Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

• 30 761
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
raya_usa, чудесна тортичка  bouquet

silrai, колко приблизително шоколад отива за заливане на среда торта  newsm78

# 151
  • София
Незнайно защо не ми е публикувало съобщението отпреди час - обадих се на Кадемлия, понеже утре ми се искаше да отида - да, работят в събота от 9.30 до 16.00 часа

# 152
Момичета, отново сте показали страхотни торти !  Мойте поздравления  smile3501

И понеже покрай вашите торти се зарибих и аз, от днес вече имам моделираща маса. Но покрай нея ми изникна въпрос. Готовата моделираща маса трябва ли да се омеси допълнително с пудра захар ?

Извинявайте за глупавия въпрос, но като за първи път не съм наясно, пък тази вечер съм решила да си правя цветята за тортата.

# 153
Малка Мама - добре дошла сред нас  Hug - много вкусна изглежда тортичката Peace
raya_usa - много ми хареса тортичката, ама много мммммммм Heart Eyes - не знам какво не и харесваш.
Пепи мила верно ти е трудничка задачата - но всичко за децата, всичко за победата hahaha, ще правиш какво да се прави - и като сме почнали да ти даваме съвети да кажа и аз - весело влакче с вагончета и във вагончетата дизонавърчета малки сладки Heart Eyes
То така предлагаме смело понеже хич не се и съмняваме че ще се справиш Peace
 ooooh! Малиииииии станало 9 ч. - отивам да бъркам крема за Трюфела ми hahaha

# 154
И понеже покрай вашите торти се зарибих и аз, от днес вече имам моделираща маса. Но покрай нея ми изникна въпрос. Готовата моделираща маса трябва ли да се омеси допълнително с пудра захар ?

Извинявайте за глупавия въпрос, но като за първи път не съм наясно, пък тази вечер съм решила да си правя цветята за тортата.

За готовата моделираща маса използвай нишесте, а не пудра захар  Peace

# 155
kony , количеството е различно за всяка една торта.Имай в предвид, че не винаги ти става еднакво висока тази с предната.Но грубо количеството е около 100-150 гр шоколад се стопяват с около  2 с.л. олио.Значи също така много зависи от консистенцията, която добива след смесването шоколада.Ако ви се стори много гъст добавяте още олио, по много малко.Последно заливах една такава тортичка и залях с млечен шоколад, върза се идеално с покритието.
Рая, тортичката е станала много добре.  Hug Сподели-има ли подпори за третия етаж, какво е покритието.Цветовете са станали просто перфектни.   bouquet

# 156
Рая екстра е тортичката...то каква тортичка...цяло тортище на 3 етажа  Mr. Green... и аз скоро ще правя за първи рожден ден, само че момчешка  Wink
Искам да попитам американките ( пък и всеки друг който знае) това фондан от нашия за декорация ли е или някаква друга разновидност на фондана?  Thinking... и съм забравила линка разбира се  ooooh!..ето го
http://globalsugarart.com/product.php?id=19924

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 23:51 от Clairette

# 157
Момичета, аз преди да получа отговор, пробвах с малко пудра захар и горе долу стана. Ще пробвам и с нишесте преди да съм орезелила сместа.  Но сега имам друг проблем,  боите които купих от Метро са много бледи и не мога да направя хубав ярък червен цвят. Така ме е яд, мислих тази вечер да направя половината цветя, а сега трябва да търся отново боя.

Оплаках ви се, но пък съм много доволна от готовата маса, много лесно се работи с нея. Пробвах един карамфил и една роза и общо взето станаха.

Ще ви досаждам малко в темичката, докато направя тортата .

# 158
А сега да почна под ред.
Димитрина ех колко са красиви тези рози , аз кога ли ще се науча да правя рози. Чакам аз снимковите уроци на Пепи. Браво наистина ми хересва тортата м нищо че не е станало това което си искала( абе то кога ли става , поне при мен никога Joy)
 Пепи мъжете около теб яко са фенове на Арсенал , а? Красива и изпипана тортичка-оръдието само ти си знаеш къде му е грешката.Браво!
 mishelin всички имаме първа торта-пък и нали се учим. Майка ти сигурно е останала доволна. Продължавай смело напред в тортоправенето   bouquet
Thedragonbg много красива Татяна. Брат ти харесали я? Де ще иде да не хареса . Wink Сподели моля те с какво замести стафидите от рецептата-орехи или брашно и колко? На мен Татяна ми е основата на последната торта , но не обичам стафиди и само ги чопля от парчетата. Иначе аз я правих с крем от заквасена сметана , сметана и крема сирене. Стана супер. Ще пробвам и с крем Оле.
 bedem много , много красиви теменужки - като истински. Красота. Браво. Още една очарована майка , а?  bouquet Къде е тази рецепта на торта Мюзли , нещо съм я изтървала . Може ли линк?
малка мама този Бавароаз много апетитно изглежда. Дай парче насам. Може ли да попитам за рецептата на крема  bouquet
Джемавсе се каня да те питам- кой ги плаща тези кредитни карти. То на теб вече дискаунт трябва да ти дават. Браво сега ще чакаме 3Д тортите.
 Бъни не че не я харесвам , малко "празна остана " щях да слагам сърчица на лилавия блат , и звездички или цветенца по розовия , ама пусто време не остана. Да оставим на страна че лилавото покритие се накъса на парчета - ужас  #Cussing out. Ама вината си е моя , видях го че се стричи трябваше да го хвърля -но не ми се месеше наново да докарвам цвят.
 силрайима подпори да на блатовете-слагам от тези дървените пръчици ( не знам как им казват) а и тортите са на картонени подложки. Но въпреки всичко тортата се смачка( то си личи) , много е горещо тук , не мога да държа климатика на ниска температура заради малкия , тези маслени кремове направо се отпуснаха и като покривах тортите -покритието като чели ги смачка. ( а какви високи бяха) . Иначе е ММФ смесен със този желатиновия фондан , който вече се заричам да не правя. Замесих го само 1ч преди да почна да работя с него , и накрая когато покривах лилавия етаж направо стана на трици Cry
вери питай , досаждай това всички правим . После си благодарим както казва Ванчето като на Оскарите  Joy
 Клеър какво точно имаш в предвид че не разбрах. Фондан тук си е готовата маса, това ли питаше. Айде ще те чакаме и теб с момчешка торта за първи рожден ден( аз правих преди 20 дни Wink) А не каза от къде ги намери тези готови блатове?
 Сега видях че си редактирала- да това си е готова моделираща маса. Тази - четох коментари в Кейк Сентрал че е най-добрата и най-вкусна готова моделираща маса. За тази на Уилтън имаше много отрицателно коментари  Laughing

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 00:29 от raya_usa

# 159
  • У дома
Clairette , това, което си снимала е от по-вкусния и качествен фондан. Много го харесват майсторките от кейк сентръл.

# 160
  • Пловдив
raya_usa, много хубава и нежна торта. Да е жива и здрава племенницата   bouquet
Момичета, благодаря ви за съветите. От доста време насам идеята ми е ясна, ще я видите живот и здраве в петък-13-ти Wink

# 161
  • у дома
момичета, имам нужда от съвет  Praynig ooooh!

вчера следобед направих плодова торта за РД днес. днес сутринта трябваше само да доукрася сутринта, ама прее*ах нещата и просто незнам какво да правя  Confused

обяснявам, готови блатове, два вида крем - Pastry Cream и Paradies Creme (ягода) на Йоткер (за него пише, че става и за сладолед).

самите блатове напих с компот от ягоди, НО съм се престарала  Sad по обяд наредих блатовете и креме, вечерта редих плодове отгоре, след което залях с желатинова смес и оставих в хладилника, всичко това в закопчаваща форма.

до тук всичко ОК. от останалите белтъци от pastry cream направих целувки.

сетринта махнах ринга на разкопчаващата форма, всичко беше наред, докато не реших да махам и поставката отдолу Sad естествено, че не се получи, защото блатовете съм ги ПРЕнапоила  ooooh! сложих за малко във фризера, след което острани украсих с начупени целувки и сега пак е във фризера.

въпроса ми е: дали има опастност нещо да й стане, ако постои повече във фризера  newsm78 мисля след още 30-на минути да облепя нов слой начупени целувки, но се чудя дали да не ги смеся с желатин  newsm78 уж да стегне поне малко.............. лошото е, че и малко е килната на една страна  Sad абе мани, ако няма спасение да се захващам с нова торта направо, до 16 часа все ще стане  newsm78 помагайте  Praynig Praynig

сега ще снимам в момента как изглежда  Confused

снимката е линк към албума с всички снимки

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 10:11 от blueeye®

# 162
blyeeye - Честно казано - никаква идея нямам  Sad Мисля че няма кой знае какво да й стане ако постои още малко във фризера, но все пак е мое мнение. А това за целувките с желатина не ми звучи като добра идея.

Момичета - не е съвсем по темата, но вижте вчера какво направих:

Повече снимки тук: цък
Взето е от стъпка по стъпка ето тук: Цък

Съвсем наскоро някой го беше публикувал и реших да се упражня с пластелин. Стана буквално за 10на минути и въобще не е сложно. Твърдо съм решена при някоя детска торта да се упражня и с останалите фигурки, само се колебая дали да е с някой от фонданите или с марципан Варна, дайте идеи? И също така - с какви бои може да се направят допълнителните цветове (червеното и розовото по бузките и ушите), защото аз имам само прахообразни бои (от едното време са ми останали, в шишенца, сладкарски ги водят) и съвсем незнам дали ще стане да ги разтворя във вода и да мацна с тях?

Raya_usa - направо ми взе акъла с тази 3-етажна торта, на дъщеря ми също много й хареса   bouquet

А за РД на щерката (август месец) ми се иска да пробвам с трансфер с крем, на една от Winx - Стела или Блум, че са й любимки. Вече съм се въоръжила с черно-бели картинки (контури) и се чудя дали да не забъркам малко крем като за упражнение и да направя един малък трансфер скоро. Ще видим.  Simple Smile

# 163
blueeye® - така на снимка ми изглежда не толкова зле колкото описваш.Дори добре ми се вижда.
Това за фризера не ми се вижда лоша идея newsm78, щом крема става и за сладолед.Ама си мисля че трябва бордурче да направиш острани демек като я извадиш от фризера и постои навън да не се размекне пак.Това с целувките по края е добреу но без желатин - няма да е добре желатина мисля.(По скоро натрошени целувки и ядки.
Аз така спасих една торта с оградка от готови гофрети - знам ли ако наредиш отстрани пурички да държат и привържеш с панделка newsm78 - за друго не ми хрумва в момента.
thedragonbg - много сладко Peace и съвсем по темата.
Момичета стискайте палци за Трюфела.Опеках блатовете - 8 станаха.До тук всичко върви добре.Само да не се оак........м  Sick накрая.
Малко ми се види, че ниска ще дойде ама карай.
Нещо съм се спекла Sick, че много хора ще ядат, голямо чакане за тази торта, да не се изложа Sick

# 164
Хи хи явно само аз в момента се потя над печката.
Първи въпрос за торта Трюфел - сега ще я мажа с крем.
Снощи го направих.Сега го извадих от хладилника и той твърд като камък Sick.Сега какво Sick #Crazy - да го оставя малко да се отпусне и тогава да го бъркам с миксера или съм прецакала пак нещата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт