Януарско бобено зрънце, неуморно в мен рас

• 21 004
  • 331
  •   1
Отговори
# 210
kali-m-g мерси за пожеланията
Collibri не се притеснявай  Hug
Ами проблема ми е, че имам 3 трудови догова до момента собственика на фирмите е един и същ, един основен договор и 2 по втори, обаче заплатата ми е ниска от трите прави една, и ако шефа не се съгласи да е двойно а аз да си доплащам, трябва да напусна 2та и да сключа във фирма на познат.Та въпроса ми е ако напусна 2-та втори трудови дог сега, и в края на този месец сключа в др фирма втори тр дог докато дойде време за болн аз няма да имам май 6 мес на него, в този случай тези суми ще ми участват ли в осиг доход за болн?
 Crazy дано ме разбрахте

# 211
  • София
Добър ден момичета! Аз сега хвърлих по едно око какво сте писали и реших  и а да се включа.

Много хубаво, че ще си имаме булки  Hug Ако искате мога да ви препоръчам един сватбен форум. Относно роклите за бременни във всеки булченски магазин има такива. За мен най- добрият избор е в София.От Асеновград не съм доволна въпреки, че инфото ми е малко старо.Бях там преди  година и половина.

Сънрайз радвам се вече не кървиш.Дано не се повтаря  Praynig

И аз пътувах Събота и Неделя и самият път явно не ми действа хич добре. И двата пъти като слязох от колата се чувствах адски отпаднала и ми се повдигаше  Sick но аз не мога да повръщам. Все си мисля, че ако върна поръчката ще ми олекне  Thinking
Днес ходих да ме запишат на ЖК, взеха ми кръв и дадох орина. Утре ще се обадя да видя дали имам отклонения в показателите.
Ами това е засега от мен  Hug

# 212
Collibri аз имах в началото болки като предменструални, но спряха миналата седмица  даже около   датата на цикълът ми не ме боля.  Мислех, че  ще ме боли корем постоянно. Вече почти нямам симпоми освен честото пишкане и сънливостта ми. Даже онзи ден почнах да се притеснявам, но реших, че няма да мисля такива неща.

# 213
Аз имам едно въпросче... Нормално ли е по време на бременност да ми се плаче постоянно?  Thinking По принцип не съм от ревливите, но напоследък всичко ме ядосва или разстройва  Rolling Eyes Ще се побъркам Simple Smile
Споделете как е при вас  Heart Eyes

# 214
Kokonut и аз в началото ме избиваше на рев точно като научих поплаках си два пъти за глупости и дотам  Laughing , а сега се опитвам да не бъда впечатлителна за да съм по спокойна и така. Поплачи си и посе прави неща които са ти интересни и не мисли толкова че е от бременноста  Hug

# 215
Здравейте момичета,много се радвам че ще имаме булки.Аз също съм бъдеща булка,но едва ли ще направим сватбата докато съм бременна.Не искам да бъда бременна булка.Ще изчакам другото лято.
Аз още съм си зле Sick,даже мога да се похваля че започнах и да повръщам вече,но ме крепи мисълта че още малко остава.
Иначе аз си ви чета редовно,но не пиша защото нищо не разбирам от осигуровки и болнични.
Лека и успешна седмица ви желая.

# 216
Мале, само на мен ли нищо ми няма.  newsm78
Направо се чудя дали вече е нормално. Нито и е лошо, нито ми се гади и ужасния вълчи глад го няма, по-скоро мога да го контролирам. Благодаря на Господ с цялата си душа и
 дано да съм така добре до края и на Вас го пожелавам от сърце.  Hug
Но пък си отходих по болници. Все имам някоя приятелка (и то много близка), която лежи за задържане.

# 217
Evjeni дано да ти е всичко наред до края мила аз така си мислех, а нищо сутрин започна да ми се гади от разни миризми. Е като изключим и кървенето ....... Нямам увеличен апетит даже  не ми се яде много много.
А това с променливото настроение и избиването на плач си е напълно нормално - всичко е хормони и пак хормони Simple Smile

# 218
  • София
kali-m-g мерси за пожеланията
Collibri не се притеснявай  Hug
Ами проблема ми е, че имам 3 трудови догова до момента собственика на фирмите е един и същ, един основен договор и 2 по втори, обаче заплатата ми е ниска от трите прави една, и ако шефа не се съгласи да е двойно а аз да си доплащам, трябва да напусна 2та и да сключа във фирма на познат.Та въпроса ми е ако напусна 2-та втори трудови дог сега, и в края на този месец сключа в др фирма втори тр дог докато дойде време за болн аз няма да имам май 6 мес на него, в този случай тези суми ще ми участват ли в осиг доход за болн?
 Crazy дано ме разбрахте

bebka2304  бъркаш нещо...не можеш да имаш 2-3 Трудови договора към 1 работодател. Имаш 1 договор и може би- Допълнителни спорзазумения към този договор. Няма значение към коя фирма ще се водиш, важното е да си на високи осигуровки.
 Болничният за бременност и раждане се формира от средно дневното възнаграждение , 6 месеца назад

Тоест може 1 месец да си взимала 200 лв, а другият 800 лв......смята се среднодневното. От него се взима 80-90 %  и това ти е болничният.

# 219
Бръм може би не съм се изразила правилно работодателя ми има няколко фирми и съм назначена в 3 от тях и му върша задачки за трите, но двете почти не ми отнемат време и съм за час ден, и където ми е основния дог 8 часа, 3 тр договора са не допълнителни споразумения.
първия по чл.67, втория по чл.111 и третия по чл.114, скоро взимах 1 месец болничен побъркаха ме от нои, за това не искам толкова тр дог  Thinking

# 220
  • София
Бръм може би не съм се изразила правилно работодателя ми има няколко фирми и съм назначена в 3 от тях и му върша задачки за трите, но двете почти не ми отнемат време и съм за час ден, и където ми е основния дог 8 часа, 3 тр договора са не допълнителни споразумения.
първия по чл.67, втория по чл.111 и третия по чл.114, скоро взимах 1 месец болничен побъркаха ме от нои, за това не искам толкова тр дог  Thinking

уф..bebka2304, много е сложен казуса ти. Трябва да питаш някой счетоводител. Тъка или иначе щом имаш 3 договора към различни фирми- то това си е доход. Ще се взимат всички за база. А ти пробвай да го "навиеш" шефа ти да ти вдигне малко осигуровките, тъка и тъка му работиш като за трима #Cussing out

# 221
Здравейте и от мен. Този уикенд тъкмо си мислех, че ми е минало гаденето и викам си ура, ама днес пак. Като дойда на работа и се почва  Sick. Явно не ми действа добре този офис. Освен това се изпокарах с мъжа в събота и неделя и то за глупости естествено. Накрая му дръпнах един рев и сега в крайна сметка не се говорим. Направо ако продължават така да ми действат хормоните...и без мъж ще остана. Всичко ме дразни и от всичко ми е лошо.
От друга страна от 1 седмица корема нещо спря да ме боли, направо все едно не съм бременна. Нищо не усещам, но дано всичко да е наред все пак. А особено в 8-ма седмица имах чувството, че всеки момент ще ми дойде. Аз тогава получих и кървене де... Та явно в този период сме по уязвими.
Ох, много ми се ходи на море вече. Някой от вас ще ходи ли на почивка и къде? Аз си мисля началото на семтември, че да е по-хладничко, ама незнам пътя как ще го издържа. Мисля или на Албена или на Равда примерно, ама все си е далече.

# 222
  • София
Бръм, на въпроса ти - в базата на 45-я болничен ще ти влезе и болничния от 7-ч месец, което ще намали малко среднодневното възнаграждение. Моя съвет е след първия болничен(този, който питаш за 7-я месец) да не се връщаш на работа, а веднага да вземеш друг, който да се води с продължение и така до 45-дневния.Ти защо мислиш да излизаш в болнични и от кога ти започват осигуровките, за да мога по-добре да ти обясня.
Бебка 2304...голяма разправия е с тия трудови договори. Ама аз не разбрах-на единия си 8 часа, а другите по 2 часа ли?
МММ хубаво е да си булка да ви кажа. Понякога ми се иска тоя ден да се повтори, е със същия мъж разбира се Simple Smile Аз моята рокля я купих също от Асеновград. Страшно доволна съм, ших я по поръчка и не излезе никак скъпа. И аз бях бременна булка Simple SmileАко има заинтересовани мога да дам координати на салона.
Днес и на мен ми е адски лошо, ниско кръвно....ужас. Преди като ходех на работа не разбрах нищо от тия неразположения, но сега...
На море заминаваме на 21-ви юни и нямам търпение вече Simple Smile

# 223
Мамчета, аз съм заинтересована за тези координати за бременни булки - дайте ако имате такива в Аксеновград, София - ще съм ви благодарна. Hug

# 224
Доника, благородно ти завиждам за предстоящото море  Rolling Eyes Пожелавам ти много слънце тогава (стига с този юнски дъжд).  Grinning
Между другото нещо докито спомена за излагането на слънце, ама не разбрах на море пречи или не пречи да се ходи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт