Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 30 747
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 486
Фонданчето...... Имам розички от онази шоколадова експлозия за 17 май. Стояха 3-4 дни в чаша, набодени на клечки. Останаха ми доста, защото се бях поувлякла. Оттогава са прибрани в кутия с капак във ваничката на хладилника. Постоянно намаляват, защото
Joy Joy Joy
Мерси за идеята да си сменя потребителското име... hahaha hahaha hahaha
Не звучи никак лошо Mr. Green
А разказа ти пак беше върха!
Ще го правя този шоколадов марципан и това е!

# 121
  • Мнения: 419
Значи тортата отдолу е пандишпанов блат(на Наталина)и муса на Танита и ягоди.Напоени са леко блатовете.

# 122
  • Мнения: 1 271
Такааа, свърших си работата за шоколада и ако има още нещо за помощ съм насреща.  Hug
Сега ми остана малко време и ще напиша за дървото.
Значи направих си кръгли блатове, три броя с различни размери и разрязах всеки блат по на 2.След това слепих с крем, като отдолу сложих най-голям размер, след това средния и после най-малкия.Поразмених ги малко, единият налямо, другият по надясно(ох, дано сте ме разбрали) и намазах с крем цялата тази конструкция.След това направих фондана с шоколад и разточих и покрих.Да вметна-не примесвайте фондан със стопен шоколад-много трудно се покрива с него.Вижда се на места как се е разкъсало покритието-става много тежко и се свлича.Също така лоша шега ми изигра и крема-млечен, нещо не ми стегна, може да не съм сложила достатъчно нишесте  newsm78 , леко ми се свлече фигурата-по принцип я правя малко по-висока, и има малко по различна визия.След това с клечка направих резките по дървото, добавих фитилите-клоните, и това е.  Grinning Много лесно и бързо.За повече снимки тук

Честито на всички празнуващи!   bouquet
badem , прекрасни теменужки  Party
thedragonbg , много добре се е получила тортичката.
Добре дошли на всички нови тортоправачки!   bouquet Не се предавайте след първия нуеспешен опит.Никой не се е родил научен  Wink
Пепи, къде бе душко сгреши при тортата, много ми е любопитно?Аз така като гледам.... Crazy , при теб грешките са или невидими с просто око или въобще ги няма. Хайде и аз на опашката за снимки с розичките  Grinning Много красиви рози правиш.
колежке-скандалджийкеMr. Green , и аз имам един такъв образ-кръстника на децата(неженен, много готин  Naughty )-работил е в Двете Фукли и знае някой тайни.Жалко, че все не остава време да ми диктува някоя по така рецепта, но сега вече дребчо пораства и ще имам повече време за говорене.Та той ми казва повече кремчета и технологии.От него знам, че торта се залива с разтопен шоколад с малко олио и после се покрива с фондан.  Naughty Само, че разликата между моя и твоя сладкар е, че моя си казва всичко без бой.  Mr. Green

# 123
  • Мнения: 419
Момичета имам въпрос сигурно е тъп но просто в чудо се виждам:
Искам да питам за тези шоколадови глазури(визирам тортата примерно Крем Аля Крем),цялата торта пършо я намазвам с крем и след това ли заливам с шоколада.

# 124
  • София
  • Мнения: 2 130
Пепи, тортата си е пак, както ти ги можеш - изпипана! А защо толкова често правиш този Арсенал?

badem, теменужките са разкошни! Много си направила и изрисувала! А това с бананните, първоначално си помислих, че е ефект камъчета:))) Да е жива и здрава майка ти!

thedragonbg, много апетитна тази тортичка, много! Опитахте ли я вече?

Ванче, чудесно обясняваш! А този човек, с тайните, има ли си деца, ме поне на тях да каже...Но аз го разбирам, такива неща наистина се пазят в тайна, но...далеч не всеки, който научи за рецептата на тестото, ще съумее да постигне челно място в международно състезание, защото материали и инструменти всякакви, но ръката си е на човека...

# 125
  • Мнения: 185
Момичета, здравейте, за първи път пиша в тази вкусна темичка, но ви чета и ви се възхищавам.   bouquet Аз изобщо не мога да се похваля с вашите умения в правенето на торти, но се реших да опитам за рд на моя скъп   chef Имах огромно желание, обединих няколко идеи и искам да споделя с вас какво се получи. Тортата ми има много недостатъци  Blush , но с повече практика се надявам да задобрея като вас Simple Smile (блатовете ми се разместиха, а горният е останал на места без крем  Blush и други)
Нарекох тортата Бавароаз, защото използвах класически Баварски крем.
Приемам всякакви критики и съвети  Hug
Бавароаз
разрез
отблизо

# 126
  • Мнения: 484
Аз май в последно време се включвам само да ви хваля.Вчера правих едно парфе само и скоро не ми се очертава да правя торта,затова само ще ви се радвам.
Наталинка,разкошна торта!
Джемма,новите ти придобивки са страхотни.Ако някога решиш да си осиновяваш дете-вземи мен Joy
Димитрина,цъках,цъках по розите ти....уникални са,а и цялата торта е чудна!
Пепи,идеално изпипана торта.А ще споделеиш ли къде и е кусура,че гледах,гледах и не видях. newsm78
 thedraqonbg,много е нежна.А с какво си я покрила?
badem,ного красива торта,а цветята са страхотни!Дефекта(бананите)са станали страшен ефект!
Marie-Antoanette,mishelin,горе главата!След 2-3 торти вече ще сте доволни от себе си! 
Ванче,страшна си!Ама как обясняваш само...все едно чета разказ,а не обяснения за торти!  bouquet
malkaMaMa,много сладка тортичка!

# 127
  • Мнения: 668
Мммм... Добро утро, сладкарки!
Van444eto и Silrai - благородно ви завиждам за познанството с майстори сладкари. Макар и малко все научавате по нещо ново. А това за толкова ревниво пазените тайни не го разбирам, особено от приятел който не би ти станал конкурент в професията и знаеш, че няма да ти вземе хляба.
А за всички попитали - тортата е намазана с кремчето със заквасена сметана, крем оле и крема сирене. Направих 2на доза от 2 крема, 2 крема сирена с 1 чашка пудра захар и 3 малки кофички сметана. Стана супер. Ама тъй като (това ми е кусура) не прецених правилно разпределението на крема не ми остана много от него за украса, и отстрани я претупах малко  Sad
Иначе си сефтосах и другата нова придобивка - 22см форма за торта.
Бъни - листенцата не са изляти (поне не тези), късах от фондана топченца , които или разточвах с точилката и притисках върху формичките, после отстранявах с пръст излишъка, или направо топченцата разплесквах вътре във формата (по-лесно е), после 2-3 минути в камерата на хладилника и са готови за изваждане. А става и с разтопен шоколад, само трябва да изваждаш внимателно, че са крехки после.
Dimitrina73 - тортата не съм я опитала, това е подаръка ми за ЧРД на брат ми, който е днес. Да ми е жив и здрав, много успехи и щастие му желая. Става на 30 години.  Simple Smile Спазарила съм се да снимат разрез или парче от тортата, а отзиви ще чакам днес.
Джемма - ти ще напълниш цяла секция с твоите джаджи. Чакаме включване и показно на някои от новите форми!   bouquet

# 128
  • Мнения: 1 965
А този човек, с тайните, има ли си деца, ме поне на тях да каже...Но аз го разбирам, такива неща наистина се пазят в тайна, но...
Там нещата са наследствени. Баща му, правеше тортите на Величията в Министерски съвет и останалите Богове. Като дете, лично съм виждала как идват да си вземат тортите с "Чайките" и "Волгите". Лично Др. Т.Живков е ходил да го поздрави.... Познай за каква чест става въпрос.... Стареца беше приятел по табла на дядо ми. Той беше по-словоохотлив и ме учеше. Той почина преди мнооооого години. Въпросният Бай Боре - синът му, който сега е над 60 годишен има само една дъщеря, но тя преди много години замина за Австралия и едва ли ще се върне. Та, този човек затова ме търпи, щото няма кой да го тормози. Жена му също почина и той е сам. Работилницата му е за завист. Цял етаж от къща е..... Когато стана много нахална, и той все се смее и ми казва: Потърпи още малко, като умра, тефтера ми е за теб...... Ама аз нещЪ да умира, а само да ми каже тия пусти вкусни кремчета как стават....и какво има в тия торбички и чувалчета..... Етикети никъде няма. Яйца не ползва.... Това го знам на 100%.  Гребе оттук, гребе оттам, бърка в едни казани.... и се получават едни фантазии, дето не можете да си ги представите.... Няма вкус на химия, всичко прилича на домашно..... Какво да ви кажа.... Има много такива хора....Мълчат и не казват....Крият..... Не мога и да  му се сърдя...
thedragonbg - ще споделиш ли, формичките от`де си закупи.... Ако ги сложиш в хладилника, няма ли после по-лесничко да се вадят?

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 09:37 от van444eto

# 129
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Пепи, тортата си е пак, както ти ги можеш - изпипана! А защо толкова често правиш този Арсенал?

и аз това се чудех  Thinking нали ти беше правила преди и имаше същата грешка като сега  Mr. Green Mr. Green

3ори, твоите торти са шедьоври!  Hug  bouquetmalkaMaMa, страхотна се е получила  Hug silrai това дърво чак сега го виждам, страхотно е  Hug  bouquet badem да е жива и здрава майка ти, много нежна торта  Hug  bouquet thedragonbg много добре изглежда тортичката  Hug  bouquet mishelin браво, едно добро начало  Peace Hug и моят първи опит беше зелен  Laughing Marie-Antoinette тортичката въобще не е излагация, много е сладка  Hug  bouquet dimitrina73, останах без думи като видях розите, невероятни  Hug  bouquet Джемма срама нямаш вече с твоите придобивки  Mr. Green  bouquet natalyna тортата ти за РД е невероятна  Hug  bouquet niko_leta, Clairette, Mucunka, yulinda страхотни тортички  Hug  bouquet спирам, съжалявам ако някой съм пропуснала  Crazy но наистина в последните дни тортите са невероятни  Hug  bouquet van444eto продължавай в същия дух  Mr. Green Hug

момичета, за всички   smile3501 smile3525

днес и утре ще правя пак плодова пита, този път за РД и ще се постарая да не се излагам с желатина и да се получи така както си я представям и ми се иска   Crazy  Rolling Eyes

# 130
  • София
  • Мнения: 618
silrai как така се залива тортата с шоколад и после фондан, т.е вместо маслен крем ли Rolling Eyes
Малка мама ама много  апетитна и сочна торта с карамел ли е сиропирана
Бадем теменужките с какво ги прави останаха ми очите в тях.Да ти кажа аз правих тортата с мюсли но само аз си я ядох, мъжо не я хареса #2gunfire

Забравих да ви кажа че на Кадемлия вече имат и готови блатове в опаковка по 12бр. но забравих да питам за цената и са с орехи.

# 131
  • Мнения: 1 965
Забравих да ви кажа че на Кадемлия вече имат и готови блатове в опаковка по 12бр. но забравих да питам за цената и са с орехи.
ухааааааааа.... това  е по моята част. Мързеливата работа.... Първата която реши да се пробва, нека докладва за вкусовите качества. Не разбрах обаче, какъв е диаметъра.
По този повод да ви кажа, че в магазинчетата и складчетата в които продават пластмасови чашки, чинийки, вилички и др. такива, има кръгли поставки. Лошото е че са двустранно от картон. Обаче вече го измислих че могат да се опаковат в алум. фолио или разни целуфани. На борсата на Слатина, има пакети от 100 бр. Ф22 - 0.06 ст и Ф30 - 0.09 ст. за бройка. Сериозно съм се замислила да си купя Ф30. Предлагам, ако някой прояви интерес - договорка на ЛС и раздавам, щото 100 ще ми  дойдат в повече. Поставките по принцип са за пица, но ги огледах и стават за нашата дейност. Получават и квадратни и правоъгълни, но в момента няма. Дала съм си телефона да ми се обадят. Ще докладвам..... като ги видя.

# 132
  • Мнения: 95
страхотни торти правите, момичета   bouquet
dimitrina73, розите са ти невероятно красиви  Peace
van444eto, обяснила си много добре за работата с шоколад, но имим един въпрос - глюкозата течна или на прах е. По твоя начин правих шоколадовия фондан за последната си торта и стана много добре, но понеже имах само глюкоза на прах, сложих 1с.л., която се разтвори в захарния сироп и пак се получи. Но опита ми беше импровизиран, незнаех дали точно така се използва глюкозата - трябва ли предварително да я разтворя?

Имам една молба - баща ми има рожден ден, искам да направя торта с тема бус или автобус, ако някой има идеи да помага със снимков материал.

# 133
  • Мнения: 668
Van444eto - формите са ми донесени сигурно преди повече от 6-7г от Германия. Братовчед ми живее там и при едно гостуване ми ги беше донесъл, заедно с едни бонбони и др. сладкиши. Още тогава реших да си ги запазя за да ги ползвам. Те бяха 3, ама щерката забута едната някъде и сега са 2.  Simple Smile
Не съм виждала скоро по нашите магазини подобни.
А това за поставките и мен ме заинтригува. Вчера правих от един картонен капак (дебел) опакован с целофан за тортата.  Wink Имам оцелял само 1 стъклен поднос и не ми се дава у брат ми, че не знам кога ще си го взема.

# 134
  • Мнения: 1 965
Neli^na - използвам ТЕЧНА. Знам че става и със суха но незнам как. Това е едно от нещата които се боря да разбера....

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 12:36 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт