Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 30 688
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 965
van444eto, така и не дочакахме разказа за реакцията за тортата с 342 джвъчки. Ей, ама отде това търпение у теб. аз не мога така - голям нервак съм Sad
Ами аз всъщност за това се включих да кача няколко снимки, ама видях че Бъни ме е "топнала" и се почувствах длъжна да помогна.
Не съм била там, и незнам за реакциите. Дъщеря ми каза че са били възхитени. А за търпението.... нямам го, ама грам. Всичките тези цветенца са правени в продължение на 2 вечери. Вечер, пред ТВ, докато с едно око гледам "Idol-лите. Всъщност 2 понеделнишки концерта. Те са прости цветенца, не са някакви супер-сложнотии. Цък-цък... и готово.
Това е гърбът на Водопада.ТОВА е разрез. РОЖДЕННИЧКИТЕ. Това пък е Клипче с реакциите.. Поразцепили са я тук-там, поразмазали са я.... но са я изяли до трохичка..... а до края на уч. ден се е чувало хрупане от всички чинове.... Явно е било нещо от сорта "В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки /цветенца/..Това е важното за мен!!!

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 16:27 от van444eto

# 106
  • София
  • Мнения: 2 649
 никой не ми отговори и аз пак да попитам.
имам един въпрос към момичетата, които поръчват от сайта на Уилтън. Мисля тези дни да си поръчам комплекта за цветя, нали няма проблем с кредитните карти, че нещо сега ме наплашиха как прихващали и после теглили от тях? От тука ми е много скъпо да си ги взема.
Извинявам се, че разводнявам с такива въпроси темата, но няма към кого да се допитам Confused

Пепи, Димитрина страхотни сте, както винаги.

# 107
  • На небето
  • Мнения: 5 530
van444eto, благодаря за подробното обяснение. Но аз питах за бял шоколад за глазура. Иначе идеята ти е страхотна, а вкуса сигурно е убийствен. Може някой ден да го пробвам.

# 108
  • Мнения: 1 675
Момичета, здравейте!

От доста време не съм следила готварския форум, а преди четях и се вдъхновявах редовно от вас!

Имам си вече детенце и след първоначалното "не знам къде ми е главата", вече имам желание пак да отделям часове за майсторене на чудеса в кухнята.

Започнах на 1-ви Юни като много исках да направя страхотна торта за малкото. Хем да е за празника, хем да е репетиция за тортата за РД. Добре, ама голяма излагация стана, разочаровах се, висна ми носът, сега направо ме е страх пак да пробвам. Пък и нямам време да чета внимателно темата назад, за да си анализирам къде ми е грешката. А такъв мерак имах!

Бисквитена торта с нишесте правих. При нея няма нищо особено, стана си чудесна. Исках обаче отгоре да я покрия с прословутия захарен фондан/тесто и да я украся. Замесих тесто по уж проста рецепта, но като не ми дойде на ума от къде да взема глицерин и сложих малко масълце. Уж на пръв поглед стана добре, но като разточвах кората, колкото и да се стараех, добавях захар, пудрих масата, не можах и не можах да я отлепя и сложа на тортата. Лепи и толкоз. Накрая, като една побесняла касапка, намазах с ножа отгоре каквото остана от експеримента ми и приклЮчих. Буквите ми станаха дебели и смотани, добре че имах едни готови фигурки от Кауфланд, та позамазах положението.

Моля ви, кажете ми къде ми беше грешката и ме научете как да покрия успешно торта и как да направя захарни фигурки, но нещо по-простичко, като за начинаеща, и моля ви-да не залепва!

Ако искате да ми видите излагацията: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2788049590061922306hPaaDr

Чакам ви за помощ!

 Embarassed

# 109
  • Мнения: 1 173
никой не ми отговори и аз пак да попитам.
имам един въпрос към момичетата, които поръчват от сайта на Уилтън. Мисля тези дни да си поръчам комплекта за цветя, нали няма проблем с кредитните карти, че нещо сега ме наплашиха как прихващали и после теглили от тях? От тука ми е много скъпо да си ги взема.
Извинявам се, че разводнявам с такива въпроси темата, но няма към кого да се допитам Confused


Петя няма начин да ти изтеглят пари от картата, особено от американски сайт. Всички имат един знак от долу че са "secured". Поръчвай спокойно. То аз в колкото он-лайн магазина имам карта на файл ако тръгнат да ми теглят пари , ужас. Другото тук е че ако има такава транзакция , тук кредитните карти( че и банката ти) връщат парите обратно . За Бг кредитна карта не знам. Но спокойно си поръчай от Уилтън  Peace.
 А много я хвалите тази торта Татяна , е честно казано на мен не ми допадна много , ама аз си и знаех че ще е така , като не харесвам стафиди. Иначе ако е без тях е хубава.. Но пък става "стабилна " за основа , ще и сложа довечера един Трюфел и една Рафаело отгоре Joy
 Любима торта- засега ми хареса страшно много Магнетен и Династията . Трюфела е хубава но на мен само с натурален шоколад ми дойде горчива-снощи я направих с половин млечен , половин натурален. 
 Кой питаше кога да пече блатовете- аз си ги пека , те бързо изстиват , разбивам крема и оставям един ден да си "почине " тортата преди хапване. Крема съм го правила и с само 6h в хладилника-пак си се разбива добре!
 Отивам да помоделирам някои неща , че след час съм на работа , довечера че "похваля" тортоправячките  Heart Eyes

# 110
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Димитрина, страхотни рози. Направо са радост за окото!

Пепи, за пример както винаги!

# 111
  • Мнения: 1 965
Marie-Antoinette - Не се отчайвай и не се предавай!!! Вдигни нослето и опитай пак. Тортата ти е много сладка.Не и се притеснявай. Прочети 1ва стр. на форума. Там има отговори на всичките ти въпроси. А, скоро с новата ни библиотека, ще ти бъде още по-лесно. Буквичките ти изглеждат типично детски и все едно са правени нарочно така..... Фигурките са много сладки. Всеки път като ходя в Кауфланд ги гледам и им се радвам, но не съм си купувала. Някой ми каза че били адски твърди. Вярно ли е?. Преди 2-3 дни си взех от там мънички сребърни перлички - големи са зъботрошки. И фигурките ли са такива? Confused Confused Confused

Момичета, аз ще се въздържа от мнение за тортите от 1ва стр. защото признавам че не съм правила нито една. От години не пека блатове. Нямам нерви просто да стоя надупена пред фурната и да им се моля да станат..... и после да ги сиропирам със сълзи че са се провалили.....а и  нямам търпение да ги чакам да изстиват.... Embarassed Embarassed Embarassed Единствените блатове които си правя са за тортата без брашно "Ден и нощ", която преди време написах тук..... Но кремчетата от тортите... почти всичките вече пробвах и половината даже реформирах..... Joy Joy Joy Нямам забележки към тях.

# 112
  • Варна
  • Мнения: 616
Здравейте, момичета  wavey Запалих се нещо по тортоправенето и реших да потренирам. Днес мама има РД и реших да и спретна тортичка. Първата ми е, за това не бъдете много критични Praynig


http://images26.snimka.bg/006021507-thumb
http://images26.snimka.bg/006021508-thumb
http://images26.snimka.bg/006021509-thumb

това прозрачното под листенцето е капачка от химикалка - да ми държи листото Embarassed
Нещо не ми се получи обаче марципана както трябва. Не стана абсолютно гладък, ами някак си зърнест - може би му трябваше още пудра захар newsm78 Детенце има РД след 20 дни и съм си харесала една торта пиратски кораб - до тогава трябва да му хвана цаката Mr. Green

# 113
  • Мнения: 4 358

А ето и моята арсеналска торта. Малко я сгреших, но само май аз си го знам  Blush

Само ти си знаеш то е видно.Уникална торта Пепи Peace
Цитат на: van444eto
[/quote
У-у-у-у.... клюкаркаааааааааа..... Шегувам се Бъни. Дори се поласках че помниш че съм аз.
Е що така сега - аз за хубаво бе Ванче. Пък и няма как да не запомня че си ти - държа те тебе под око, че май си същата скица като мене Wink HugТака сладкодумно разказваш Peace
Marie-Antoinette  - нама да се отчайваш.Добре дошла при нас  Hug
mishelin  - да е жива и здрава майка ти.Чудна тортичка Peace

# 114
  • Мнения: 1 486
Димитрина,розите ти са разкошни Peace
А идеята за тази смес ми допадна и ще я пробвам!
_Пепи_,отново супер торта! Hug
van444eto,изобщо не си обяснила "като за идиоти" hahaha,дори напротив,
аз тъкмо мислех да те питам как става най-лесно,защото ти си специалист по шоколадовия марципан,
но сега ми спести ужасно много въпроси.
Но в допълнение да кажеш-става ли например рози или фигурки да стоят 2-3 дни в хладилник,преди
да ги сложа на тортата?Или се правят на момента?


# 115
  • Мнения: 7 144
Пепи, благодаря и на теб за подсказкта, разчоплих го аз още сутринта Кейксентрал и вече ми се е заформила някаква далечна идея по въпроса. Ще я бистря до неделя  Laughing.
Арсеналската тортичка е супер  Peace!

# 116
  • Мнения: 668
Пепи - на "Арсеналската" торта само ти си знаеш кусурите... За нас лаиците не запознати с футбола тортата е супер!
Мария-Антоанета - не се отчайвай... Знаеш ли колко провали съм имала в началото (и почти всеки път имам по някоя издънка)  Wink
mishelin - тортата е много сладка. А дали не е станало зърнесто тестото от по-некачествена пудра захар?

Ето отчитам се с тортичката и аз:
Повече снимки тук, който се интересува. ЦЪК

Тортата е "Татяна"(без стафиди), с кремчето на Сребърен облак, само в средата има един ред ягоди и украса от ягоди и шоколадов фондан.
Някой беше писал за фондана, Ванчето май: ми аз моя го направих сигурно преди месец, но го държа в плътно увит найлонов плик и в една кутия здраво запечатен. И засега не си е променил нито вкусовите качества, нито пластичността. Ще видим докога ще изкара.

# 117
  • София
  • Мнения: 621
mishelin честит празник  bouquet
И моята майка днес е рожденичка, това беше тортата
вътре е Торта мюсли, като за първи път не си прецених количеството на млякото и след като отлежа, ясно се вижда къде съм сложила банани  Blush Горещо препоръчвам тази торта на всички, разкошна е на вкус, лека и лятна  Heart Eyes Благодарности на Сладка Хапка за рецептата   bouquet

# 118
  • Мнения: 1 965
badem - теменужките ги видяхме и докато съхнеха, но на тортата са направо разкошни....
thedragonbg - мммм... това вкусничкото отгоре.... намазаното..... кремче ли  е, или сметанка.... щото аз като видя квасена сметанка и......... baby_neutral
mishelin - да ти е жива и здрава мама-та.... Много радост да и носите.....

Фонданчето...... Имам розички от онази шоколадова експлозия за 17 май. Стояха 3-4 дни в чаша, набодени на клечки. Останаха ми доста, защото се бях поувлякла. Оттогава са прибрани в кутия с капак във ваничката на хладилника. Постоянно намаляват, защото така между другото съм вметнала че не ми трябват и хлапетата си похапват. Нищо им няма и могат да се хапват. По този повод искам да кажа, че този който ме е учил на тази рецепта има кошница с шоколадови и захарни рози, с която е печелил награда в Япония преди 23-4-5 години. Аз лично съм хапвала от тази кошница. Тя му стои в един стъклен шкаф. Няма такава красота - казвам ви..... Даде ми едно микроскопично листенце да опитам, за да ми докаже че вкуса не се е променил. Но!!!!! този човек, си пази рецептите, така както се пази трезор... нищо не казва. Много го тормозя, случвало се е да ме гони от работилницата. Казва че на моменти в очичките ми се появяват едни искрички.... и той знае че следва въпрос. Показвал ми е някои  неща, но те са нищожни. Знам че много използва суха глюкоза и има милион тобрички и чувалчета със сухи смески.... ама.....  незнам за какво.... Баща му преди мноооого години беше най-известния Тортаджия в София. Той ми казваше всичко. Висях при него постоянно и задавах въпроси, а той се радваше и ме учеше.  Супер беше дядото, но синът му..... е гад и си трае.... Шегувам се. Много е готин, и на много неща ме е научил. Много го обичам... и ще го тормозя докато си каже всичко.... или докато ме изгони завинаги.

# 119
  • Мнения: 4 358
thedragonbg - много хубава е станала Татяната - с ягодки казваш се връзва вкуса.Пък ние колко скептични бяхме, и аз включително.
А идеята за изливането на листенцата от шоколад си я крадвам Wink - супер.Благодаря ти че нагледно сподели Hug
badem - така на тортата слажени теменужките  - разкош просто.Много нежна торта. Да ти е жива и здрава майка ти и още много торти да и направиш.
van444eto - кажи че сме на опашка тука наредени, все хубавици hahaha, може и да се смили и да каже - шегувам се разбира се Wink, ама ти продължавай да си го ухажваш - току виж му се изплъзне нещо от устата Wink

Общи условия

Активация на акаунт