Отговори
# 780
1. само по постоянен
2. само по настоящ
3. по постоянен или настоящ(по избор)
4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и настоящ в района на ДГ да дава точки)
5. да няма такъв критерии

май това са всички варианти, сега може да кажете дали да ги оставя всички или да е както мармотче е писала  newsm78или други предложения

Да така е добре, ама все симисля че и района на местоработата трябва да се включи
а ако някой си смени работата ( негов проблем) ще си мисли как да си води детето, ама има право на избор Simple Smile

# 781
  • софия
Района на месторабота трудно ще може да се доказва, защото фирмата може да е с регистрация(седалище) в квартал "Y", а офисът където работиш - квартал "Z".

# 782
  • София
И аз съм против да се запазят входящите номера от тази година.
Децата родени през ноември и декември 2007 не бяха допуснати да кандидатстват за ясла 1 и въобще нямат входящи номера като останалите деца родени 2007.Това значи ли че ще са на опашката?

# 783
  • София
1. само по постоянен
2. само по настоящ
3. по постоянен или настоящ(по избор)
4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и настоящ в района на ДГ да дава точки)
5. да няма такъв критерии

май това са всички варианти, сега може да кажете дали да ги оставя всички или да е както мармотче е писала  newsm78или други предложения

Продължавам да смятам, че "2. само по настоящ" е не само нелогично, ами и ще доведе до много по-сложно доказване, че ви се полагат тези точки. В случаите 3. и 4. по-горе ще е достатъчно да покажете ЛК с постоянния адрес и да си получите всички полагащи се точки. Само ако ЛК не съдържа необх адрес или не е с достатъчна давност (например вземате точки по настоящ адрес; скоро сте си сменили ЛК заради смяна на адрес или промяна на име...), тогава ще се налага да доказвате с допълнителни документи и евентуално да ходите в общината. А ако остане "само настоящ адрес", представете си какво стълпотворение ще има в общината. Това просто е несериозно.

Иначе за варианта "4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и настоящ в района на ДГ да дава точки)" не ми беше хрумвало, но според мен той би бил по-коректно поставен като "4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и постоянен/настоящ в района на ДГ да дава точки)".  Това отново го казвам заради доказателствената част - не е добре да караме цяла Сф да се юрне към общината да доказва настоящ  адрес, ако този адрес вече е отбелязан в ЛК.

Района на месторабота трудно ще може да се доказва, защото фирмата може да е с регистрация(седалище) в квартал "Y", а офисът където работиш - квартал "Z".

Напълно съгласна. Принципно е много, много хубаво да се облекчи воденето на детето близо до работата, но отново доказването е прекалено сложно и податливо на манипулации, за да си струва.  Пък и в условията на тежък дефицит на места наистина не е и етично оправдано ако щете.

=========
Имам и една молба за информация - какво представляват т.нар. директорски квоти?
Досега съм чувала за абсолютни предимства (директно записване, не доп. точки) за деца на персонала. Това лично според мен си е съвсем в реда на нещата. Мисля, че и за внучета на персонала е нормално. Но какво друго включват тези квоти? Как се определят (бр. деца, % от приетите)? Когато директора ползва квотата си, той запълва част от предварително обявените места или се отварят нови извън обявените? Не трябва ли и те да са част от общия регламент, т.е. дори да позволяват директно записване, това да си го пише в правилника и да се отразява в онлайн системата. Защо питам - ако така влизат деца и внучета, или пък директора допусне дете на инвалид в 87% вместо 90%, аз съм напълно ок. Ако обаче влизат и племенници и съседи, от човешка гледна точка го разбирам, но от етична при настоящия недостиг не го оправдавам...

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 23:15 от marmotche

# 784
Цитат
Peace Много добра точка!
По отношение на тези засягащи годините, през които живееш на съответния адрес - може да носят различен брой точки (ама без да се оливаме  Laughing).
Районът на детската градина да се определя като чисто разстояние между нея и жилището - с Google Еarth е елементарно да се провери...

# 785
  • Върху лъчите на Слънцето.

И съществува ли такова нещо с тази система?

# 786
Гневна, радвам се че вече не си толкова гневна, а започна да пишеш по същество Hug
Мармотче, разбирам какво казваш, съгласна съм Peace
да разбирам ли, че анкетата ще е във вид:
1.По постоянен
2. И двата да имат значение(допълнително да уточним)
3. Да няма такъв критерий
 newsm78

# 787
А какво стана с опцията - по постоянен или настоящ (по избор)?

# 788

Не знам дали съществува в момента, но според мен трябва да съществува. Например всяка календарна или учебна година директорката да има право да запише 5 или 10 деца за цялата градина по свое усмотрение. Това може да са деца на персонала, на кметовете  Wink и т.н. Те така или иначе ще записват "свои" деца, по-добре да бъде регламентирано.

# 789

Не знам дали съществува в момента, но според мен трябва да съществува. Например всяка календарна или учебна година директорката да има право да запише 5 или 10 деца за цялата градина по свое усмотрение. Това може да са деца на персонала, на кметовете  Wink и т.н. Те така или иначе ще записват "свои" деца, по-добре да бъде регламентирано.
Напълно подкрепям.

# 790
  • София
да разбирам ли, че анкетата ще е във вид:
1.По постоянен
2. И двата да имат значение(допълнително да уточним)
3. Да няма такъв критерий

Феичке, мисля, че трябва да добавим и точката "по постоянен или настоящ (по избор)", която ти беше написала в предното си предложение, т.е. да стане
1. По постоянен
2. По постоянен или настоящ (по избор)
3. И двата да имат значение(допълнително да уточним)
4. Да няма такъв критерий

Разликата между 2 и 3 е, че ако изберем 2, хората с регистриран адрес (все едно какъв), ще получат равни точки; ако изберем 3, и двата дават точки, то някой със съвпадащи постоянен и настоящ адрес ще събере малко повече точки от само настоящ.

# 791
мамротче , благодаря ти за разсъжденията, просто днес умът ми е на друго място и не мога да концентрирам Sad
Ако някой има други предложения, да ги пише преди да пусна новата анкета!

# 792
Имам един въпрос за уточняване и той е: Ще се взима местожителството под внимание ОК, но кое местожителство това по общини, защото детските градини са разделени по общини или по някакви по малки райони. Например искам детето ми да не посещава детската градина, която е под носа ми, по ред причини, обаче искам да посещава по далечната, която е в същата община. Как ще се точкува това например. И както разбрахме има населени места, които нямат достатъчно ДЗ, така децата от тези райони са ощетени. И как ще се доказва този постоянен и настоящ адрес, ако класирането е пак по електронен път. Е това не беше само един въпрос, ама.... Hug Embarassed

# 793
  • в моя свят на мир и любов
Намесвам се във връзка с анкетата.

Тъй като вече уточнихме въпроса ЗА и ПРОТИВ да има критерий "местоживеене и постоянен адрес",
предлагам в новата анкета  въобще да няма опция "без такъв критерий", защото много ще се разводни.
Тя да бъде само на тема "какъв точно да бъде критерият за местожителство".

# 794
нали нямало места в градините заради новодошлите селяни, а пък се оказва че болшинството иска за се зачита местоживеене, това означава че не са толкова много селяните, та софианци най-накрая да спрат да се оплакват как другите са им виновни.
мен много добре ме устройва това, но ...няма да станем демократична държава скоро

Общи условия

Активация на акаунт