Прераждане, карма и живот след смъртта...

• 103 042
  • 346
  •   1
Отговори
# 255
"Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът Която аз ще дам за живота на света."
Йоан, 6:52
"Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден."
Йоан, 6:54

Христос Возкресе!

# 256
# 257
Искам да ви споделя нещо,помислете ме за луда дори,но тези дни един въпрос не ми излиза от главата-"аз ли си го причиних?",сетих се ,че всеки път през бременността,когато някой ми казваше дано ти е леко раждането,дано не ти става лошо и тем подобни,думите ,които излитаха от устата ми бяха:"каквото Господ даде" и ето какво ми даде той......Има един филм,води се документален-"the secret"в него се твърди,че всъщност човек сам привлича добрите и лошите неща с начина,по който мисли,вярвам,че наистина позитивното мислене може да привлече доброто в живота,може би този въпрос ме тормози ,защото така и не получих отговор ,защо загубих бебето си и просто продължавам да го търся.......Ще ви разкажа,защо тази фраза"каквото Господ даде"не ми излиза от главата,свързано е с един друг ужасен период от моя живот,бях на 14 години ,когато загубих баща си ,почина от рак,всеки,който се е сблъсквал с тази болест ,знае колко ужасно мъчителна е тя и за болния и за всички около него,та може би половин година преди баща ми да умре,докторите само ни въртяха и те не бяха сигурни за диагнозата,с майка решихме от отчаяние да заведем баща ми при някаква екстрасенска,тази жена беше първата ,която ни каза,че има рак на белите дробове и че дори има вече разсейки....каза ни още нещо,че докато го преглеждала видяла една картина,как жена скача от скала и чула думите;"Господи спаси ме ,вземи каквото искаш,само ме спаси"помоли ни да помислим за някоя близка,на която може да и се е случило това,не се сетихме,но после като размислихме няколко дни се сетихме за баба ми,майката на баща ми,когато бях малка тя ми разказваше за нея,като била млада колко била дива,как се катерела,скачала от скали и какво ли още не,тя беше много набожна,всяка неделя беше на църква и всяка сутрин и вечер  палеше кандилцето в къщи и се молеше.Баща ми и е първороден син,дали господ не беше избрал да вземе него за да я спаси и още нещо,преди да се ожени за майка,той е имам един брак и едно дете,момиченце,когато става на 5 годинки си играело на една жп линия и влак и я осакатява,отрязва и единия крак.......,дали и тя не плаща заа думите на баба ми,дали и аз не платих за това,знам че всичко звучи много откачено,моля ви не ме съдете строго,просто усетих нужда да споделя всичко това

# 258
Никой няма право да те съди ,никой тук не е Господ или безгрешен Така си го помислила ,така си го написала, но аз много пъти съм казвала,а и не само аз :вината ни погубва !Не си виновна ,никой от нас не е виновен за случилото се .Аз мисля ,че Господ не е сила ,която наказва или причинява зло ,да аз също съм казвала Божа работа там не се меся и то е така Когато се роди малкия през декември съпругът ми беше платил да му четат литургии за три  месеца напред де що църква видя,но се случи най лошото бях гневна на Господ ,но с времето го приех дори се и кръстих .Не мисля ,че нашите ангелчета плащат наши грехове !И недей се задълбочава в приказки на врачки това са уникални манипулатори по далеч от тях!!!!!!!!!

# 259
Да ,права си ,понеже няма кого да виня,започнах да търся вината в себе си,нали знаеш как има моменти,в които този въпрос "защо"направо не те оставя за миг,това беше един такъв момент,в който се опитах да си отговоря на този въпрос без отговор и ме връхлетяха тези мисли......а относно врачките,от този момент преди повече от 16 години ,не съм стъпвала и нямам намерение,благодаря,че ме накара да се поокопитя Hug

# 260
Здравей, гледала съм тайната и размишлявях по въпроса, понеже вярвам в Бог.
Видях, обаче, че хората са напипали истини, особено за това, че човек каквото очаква, това му се и случва.
Вярващите хора имат същия проблем, понеже ако и да вярват, те не познават Бог, а само представата си за него. Някои мислят, че се иска от тях да търпят и търпят и страдат цял живот. Някои вярват, че им е даден пълноценен живот и живеят такъв. Човек казва Каквото даде Бог, но вече очаква какво може да е това! Thinking
И цялата работа е в очите ни, в погледа ни.Нито виждаме Този, Който дава, нито виждаме какво може да ни даде. Очите ни са пълни с образите от турските сериали. (примерно)
Проблемът е, че хората сме толкова опърничави, че отказваме да бъдем научени и ни е трудно да повярваме, че е възможен и по-добър живот. Но не е късно. "Тайната" е за мен една полуистина, а всяка полуистина е всъщност една лъжа. И все пак има в нея много истина!  Grinning
Не сме се научили още как да искаме. Това е сигурно.

# 261
roxanne25, провокира ме да споделя моята история за зачеването на моето първо дете.
8г ходене по доктори и една и съща диагноза-няма проблем,успокойте се и ще стане.Имам приятелка,която забременя 3 пъти и губеше плода в 2м.Когато почина баща ми при инцидент тя беше бременна на погребението,но не знаеше.Казват,че един умира,друг се ражда,но защо не бях  аз бременната-незнаех.
След 2г ,точно дни преди помена на татко  аз разбрах,че съм бременна,а няколко месеца по-късно почина дядо ми Т.
Когато забременях с второто си дете почина друг роднина,който също се казваше Т.
Случайност ли........

# 262
Mom  ти сигурна ли си ,че знаеш къде пишеш и на кого пишеш! В този под форум РОДИТЕЛИ ПРЕЖИВЕЛИ ЗАГУБА НИКОЙ НЕ СЕ ПРАВИ НА КАПАЦИТЕТ ,никой не пише просто ей така тук се споделя !как реши че, НЕ ЗНАЕМ КАКВО ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЧНО НИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО ИЗКАМЕ !!!!!!

# 263
  • Добрич
Мари Ив, аз също много съм мислила по тия въпроси. Предполагам и всяка една майчица преживяла същото. Споделях много в този и други форуми. Препоръчвам и на теб да споделяш това което те тревожи, мислите които минават през главата ти, яростта , която на моменти те изпълва. Това са все етапи за приемане на случилото се. Всяка една майчица, загубила най-свидното първо пита:Господи, защо? Аз ли съм виновна, мен ли наказваш?"
Не знам дали има отговор на тези въпроси. Истината за мен е, че не ни е дадено да разберем защо и за какво се ражда човек, защо и за какво умира, има ли смисъл земното "живеене", има ли прераждане, живеят ли вечно душите ни. Дадена ни е само възможността да ги приемем и да изживеем това което ни е отредено на земята. Не е в наши сили и възможности да променим смъртта, но можем да изградим и променим живота си така, че да е достоен и смислен.
Аз знам, че  чувствата, емоциите, енергията съществуват във вселената и се предават не само в пространството, но и във времето и съм уверена, че за майчината любов и смъртта не е раздяла.
Желая ти много сили и здрав разум, за да успееш да се научиш да живееш с мъката и болката и да съумееш да продължиш достойно живота си. Hug

# 264
Много благодаря на всички ви,за разбирането,и за това,че ми помагате толкова в този лабиринт от нестихваща болка и мъка,живота не ми дава никакви отговори,а продължава само да ми "удря"шамар след шамар,но каквато и да е причината,единствените неща,които успяват да ме крепят и водят са вашата подкрепа и огромното желание един ден да бъда майка освен на  едно ангелче и на едно живо и здраво бебче,надявам се с вашата помощ да успея да извървя този толкова труден път! Hug

# 265
Mom  ти сигурна ли си ,че знаеш къде пишеш и на кого пишеш! В този под форум РОДИТЕЛИ ПРЕЖИВЕЛИ ЗАГУБА НИКОЙ НЕ СЕ ПРАВИ НА КАПАЦИТЕТ ,никой не пише просто ей така тук се споделя !как реши че, НЕ ЗНАЕМ КАКВО ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЧНО НИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО ИЗКАМЕ !!!!!!

diana_val4eva, тази тема не е за негативни чувства според мен. Написала съм това, което аз преживях и размишлявах, като изгубих плода, за което няма да седна да ти се извинявам. То също така беше в хармония с думите на друга майка, Мари Ив, които ме провокираха да й отговоря. Ако имаш друга гледна точка, ако решиш я сподели, с по-малко удивителни и по-точни думи, за да я разберем.  
Не съм си и помислила, че не знаем какво искаме, не съм и намеквала подобно нещо. Точно сега аз искам операцията на сина ми да е успешна и да прогледне. Написала съм, че не знаем как да го получим от горе, което е темата във филма Тайната, the Secret, която се спомена от  Мари Ив. Смятам, че ще разбереш за какво говорим само ако гледаш филма, за който става въпрос.
Мари Ив, написаното от мен касае само бъдещето ни, не миналото и не означава, че си допуснала каквото и да било (ако и ти така си ме разбрала)  newsm78. Но за мен животът продължи, след загубата имам бебенце, което има проблем със зрението и по тази причина се опитвам да водя тази духовна борба за него. Имам и по-голям син. Искам да използвам наученото, за да осигуря най-добрия възможен живот за двете ми деца, които Господ ми е дал. Изобщо не губя време да мисля за вина и да гледам назад. Настоящето ми предоставя достатъчно предизвикателства, ако гледам назад, няма да мога да погледна напред. Най-искрено ти пожелавам да продължиш и ти напред с нови сили и нов поглед!

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 15:42 от mom

# 266
mom,аз разбрах,това,което си искала да ми кажеш,и двете с diana_val4eva сте прави,не бива да гледам назад и не бива да се обвинявам,а относно филма,и аз не съм му привърженик на 100%,но наистина понякога съм се чувствала точно както казват и там и си мисля,че има какво да се запомни от него.
Дано и аз съумея да гледам повече напред,а не все да извръщам глава към миналото и от все сърце ти желая операцията на бебчето ти да е успешна Praynig

# 267
Mom ще запазя добрия тон и няма да влизам в полемика с теб само искам да ти пожелая здрави дечица и късмет.

# 268
Ако има Господ ,според мен той чете в сърцата ни и знае ,че за една майка ,дори и да помисли че всичко е Божа работа не може дори и да допусне, че ще загуби детето си. Животът не е филм, който дава рецепти,не можеш да мислиш все хубаво и да живееш в измислен свят, и аз съм се питала аз ли криво се молих или Ти криво ме разбра, но има и приказка Неведоми са пътищата господни. Днес си един и мислиш хубаво и познавам хора, които и за миг в хубавото не са и предполагали, че ще загубя детето си. Аз все още съм в ада на въпросите и вината- кой от нас е грешен и за какво платихме най-високата цена- семейството и детето ми. Може би просто бариерата - това не може да се случи на мен - и позитивното мислене ми изигра тази лоша шега. Така,че с филмите дотук. Аз затова не гледам филми и телевизия откакто се случи това - винаги ще има лъжовни учения, които да ни вкарват наново в бездната, изпуснати реплики и думи на хора, които не са преживяли това. По скоро смятам ,че на всеки му е драснато отгоре докога и колко и за какво да живее или умре. Едни живеят болни 100 години ,други си отиват здрави само за миг и какво те мислили ли са си за лошо, за да си го редизвикат. Така си правиш автомагия самата ти и много врачки разчитат именно на такива като нас , за да дадат някакъв отговор и да ни вземат парите. Не можеш да познаваш корените си до девето коляно, че и повече и тези на мъжа ти примерно. За всички хора е така,но едни плащат голяма цена ,други живеят без мъка. На хората, които ни осъждат да бъдем вечно в дупката с подобни приказки мога да кажа само едно , че НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН!!!

# 269
По повод "Тайната" никой не знае със сигурност дали привличаме доброто и лошото в живота си, или просто има хора, чиито сетива долавят божествения или кармичен замисъл определен за тях. Вярваме, че можем да променим нещо, защото не ни се иска да бъдем просто пионки...

Общи условия

Активация на акаунт