбор точки  51 (47,6%)
11.специален прием по преценка на директора/комисия  18 (16,8%)
 Изтрий глас

Общ брой гласове: 107

# 1 601
8. Деца, на които поне един от родителите или дете от семейството е с инвалидност от 71% до 100% - 79%
9. Сираци и полусираци  -74,7%
2. Деца, живеещи в района на ДГ по постоянен адрес, за всички ДГ в района  -70%
1. Постоянна адресна регистрация в София без значение от срока  -64,5%
4. Близнаци и тризнаци  -63%
3. Брат и сестра в същото детско заведение, без предучилищници  -55%
5. Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години  -51%
10. Време при еднакъв сбор точки - 47,6%
11.специален прием по преценка на директора/комисия  -16,8%
6. Деца, чиито родители са студенти/редовно  -15,8%
7. Деца на работещи служители в системата на народната просвета-вкл училища, МОН и др структури  -12%

# 1 602
  • София
здравейте
преди време се търсеше помощ от мама-юрист. Не знам дали се намери тогава такава, не съм успяла да изчета всичко.
Тъй като не се занимавам с точно такава материя, ми трябваше време да се запозная.
и тъй като скоро ще има среща се опитах набързо да помисля и да се опитам да помогна. После ще търся и още.

С две думи - опитахте се да намесите Конституциония съд - предлагам да го оставим на страна, защото няма как да го намесим, тъй като става въпрос за подзаконова нормативна база - КС се произнася само по актове на Народното събрание ( и други, те пък въобще нямат място тук). По скоро можем да намесим Върховния административен съд - тъй като наредбата и съответно регламента ще противоречи на разпоредбите на закона.

По-скоро тук ще има отношение Закона за защита от дискриминацията, както и Закона за народната просвета - единият урежда най-общо защитата с/у дискриминацията като цяло и съответния ред, а другият - конкретно въпросите с детските градини ( най-общо обаче).

Моето мнение е, че голяма част от предимствата и критерийте, които се споменават тук ( като дискутирани от в общината) са атакуеми пред комисията за защита от дискриминацията - дори в това число и районирането, да не говорим за децата на служители в структурите на просветатата.
Цитирам текст от Закона за народната просвета - Чл4. (2) Не се допускат ограничения или привилегии, основани на раса, народност, пол, етнически и социален произход, вероизповедание и обществено положение.

защитими са само онези критерий свързани с инвалидността, с липсата на родители и тн. - тъй като съгласно закона различното третиране на лица с увреждания при провеждане на обучение и придобиване на образование за задоволяване на специфични образователни потребности с цел изравняване на възможностите им не е дискриминация, както и специалната закрила на деца без родители, непълнолетни, самотни родители и лица с увреждания, установена със закон; има е една по-широка възможност : специалните мерки в полза на лица или групи лица в неравностойно положение на основата на признаците по ЗЗД с цел изравняване на възможностите им, доколкото и докато тези мерки са необходими - но съгласете се - служителите в областта на просветата не може да се третират точно така.

Ще се опитам и повече да се задълбоча - това е засега на първи прочит. Надявам се да има полза - особено спрямо критерийте, за които почти всички се обединихме ( според анкетата), че не сме съгласни и да го използвате като коз на срещата.

Чакам новини с нетърпение.

# 1 603
Pouh, благодаря че се включи. На мен юрист в общи линии същото ми каза, но не беше категоричен, защото му трябвало време, за да се подготви. За съжаление не мога да ангажирам никого да ми помага и да губи време.

Аз ще дойда на евентуална предварителна среща. И ако не сме голяма тълпа и в общината смятам да присъствам.

# 1 604
  • София
Тълпа е готина шега! За сега сме 5 със теб!
Пух, ти нямаш ли възможност?

Общи условия

Активация на акаунт