Отговори
# 675
  • София
С риск отново да си навлека гнева на хората дошли сравнително от скоро в големия град, ще дам едно предложение позовавайки се на практиката от "братска Русия".
Та относно жителството вече писах в другата тема и за съжаление това няма как да стане и няма да се въведе отново у нас, но може да се направи друго. пак там в Москва, да ме извинят русофобите, но съм поживял там и въпреки, че много неща ме дразнят има доста полезен опит, който можем да почерпим от тях, та там ако нямаш "прописка" или казано по друг начин жителство, никой не те спира да си запишеш детето на градина, но разликата в таксата е не голяма, а огромна.
С две думи предложението ми е като нямаш Софийска регистрация поне на един от родителите от минимум 10 години таксата да е поне 200 -250 лв на месец, така от една страна няма да е непосилна таксата, защото ще е поне 2 пъти по-низка от частните, а от друга страна, ще се влеят достатъчно средства за по-бързо построяване на допълнителни градини и ясли

#Crazy абе хора вие с ума ли сте си какви са тия 10 години, какво са ви виновни хората че са намерили препитание тук, че са си уредили живота, и това е сталало преди 2 или 3 години.
А относно "братския" пример не ми го давайте, видяла съм и лукса и мизерията на Москва Sick - хората още от преди Брежнево време си живеят класово разделени, а това че при социализма хоата са равни е вазало само за просто смъртните

По N-твам : местоживене/местожителство - ЗА, до толкова колкото да има някаква статистика, с малък срок мах 1 година ... и толкова е много... Хора живеем в 21век хората се местят не сме крепостни
Аман от майка ми, баща ми, дядо ми, баба ми... ти какво си направил!
Уф, сори за спама!

# 676
С риск отново да си навлека гнева на хората дошли сравнително от скоро в големия град, ще дам едно предложение позовавайки се на практиката от "братска Русия".
Та относно жителството вече писах в другата тема и за съжаление това няма как да стане и няма да се въведе отново у нас, но може да се направи друго. пак там в Москва, да ме извинят русофобите, но съм поживял там и въпреки, че много неща ме дразнят има доста полезен опит, който можем да почерпим от тях, та там ако нямаш "прописка" или казано по друг начин жителство, никой не те спира да си запишеш детето на градина, но разликата в таксата е не голяма, а огромна.
С две думи предложението ми е като нямаш Софийска регистрация поне на един от родителите от минимум 10 години таксата да е поне 200 -250 лв на месец, така от една страна няма да е непосилна таксата, защото ще е поне 2 пъти по-низка от частните, а от друга страна, ще се влеят достатъчно средства за по-бързо построяване на допълнителни градини и ясли

#Crazy абе хора вие с ума ли сте си какви са тия 10 години, какво са ви виновни хората че са намерили препитание тук, че са си уредили живота, и това е сталало преди 2 или 3 години.
А относно "братския" пример не ми го давайте, видяла съм и лукса и мизерията на Москва Sick - хората още от преди Брежнево време си живеят класово разделени, а това че при социализма хоата са равни е вазало само за просто смъртните

По N-твам : местоживене/местожителство - ЗА, до толкова колкото да има някаква статистика, с малък срок мах 1 година ... и толкова е много... Хора живеем в 21век хората се местят не сме крепостни
Уф, сори за спама!

Тогава Софийска община да построи 2 вида ДГ и ДЯ:за мобилни и не мобилни хора  Joy

# 677
Всеки ще има право да си се мести където иска, никой никого не спира Peace
Обаче който се мести- да си носи последствията=по- малко точки
Просто тези с повече точки ще имат по- голям шанс!
С времето ще се открият повече места за децата и все по- малко ще имат значение критериите

# 678
  • София
Два дена не съм влизала тук, но гледам пак се върти около едно и също, че и големи страсти има пак.

Уф, сори за спама!

Подкрепям Desem , адресна регистрация (настоящ адрес) макс. 1 година. Това е компромисен вариант.

Плодова фея, не винаги местенето е въпрос на удоволствие, защо децата да си носят последствията?!

# 679
  • София
Аз плащам данъците си в тази община и искам да ползвам яслите и градините в тази община.
Само местните данъци се плащат директно в общината, писах го и в другата тема, но всички продължават да не го забелязват. Как точно адресната регистрация ви доказва плащането на данъци в Столична община??? Може да сте родени в София и нищо да не плащате директно в общината, а както на всички работещи, данъците ви да отиват в държавния бюджет!

# 680
Аз плащам данъците си в тази община и искам да ползвам яслите и градините в тази община.
Само местните данъци се плащат директно в общината, писах го и в другата тема, но всички продължават да не го забелязват. Как точно адресната регистрация ви доказва плащането на данъци в Столична община??? Може да сте родени в София и нищо да не плащате директно в общината, а както на всички работещи, данъците ви да отиват в държавния бюджет!

ТОЧНО ТАКА - Данък сгради и данък смет се плащат в общината!!!!!!!!!!!!!!!, т. е там където живееш в собствено жилище. Ако си под наем не плащаш разбира се - но си длъжен да се регистрираш адресно, най-малкото, за да информираш властите, че си се появил видите ли вече в тая община, район, град.
Според мен граничи с пестъпно да се преместиш в София и да продължаваш да се водиш, че живееш в Русе примерно. А в същото време плюейки по столичани да ползваш транспорт, чистота, здравни и административни услуги, а също така и изхвърляш боклук предполагам.

# 681
Не ми се иска обаче да отнесем сега с темата за адресната регистрация и пак да не се реши основния проблем - както става в България поначало. Защото основния проблем е в това, че НАМА ПРАВИЛА, които да са законно приети, одобрени, подписани от кмета и публикувани официално. Правила, по които ще се кандидатства не за един сезон а и за в бъдеще. Дори сегошните виртуални отметки, по които се кандидатстваши се промениха многократно  - да дадем за пример сроковете за класилане, прием, брой класирания. В началото имаше други дати!!!
Ще се съгланя дори и с едни лоши правила, защото идеал не съществува но нека да се ЗАКОННИ, а не написани на коляно!!!!!!

# 682
Тъй като доходите не могат да се докажат мисля, че можем да отсеем поне тези, които са собственици на фирма, без значение бащата или майката. Само идея, без нападки моля.  baby_neutral

ЕЕЕЕ, това вече е прекалено!
Първо : Защо след като някой внася повече пари от данъци, осигуровки и осигурява допълнителни работни места за СОФИЯНЦИ Laughing да е ощетен!?
Второ: Какви са тези безумни идеи за бележки от НОИ, Общината и всякакви други институции!? Че аз откъде да знам дали няма да се злоупотреби с информацията която съдържат? Детските градини не са регистриране по закона за защита на личните данни Laughing.
Трето : Защо да не мога да се местя колкото пъти си искам?Не ми ли се ограничават по този начин конституционните права? Какви последици трябва да нося от това? Учени ци ли сме? Преместил си се на друг чин - наказание от госпожата - минус 1 точка от оценката за поведение!? Laughing

То си е направо смешно!

Продължавам да твърдя, че анкетата не е формулирана коректно и съм съгласна, че трябва да се даде право на маркиране на една единствена опция!
 Мисля, че е коректно да се промени сега, тъй като резултатите от анкетата просто не са реални. Тези които са против - ще маркират само първия вариант на отговор, а тези които са ЗА , при сегашното положение могат да маркират 5 отговора, като всеки от тях се отчита като "отделен брой гласове", а не е редно!

# 683
Всеки ще има право да си се мести където иска, никой никого не спира Peace
Обаче който се мести- да си носи последствията=по- малко точки
Просто тези с повече точки ще имат по- голям шанс!
С времето ще се открият повече места за децата и все по- малко ще имат значение критериите
[/quote

това направо не вярвам че е написано, съвсем сте си загубили ума...ако на някой не му харесва в софия да се мести, никой не го кара да стои тук или в която и да е там община и вече не ми се чете за баби и дядовци на село и т н, всеки би трябвало да се оправя сам щом е навършил 18год, ако не може - да търси проблема в себе си

# 684
Продължавам да твърдя, че анкетата не е формулирана коректно и съм съгласна, че трябва да се даде право на маркиране на една единствена опция!
 Мисля, че е коректно да се промени сега, тъй като резултатите от анкетата просто не са реални. Тези които са против - ще маркират само първия вариант на отговор, а тези които са ЗА , при сегашното положение могат да маркират 5 отговора, като всеки от тях се отчита като "отделен брой гласове", а не е редно!
Peace

# 685
  • в моя свят на мир и любов

Няма да те цитирам изцяло, защото много ще станат повторенията.

И на мен това за собствениците на фирми ми дойде в повече, но реших да го подмина без коментар. Това изказване  си беше необмислено само по себе си.

Плодовата фея, трябва да има една единствена опция при гласуването, иначе анкетата не е коректна.
Направо да си го кажем - предрешава се резултата и то напълно умишлено.

Това, че вече се гласува не е причина да не се промени анкетата и ако трябва да се гласува отново.
Предлагам да има само два въпроса - ЗА и ПРОТИВ въвеждането на жителството като критерий.
След тази анкета може да се проведе допълнителна - за периода, който да се взема под внимание.

Смятам този въпрос за изключително важен, тъй като основно около него се завъртяха дискусиите и споровете.

# 686
  • София

Няма да те цитирам изцяло, защото много ще станат повторенията.

И на мен това за собствениците на фирми ми дойде в повече, но реших да го подмина без коментар. Това изказване  си беше необмислено само по себе си.

Плодовата фея, трябва да има една единствена опция при гласуването, иначе анкетата не е коректна.
Направо да си го кажем - предрешава се резултата и то напълно умишлено.

Това, че вече се гласува не е причина да не се промени анкетата и ако трябва да се гласува отново.
Предлагам да има само два въпроса - ЗА и ПРОТИВ въвеждането на жителството като критерий.
След тази анкета може да се проведе допълнителна - за периода, който да се взема под внимание.

Смятам този въпрос за изключително важен, тъй като основно около него се завъртяха дискусиите и споровете.

Подкрепям hi-mama и luda. Моля, за нова анкета с 2 точно въпроса.

# 687
Ама ние да не сме номади.Днес в тоя град утре в оня.Като искаш да се местиш ще се съобразяваш с хората около теб.В магазина не заставаш най отпред,а си чакаш реда.

# 688
Още онзи ден пробвах да променя анкетата но не става, не се променя
нека седи до утре така,  утре ще пусна нова:само "ЗА"и "Против" да се сложи такъв критерий  newsm78, пък после евентуално какъв точно да е

# 689
Местожителство = категорично не.
За ДОХОДИ съм само ако се изискват при децата които не са приети в ДГ да се изчисли въз основа на тях отпуснатото парично обещетение. Иначе съм против.
И директорките на ДГ да ми правят сметка на парите и да шантажират за спонсорство - айде без тия.

Общи условия

Активация на акаунт