Отговори
# 1 050
netta71, предполагам,че ще гласуваме и за самотните родители.
 Съгласна съм,че няма разлика-дали бащата е починал (дете-полусирак) или неизвестен.Майката все сама ще си гледа детето .

Мерси   bouquet

# 1 051
Положението е трагично, ама се замислете и какъв % от набор 2006 и 2007 са кандидатствали защото те са само за яслените групи  newsm78 и като кандидатстват догодина и подогодина и за градините бройката ще се вдигне  Sick

# 1 052
Ами аз съм много пристрастна за децата от ясла, само ще ви кажа, че в много райони няма ОДЗ, а ясла и ЦДГ
Досега децата преминаваха без проблем от ясла в ЦДГ,  аз лично смятам че дори трябва да се обединят яслите с ЦДГ-тата, но тъй като товаще стане много трудно, смятам че поне можем да регламентираме това преместване
Става въпрос за критерий, като неговата тежест ще се дискутира допълнително, но все пак в никакъв случай няма да гарантира сигурен прием, спокойно  Hug

Какво мислите за смъкване на % инвалидност от 90 на 70 %

имам позната, на която дъщеря й ходеше в детска ясла и сега не я приеха в детска градина. Детето точно беше свикнала и сега си остава в къщи. За това трябва в райони с детски ясли отделно от ЦДГ да се прегвърлят децата автоматично, както при ОДЗ.

# 1 053
 Съгласна съм,че няма разлика-дали бащата е починал (дете-полусирак) или неизвестен.Майката все сама ще си гледа детето .

Мерси   bouquet

Тука не съм съгласна. Как ще се докаже, че майката е самотна. В днешно време много малко двойки сключват брак и майките се водят самотни. Това значи, че децата на всички несемейни двойки са с предимство. Да не говорим за циганите, където децата се записват направо на името на майките. Те всичките са с неизвестни бащи. Мога да приема само за деца с починал родител.

# 1 054

Предлагам драстична мярка- премахване на ОДЗ-тата Wink Имам лично впечатление,че Директорките недолюбват яслените групи . Сестрите пък искат да напускат.
 Всички осовободени яслени групи-да се запълнят с по-големи деца.
 Чистите ясли-да поемат само нуждаещите се. А останалите майки да си гледаме децата до 2-2.5 годишна възраст.
 Но след тази възраст-за всички деца да има място в градините.
 Нали се сещате сега наесен как ОДЗ-тата ще се напълнят с бебешори-само и само да не се изпусне мястото.

Не ме яжте!
 С тези точки не знам,докъде ще я докараме.
 Явно Директорите искат да се запазят сегашните условия-предимства. Плюс да се добавят работещите в с-мата-персонал на градини и общинари.

С тази система принуждават родителите да си дават децата още бебета на ясла, за да си пазят местата за по-нататък и по този начин майките няма да си използват майчинството до край. От всичко това най-потърпевши си остават децата. А нали за тях е всичко, нали те са бъдещето, а какво излиза..........?

# 1 055

Мерси   bouquet

Тука не съм съгласна. Как ще се докаже, че майката е самотна. В днешно време много малко двойки сключват брак и майките се водят самотни. Това значи, че децата на всички несемейни двойки са с предимство. Да не говорим за циганите, където децата се записват направо на името на майките. Те всичките са с неизвестни бащи. Мога да приема само за деца с починал родител.
Ами в акта за раждане на детето пише " баща неизвестен",  а не говоря за родители без сключен брак

# 1 056
  • гр.София
 Ами социалните служби ще си вършат работата. Ще заявят такова семейство-самотна майка с дете. (Много филми гледам  Simple Smile-там си имат надзорник,който много добре знае-има ли мъж в дома или няма)
 Вярно е за ромките-всички самотни,че и половин такса плащат. Но съм ЗА децата им да ходят на градина,ако майките им работят. О-обаче-да ходят! Ако отсъстват редовно-ЧАО на градината.

# 1 057
 Така е за ромките. Съгласете се, че  те и сега са с предимства- нали са с по 1000 деца. Но те  и сега не дават децата си в детски заведения, така че няма какво толкова да се притесняваме от тях

# 1 058

Мерси   bouquet

Ами в акта за раждане на детето пише " баща неизвестен",  а не говоря за родители без сключен брак
Имам си 3 приятелки с "баща неизвестен"на децата им,обаче:"неизвестните"татковци подпомагат финансово майката,а пьк тя се вьзползва и от всички дьржавни облаги сьщевременно-супер далаверка smile3508Е това как ще се докаже ThinkingА,за нашият случай "сьжителство без брак"си има вече закон Stop

# 1 059
  • София

Мерси   bouquet

Ами в акта за раждане на детето пише " баща неизвестен",  а не говоря за родители без сключен брак
Имам си 3 приятелки с "баща неизвестен"на децата им,обаче:"неизвестните"татковци подпомагат финансово майката,а пьк тя се вьзползва и от всички дьржавни облаги сьщевременно-супер далаверка smile3508Е това как ще се докаже ThinkingА,за нашият случай "сьжителство без брак"си има вече закон Stop

За съжаление, има и такива случаи, както и фалшиви решения от ТЕЛК з аинвалидност (виждали сте луксозните овзила с табелка а инвалид на стъклото). Но както казва blanc , би трябвало социалните да си свършат работата в този случай.

# 1 060

За съжаление, има и такива случаи, както и фалшиви решения от ТЕЛК з аинвалидност (виждали сте луксозните овзила с табелка а инвалид на стъклото). Но както казва blanc , би трябвало социалните да си свършат работата в този случай.

[/quote] Peace

# 1 061

Мерси   bouquet

Аз пък познавам много майки, които се чудят каде да си бутнат детето, докато те се шляят по магазините.
   Не познавам такава самотна майка, която разчита на неизвестния баща. И понеже и аз съм такава, би ли ми казала какви облаги имат твоите приятелки като самотни майки, че и аз да се възползвам??? newsm78

# 1 062
  Аз пък познавам много майки, които се чудят каде да си бутнат детето, докато те се шляят по магазините.
   Не познавам такава самотна майка, която разчита на неизвестния баща. И понеже и аз съм такава, би ли ми казала какви облаги имат твоите приятелки като самотни майки, че и аз да се възползвам??? newsm78
[/quote]От дьржавата:половин такса за ДГ/т.е.20лв./,помощи за парно и ток,детски.От таткото "неизвестният"-"снася"повече пари,отколкото нашият "известен".Абе кой как се уреди Wink

# 1 063
От дьржавата:половин такса за ДГ/т.е.20лв./,помощи за парно и ток,детски.От таткото "неизвестният"-"снася"повече пари,отколкото нашият "известен".Абе кой как се уреди Wink
[/quote]
   Макар, че не получавам и 1 стотинка от държавата, бих отбелязала, че помощи за парно и ток получават и много социално слаби семейства, детски- също. Колкото до 20-те лева такса в градината-  голяяяяям келепир- аз сега плащам по 300 лв. за частна такава. 
  Между другото ми се вижда "МНОГО УМНО" да си оставиш детето с "баща неизвестен" заради голямото СНАСЯНЕ от държавата- чудя се защо още всички не са го направили

# 1 064
Децата от самостоятелните ясли трябва автоматично да преминават в ЦДГ, не виждам какво ги различава от децата посещаващи ясли в ОДЗ-та!!!

Общи условия

Активация на акаунт