Отговори
# 1 665
  • София
Вени - 23 т.
Пух - 20 и 23 т.
catty m - 15 т.
Фея - 25т
Ели - 23т.
welldone - 23 т.

Ето, тези с 23 точки ще се окажем бая май!
Моля копирайте списъка в постинга си и добавайте името си и точките, за да не се разводнява излишно темата!

# 1 666
  • София
Грешка при мен, общо 20 т. - не съм видяла, че се дават и за работещи родители.

Вени - 23 т.
Пух - 20 и 23 т.
catty m - 20 т.
Фея - 25т
Ели - 23т.
welldone - 23 т.

Обаче, така като гледам, едно обикновено семейство (2 работещи родители с едно дете) даже и с адресна регистрация в София от дълго време няма никакъв шанс за прием в ДГ, ако няма поне едно от сегашните предимства (брат/сестра в ДГ, многодетни, близнаци/породени)  Rolling Eyes

# 1 667
  • София
И ние 23 т.

# 1 668
Аз съм с 25 защото смятам опцията за дете, идващо от ясла, но се съмнявам да го приемат Tired
Освен това вие ги смятате за ДГ в района, нали?И сте соф. жители и работещи.

# 1 669
  • София
Аз съм с 25 защото смятам опцията за дете, идващо от ясла, но се съмнявам да го приемат Tired
Освен това вие ги смятате за ДГ в района, нали?И сте соф. жители и работещи.

Влизат ли в тази точка и частните ясли?

# 1 670
# 1 671
  • София
Мда, ще има доста с по 23 точки!

# 1 672
  • София
Lovi-татко.
Ще се включа и аз за малко. Целта на точкуването и определянето на квота от 10% за предимства е да могат и „обикновенни” семейства без възможности за предимства да имат шанс да си запишат детето в някоя ДГ.  Когато разгледах на спокойствие какво сътворихме в общината стигнах до следния извод:

Според досега действащата система са с предимство:
- Деца на родители с увреждания над 90 %
- Деца с брат/сестра в съответното детско заведение
- Близнаци и деца от семейства с 3 или повече деца на възраст до 10 години

Ако разгледаме няколко примерни варианта за следващата година се получава:

Вариант 1: Дете с родители от софия за максимален период – 13т, в същия район за максимален период – 5т, работещи – 5т. Общо 23т.

Вариант 2: Дете с родители от софия за минимален период – 8т, в същия район за миниимален период – 3т, работещи – 5т. Общо 16т.

Вариант 3: Дете с родители от софия за максимален период – 13т, в същия район за миниимален период – 5т, работещи – 5т. С братче/сестриче в ДГ – 4т. Общо 27т.

Вариант 4: Дете с родители от софия за минимален период – 8т, в същия район за миниимален период – 3т, работещи – 5т. С братче/сестриче в ДГ – 4т. Общо 20т.

Вариант 5: Дете с родители от софия за максимален период – 13т, в същия район за миниимален период – 5т, работещи – 5т. С братче/сестриче в ДГ – 4т. Разликата между децата е една година – 4т. Общо 31т.

Вариант 6: Дете с родители от софия за минимален период – 8т, в същия район за миниимален период – 3т, работещи – 5т. С братче/сестриче в ДГ – 4т. Разликата между децата е една година – 4т. Общо 24т.

Вариант 7: Дете с родители от софия за максимален период – 13т, в същия район за миниимален период – 5т, работещи – 5т. С близнак – 4т. Общо 27т.

Вариант 8: Дете с родители от софия за минимален период – 8т, в същия район за миниимален период – 3т, работещи – 5т. С близнак – 4т. Разликата между децата е една година – 4т. Общо 24т.

Вариант 9: Дете с родители от софия за максимален период – 13т, в същия район за миниимален период – 5т, работещи – 5т. В многодетно семейство до 10 години – 8т. Общо 31т.

Вариант 10: Дете с родители от софия за минимален период – 8т, в същия район за миниимален период – 3т, работещи – 5т. В многодетно семейство до 10 години – 8т.  Общо 24т.

Във всички варианти децата ползващи предимство от досега съществуващата система си влизат отново. Без да ползват официално предимство.
Честито на печелившите, за останалите в следващия тираж.
Не го измислихме добре точкуването. Нищо не се променя. Параграф 22.

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 22:29 от Lovi

# 1 673
Здравейте!!!Съжалявам много че този път не бях с вас на срещата,но щом сте били толкова много,значи наполовина сме успяли  bouquet  bouquet  bouquetДано септември се видим!!!
Ние ходихме за последно на зъболекар за бебо,и нямаше как просто...

Аз по тези критерии събирам 31 точки-13 за Софиятка,8 за местожителство,8 за три деца до 10 години,и 5 за работещи родители...Ако някъде нещо съм сбъркала,поправете ме,за да стане по-ясно!Давам го само за пример,за ориентир...

Добра работа!!!Браво момичета!!!

# 1 674
  • София
Шапчице - шапчице, това са 34 точки.

# 1 675
  • София
Мда, това показва само, че проиграване трябва да се напарви при всички случаи в системата - може да се изберах произволни 100 родителя, които да попълнят анкетата и да се види какъв ще е резултата! Демек да не се пуска нищо преди да е проверено дали работи!

# 1 676
Lovi-татко.
Във всички варианти децата ползващи предимство от досега съществуващата система си влизат отново. Без да ползват официално предимство.

Мммда. Нещо такова се получава. Но нека се включат и неработещите мами. Според мен в точкуването няма да се включат, защото резултатът ще е ясен. От класа на голямата 1/4 от мамите не работят, за да си гледат децата. Разбира се логично е при подобен критерий всички да се засилят да си осигурят договор някъде.

Дали не е добре и работещите да ги разделим по някакъв критерий - примерно откога работят. Както е при адресната регистрация. И да се помисли и за някакви други критерии извън обсъжданите досега.
И може би, ако процедурата по удостоверяване не е много тежка, да се изисква периодично потвърждаване на статуса.

И между другото моят любим критерий за братче/сестриче в същата ДГ все пак някой отново да ми обясни освен удобството на родителите с какво друго се обосновава. Защото при фрапиращ недостиг на места в ДГ, смятам че удобството на част от родителите за сметка на неудобството на други е нелогично. Разбирам и подкрепям този критерий в случай че на никого не му е проблем да си запише детето в ДГ и че въпросът е само в коя ДГ да се запише детето. Тогава нека гледаме удобството. А така на едно семейство и предимство му се дава да си запише детето и то така, че да му е удобно за двете деца, а друго семейство да духа супата изобщо. А и в края на краищата, в почти всички семейства има по двама родители. За удобството на кой от двамата родители конкретно говорим.

# 1 677
  • София
Lovi-татко.

Мммда. Нещо такова се получава. Но нека се включат и неработещите мами. Според мен в точкуването няма да се включат, защото резултатът ще е ясен. От класа на голямата 1/4 от мамите не работят, за да си гледат децата. Разбира се логично е при подобен критерий всички да се засилят да си осигурят договор някъде.

Дали не е добре и работещите да ги разделим по някакъв критерий - примерно откога работят. Както е при адресната регистрация. И да се помисли и за някакви други критерии извън обсъжданите досега.
И може би, ако процедурата по удостоверяване не е много тежка, да се изисква периодично потвърждаване на статуса.

И между другото моят любим критерий за братче/сестриче в същата ДГ все пак някой отново да ми обясни освен удобството на родителите с какво друго се обосновава. Защото при фрапиращ недостиг на места в ДГ, смятам че удобството на част от родителите за сметка на неудобството на други е нелогично. Разбирам и подкрепям този критерий в случай че на никого не му е проблем да си запише детето в ДГ и че въпросът е само в коя ДГ да се запише детето. Тогава нека гледаме удобството. А така на едно семейство и предимство му се дава да си запише детето и то така, че да му е удобно за двете деца, а друго семейство да духа супата изобщо. А и в края на краищата, в почти всички семейства има по двама родители. За удобството на кой от двамата родители конкретно говорим.

Точно това имах и аз предвид - извода на Лови-татко. Наистина си е параграф 22. В тазгодишната система точно такива семейства поне имаха шанс да се класират, ако са успели с ранна регистрация, докато в системата с точките шанса май е клони много към нула. Та, каква е логиката тогава на точкуването? Май само елиминиране на фактор време и чиста съвест. 

Брат/сестра в същото ОДЗ го разбирам само и единствено като удобство и го подкрепям принципно. Но в така създалата се ситуация и с нагледния пример на Лови-татко, не знам дали е правилно вече.

# 1 678
  • Върху лъчите на Слънцето.

И аз това казах по-назад. Просто сменят името на същия текст. Не предимства, а привилегии или точкуване.

# 1 679
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вени - 23 т.
Пух - 20 и 23 т.
catty m - 20 т.
Фея - 25т
Ели - 23т.
welldone - 23 т.

Обаче, така като гледам, едно обикновено семейство (2 работещи родители с едно дете) даже и с адресна регистрация в София от дълго време няма никакъв шанс за прием в ДГ, ако няма поне едно от сегашните предимства (брат/сестра в ДГ, многодетни, близнаци/породени)  Rolling Eyes

От адресна регистрация - 13 +
от р-на на ДЗ - 5 +
(евентуално ДЯ зя ДГ - 2)
======================
18 (20)

За работещи родители се дават точки , при положение, че и двамата работят. Поне аз така го разбирам. Е , аз не мога да работя, докато малкия не тръгне на ДЯ или ДЗ - значи няма точки.
Равносметка - оставаме си у дома!  #Cussing out Извод : семейства с едно дете, майката неработеща, защото гледа детето, макар и кореняци Софиянци, нама да се радват на ДЗ. На печелившите - честито отново!
Вече ще се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт