Януарско бобено зрънце, неуморно в мен рас

• 20 835
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте   bouquet

Благодаря на Доника, за отговора и подробната статия. А аз си мислех, че се взима брутното възнаграждение, но явно не е тъка....Въпреки всичко си заслужава да се направи това, защото разходите по бебо не са много малки.

И аз да се похваля- днес бяхме на лекар и видяхме малкото човече- вече си има и ръчички и крачета.  Много е порастнало- цели 6 см. Беше се активизирало рано сутринта и можахме да се порадваме на"акробатските му способности". Тати-то даже направи клипче !! Излезе ми и термина на снимката -На Нова година-31.12 #Crazy

В интерес на истината, едва в 12 седм. пускат първите изследвания. И аз ще трябва тези дни да ги направя. Само някакви кодове са в бланката и не можах да разбера какво точно ще ми изследват newsm78.

Другата седмица съм на Фетална Морфология- и  тъй като , май аз "ще поведа хорото" като се върна ще ви разкажа как е протекъл прегледа и какво е видял док.

Хубав ден на всички!

# 256
MianaNia, каза ми, че така били консултациите в момента по здравната каса. Ако имало проблем и се наложело пак да отида, ще трябвало да си платя. Другия вариант бил да му се обадя по телефона и да ми даде наставления. Ще си запиша някъде утре да го питам все пак дали не ми трябва още едно направление. Значи за антителата съм избързала. Нищо, по-нататък пак, така или иначе ще ме дупчат още.

# 257
Донка, сега ти разглеждах снимките из албумчето. Много  сладко детенце имаш. Мале, че ми е малко. Аз вече съм свикнала с по-голямо.... сега хвърлих едно око на снимките на Кети като бебе. Мале, че е била бебешорче... дребно, дребно... как се забравя.... Мале какво ме чака.... Аз сега живот си живеех.

# 258
Сонче, аз  докато стигна  да ти отговоря другите мами вече обясниха Simple Smile  мился дори, че нищо не са пропуснали Simple Smile Аз за моята сватба правя приготовления от нова година  и не се притеснявам останаха само дребните неща, но и ти не се притеснявай имаш време Simple Smile

Бръм при кой се записа за ФМ?

# 259
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
здравейте и от мен ,минавам само да да се разпиша и аз тука,защото  терминами е за 29-31 януари,но сега съм на работа и нямам време,ще намина утре да ви видя и да попрочета какво сте написали

много щастливи моменти от мен
и лек ден

# 260
  • София
Сонче,

Бръм при кой се записа за ФМ?

За първата ФМ- във Фемина- при Д-р Врагалева( че нямаше часове за Марков)
За Втората ФМ- при Марков

следващата седмица, мисля да звъня и при Марков- да се запиша за третете и последна ФМ, че нали записват часове 2 месеца напред, а то дошло вече време.

# 261
  • София
Донка, сега ти разглеждах снимките из албумчето. Много  сладко детенце имаш. Мале, че ми е малко. Аз вече съм свикнала с по-голямо.... сега хвърлих едно око на снимките на Кети като бебе. Мале, че е била бебешорче... дребно, дребно... как се забравя.... Мале какво ме чака.... Аз сега живот си живеех.
Ааа не е малък - ето и "по-възрастни" снимки. Върви доста едър за възрастта си, ама и няма на кой да се метне-с мама висока 176 и тате 193 май беше newsm78 hahaha
MianaNia, за аватар ли искаш да смалиш снимка-изпрати ми някоя и ще ти я оправя Simple SmileИ за обезщетението-да, за база ще ти се вземе дохода от 2006. Кога ти изтича първото майчинство? Имаш право и на платен отпуск, но е хубаво да се водиш на работа поне 10 дни, за да ти се актуализира заплатата.
Днес Бате видя бебе, както той се изразява. Имаме си зародиш, слязъл е в матката, но все още е рано за сърдечна дейност. Хриси беше толкова послушен на прегледа, че чак не повярвах...То не мислех и на преглед да ходя, но го водих него на консултация и срещнахме докторката, предложи да ме види-е как да откаже човек Joy

# 262
Бръм  не се ли прави само една ФМ?

# 263
  • София
Относно ФМ миналата седмица звъннах на Марков да си запиша час към 20,08 когато ще съм 20г.с, но ми каза да се обадя към края на Юни, защото още не знае как ще работи през Август. Най-вероятно ще излиза отпуска. за други прегледи при Марков не знам дали ще се записвам. Избрах да отида при него 20-22г.с, защото тогава се виждат най-много неща. Между другото там където се записах на ЖК видях че имат 4D и ако лекарката каже може да ме погледне другата седмица, когато ще съм 11г.с

# 264
  • София
Бръм  не се ли прави само една ФМ?

Позволявам си да отговоря вместо нея   bouquet

Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване. Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.  Желателно е да се проведе:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.
Много важно е ултразвуковия специалист да може да провежда това изследване. У нас такива специалисти са не повече от 10-15.

# 265
момичета, да ви питам имате ли още напрежение в коремчето - като предменструално.

Днес по мои изчисления карам 8г.с. и ми се  Sick ужасно много... и ми е напрегнато коремчето, все едно ще ми идва, направо се чувствам отвратително, с метален вкус в устата, спи ми се зверска умора... нямам апетит, направо ужасно. Дали е на добро или зло не знам...
collibri, все едно аз съм го писала. Точно така се чувствам от около 2 седмици и за това все по-рядко пиша. Не искам да се лигавя и отпуксам, но ми е трудно да стискам зъби постоянно. Понякога дори ме избива на рев и отчаяние. Дано да сме така само до края на 3тия месец, че иначе не знам. От всяка една миризма ми се гади- парфюми, цигарен дим, ароматизатори, прани дрехи или бельо (омекотител не слагам вече при пране), препарата за съдове..всичко що е с по-остра миризма..не ми се яде, а трябва да ям, защото гаденето се усилва на празен стомах. И за капак, често имам метален вкус в устата. Всичко ми горчиии!!! Постоянно ме давят храчки, които не мога да изкарам, тъй като всеки напън завършва с онзи друг вид напън... Sick В повечето случаи не мога да се облекча, а изкарвам само стомашни сокове, до днес обаче, когато, както всяка сутри, започвам да дъвча бисквити още в ранни зори към 5 часа, после ставам закусвам НАСИЛА и след това си го  Sick напълно. Абе шантава работа..Не мога да му намеря цаката както се казва. И едно хомеопатично започнах да пия- ипека9, но и то не ми помогна сутринта.
Така че девойки, страдащи като мен, не знам какво да ви кажа. Ще се мъчим пък нали е за добро. Когато ми започна гаденето имах подут стомах като пред цикъл около 5 дни.После този признак изчезна.

# 266
_мариана  благодаря, аз сигурно ще се запиша при Мазнейкова, т.к там ми е ЖК

# 267
Хей здравейте януарски мамчета!
Минавам само  да се запиша Grinning и да ви  кажа че и аз сам една от вас Hug

# 268
Vesito82, за да нямам само гадни напъни на повръщане сутрин, още като стана изпивам една чаша вода...която връщам до максимум 5мин, но поне е по-леко Sick Та си правя промивки на стомаха редовно Mr. Green-до сега съм пропуснала 2-3 пъти ooooh!

Привет Дорита! Wink

# 269
здравейте и от мен
Казвам се Мария, на 29 години от Стара Загора
днес видяхме и сърчицето на нашето ново бебе, вече е 11 мм
след три години стерилитет и една неочаквана бременност, ето че отново съм щастлива да изпитам трепетите на майчинството
за сега съм добре, повръщам доста, но и това ще мине
както гледам- обсъждате осигуровките, аз също сключих втори трудов договор за да си внасям до максималния осигурителен праг, добре че на сегашната ми работа ме осигуряват на висока заплата, та равносметка при мен е доста добра за възвращаемостта на инвестициите, ако дай Боже всичко е наред до края
Това от друга страна ме обвързва да ходя на работа до края на ноември, ще видим как ще стане, че зареждам стока /мърчандайзер съм/, с бъдещата кака прокървих в края на 3 месец и веднага излязох в болнични, дано сега няма такива изпълнения  Praynig
Успех на всички бъдещи мами

Общи условия

Активация на акаунт