Отговори
# 1 620
  • София
под адресна регистрация се разбира постоянен и настоящ адрес. Всяко лице трябва да се регистрира и посочи постоянен и настоящ адрес ( като е възможно постоянния и настоящия адрес да съвпадат. Това че, хората не го правят не значи, че не са задължени. А никой не може да черпи права от противоправно поведение.

Така е, всеки е длъжен да се регистрира. Но не е ли дискриминационно да има изискване "постоянна адресна регистрация 5 години"?
Давам пример: имам постоянен адрес във Варна да кажем, но от 10 години живея и работя в София, съответно имам настоящ адрес в София от 10 години, тук се е родило и детето ми, но постоянния адрес продължава да е във Варна, защото живея през тези 10 години под наем. Постоянния адрес служи за адрес за кореспонденция с държавните и други институции, докато настоящия служи именно за целите, които е посочил Бойко Борисов във статията, дадена по- горе. Не съм ли парава? И ако съм, в този случай не съм ли дискриминирана по някакъв начин от въвеждането на този критерии? Нали именно в Конситуцията е дадено правото на всеки да живее и да се предвижва на територията на цялата държава. 

# 1 621
  • София
така поставени нещата както ги описваш - моят отговор е да - дискриминационен е.
Говорих ме за адресна регистрация без определен срок - така че настоящия адрес като част от адресната регистрация би следвало да те ползва за детските градини в София, ако е записано - адресна регистрация в София.

# 1 622
Проблемът е, че на работната среща остана само постоянния адрес, а не по-принцип адресната регистрация, в което виждам дискриминацията. Не можах да им обясня, че и настоящ адрес също може да се докаже.

Така че това е едно от нещата, за които смятам че трябва да се настоява за дообсъждане на срещата утре.

# 1 623
  • София
Проблемът е, че на работната среща остана само постоянния адрес, а не по-принцип адресната регистрация, в което виждам дискриминацията. Не можах да им обясня, че и настоящ адрес също може да се докаже.

Така че това е едно от нещата, за които смятам че трябва да се настоява за дообсъждане на срещата утре.

Точно за това поставям отново проблема, защото се е наложил постоянен адрес, докато в статията ББ говори за настоящ, поне според мен (цитат "И да не могат да го намерят не защото се укрива, а защото системата е хлабава и позволява който го мързи, да не се регистрира по настоящ адрес.")

# 1 624
  • София
eстествено, че може да се докаже настоящ адрес, те в общината най-добре знаят това, тъй като този адрес се регистрира именно в регистри на общината и съответно те най-лесно могат да проверят това.

# 1 625
eстествено, че може да се докаже настоящ адрес, те в общината най-добре знаят това, тъй като този адрес се регистрира именно в регистри на общината и съответно те най-лесно могат да проверят това.

Ами аз останах с впечатлението, че не са много наясно с това какви възможности (вътрешни) имат за проверка на данни. Т.е. мисля че всяка дирекция си работи каквото си има и взаимодействие с другите дирекции и структури на общината малко липсва.

# 1 626
Мисля че искат да е по постоянен, защото се удостоверява само с показване н алична карта и готово

# 1 627
  • София

Има си закон за гражданската регистрация, и според него:
Адресната регистрация представлява отразяване на постоянния и настоящия адрес на лицето в регистрите на общината.

Всяко лице има личен регистрационен картон по постоянния си адрес.
постоянения адрес се заявява от лицето чрез подаване на заявление до общинската администрация. Постоянният и настоящият могат да се различават. 
Всяко лице може да има само един настоящ адрес. Настоящият адрес се заявява от лицето в съответната община, към която се намира съотвения адрес, чрез подаване на адресна карта. Това също трябва да се отбележи в регистрите на съответната община.   

Така че на мен не ми е ясно защо са ви казали, че не могат да проверят дали е така????.
Друг е въпросът, че лицата не подават адресни карти и съответно всъщност нямат настоящ адрес така както си мислят по смисъла на закона.

# 1 628
  • София
За доказването на адреса - и за двата такива могат да се издадат удостоверения за постоянен адрес от служба ГРАО или за настоящ такъв пак от там в рамките на деня за някаква минимална сума, това е услуга, която се предлага и не е никъкъв проблем да се извади от всеки

# 1 629
  • София
Никой тоя път не пита за работната среща и как е минала! Странно!

Но ще напиша няколко думи, а се надявам другите да допълнят! Куки може да пусне какво приехме, че го има на файл!

Беше доста конструктивно според мен! Макар че ми е за първи път, от писаното до сега бях останала в различно впечетление. Имаше доста майки, три директорки, които бяха доста разбрани!
Куки беше подготвила предложение за критериите и точкуване към тях, по което се водехме, направихме някои промени и допълнения! Най-голяма полемика имаше около въпроса какво правим с децата събрали еднакъв брой точки. От Общината са силно против фактора време, но след обсъждането се върнахме пак към него, но в нов вид. Решихме да предложим кандидатстването, т.е. попълването на критериите да не е свързано с време, т.е. когато решиш попълваш, може да порменяш, ако нещо се промени до определена дата. После се прави класиране. Да кажем, че при група от 30 деца 27 се заемат, а за три от тях се опредо деца с равен брой точки. Да предположим, че са десет. Родителите им получават и-мейл, че на еди коя си дата в еди колко си часа ще трябва отново да кандидатстват. Само те - десетте с равен брой точки за тази група. Така ще се получи нещо като лотария, защото компютъра ще реши, при едновременно каниддатстване, кого да сложи пръв, кого втори и така.

Това ще бъде предложено по-горе, където ще го приемат или не, ще го променят и т.н! Нашето е само предложение на работната група!

Друго - Минчева ни съобщи, че са отпуснати пари за разкриване на 39 нови трупи, а не на 20, както е било преди. Каза, че има списък къде са и ще помоля някоя мама, която и има и-мейла да я помоли да и ги прати!

Питах за чакащите - кога ще стане преподреждането на опашката по новите критерий - каза ми, че когато се въведат, но това ще е догодина! Не уточни кога точно!

Това се сещам за сега!

# 1 630
Вени, мисля че който се интересуваше, дойде на срещата.Благодаря на всички мами и на таткото , които бяха там!
Останалите...
Иначе срещата мина добре, но...какво ще стане, все пак не се знае, защото ние само сме предложили, пък нагоре ще решават, преправят ...

# 1 631
Вени, хората са в отпуск и рядко влизат да четат. Та затуй не се интересуват.
А иначе това беше наистина конструктивно проведена среща на фона на предишната, на която присъствах. Поздравления на господина от общината, който я водеше.
Предишния път никой не влезе официално в ролята на модератор, а и родителската позиция беше къде къде по-хаотична и неорганизирана и в резултат по-зле аргументирана. Този път поне се опитахме да попремислим нещата предварително и мисля че имаше резултат.
Повече инфо ще пусна когато окомплектовам протокола, а без информацията от Куки не мога да го направя.

Ти зад Феята ли седеше на срещата или нещо бъркам?

# 1 632
  • София
Да, аз бях!

# 1 633
  • София
e, това, че не сме дошли не значи, че не се интересуваме.
Има мами като мен, които работят и няма как да дойдат, и други, които пък няма на кого да оставят децата си...

аз вчера влизах непрекъснато в очакване на новини, не знаех и че трябва да пиша излишно постове - че чакам Wink, нали винаги след срещата пишете.

а върху какви критерии в крайна сметка се обединихте, или поне се предложиха като краен вариант, и какво точкуване се прие?

това със системата да определя по жребий е добре, само дето да не тръгнем пак да обвиняваме системата, че нещо не е наред. И какво се има предвид точно жребий - като при спортния тотализатор ли? или ги реди по време след като се кандидатства наново в определения час и ден - защото тогава няма да е всъщност жребий?
Не знам точно каква е статистиката и как точно се точкуват критерийте, но все си мисля, че няма да се  няколко само децата с равен брой точки, ама голяма част от тях, така че определянето на точен ден и час, в който да се кандидатства на ново, всъщност ще представлява миналогодишната система, само като са извадени децата с предимство....колкото и общинарите да бягат от времето като критерий и така предложената схема пак са се върнали на старото положение.

Може ли да разясните анкетата, че или аз не съм се събудила или нещо не разбирам по принцип. Ще изчакам да я разбера преди да гласувам. 

# 1 634
  • София
Критериите ги има Куки на файл и да я изчакаме да ги пусне тя! Иначе са тези, за които гласувахме в анкетата!
Ами, по въпроса за жребия - отказахме се, защото е възможна маипулация на системата при жребий. Лови-татко обясни как може да се манипулира. При повторно кандидатстване на определен брой хора с еднакви точки ще се вземе предвид часа на кандидатстване, но само за тези хора. Останалите ще бъдат подредени само според точките си.
Мисля, че няма да е лошо като пусне Куки предложението ни, всеки да се точкува и да видим дали ще има по този начин много дублажи в точките!

Феичка, ако искаш поясни за времето какво се има предвид в самата анкета!

Общи условия

Активация на акаунт