Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

• 30 697
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • Карнобат
Честит рожден ден Наталина! Желая ти много здраве и  сбъднати мечти  party023  Party Time   newsm59   

Чудесни торти сте сътворили момичета невероятни сте.  bouquet  bouquet  bouquet

# 61
Здравейте момичета! Имам един въпрос: искам да направя торта с пандишпанов блат, мога ли да сложа в сместа и 1/2 чашка накълцани орехи или бадеми. Иска ми се в блата да има ядки. Ще се обърка ли нещо?

# 62
Честит Рожден Ден и от мен, Нат !
Бъди жива и здрава,много щастлива и все така да се грижиш за темичката ,че много неща научих от тук и от вас!

Пепидиди , аз лично като слагам ядки в пандишпана ги поставям в брашното.Може да си сложиш,нищо не прече ,дори става мн хубаво!Няма да се обърка нищо!

# 63
  • Czech Republic
Мили момичета, благодаря ви топлите думи и пожелания - усмихнахте ми деня!   bouquet Hug

Здравейте момичета! Имам един въпрос: искам да направя торта с пандишпанов блат, мога ли да сложа в сместа и 1/2 чашка накълцани орехи или бадеми. Иска ми се в блата да има ядки. Ще се обърка ли нещо?

По-добре не прави такива опити, защото тестото за пандишпан е много леко и въздушно, а като сложиш орехи ще го направиш по-тежко и няма да се надигне! Използвай направо рецепта за орехов блат, ако нямаш, ще ти напиша!

Ето и моята скромна тортичка за днешния ден:

а тук може да видите още два кадъра:
http://natalyna.multiply.com/photos/album/18#76
http://natalyna.multiply.com/photos/album/18#78

# 64
  • на брега на реката
 Hug  bouquetЧестит празник, Наталина! Hug  bouquet И тортата е разкошна!

# 65
ЧРД на Наталина. Много здраве и щастие в семейството   bouquet
Аз този път под ред ще карам(ех добре че не сте наблъскали 3те страници с много торти  Mr. Green)
 Зори тортата ти е много красива , предполагам майка ти е останала очарована. Ние с теб един и същ замисъл сме имали   bouquet
 Клеър много готини торти - браво   bouquet . Но нещо "сини и двете" да не те обвинят като мен че "само сини торти правиш" Joy (шегувам се естествено Wink) . Ти къде ги намери тези готови блатове  newsm78 то аз само в международния магазин съм виждала и то не си спомням май немски бяха за скромната цена от 12$  Shocked ( две тънички блатчета ).
 За "конденза" няма начин да не се получи - от хладилника на 40 Ц дори и за няколко минути ще се "изпоти тортата" , но пък наистина става лъскава .
 Ванче а теб те признавам , умора нямаш . Как не ти се досвидяха всичките тези 300 и нещо "джиджавки" да ги сложиш на една торта. Мен сърцето щеше да ме заболи. Иначе много "екзотична" се е получила , чак ми се приходи към Карибите на почивка (ама къде ти като ми е изтекъл паспорта) Браво   bouquet
Нико_лета   не една а три торти че и кекс  ooooh! То сигурно си пекла цял ден. Браво   bouquet Изглеждат адски добре и апетитно.
 Тандури кажи сега , според теб струват ли си парите тези двд-та на Скот Уули? Много пари ей , а аз се замислям за 3тия диск мисля че беше( печене , конструкция и т.н-като за начинаещи). Дали си струва да се вземе?

Аз ще се включа в четвъртък вечер с една 3-етажна тортичка по случай първия рожден ден на "снахата". Дано се хареса , че от сега точки да събирам  Joy

# 66
  • Балчик
Честит рожден ден на Наталина !

Вместо запис в новата темичка не мога да не се похваля с 3 чудесни придобивки от днес, които ще ползвам за 3-Д торти (някой ден).

# 67
  • София
НАТАЛИНА, честит празник и от мен!  newsm51 с пожелания за много здраве и щастливи дни, бъде все така вдъхновена!!!

# 68
Благодаря ви моми4ета zа милите думи   bouquet  bouquet  bouquet
Много ме радвате

Николетке девойко  ooooh! какви са тези толкова торти ooooh! - скри ми шапката. Да хвърлиш едно парченце от сметановата  Heart Eyes
Само килограмите дето не мога да скрия  Blush Joy
Та 4е zа сега спирам с тортоправенето. Само Ще ви следя. За утре имам едно тирамису да правя, 4е сме на гости. И това Ще е.

# 69
  • София
Честит рожден ден, Наталина Много апетитна тортичка  Heart Eyes
Ванче  smile3501
Clairette бебшката торта е станала много добре с облачетата   bouquet
Mucunka, ще споделиш ли какво има под топката?
niko_leta  newsm09  smile3501 е това е организация!
 Моята торта с теменужки все още не е готова, ще се отчитам утре сутрин  Grinning

# 70
  • Пловдив
Джемма, завиждам ти за новите придобивки. Искам и ааааааз  Mr. Green

# 71
  • Балчик
Пепи- от Ибей ги лупих, ако имаш кредитна карта, има супер прекрасни неща там. Heart Eyes Формите ми излязоха по 32 лв всяка с доставката.

# 72
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НАТ!
Желая ти цялото щастие на света !

Джемма честити придобивки,ще чакаме тортички.

# 73
  • София
Показвам ви и тортата, която много ме измъчи, защото исках кошница с цветя да направя, но се оказа, че не стана много висока, не можах да изплета кошница от фитили, и нямах достатъчно време да направя цветя, с които да запълня 28 см торта...

още

Вътре е класическо тирамису. Покритието и украсата са от шоколадови теста (шоколад и глюкоза само) – бял и тъмен шоколад.

По-важното в случая е, че направих едно откритие (за мен е такова, за света едвали:))
Поради липса на достатъчно материал, реших да смеся малко от бялото шоколадово тесто и един ММФ, останал ми отпреди...Получи се страхотно тесто...много еластично, разтяга се с пръсти като шоколадовото тесто, но не се топи така в жегата като него и е малко по-гумено и здраво (като ММФ-а). Съотношението беше окло 1:1/2 или 1:1/3 шоколадово тесто:ММФ. Впечатлена съм, препоръчвам на всеки, който има остатъци да пробва...С тъмния шоколад, обаче нямаше такъв успех.. и все пак става..Ето едно начало на роза с тази смес, в буката по-розовите рози са от нея...

Дръжките на сините цветленца са боядисани спагети, които малко накиснах и ги слепих на кичурчета, така изсъхнаха и ги боядисах.

С 2 думи - накрая пак стана нещо, което не беше по план, но поне научих доста неща:))

# 74
Момичета, страхотни торти!    bouquet

Джемма, рискуваш съвсем скоро да започна да ти позавиждам ...  hahaha  Скоро да ни показваш 3Д резултатите  Mr. Green

И сега за тези, които са от София  Mr. Green Преди малко се върнах от Кауфланд Младост, маргарина/маслото  за сладки (който Ванчето беше показвала, а след това и аз пробвах) в момента е намален - 250 г за 0,69 лв. (уловката е, че е годен до края на месеца). Така, че ако имате планирани торти в тия дни и сте в района, не се колебайте много, много и ескпериментирайте и с него  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт