Отговори
# 1 635
С предимство и квота 10% от свободните места в групата:
1.Сираци и полусираци
2. Деца, на които член от семейството(родител, брат/сестра) е с инвалидност над 71 %
3. особени/специални случаи по преценка на комисия от общината

Критерии, определяни с точки:
1. Сираци/полусираци- 20 т.(в случай че не е влязъл в квотата, да има шанс да се състезава с другите за общите места)
2. Деца, на които член от семейството(родител, брат/сестра) е с инвалидност над 71 %
3. особени/специални случаи по преценка на комисия от общината
4.Постоянна или настояща адресна регистрация в София на единия от родителите/осиновителите
до 1 г. 8 т.
1-2 г. 10 т.
над 2 г. 13 т.
5.Деца, живеещи в района на ДГ(постоянен/настоящ адрес) за всички ДГ в района
живеещи в друг район 2 т.
до 1 г. 3 т.
1-2 г. 4 т.
над 2 г. 5 т.
6. Близнаци, родени в една или две последователни години-4 т.
(тука не знам дали в крайна сметка правилно разбрах накрая какво се записа)
7. Многодетни семейства с 3 и повече деца(тук влизат  и тризнаци) до 18 г.
до 10 г. 8 т.
до 14 г. 7 т.
до 18 г. 6 т.
8. Брат/сестра в същото заведение, които ще посещават Дг заедно поне 1 година- 4 т.
9. Двама родители/осиновители(или само единият ако е самотна майка с баща неизвестен) редовни студенти или работещи с дейност, която е основание за социално осигуряване 5 т.
10. деца н аработещи в с-мата на просветата
деца на персонала на ДГ 10 т.
деца на служители в системата 2 т.
11. При еднакъв сбор точки:
жребий измежду кандидатите с еднакъв брой точки, осъществен от системата
или
състезание по време измежду кандидатите с еднакъв сбор точки за конкретната градина
12. Деца, идващи от самостоятелна ясла, за ЦДГ- 2 т.

# 1 636
Анкета:
При еднакъв сбор точки, кандидатите да се класират за местата по време на кандидатсване или чрез жребий- какво мислите вие, това което вчера обсъждахме на срещата.Кое предпочитате?За мен жребият не е отпаднал напълно като вариант, просто спряхме да го обсъждаме, но както чухте не им се иска да има намесено време...

# 1 637
  • София
имам два въпроса

първият - сигурно изглежда глупав обаче аз да си питам - нали отново се кандидатсва за определена детска градина, защото аз например искам определени детски градини, които са ми удобни в смисъл до работата или на път към нея, тъй като не мога да стигна да си взема детето навреме, тук обаче ще изгубя 5 точки, и затова обаче ще си кандидатствам и в района ( по постоянен адрес, защото не живея на него, не съм се регистрирала на този, които живея от 4 годин - ама то там няма държавни детски градини, така че...няма значение), защото ми носи повече точки - и в единия случай ще имам 13 т., в другия случай 18 точки. Та въпросът ми е - мога нали така?

другият ми въпрос или по-скоро коментар е свързан с критерия - "работещи с дейност, която е основание за социално осигуряване" - ами извинявайте моля, обаче ако общнарите си направят труда да погледнат Кодекса за социално осигуряване - ще видят, че щом са работещи - подлежат на задължително социално осигуряване. Та въобще защо е това допълнение, нещо не ми е много ясно....

# 1 638
Ами за майки в майчинство, свободни професии и разни там видове договори т н
Иначе го нямаше Джонев да каже някои неща на практика доколко са осъществими, така че това са ни идеите, работен вариант.
Аз лично не разбирам в 5 т. защо сменихме на деца, живеещи в друг район -2т., та ако може някое мамче да ми обясни  Embarassed

# 1 639
  • София
Ами за майки в майчинство, свободни професии и разни там видове договори т н

няма значение - всички тези случаи подлежат на задължително социално осигуряване- дори и да е член-съкооператор в земеделска кооперация ( може да не подходящ пример - но искам да онагледя,че става въпрос за всички случай). Общото взето - ако имаш доход въз основа на твоите усилия - а не например от наем доход, ти подлежиш на задъжително социално осигуряване...затова ми е странно....

А това за сферата на просветата - не изказахте ли доводи поне против него?

# 1 640
Ами за това повдигнахме въпрос, ама как да ти кажа...ясно е , че ако на Минчева детето има нужда от градина, ще го приемат, нали така...нека поне е регламентирано и в бройката, а не над нея... Rolling Eyes

# 1 641
  • София
Е, все пак им дадохме само две точки на работещите по принцип в просветата!

За районите - има и две точки за идващите от друг район, демек за тези, които не живеят в района дЗ, а например работят там! Така че губиш само три точки от това!

Фиечке, ти колко точки събираш!
Аз 23!

# 1 642
25, ако остане това за яслата и за работещите родители
Ами нали има за соф. жители в точка 4, а точка 5 по този начин не я ли дублира?

# 1 643
  • София
Къде да пусна файла, редактирах го, някой да има идея къде да го кача

# 1 644
  • София
Ами, неможеш ли да го copy/paste тука направо?

# 1 645
  • София
25, ако остане това за яслата и за работещите родители
Ами нали има за соф. жители в точка 4, а точка 5 по този начин не я ли дублира?

Ами едното дава точки за адрес в софия, а другото за близост до градината!

# 1 646
Ами именно, защо тогава и тези извън района да имат точки?

# 1 647
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вени, мисля че който се интересуваше, дойде на срещата.Благодаря на всички мами и на таткото , които бяха там!
Останалите...

Аз също се интересувам! И не само аз. И имам много голямо желание да дойда, но на кого да оставя малкия, като НЯМА  на кой? Дори донякъде ви завиждам, че можете да сте там. Защото едно е да си там, а друго е после само да четеш. Вярно- по-лесно е на готово, но е по-вкусно от извора да пиеш водата, а не  от бутилката, нали? И, естествено  чаках  да пишете, но се занимавах с малкия и чак сега имам време да поседна, защото го оставих да спи.  Мисля, че това не означава, че не се интересувам! Напротив! Naughty

# 1 648
Писах.
Освен това и аз нямам време, ползвах половин ден отпуск за да отида, а платена отпуска вече нямам.
Не е казано, че трябва да присъстват 200 майки, но признайте че за всяка инициатива 90 % от хората си намират друго занимание. Едното майче дойде с детенце. Ми не ни пречеше. Нали заради децата сме там. И аз не съм ходила на доста срещи, защото и аз си имам причини. Не се засягайте толкова. Който отишъл- отишъл. каквото направили- такова. Благодаря на тези , които бяха там, защото повечето са били там още от първите срещи! Да видим сега какво ще стане. Следваща среща- началото на септември. Дано няма изненади, или поне да са приятни. Дадохме на общината доста насоки за размисъл, много предложения, коментари. Мисля че обхванахме добре цялата ситуация. Сега топката е в тях.

# 1 649
  • София
Предложение за критерии за прием в детските заведения в София за 2009 г.

Предимства при приема (директен прием) с квота до 10 % от общия брой свободни места в групата

1.   Сираци и полусираци
2.   Деца, на които поне един от родителите/осиновителите или дете (брат/сестра) от семейството е с инвалидност от 71% до 100%
3.   Особени случай

Критерии, определяни с точки, сборът от които дава местоположението на детето при кандидатстване (класиране)

1.   Сираци и полусираци - 20 точки
2.   Деца, на които поне един от родителите/осиновителите или дете (брат/сестра) от семейството е с инвалидност от 71% до 100% - 15 точки
3.   Постоянна или настояща адресна регистрация в София
 - регистрация до 1 година – 8 точки
 - регистрация от 1 до 2 годин – 10 точки
 - регистрация над 2 години – 13 точки
4.   Деца на родители/осиновители, живеещи в района на детското заведение (по постоянен или настоящ адрес) за всички детски заведения в района
 - живеещи в друг район на територията на град София – 2 точки
 - живеещи в района на кандидатстване до 1 година – 3 точки
 - живеещи в района на кандидатстване от 1 до 2 години – 4 точки
 - живеещи в района на кандидатстване над 2 години – 5 точки
5.   Близнаци – 4 точки
6.   Брат/сестра, родени в една и съща или последователни години – 4 точки
7.   Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години
-   семейства с три и повече деца до 10 години – 8 точки
-   семейства с три и повече деца до 14 години – 7 точки
-   семейства с три и повече деца до 18 години – 6 точки
8.   Брат/сестра в същото детско заведение, които няма да са ученици септември в годината на приема на кандидатстващото дете – 4 точки
9.   Деца, чиито двама родители/осиновители (или един родител ако другия е неизвестен) са редовни студенти или работещи (социално осигурени) – 5 точки
10.   Деца на персонала от детските заведения на територията на град София – 10 точки
11.   Деца на работещи служители в системата на народната просвета – 2 точки
12.   Деца, посещаващи самостоятелна детска ясла, кандидатстващи за целодневна детска градина (ЦДГ) – 2 точки
13.   Време при еднакъв сбор точки

Общи условия

Активация на акаунт