По време на разговора си мислих някои неща, спомнях си…
Не знам дали знаеш, но брат ми загина при катастрофа на 24 години, аз бях на 26. Той отначало беше във вярата, после се отстрани и в живота му настана голябма скръб.
Когато стана катастрофата, за която имам увереност, че не беше наказание от Бога, просто така си му беше дошло времето – имах огромно изпитание не толкова заради липсата на брат ми, не толкова да удържам близките си да не се сринат /защото на практика аз ги държах, а Бог – мене/, а най-вече ми беше изпитание че не чувствам нещата “по схемата на света”. Хората очакваха да роптая против Бога, да съм срината, и аз непрекъснато се чувствах виновна че имам утеха, сила и светлина които те не разбират.
Но се предадох на тия “ненормални неща” и да ти кажа, не само моята душа зарастна, а и раната на родителите ми зарастна ненормално бързо и силно. Сега те са способни да се радват както преди, а относно смирението – баща ми след тоя случай вместо да се опълчи срещу Бога, започна постепенно да Го приема и уважава все повече. И още и още се променя душата му....
Аз изпитвам подобни чувства и на мен също ми е трудно да обясня защо не се чувствам безутешна и защо гледам напред. Нека нищо от написаното от мен да не служи за обвинение, понеже е написано от копнежа, който имам да познавам истината и да променям живота си. Аз също имам поводи да се обвинявам и за преждевременното раждане и за други недоглеждания, но мисля, че съвсем друга е посоката на това, което идва към мен като поука и нов поглед.
diana_val4eva, Мари Ив

Пумукъл, мисля, че не сме пионки, освен ако сами не си изберем тази роля. Аз лично се чувствам активно действаща страна във взаимоотношенията човек - космос. Мисля, че и провидението така ме приема.
Ако след повече от година живееш в този ад, както си го написала и мислите ти не вземат друга посока, се страхувам, че може да си остане така за постоянно. Това е за мен програма саморазрушение.
, но темата не е за това, така че няма да пиша подробности. Това, което ще споделя, незнам дали е за тази тема, но въпреки това ще го напиша. Преди 15 години моята първа братовчедка от страна на майка ми в деветия месец роди мъртво момченцето си. След няколко месеца отново забременя и роди близнаци - момиченца. Другата ми първа братовчедка - по бащина линия преди 8 години, по същият начин роди в деветия месец мъртво момиченце. Забременя след три месеца и роди близнаци - момченца. Двете помежду си нямат родствена връзка, нито в рода ни близнаци. Това не е ли странно. И двете губят първородните си рожби, но после Бог ги дарява с по две дечица, сякаш компенсира болката и загубата им.
Убедена съм, че в близко бъдеще ще гушнеш бебето си.