Отговори
# 1 335
  • София
1. Постоянна адресна регистрация в София за ? години   104 (65,8%)
5. Близнаци   98 (62,03%)
1. Брат/сестра в съответното ДЗ   97 (61,39%)
2. Семейства с 3 или повече деца до ? години   96 (60,76%)
3. Деца сираци и полусираци  95 (60,13%)
4. Родител или друг член на семейството (брат/сестра) инвалид над ? %   93 (58,86%)
5. Работещи родители   85 (53,8%)
6. Райониране  79 (50%)
7. Децата, които посещават самостоятелни ясли да имат предимство при прием в ЦДГта  59 (37,34%)
8. Породени деца  55 (34,81%)
9. Деца в приемни семейства   42 (26,58%)
10.децата с баща неизвестен  34 (21,52%)
11. Редовни студенти   33 (20,88%)
12. Социален критерий  23 (15,56%)
13. Деца/внуци на служители в системата на народната просвета  22 (13,92%)

Низходящо по предпочитание на критериите!

# 1 336
Аз си мислех че повече родители искат детето да ходи на ДГ основно за да могат да работят. Според статистиката явно само половината смятат да работят. Сигурно има някакъв процент, които имат основателна причина за това, но чак пък 46%.
При условие че в София реално няма безработица изпадам в голяма чуденка относно резултатите. Малко нереални ми се виждат. Все пак ДГ са създадени преди много много години именно с цел да дадат възможност на родителите да работят.

Утре, ако не се лъжа е работната среща. Някой може ли да ми каже къде и кога е и дали ще ме допуснат да присъствам просто. Не ми се ще да притеснявам Кабо Алма на лични.

# 1 337
  • София
Аз си мислех че повече родители искат детето да ходи на ДГ основно за да могат да работят. Според статистиката явно само половината смятат да работят. Сигурно има някакъв процент, които имат основателна причина за това, но чак пък 46%.
При условие че в София реално няма безработица изпадам в голяма чуденка относно резултатите. Малко нереални ми се виждат. Все пак ДГ са създадени преди много много години именно с цел да дадат възможност на родителите да работят.

Утре, ако не се лъжа е работната среща. Някой може ли да ми каже къде и кога е и дали ще ме допуснат да присъствам просто. Не ми се ще да притеснявам Кабо Алма на лични.
Реално в София има безработица, нищо че по статистика е минимална. Освен това в тази статистика не влизат хора, които не работят по собствено желание. Точно такива имат възможност да гледат децата си.

# 1 338
  • София
хм аз чак сега видях темата и гласувах все пак, ако не е късно. но както елипр кава в началото на темата " Каквито и критерии да измисли общината, щом местата в градините са толкова по-малко от кандидатите, все ще има много недоволни.
София не става по-малка, тук продължават да се раждат много деца, както и да идват такива от цяла България, а общината не прави нищо......" Rolling Eyes

# 1 339
  • София - Дианабад

Преди години може, но днес на ДГ се гледа като на част от образователните институции. И така трябва да бъде. Все пак светът се променя, нали?

# 1 340
  • София
Не знам, не съм съгласна с повечето критерии за предимство... Така и не ми стана ясно, например, защо близнаците и децата с година - две разлика да са по - привилегировани от тези с разлика 2.5 - 3 години?  newsm78 Това някак така и никой не ми обясни, каква е логиката.

# 1 341
  • софия
а защо да не са приливигировани  Thinking

# 1 342
  • гр.София
 И аз съм против привилегиите за хора,които са здрави,прави и могат да работят.

А по пътя на логиката-защо само близнаците? А породените в рамките на 1 година ( надявам се,че са малко)-те не са ли в сходна ситуация? Чудя им се,защо не са се организирали.

# 1 343
  • София
Ели, и аз искам да отида, само свеки да е здрава утре, че днес е с конюктивит! Дойде ли време за среща и все нещо ми изниква! Май трябва да пишем на Кабо Алма!

Относно анкетата - не емного много реална, ама що годе поне..да даде представа някаква. Някои критерии са изпреварили други само защото определена групичка се е засилила да гласува - сигурна съм!

# 1 344
Защо на тези критерии за който гласуваме не се даде по голяма гласност например  в медиите и т.н , за да могат повече хора да гласуват и да е много по обективна.

# 1 345
И аз съм против привилегиите за хора,които са здрави,прави и могат да работят.

А по пътя на логиката-защо само близнаците? А породените в рамките на 1 година ( надявам се,че са малко)-те не са ли в сходна ситуация? Чудя им се,защо не са се организирали.

И аз така мисля. В тоя ред на мисли ако близнаците и породените са с предимство какво да кажем и за родители с тийнейджър и бебе. Още по-зле могат да бъдат - една съседка е побеляла от проблеми. Ама предимство - сори няма лоби за такива родители. Така че децата са си деца и ако родителите и децата са здрави и прави - мисля че трябва да са наравно с останалите. Изключвам многодетните - те са ми слабост.

# 1 346
  • София
а защо да не са приливигировани  Thinking

Въпросът "защо не" е глупав и безсмислен. Трябва да има конкретна причина да ги сложим пред другите деца, не да има причина да са наравно с останалите. Иначе по тази логика можем да пробваме и с критерии от типа "руси", "чернооки", късокоси...

# 1 347
  • София

От къде е тази статистика? По принцип и моята логика е тази - детето на ясла/ДГ, за да може да работят родителите, въпреки че възприемам детските заведения и като място, където децата се учат на разни неща и общуват с други дечица.

За близнаците и породените смятам, че най-удачно е ако приемат едното дете, другото и то да е прието, т.е. както в училищата.

# 1 348
  • Върху лъчите на Слънцето.

От къде е тази статистика? По принцип и моята логика е тази - детето на ясла/ДГ, за да може да работят родителите, въпреки че възприемам детските заведения и като място, където децата се учат на разни неща и общуват с други дечица.

За близнаците и породените смятам, че най-удачно е ако приемат едното дете, другото и то да е прието, т.е. както в училищата.

Именно!  Peace

# 1 349
според мен е добре децата да бъдат класирани по възраст и по район. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт