Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 30 687
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 282
Димитрина, невероятни рози!!! smile3525
Аз пък ще правя торта за 15 годишнината на формата. И естетсвено, още съм безидейна... мисля, че този път ще е шоколадово покритието, май изобщо не се къса (за разлика от Варна-та - странно нещо, напоследък все ми се къса, а уж съм си същата и работя със същите суровини newsm78). Само трябва да издиря кой беше хубавия бял шоколад? Помня, че се оплаквахте от Милка и ЛЗ. То друго остана ли?
За Татяната - клолкото повече стои, толкова по-вкусна става. И не омеква, дори си мисля да я метна за 1ви етаж. За ягодите - мисля, че е по-добре да не ги киснеш със захар, ще стане доста течничко. А после ще разказваш, че и аз на Татяна май се навих отново.
Малко оф - Драконче, като ти видя аватара, и ми става усмихнато. Страшно харесвам тази артистка, въпреки че дори не помня как се казваше. Има невероятно излъчване!

Какво ще кажете за кратка анкета на тема "тортата, която харесвам най-много на вкус" или пък "... събрала най-много аплодисменти" (пак за вкуса)? Лично на мен би ми помогнало, когато планирам торта за много хора.
В моя приятелски и роднински кръг всички до един харесват Трюфела, и с малки изключения - Татяна със заквасена сметана. Общо взето това са моите фаворити от публикуваните на 1ва страница торти. Династията също е много добра и можеше да се класира, ако бях махнала голяма част от захарта...

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:00 от Сребърен облак

# 91
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета кажете ми свястна марка бял шоколад за глазури?

# 92
  • Мнения: 7 144
След първоначалния шок от новината  Laughing, мисля че вече имам заформена идея по въпроса. Дано успея и да я осъществя.
van444eto, благодаря за линка към логото на Кеймбридж, ще се опитам и него да вмъкна в проекта  Simple Smile.

# 93
  • Мнения: 668
Благодаря за съветите момичета, Бъни, Дестини, Сребърен облак!   bouquet Само да успя дзверо и почвам с тортоправене и някои други домакински задължения.... За ягодките може да сложа само 1 ред в средата и отгоре за украса... А стафиди не слагам защото семейно не ги долюбваме много  Wink.

// off - Облаче, актрисата е Миранда Ото, и е един от любимите ми персонажи в превъплъщението си като Еовин, от Властелина на пръстените (най-най-любимия ми филм, а книгата е още по-по-най!). На мойто мъж съм му казала, че Арагорн (Виго Мортенсен) е един от малкото мъже в които бих могла да се влюбя, след него разбира се!

Естел
- не мога да помогна за шоколада, сори...

# 94
  • Мнения: 4 358
Бъни блатовете може в петък или събота да си направиш а аз като правих крема дори близо 2 дни стоя в хладилника преди да го разбия и пак стана.
Hug така ще направя.Почвам от крема.Днеска ще търся хубав ликьор в наше село.Май ще да е с Бейлисче Heart Eyes
Какво ще кажете за кратка анкета на тема "тортата, която харесвам най-много на вкус" или пък "... събрала най-много аплодисменти" (пак за вкуса)? Лично на мен би ми помогнало, когато планирам торта за много хора.
Супер идея. Аз какво да кажа Sickне съм ги пробвала още всичките.
Татяна е супер вкусна торта и страшно лесна за направа.
Сега ще видим Трюфела ми как ще се държи - то от мене зависи де Mr. Greenкви ще ги замажа.

# 95
  • София
  • Мнения: 618
Зори сега се върнах от Кадемлия и пратката ти е готова Wink

# 96
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета на Милка белия шоколад подходящ ли е, проблема е че някой бели шоколади нямат нищо общо със шоколада, а са крем и на водна баня не се разтварят, дори не се смесват с маслото. Та се чудя от кои да вземам, че да е сигурно, че е шоколад?  newsm78

# 97
  • Мнения: 4 358
Момичета на Милка белия шоколад подходящ ли е, проблема е че някой бели шоколади нямат нищо общо със шоколада, а са крем и на водна баня не се разтварят, дори не се смесват с маслото. Та се чудя от кои да вземам, че да е сигурно, че е шоколад?  newsm78

Не мога много да ти помогна, но да не те оставяме така без отговор Hug.
Значи върти ми се нещо в главата, че Ванчето работи с него newsm78.
За себе си знам,че от белия LZ не съм доволна Sick

# 98
  • Мнения: 7 144
Зори сега се върнах от Кадемлия и пратката ти е готова Wink

Аааааа-хи-хи-хи! Благодаря, страшен детектив си  Joy!!!

# 99
  • София
  • Мнения: 618

И не само това, разбрах че и торти показваш на шефа там hahaha

# 100
  • Мнения: 7 144

И не само това, разбрах че и торти показваш на шефа там hahaha

Ммммн-не точно. Тук една мама, която се покри и не ще да се издаде миналата година му беше показала страницата ми с тортите в Мултиплито и той от тогава ми е фен  Joy.

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Димитрина, тортата ти е супер  Simple Smile Розите от бял шоколад са страшно красиви.

Зори, след малко ще ти пусна идеи, нека само ги сложа на сървъра. Ако имаш регистрация в cakecentral може и сама да видиш като търсиш map Wink

А ето и моята арсеналска торта. Малко я сгреших, но само май аз си го знам  Blush


# 102
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
по БиТи Ви дават за моделиране на фигурки

# 103
  • Мнения: 1 965
Момичета на Милка белия шоколад подходящ ли е, проблема е че някой бели шоколади нямат нищо общо със шоколада, а са крем и на водна баня не се разтварят, дори не се смесват с маслото. Та се чудя от кои да вземам, че да е сигурно, че е шоколад?  newsm78
Значи върти ми се нещо в главата, че Ванчето работи с него newsm78.
За себе си знам,че от белия LZ не съм доволна Sick
У-у-у-у.... клюкаркаааааааааа..... Шегувам се Бъни. Дори се поласках че помниш че съм аз.
Да, аз творя с Милката. Но не слагам никакво масло.  Правя го така:/за покриване на квадрат 25х25 или кръгла - готов блат. Височини около 8-10 см.
30 мл. вода + 3-4 с.л. захар се кипват до стопяване на захарта. Бърка се постоянно, защото водата е малко и захарта остава на сухо. Добавям 3 с.л. глюкоза /върхът да е приблизително колкото долната извивка на лъжицата/. Бърка се върху вече изключения котлон. Просто се използва останалата му топлина. Лично аз държа глюкозата в хладилник и сместта ми изстива много бързо, затова връщам на котлона до пълното и разтваряне.В МВ разтопявам 3 шоколада и малко за да станат 300 гр. Разтопява се на "почивки" в които се бърка, тъй като в шоколада има кристалчета които се карамелизират и скапват всичко. Топи се докато стане на кремче. Глюкозената смес, трябва да е охладена..... знам ли? Телесна температура горе-долу. Смесвам двете части, /няма значение кое към кое се добавя. Бърка се енергично около 1 минутка да се смеси добре. Резултата прилича на размекната дъвка. Понякога сместта се пресича и става като на конци. Това няма никакво значение. След като мине през хладилника се оправя. Незнам защо и как......В купичка си постилам найлон или домак. фолио и  изливам сместта там. Завивам добре и пъхам в хладилника за около половин час. След това се замесва с около 3-4 чаени чашки пресята пудра захар. /за другите видове шоколад, се слага по-малко захар/. Може да се работи веднага, може и да се завие добре  и да стои в хладилника. Случвало ми се е да го ползвам след 10 дни. За повече не съм рискувала. Оттук нататък се работи само и единствено с олио. Никакво нишесте  и захар за разточване. Ако ще се прави чаршаф, се точи върху намаслен найлон или мека мушамичка./Пауса поема и се бръчка/. Пренасям чаршафа, заедно с найлона. 
Тук и следващите предишни и няколко снимки. Тази топка е от точно такава доза - 300 гр. шоколад.
Извинявам се на тези които знаят кое как се прави. Обяснението ми сигурно звучи като "за идиоти", но се старая да е разбрано и да не обърква и подвежда. Успех!!!

Пепиииииииииииии - Мнооооооооого ми хареса тортата.... Поздравявам те.....

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
van444eto, така и не дочакахме разказа за реакцията за тортата с 342 джвъчки. Ей, ама отде това търпение у теб. аз не мога така - голям нервак съм Sad

Общи условия

Активация на акаунт