Отговори
# 1 560
  • София
дайте го туй предаване

# 1 561
  • Върху лъчите на Слънцето.
Е, отначало 100 протестиращи, сега посмалиха на 30, като разбирам, че са протестирали не срещу строежа на Дг, а на кооперация
по- интересно е това:
"Според Димитър Рътаров - управител на фирмата - изпълнител на проекта, общата застроена площ на сградата с две надземни и едно подземно ниво е 3400 кв. м, а външните й площи ще бъдат залесени с 200 широколисни и иглолистни дървета, както и с пет хиляди храсти. Общата стойност на проекта, който ще бъде изпълнен до озеленяването му, детските площадки и цялостното обзавеждане на детското заведение е 5 милиона лева"

Е защо ще "боцкат" толкова много дървета и храсти, а не направят по-голямо ОДЗ?! newsm78

# 1 562
дайте го туй предаване

Тази вечер ще се повтаря в 00.10ч и сутринта в 5.10

# 1 563
дайте го туй предаване

Тази вечер ще се повтаря в 00.10ч и сутринта в 5.10

По коя ТВ?

# 1 564
# 1 565
  • София
Куки, прегледах току що записа на предаването от снощи.Фандъкова говори за недостиг на 3530 места на яслени и първи групи, които те следят

Велмар, не знам за кое предаване говориш, то всички медии говорят за този недостиг от 3500 места, не само Фандъкова. И в предаването на Канал 1 от понеделник (имаше линк по - назад в темата) репортажа, който бяха направили от предаването пак беше за толкова недостиг, дезориентацията е пълна. От общината определено се опитват да замажат положението с тези 3500 места. А в предаването, за което говориш Фандъкова казва ли, че яслените са само за 1-ва яслена група, тоест 2007 г или спестява тази информация, защото за момента най - много неприети деца има за 2006 г, общо около 3900 деца, а те също са за ясла

# 1 566
Куки, говоря за предаването "градът" по ББТ.Фандъкова  казва точно за "ясленИ и първи групи".( мога да ти пратя  материала ако искаш да го прегледаш по-обстойно)

# 1 567
  • София
Куки, говоря за предаването "градът" по ББТ.Фандъкова  казва точно за "ясленИ и първи групи".( мога да ти пратя  материала ако искаш да го прегледаш по-обстойно)

Ако може някак да ми гопратиш  newsm78 ще се радвам, мерси много. Явно отново е прах в очите, защото тази цифра не е вярна, щом е казала ясленИ и първи групи

# 1 568
здравей те мили мами преглеждам форумите от време на време та за неприети ти деца брои ката е  около 8000.Това положение е малко трагично вече ми идва да се  #2gunfire  smile3515ама не става трйабва да имам  надежда.  Simple Smile  Wink

# 1 569
здравей те мили мами преглеждам форумите от време на време та за неприети ти деца брои ката е  около 8000.Това положение е малко трагично вече ми идва да се  #2gunfire  smile3515ама не става трйабва да имам  надежда.  Simple Smile  Wink

Аз тая надежда от кутретата вече си я изсмуквам... в другите пръсти не остана...

# 1 570
  • гр.София
 Щом на следващата среща ще се разисква тежестта на всеки критерий,ние с каква позиция ще излезем? Най-логично е да са подредени по процентите от гласовете тук, в нашите анкети.
 Този въпрос въобще не сме ги разисквали. По 10-обална ли, по 100-бална ли система ще се оценяват?

# 1 571
Майчета,не пиша отдавна тук,защото просто се изморих...Правим каквото можем на тези работни срещи,извиваме ръцете на когото докопаме,но истината е че положението е УЖАААААС...Да ви кажа честно,защото това го няма в протокола,общинарите са вдигнали ръце,и казват че докато не излезнем всички на улицата,нито ДГ достатъчно ще има,нито персонал,нито нищо...Мъчат нещо,но с вълшебна прътчица не става...Освен това ние не показваме никаква воля от наша страна,че наистина искаме нещаа да се решат...Държавата също трябва да поеме своята отговорност...Както и някои други институции...

Но днес съм бясна на всичко,и най-вече на пенсионерите...Едвам извоювахме започването на строежа на няколко ДГ,а и те се мотат...И на цялата тази дивотия,в един от най-проблемните райони-Красно Село,днес пенсионерите са протестирали ПРОТИВ построяването на ДГ...Дори са замервали Бат Бойко с яйца...Майките които са били наоколо са гледали сеира...Кажете ми,какво искате точно всички?!И как смятате сеирджииската да го постигнете?!Аз вече наистина се изморих!Е за това не влизам и в темата...Само тюхкания,и мрънкания,и нападки срещу малкото които се опитват да свършат нещо...НАРОДЕ!!!

# 1 572
Жената, хвърлила яйце е малко не съвсем в час...така че това да не ви е ръководно.
Майките, чиито деца не са класирани-са на работа така или иначе, а тези, на приетите-на близкото кафене. LaughingА ББ, че си е за освиркване-това още преди да кметува аз съм го казала.
Та-пенсиите протестират срещу застрояването по принцип, не ги вълнува градина ли ще е, хотел ли ще е.Същите тези пенсии са го изградили този квартал, с тези градинки и видяха как се затрива пред очите им целия им труд през годините.Така че...всеки си дърпа към неговото си.
Народе, ненароде-майките трябва да са пред парламента, като бакшишите.А Иди ги организирай, ако можеш обаче-обречена кауза.

# 1 573
  • София
Здравейте!
В рамките на шегата предлагам вместо критерий за класирането да се даде един кратичък тест по граматика на родителите - къде се пише пълен и кратък член и каква е разликата между който и които, и чийто и чиито Simple Smile Мнооого неграмотници се навъдиха и същите тези след няколко години ще се жалват, че децата в училище на нищо не ги учат.

А сега сериозно - от моята камбанария, мисля, че бих пуснала пред себе си децата с по един родител и тези, които имат болни или родители пенсионери - по болест или поради навършени години...
Очевидно е, против съм премахването на близнашкото предимство и поставянето под един знаменател на близнаците и породените. Прочетох доста мнения как така видите ли за близнаците имало предимство, а за породените няма. Ами няма, щото да имаш породени деца е твой личен избор (ако имаш поне елементарна полова култура), а едновременно родените деца просто се случват. 
Друг вариант, който би решил много от проблемите, е да се принудят по някакъв начин работодателите да организират детска градина/ясла в собственото си предприятие. В София е пълно с големи фирми, които се простират в огромни сгради - не вярвам просто, че няма начин да се отделят 2-3 помещения и пари за заплати на 5-6 души.
Искрено се надявам, че проблемите ще се разрешат. Наистина, ще ни чуят, когато излезем на улицата, но за съжаление май няма да стане.
Благодаря на майките, които се бориха и продължават да се борят нашите деца да бъдат приети!

П.П. А драмата в "Красто село" била, щото искали да прилепят мол до детската градина.

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 22:30 от uzi_buzi

# 1 574
Ами няма, щото да имаш породени деца е твой личен избор (ако имаш поне елементарна полова култура), а едновременно родените деца просто се случват. 

За първи път чувам,че да имаш породени деца значи,че нямаш елементарна полова култура  hahaha Joy Joy Joy Кога да имаш деца и каква да е разликата между децата  всеки решава сам. Проблема с липсата на места в ДЗ не е мотив да се отправят такива неуместни забележки и констатации.
              А за протеста на хората срещу строежа на ДГ - при толкова лъжи и невярна информация имат право да се страхуват,че отново ще са излъгани.Чух за сграда от 3400  площ ама не разбрах толкова голяма ли ще е детската градина / за справка съседното ОДЗ има 14 групи по 100 кв.м и администрация още 100,а за новостроящата се ДГ бе обявено ,че ще е 6-групна  #Crazy / или ще има и нещо друго.Защо не се сложи първо задължителната информационна табела при започването на строежа ,на която пише кой,как и какво ще строи?Другите инвеститори ги глобяват при липса на подобна табела и си мисля,че заедно с първата копка трябваше официалните лица да поставят и табелата , ако може и с визуализация на проекта , та да се види и от неразбиращите какво ще има там!

Общи условия

Активация на акаунт