Отговори
# 555
  • гр.София
Уф, не си се ще пак до лотария да опираме! Иначе съм съгласна с предложението на Бланк, само ако може да се измисли да не играе времето като фактор!
Няма начин, освен с чиста лотария (без час на кандидатстване) Mr. Green
 Но преди нея е хубаво все пак ,близнаци, самотни(доказано), многодетни( с малки деца) да минат с предимство.
 И останалите 100-ина местенца да се разиграят-на лотария,на търг,на каквото щете.
 Понеже ако отхвърлим точките за работещи и местоживеене (регистрация) -всичко ще си е
 както тази година. Каква е разликата?

# 556
работата е там че точкова система не е удачна и че общината трябва да се натиска по други направления, като контрол на директорките, разширявяне на градините и т н, писала съм, но тук се твърди че така или иначе ще ни наложат нов регламент поне да се изкажем по въпроса. Моят извод от темата е че точкова система не е удачна, дори не може да бъде временно решение. Приема да въви до следващата учебна година по сегашните виртуални опашки и през това време да се свършат обещанията дето ги е дала общината още февруари месец.

# 557
Здравейте
Моля ви да четет внимателно и да не отклонявате темата излишно в безсмислени спорове
Много се изписа и направи за строежа на нови детски градини,който се интересува наистина,  е запознат,така че няма да коментирам никакви постове в тази насока повече
По въпроса за бабите- моля ви се, никоя баба не е длъжна да гледа внуци
Има  семейства с починали баби и дядовци, болни такива, работещи и т н
Това вече е напълно излишно за дискутиране!
Пуснах новата анкета
Ако имате забележки, ми пишете
Оставям я за 7 дни
В дискусиите използвайте реални аргументи,без обиди!Така темата ще е най- полезна за всички ни!
През уикенда може би няма да пиша много,защото имам проблем с клавиатурата вкъщи
Приятен уикенд на всички, и успех на чакащите 2 класиране в тазгодишната "лотария"
(Идеята за лотария не ми допада изобщо и срещу нея наистина ще протестирам до последно! В краен случай да се запази сегашната система,но при нормално техническо изпълнение!)

# 558
Представете си че детето ви е прието в градина, намираща се до вас, но виждате че детето не се чувства комфортно там, по някакъв начин разбирате че не се отнасят добре с него, какво ще направите? ще продължите да го водите, защото поради местоживеенето не ви позволяват да кандидаствате другаде.

# 559
  • гр.София
 Плодова фея Peace

Регистрация в София поне от година.

Може ли някой да ми обясни  Praynig. Имам само лична карта-в нея е записан постоянен адрес,който е и настоящ(но това не го пише в картата). Значи ли,че трябва да имам друг документ ,който да указва,къде аджеба живея? Надали пазя хвърчащ лист от 2000-ната година,когато сменяхме паспортите.

Еngine, никой не ти забранява да сменяш квартала.  Няма да имаш допълнителни точки просто ( ако се приеме).

# 560
"Да има такъв критерий- да е постоянен ИЛИ настоящ адрес   в София"   
"Да има такъв критерий- адрес в град София"

Тези два критерия не са ли еднакви в същност?Процентите им от анкетаат трябва да се сумират, според мен.

# 561
  • Върху лъчите на Слънцето.
А защо не се помисли и за майките като мен, които чакат детето им да бъде прието в ДЯ или ДГ, за да започнат работя? Защото никак не е лесно да живеем само с една заплата и да ми звънят от Топлофикаця, че борчовете ми станали еди каква си цифра... За това работещиаят родител не е редно да има предиство пред мен - нали и моето и неговото дете имат еднакви потребности? И двете деца ще искат шоколадче и да се повозят на количките за 1 левче! Не мисля, че това ще е справедливо предимство.  Naughty

А ти защо си мислиш, че си единствената в такова положение????? Нека се спазва добрия тон и не се отклоняваме от темата.

да съм казала някъде, че съм единствената?!

# 562
  • София
Моля администраторите по темата да трият всички коментари , извън темата.
29 страници , от които половината са в стил " кавга на Женския пазар" .
Едва успявам да следя хората, които има какво да кажат, преложат и на къде отива оформянето на критериите.
Никой, който се включи няма да има търпението да чете толкова страници плява, а така се намалява качеството на объсждането. Naughty

# 563
Едва успявам да следя хората, които има какво да кажат, преложат и на къде отива оформянето на критериите.
Никой, който се включи няма да има търпението да чете толкова страници плява, а така се намалява качеството на объсждането. Naughty

Ама какво ви става?!?!? Напротив, според мен това не е караница, а защита на своето искане за еди какво си. И мисля, че точно за това е темата. Понеже повечето явно не са от Сф и затова гледат да да го няма това с жителството.
Напълно подкрепям Гневна.  Peace

# 564

Ама какво ви става?!?!? Напротив, според мен това не е караница, а защита на своето искане за еди какво си. И мисля, че точно за това е темата. Понеже повечето явно не са от Сф и затова гледат да да го няма това с жителството.
Напълно подкрепям Гневна.  Peace
newsm10

# 565
  • в моя свят на мир и любов
За анкетата - аз ли нещо не разбрах, или всеки може да избере пет опции - за мен това са пет различни гледни точки и никак не ми се струва коректно.
Моля анкетата да се промени и всеки да има право да избира една единствена опция

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 17:58 от luda

# 566
  • софия
Предлагам деца,които са в самостоятелни ясли,не към ОДЗ да имат предимство или автоматично да се прехвърлят към ЦДГ догодина.

# 567
Плодова фея Peace

Регистрация в София поне от година.

Еngine, никой не ти забранява да сменяш квартала.  Няма да имаш допълнителни точки просто ( ако се приеме).

Точно! И да е повече от година. Лесно за всички няма да е, няма места и няма и да има с това преселение . Ако трябва и паспорта ще се сменя, и работата и квартират а и т.н. Важното е да е справедливо, което е различни от лесно.
Омръзна ми да чета частни случаи и сълзливи истории.

# 568
Предлагам деца,които са в самостоятелни ясли,не към ОДЗ да имат предимство или автоматично да се прехвърлят към ЦДГ догодина.

Е ,тогава съвсем ще се намалят шансовете на останалите деца.Както е трагнало и на училище няма да може да ги пратим.

# 569

Hug подкрепям това предложение напълно, ама не ми се вярва да стане, защото в яслите децата са разпределени в по 3-4 групи, а в една част от ЦДГ е само по- една или две май за повече не съм чувала

Общи условия

Активация на акаунт