Отговори
# 105
  • В ЛЮтеницата
catty m, постоянен адрес означава, че това е адреса, на който държавата ще се свързва с теб по някаква причина, ако се наложи. Освен това е адреса, по който се водиш в избирателните списъци, адреса, по който си избираш личен доктор и адреса, по който подаваш данъчна декларация. Смяната му става с подаване на заявление в общината (новата) и след това в 30 дневен срок си задължена да си извадиш нова ЛК срещу сумата от 10 лв. Нямаш ограничение колко пъти ще си сменяш постоянния адрес. Лично аз считам, че е по-добре той-винаги да съвпада с настоящия - в твое улеснение е.

немирница, проблемите, които описваш са сериозни, но също не ме карат да те разбера. Именно от това безразборно, полузаконно и по мое мнение некачествено строителство започнаха и продължават проблемите на София.... Може би има друг форум или тема в този, в който да се обедините и да поискате разрешаването им....

# 106
Ами така е, всъщност всички деца имат право да са на градина, нали...

В такъв случай ако с емахнат всички предимства...

предложете критерий, по който да с екласират децата?

# 107
Това касае всички ни. Ако на теб ти беше дошло на главата да купуваш жилище ново строителство друга песен щеше да....сещаш се.
Има си главен архитект, има си кмет. Едно време и Жан Виденов си имаше.......Те щом не спазват законите.....
Моето дете е прието вече /без предимство, на първо желание/. Но утре решавам да имам второ. Не искам да минавам отново през 9-те кръга на ада. Това касае цялото ни общество. Защото сега няма ученици и съкращават масово учители, затварят училища. А след 3-4 г. пак ше ревем и за 1 клас, по същите причини като сегашните.

# 108
OOOO, я стига вече с това райониране! Close  
Предимство в едно общество трябва да имат по-слабите, а не "живущите в София" !
Каква е гаранцията, че ако си извадя ЛК с адрес в София - няма да я сменя след 2 седмици и да си извадя нова, с адрес в провинцията, защото така ми харесва!?

По приемливо е по настоящ адрес, но пак - не бих се съгласила да го има като критерий!

Сегашните критерии са приемливи, като изключим предимството за близнаци (без да се засягате, ама майките на породени деца са в същото положение като вас, а предимство за тях няма).

Съгласна съм и за по-високи такси в ДГ - 40 лв. си е направо мизерна такса!

АЗ ПРЕДЛАГАМ -  други ПРЕДИМСТВА освен за деца на родители със степен на инвалидност (или всичко, което касае някакъв недъг на детенце или родител) ДА НЯМА! На всички ни е трудно и никой не може да каже на кой му е по-трудно и кой има по-голяма нужда от детска градина!
Децата да се класират по реда им на записване в ДГ!

# 109
  • София
catty m, постоянен адрес означава, че това е адреса, на който държавата ще се свързва с теб по някаква причина, ако се наложи. Освен това е адреса, по който се водиш в избирателните списъци, адреса, по който си избираш личен доктор и адреса, по който подаваш данъчна декларация. Смяната му става с подаване на заявление в общината (новата) и след това в 30 дневен срок си задължена да си извадиш нова ЛК срещу сумата от 10 лв. Нямаш ограничение колко пъти ще си сменяш постоянния адрес. Лично аз считам, че е по-добре той-винаги да съвпада с настоящия - в твое улеснение е.

немирница, проблемите, които описваш са сериозни, но също не ме карат да те разбера. Именно от това безразборно, полузаконно и по мое мнение некачествено строителство започнаха и продължават проблемите на София.... Може би има друг форум или тема в този, в който да се обедините и да поискате разрешаването им....

Знам как се сменя и какво е постоянен адрес. Личен лекар не се избира по постоянен адрес, да доуточня само. Само че едва ли човек, живеещ на квартира може да си сменя толкова често личните документи, не мислиш ли? Имала съм случаи, когато за 2 месеца съм се местила 2 пъти (дано вече не ми се случват такива неща  Confused ) Но май няма смисъл да продължаваме спора...

# 110
Това касае всички ни. Ако на теб ти беше дошло на главата да купуваш жилище ново строителство друга песен щеше да....сещаш се.
Има си главен архитект, има си кмет. Едно време и Жан Виденов си имаше.......Те щом не спазват законите.....
Моето дете е прието вече /без предимство, на първо желание/. Но утре решавам да имам второ. Не искам да минавам отново през 9-те кръга на ада. Това касае цялото ни общество. Защото сега няма ученици и съкращават масово учители, затварят училища. А след 3-4 г. пак ше ревем и за 1 клас, по същите причини като сегашните.

Докато купувате без акт 16 ще се продава без акт 16 и беззаконието ще си тече...И като взимате на голя поляна, пак така ще построят утре, без инфраструктура, защото пак ще има кой да купи И такова... Tired
После-за тези под наем-еми и аз съм живяла 10 години подн наем и съм се местила честичко-ама това не е оправдание!!!

# 111
  • София
Кое не е оправдание, пенелопа?

# 112
...
Сегашните критерии са приемливи, като изключим предимството за близнаци (без да се засягате, ама майките на породени деца са в същото положение като вас, а предимство за тях няма).
...

Само да вметна, че предимството в момента за близнаци не е за по-лесен прием на 2-те деца (май по варненските обаче това е идеята  newsm78), а при прием на едното дете да се приема и второто. За породените пък важи предимството за 2-ро дете в градината (т.е. нещата са равнопоставени). Peace

# 113

Докато купувате без акт 16 ще се продава без акт 16 и беззаконието ще си тече...И като взимате на голя поляна, пак така ще построят утре, без инфраструктура, защото пак ще има кой да купи И такова... Tired
После-за тези под наем-еми и аз съм живяла 10 години подн наем и съм се местила честичко-ама това не е оправдание!!!

Не всеки хазяин ще позволи да си извадиш ЛК с неговия адрес! А и не е редно! Аз не бих позволила някой почти непознат да ми води жилището като свой постоянен адрес!

# 114

да прехвърчаш като свободен електрон от квартира на квартира с оправданието, че си на квартира и да не се регистрираш.

# 115
...
...

Само да вметна, че предимството в момента за близнаци не е за по-лесен прием на 2-те деца (май по варненските обаче това е идеята  newsm78), а при прием на едното дете да се приема и второто. За породените пък важи предимството за 2-ро дете в градината (т.е. нещата са равнопоставени). Peace

Така, да! Съгласна съм, че ако вземат едното по "нормалния" ред - няма как да не вземат другото с предимство!

# 116

да прехвърчаш като свободен електрон от квартира на квартира с оправданието, че си на квартира и да не се регистрираш.

Регистрират се хората, но това се води настоящ адрес и в общината в която живеят на квартира си има данни за това, а хората си имат документ за настоящият си адрес (не ЛК, а едно листче).

# 117
  • София
catty m, смяната на постоянния ми адрес стана точно в период, когато живеех на квартира.
Не виждам проблем да си направиш постоянен адрес при приятели/роднини.
hi-mama, може да си смениш адреса пак след 2 седмици, но това нали е проверимо.

# 118
catty m, смяната на постоянния ми адрес стана точно в период, когато живеех на квартира.
Не виждам проблем да си направиш постоянен адрес при приятели/роднини.
hi-mama, може да си смениш адреса пак след 2 седмици, но това нали е проверимо.

И какво като проверят!? Детето ми ще е прието в ДГ, исканият критерий е изпълнен и никой не може да ме задължи след това да остана на същия адрес!
А лично аз никой, освен семейството си няма да регистрирам на постоянния си адрес - сори, ама  не знам какви проблеми мога да си докарам на главата и не ми трябват!

# 119

Апартамента е купуван на зелено.
Инфраструктура си има, транспорт си има, топлофикация си има. На топ място в центъра на София.
Поляна м/у две стари къщи, които се разрушиха. Другите да му мислят горе в Манастирски поляни.

Не всеки хазяин ще позволи да си извадиш ЛК с неговия адрес! А и не е редно! Аз не бих позволила някой почти непознат да ми води жилището като свой постоянен адрес! Правилно, но не на всеки му е било на главата и не знае какво е.

Ще му мисля, като родя второто дете. Отсега да взема да погледна за синчето /нали го уредих за ДГ/ кое основно учлище е в района Money............... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт