Отговори
# 735
Ели4ке, правилно ли рабирам, че майка ти е дошла отнякъде в София, пък после разправя на другите да са благодарни на Желю Желев, че са дошли в София.  ooooh! За такива случаи Алеко Константинов е казал: "Пази Боже, сляпо да прогледа!"  Stop

По темата и анкетата: да носи точки адреса- да се има предвид 1-2 години максимум.
Районирането на градините, даващо допълнителни точки, също ще е от полза за всички - неразкарване на децата, некупуване на жилища в райони без инфраструктура и ДГ и изискване да се спазва изискването за наличието им; вземането на децата след работа е съвсем отделен проблем и трябва да се търсят други начини за разрешаването му, а не разкарване на всички деца из София. Peace

# 736
  • Sofia
.Ето аз ,ако плащах толкова много данъци и "главата да ме заболява като помисля".... просто щях да построя една ДГ и да искам от държавата НАМАЛЕНИЕ на данъците ,защото съм и помогнала в решаването на проблема. Peace
За съжаление нямам толкова много, за да построя.... Laughing Наистина да спрем с тази тема. Не искам да оставате с впечатлението, че сме от онези, които не си знаят парите. А и никъде не пиша, че сме БОГАТИ.  Просто тук се говори много за социални помощи, а за това наистина се говореше при социализма.  Според мен наистина не е сериозно да се смята за предимство ''неработенето" на родителите, освен ако няма обективна причина за това. А и какво точно значи "социално слаб"?
  Освен това аз лично съм работила в детска градина през 1989 година. Мога доста да разказвам...за онази социална държава.
   А и наистина ли според вас детските градини са социални придобивки за социално слаби? Аз не искам детето ми да е в частна детска градина заради съвсем други аргументи, които са много далеч от парите...но това е една друга тема.
  Няма да пиша тук повече. Анкетите ще попълвам, защото ми се иска да имам гражданска позиция.

# 737
3.Брат/сестра в същата градина(вкл.4-тагрупа)
Предимството брат/сестра е направено за удобство на родителите за да не водят децата си на две места, но когато твоето малко дете тръгне на градина голямото вече няма да я посещава то ще е в първи клас. Не виждам какво предимство искаш?!?

Ами аз мога да отговоря, при мен училището на баткото и градината, където все още не съм напълно изгубил надежда, че ще приемат малката се делят от една ограда, при това са най-близките учебни заведения до дома ми. С това отговарям и на въпросите за критерия местоживеене, а 1 Година е мнооооооооооого малък срок, минимум трябва да е 5 години, защото местоработата може да си я сменяш и по 3 пъти в годината, но жилище се сменя, поне в масовия случай, много рядко.
Срещнах и мнения защо да се взима под внимание адреса, че имало квартали без Детски заведения, ами това е въпрос на елементарно планиране, като мислиш да имаш деца, няма да избереш да си купиш жилище в подобен квартал....

# 738

Срещнах и мнения защо да се взима под внимание адреса, че имало квартали без Детски заведения, ами това е въпрос на елементарно планиране, като мислиш да имаш деца, няма да избереш да си купиш жилище в подобен квартал....
Е,това вече е крайност.Има чудесни жилища и наблизо няма ДЗ . Какво да стоим в мръсния център за да сме до ДГ? Живея в квартал достатъчно известен и преди до границата с имота ми имаше детска градина.Предвидила съм значи. Laughing Сега обаче има частен имот - арабин,а преди резиденция на ВИС.Къде да ходи детето ми? С един подпис ми изтриха сметките за детска градина.По същия начин пък може някой и да построи в тези райони. Peace

# 739
тази тема нещо се изроди, но поне показва защо дървавата ни е в такова положение...
аз съм с наблюдения че 'софианци' само се оплакват Whistling

# 740
  • Върху лъчите на Слънцето.
Та каква беше основната тема?!  newsm78

# 741
Не,вие се оплаквате,колко трудно ви било да зарежете родния дом,да доидете тук да дишате мрасния въздух,да плаштате високи наеми.Но на никой не му е лесно,само си тарсим правата.

# 742
Да приключим спора за жителството.Поглеждате резултатите от анкетата и си отговаряте на въпроса.

# 743
  • София
Майка винаги ми е казвала да търся градина близо до работата, защото ако ме задържат ще трябва още час докато се прибера и взема детето, иначе излизам от офиса и ако трябва с мен ще стои докато приключа.
Така че това с местоживеенето не работи много добре!

# 744
Майка винаги ми е казвала да търся градина близо до работата, защото ако ме задържат ще трябва още час докато се прибера и взема детето, иначе излизам от офиса и ако трябва с мен ще стои докато приключа.
А като смените работата? Майка ви какво казва? newsm78

# 745
смятам , че всяко дете трябва да общува със себеподобни!
що се отнася до предимство брат-сестра съм за,не може две деца от едно семейство да посещават дг в два различни квартала на софия!

# 746
  • Върху лъчите на Слънцето.
А като смените работата? Майка ви какво казва? newsm78

Тя и мойта майка казва много неща,ама в нейната си къща. Пък и имам нещо на врата си.  Joy

# 747
Е това вече съвсвм не го разбирам- ако аз съм шеф във фирма с офис и видя, че някакви деца се разхождат там и са го обърнали на детска градина, ще помоля работещите да престанат веднага или да си търсят друга работа. Дами, работното място не е детска площадка и не го изтъквайте като предимство някакво

# 748
  • София
Да приключим спора за жителството.Поглеждате резултатите от анкетата и си отговаряте на въпроса.

и какво е ясно - нищо.

77 % да се отчита местожителство, от кога - няма критерий, това не е адрес до ДЗ.
Стига хора!, с това кой е по-голям софиЯнец, увеличихме ли броя на местата?
Майка ми/ баща...., говорим за нас, за децата ни!

netta71, на някои им е наложително това(за радост засега не съм в това положение), тъй като дори да са до 18ч и не ги задържат извънредно едно е да отидеш пеша до ДГ да ои вземеш детето друго е да ти се налага да пътуваш 1,5 ч до вкъщи, да е мисия неъзможна да си прибереш детето.

ПРИЗОВАВАМ ВИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ДА СЕ ПОСТАВИТЕ В СИТУАЦИЯТА НА ДРУГИТЕ, погледнете и по-далеч от носа си!

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 08:48 от Desem

# 749

и какво е ясно - нищо.

77 % да се отчита местожителство, от кога - няма критерий, това не е адрес до ДЗ.
Стига хора!, с това кой е по-голям софиЯнец, увеличихме ли броя на местата?
Майка ми/ баща...., говорим за нас, за децата ни!

netta71, на някои им е наложително това(за радост засега не съм в това положение), тъй като дори да са до 18ч и не ги задържат извънредно едно е да отидеш пеша до ДГ да ои вземеш детето друго е да ти се налага да пътуваш 1,5 ч до вкъщи, да е мисия неъзможна да си прибереш детето.

ПРИЗОВАВАМ ВИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ДА СЕ ПОСТАВИТЕ В СИТУАЦИЯТА НА ДРУГИТЕ, погледнете и по-далеч от носа си!
  Съгласна съм с теб, понякога може да се наложи, но ако това е системно? Не е ли по-редно детето ти да е в детска градина до дома ти, ти спокойно да си работиш и до 19:00 ако се налага, а детето да го взема някой друг, на когото дори да плащаш ако се налага. Това е лично мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт