Отговори
# 1 545
Вени , подкрепям те напълно и съм с двете ръце за такава среща , това ще ни обедини и ще ни направи по силни ,а и гласът ни ще е по силен и висок и дано някой го чуе. А И Е МНОГО ВАЖНО ПОЗИЦИИТЕ НИ ДА СА ОБЩИ и ЕДИННИ !!!!!

# 1 546
Ами гледах новините по БТВ. То вярно, че беше отдавна, ама съм го запомнила добре този случай... уви. И си спомням доста коментари на родители, които просто нямат избор.

Нямат избор или са наясно, че някое отроче е внесло лекарствата. Ако един родител е сигурен, че проблемът е в персонала и че детето му се гледа в рискова среда няма много много да избира.
Дидиа е права в случая. Не знам какво е в ДГ, но в училището се носят всякакви чудесии.

Иначе за предварителна среща - аз съм съгласна, но няма смисъл от среща ако всеки дойде с мисълта да наложи своето мнение. Ако ще правим среща, на всички трябва да ни е пределно ясно, че единно мнение можем да постигнем само с взаимни компромиси.
И второ - единното мнение не е гаранция за успех, но може да помогне.

# 1 547
  • София
е, РАЗБИРА СЕ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЕДИНЕНИЕ ОКОЛО ОБЩА ПОЗИЦИЯ, А НЕ ЗА ЕДИНОБОРСТВО! А ДАЛИ ЩЕ ПОМОГНЕ - ДА ПРОБВАМЕ ПЪК...
извинете за главните букви - натиснала съм знаете кое клавишче! Rolling Eyes

# 1 548
Съгласна съ, и аз все повече се опитвам да отстоявам някаква обща позиция, а не своята, макар че вече ми е мъчно че няма да сме на градина  Cry
майките като куки представляват различни родителски обединения, поинтересувайте се първо дали техните идеи не съвпадат с вашите и да станете член на тяхните сдружения
аз не съм към никое сдружение, но и не ходя всеки път
иска ми се с няколко майки да се видим, да обменим идеи и да се редуваме или да ходим заедно- така е по- лесно-нещо като мини-сдружение или клуб само за тези срещи Grinning

# 1 549
                    Извън темата е ,но като прочетох ,че на Феята и е мъчно реших да напиша.Защо не поискате да ви кажат точно ,къде и в кои градини се намират свободните 1400 места,които Фандъкова обяви в предаването "Градът" на ВВТ във вторник? Мисля,че това ще реши проблема на много родители и защо да се чака до 5.09 нека се внесе яснота по-рано и да има възможност ако някой не е кандидатствал там да може да си пусне кандидатура ,ако му е удобна градината. Peace

# 1 550
                    Извън темата е ,но като прочетох ,че на Феята и е мъчно реших да напиша.Защо не поискате да ви кажат точно ,къде и в кои градини се намират свободните 1400 места,които Фандъкова обяви в предаването "Градът" на ВВТ във вторник? Мисля,че това ще реши проблема на много родители и защо да се чака до 5.09 нека се внесе яснота по-рано и да има възможност ако някой не е кандидатствал там да може да си пусне кандидатура ,ако му е удобна градината. Peace
Подписвам се с две ръце под това!

# 1 551
Глупости, не е въможно да има свободни места, навсякъде има километрични списъци с чакащи. Кой знае какво е искала да каже Фандъкова, най-много да има класирани и незаписани толкова бройки, заради удължаване на сроковете за записване до септември и заради постоянните промени, отлагане, премествания и не знам какви още измилени глупости.  Crossing Arms

# 1 552
Изобщо не е вярно, че има свободни места, освен ако не визира местата, които се създават като вдигнат бройката на децата на 35-40  Whistling

# 1 553
                    Фандъкова КАЗА: 1400 СВОБОДНИ места СЛЕД третото записване в ДЗ.Какво е искала да каже?! Чудна работа до кога ще търсим някакъв скрит смисъл в думите или до кога ще ни се говори с гатанки,които трябва да решаваме.Така , аз знам за ДГ ,които имат недостиг на деца и се притесняват,че ще им закрият групи.Как ги класират и как ги записват просто не ме интересува.Реалната ми реакция ако детето ми не беше записано е да отида и на място да питам ако трябва лично и Фандъкова КЪДЕ са тези места и да кандидатствам,а ако кажат ,че няма подобно нещо в прав текст ще питам защо лъжат в предаването.За ремонта на ДГ в Младост /там където е НАП/ с очите си се убедих,че е чиста партенка.Както и да ви звучи.Вчера /след като чух,че кмета е намерил помещения и градината ще се ремонтира - в същото това предаване и също от устата на зам.кмета по образование/ бях в НАП по лична работа и попитах кога ще се местят .Мисля,че сами ще се досетите как ме изгледаха. Sick
Изобщо не е вярно, че има свободни места, освен ако не визира местата, които се създават като вдигнат бройката на децата на 35-40  Whistling

Такова нещо не чух. Ще потърся в Нетера дали има запис на предаването да ви пусна линк.

# 1 554
  • София
Въпросните 1400 места след 3-то класиране, за които е чула Дидиа, в момента са вече 500 и въобще не са свободни, това са места, на които са класирани деца, но все още не са записани. И там, след тезо 500 деца стоят редица чакащи, липса на деца няма. Поредното изопъчаване на данните, както измислените 3500 недостигащи места, за които се тръби, а реално са над 8500 ... вие си правете изводите на кое да вярвате по телевизията. А да ви кажа от къде идват тези 3500 - незнайно защо решават, че набор 2005 и 2007 трабва да определят недостига, тоест тези 3500 деца, а само 2006 некласираните са 3900 деца ...

# 1 555
куки, за пореден път  newsm20
дидиа- кажи ми коя е градината, на която не й достигат деца, може да се наложи да се запишем там

# 1 556
http://dnes.dir.bg/2008/07/17/news3204673.html

Добре де, аз немога да разбера, майките-къде са?Щото бабите са винаги на линия...

# 1 557
Е, отначало 100 протестиращи, сега посмалиха на 30, като разбирам, че са протестирали не срещу строежа на Дг, а на кооперация
по- интересно е това:
"Според Димитър Рътаров - управител на фирмата - изпълнител на проекта, общата застроена площ на сградата с две надземни и едно подземно ниво е 3400 кв. м, а външните й площи ще бъдат залесени с 200 широколисни и иглолистни дървета, както и с пет хиляди храсти. Общата стойност на проекта, който ще бъде изпълнен до озеленяването му, детските площадки и цялостното обзавеждане на детското заведение е 5 милиона лева"

# 1 558
Това може и да е въздух, феята.Мястото не е Чак толкова голямо, че да направят и Парк и Гора там.После-бях писала и преди-и да са смалили бройката на присъстващите баби тази сутрин, по блоковете има разлепени бележки за протест, по едно време вървеше и подписка.Не ги вълнува особено дали е градина или поредната кооперация.
Всъщност, за тези, които не живеят в района да обясня-това е "кучешката" полянка.Там кучкарите си разхождат питомците, а зиме на бубуната децата се пързалят.Наистина е единственото, останало незастроено кътче, но и в никакъв случай не е "спортна поляна"има част от площадка в единя край-с люлки и пързалка.Никой не спортува там, освен кучетата.в горната час е буренясало-там, където стига до клуба на БСП.Реално проблемът е в трите високи блока-жителите в тях ще са притеснените.Защо не протестираха срещу застрояването току в дрвора на училището в съседство?Защото не им е под прозорците.

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 13:18 от пенелопа

# 1 559
Куки, прегледах току що записа на предаването от снощи.Фандъкова говори за недостиг на 3530 места на яслени и първи групи, които те следят

Общи условия

Активация на акаунт