Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 30 760
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 271
Нелина, виж тук
destini, да точно така, когато нямам време заливам тортата с шоколад примесен с малко олио, за да не стяга много-стои като крем.  Naughty Мятам отгоре фондана и това е.Но за бял фондан не става.Прозира отдолу шоколада.

# 136
  • Мнения: 1 491
..... Забравих да ви кажа че на Кадемлия вече имат и готови блатове в опаковка по 12бр. но забравих да питам за цената и са с орехи.

Ако говориш за едни "платчици" и аз ги видях преди известно време, а последният път като ходих, бяха свършили,но.... да си дойда на думата, че пак се отплеснах  Mr. Green Като ги видях и директно питах, и ми каза (беше мъжът), че това са готови блатове за торта Гараш и като започна да ми обяснява как трябва да варя сметаната с натуралния шоколад, за да се получи класическия вкус.... а аз гледам с едни тъжни очичики ...  Cry докато си стигна до нас, бях забравила половината от обясненията...  newsm45
И ако не ме лъже паметта, спомена нещо за над 2 лв. платката - едната бройка...... #Cussing out

# 137
  • София
  • Мнения: 618
silraiблагодаря ти, на ментози вариан с течен шоколад и олио ми е много по-лесен, да не говорим че имам кофа с течен шоколад от Кадемлия Mr. Greenи съм го скрила че малкото диване ако докопа Sick

Van444eto диаметъра на платките е 28 см.ако не се лъжа, а незнам защо се чудите какви поставки да си правите за тортите като там има подложки с всякакъв размер и форма Thinking

сега питах по скайпа за цената наистина е по 2,15 на бройка, номи се видяха адски вкусни

# 138
  • Мнения: 95
silrai, много благодаря за бързия отговор. Има много идеи, все нещо ще измисля.

# 139
  • София
  • Мнения: 621
Благодаря за милите думи  Hug
destini, теменужките са от захарният фондан за моделиране, на първа страница. Оцветявах после с малко от лилавата боя и четчица за очна линия. Тичинките са масло, разбито с пудра захар и жълта боя  Peace

# 140
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, отново ви благодаря за милите думи.
Този път тортата ми беше поръчана от един познат, като изненада за братовчед му. Грешката е в оръдието (за разлика от миналия път) и то защото ми я поръчаха в последния момент, а аз с малкия нямах много време да изпипам нещата до съвършенство  Sad . Отляво хубаво си опира в кафявата лента, но 2-те бели ленти трябваше да са до синята, а отдясно въобще не опира в кафявата лента. Ама това е щото знам логото на Арсенал  Grinning Който не знае как изглежда точно логото няма и да го забележи. Иначе рожденника е бил във възторг от изненадата.
За розите, нали знаете- щом съм обещала ще ги имате. Но сега на дневен ред е тортата за синчето, което след една седмица става на 2  Mr. Green

# 141
  • Мнения: 1 271
destini, шоколада не е течен  Naughty Шоколада се стопява и след като се стопи се примесва с малко олио! До сега не съм правила такава заливка с течен шоколад.Ако искаш пробвай с малко.

# 142
  • София
  • Мнения: 2 130
Ванче, и аз не знам защо за такива неща, свързани с умение се пази толкова ревностно тайната, но това е така от незапомнени времена, предполагам, че само хора, които имат какво да пазят, могат да го разберат. Мисля, че причините са отвъд рациото, защото ако се замислиш, какво ще загуби един такъв човек,  в частност твоя познат - нищо, никой не би могъл да му стъпи така бързо на опита и таланта, дори и да му знае рецептата, но...Предполагам в цялата работа има голяма доза усет и дори и да получиш количества и продукти, трябва да има и малко "магия", за да стане работата...А тези торби с разни неща, те предполагам си ги набавя в наше време, купуват се, не си ги прави сам....И на мен ми стана любопитно, но ей така, като загадка:))))

silrai, благодаря за напътствията за пънчето. То много фантази и много одухотворено, за торта приказка е чудесно:))) А под бял фондан с бял шоколад няма ли да стане? И по-дебело ли се нанася, за да се изгладят неравностите...Това е много добър вариант, когато човек иска да избегне масления крем. Не винаги се връзва с крема на тортата.
Аз последната торта (тирамисуто) я замазах под шоколадовия фондан с ганаче, но неразбито, а само постегнало - много добре лепнаха шоколадовите фитили.
На вкус казаха, че била много хубава, изяли всичко (предполагам в това число и розите Sad)
Аз за първи път правя тирамису, и понеже хартисаха изрезки и малко крем, в едни купички направих малко и за нас тримата, хареса ми. Много лек вкус, не е прекалено сладка, но в комбинация с ганачето и шоколадовото покритие нямам идея как е било...

Пепи, сега е моментът да се развихриш наволя, малкият сигурно няма много силни претенции, за себе си я правиш и фантазията ти е свободна:)))

# 143
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
dimitrina73, напротив- малкия е страшно претенциозен. Цял месец твърдеше че иска "тота дак" - торта влак. Откакто бяхме на РД където имаше торта маккуин иска "тота куин", а от съвсем скоро ако може и "тота даи" - разбирай с динозаври. Но аз вече съм решила, че ще е с влак пък да видим дали няма да има сърдити после  newsm78

# 144
  • София
  • Мнения: 2 130
Е, сега, не бъди стисната, сложи му едно динозавърче да му съпровожда влака, пък и ако влакът се разминава с една малка кола маккуин....Simple Smile))

# 145
  • София
  • Мнения: 618
Е, сега, не бъди стисната, сложи му едно динозавърче да му съпровожда влака, пък и ако влакът се разминава с една малка кола маккуин....Simple Smile))

Това си е направо изнудване hahaha hahaha

# 146
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета, магазинчето на Кадемлия работи ли в събота? Защото мисля другата най-накрая да го посетя.

# 147
  • Мнения: 1 271
dimitrina73 , не ми се вярва да може да стане с бял шоколад.  newsm78 По принцип белият шоколад не търпи олиото и се пресича.А без олио ще стегне много...Тук при нас има един бял, същото представлява като черния кувертюр, може и да става.  newsm78 Трябва да пробвам и ще кажа после.А за нанасянето...ами сега как да обясня...значи то се покрива един тънък слой със шоколада.Преди да залеете с шоколад си намажете тортата с този крем, който е вътре, един вид с него изравнявате и после шоколада е само като лепило за фондана.Ох, дано обясних разбрано, ама хич ме няма в обясняването, по ме бива да показвам.
Пепи , и твоята не е лесна душко.Пожелавам ти успех с идеята, дано да не стане покрай влака, динозаврите и Маккуйн да има и нещо като хеликоптер, щото тогава....  Crazy

# 148
  • Мнения: 1 173
Ето ме и мен с тортата от снощи-много перипети , много грешки , но карай. Да е жива и здрава "снахата " до другата година ще съм се специализирала  Mr. Green
 още снимки на тортата и рожденичката : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=252808 паролата е " raya ". По късно ще ги махна , че все пак са на чуждо дете , не на моето .

# 149
  • Мнения: 1 491
Момичета, магазинчето на Кадемлия работи ли в събота? Защото мисля другата най-накрая да го посетя.

Петя, работят на 100%, защото аз предимно в събота ходя  Mr. Green Един път дори питах дали в неделя ще работят и ми казаха, че до обяд са там ... Но предлагам да си отидеш в събота, така със сигурност ще ги намериш  Peace

raya_usa, страхотна торта, с много нежни цветове   bouquet

Пепи, изпреварили са ме, но и аз да си кажа  Mr. Green   в едно вагонче на влкчето си седи кротко динозавърче, а на среща на самия влак маккуина ...  hahaha 

Общи условия

Активация на акаунт