Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Мосад и какви са неговите функции?
Каква е Масада и какво е нейното историческо значение?
Какво представлява прецедентното право в Израел и какъв е случаят с Бинямин Шалит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Мосад и какви са неговите функции?
-
Каква е Масада и какво е нейното историческо значение?
Масада е древна крепост, разположена на върха на планина в пустинята Негев, близо до бреговете на Мъртво море. Той има голямо историческо значение като място, където евреите се разбунтуваха срещу римското управление и избраха да се самоубият, вместо да бъдат поробени. Това събитие е символ на еврейската решителност и стремеж към свобода.
-
Какво представлява прецедентното право в Израел и какъв е случаят с Бинямин Шалит?
Прецедентното право в Израел позволява на съдебната практика да се използва като основа за вземане на решения в бъдещи случаи. В случаят с Бинямин Шалит, той се бори за признаване на народността на децата си като евреи, въпреки че майка им не е еврейка. Този случай предизвика промени в законодателството относно предаването на народността.
-
Каква е историята на Натали Портман и каква е връзката й с Израел?
-
Какви са обичаите за подготовка за сватба в Израел?
Тя онази тема стаааара ....
На сватбата съм руса с къдрици и едни ситни цветчета в косата, без було, пусната коса отзад пада...ще пусна... Пуснете и вие по една сватбарска снимка де ... Да украсим форума и по случай Ментините вълнения
).

..дадоха за момент кадри от въпросната сватба...как народа танцува,имаше две дечица бащите им ги носеха ...и секунда след това ,всичко надолу
дано са оцелели децичата. Та не си спомням изобщо- каква беше причината за това

( зихронам увраха! = нещо като "мир на праха им")
). В София ще съм без було, а по тукашните земи имам було за хупата, но ще го сложа само на влизане под хупата, а след церемонията ще го махна - то не и удобно да се танцува с нещо на главата
Може нещо инцидентно да вляза, но на линия ще бъда най-вече, когато се върна
Браво за тортичките! Ние се правим, че сме на диета заради снимките, както мъжът ми казва
Днес сме поканили свекървата на кафе, за да водим с нея преговори за гостите на сватбата, че тя ни изненада с един голям списък 
Статия на английски:
(