Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Мосад и какви са неговите функции?
Каква е Масада и какво е нейното историческо значение?
Какво представлява прецедентното право в Израел и какъв е случаят с Бинямин Шалит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Мосад и какви са неговите функции?
-
Каква е Масада и какво е нейното историческо значение?
Масада е древна крепост, разположена на върха на планина в пустинята Негев, близо до бреговете на Мъртво море. Той има голямо историческо значение като място, където евреите се разбунтуваха срещу римското управление и избраха да се самоубият, вместо да бъдат поробени. Това събитие е символ на еврейската решителност и стремеж към свобода.
-
Какво представлява прецедентното право в Израел и какъв е случаят с Бинямин Шалит?
Прецедентното право в Израел позволява на съдебната практика да се използва като основа за вземане на решения в бъдещи случаи. В случаят с Бинямин Шалит, той се бори за признаване на народността на децата си като евреи, въпреки че майка им не е еврейка. Този случай предизвика промени в законодателството относно предаването на народността.
-
Каква е историята на Натали Портман и каква е връзката й с Израел?
-
Какви са обичаите за подготовка за сватба в Израел?
от няколко часа разглеждам булки 
Гледам, че много от тях имат чантички, аз нямах намерение да си взимам чанта, а и в Израел не е прието (поне аз тук не съм виждала булка с чанта) - нали ще съм принцеса
, какво толкова ще нося
Мислих да приготвя малка тоалетна чантичка с гримове, която евентуално да дам на кумата... Вие носихте ли нещо? 
Аз още навремето помъкнах няколко албума "дъ бест оф дъ бест", така да се каже
Той и собственика на залата са се лепнали на една снимка как дърпат камион ....
Дъра , бъра ....Младо и старо спортуват тука, ако не на фитнес , поне вечер ходят за здраве или тичат , или карат колело, ролери ... нека ...хубаво е !
Кефче! За който празнува - да ви е вкусно и сладко 
За свещите - не е нужно да си религиозен хич , нито да спазваш съботата или изобщо религиозните правила ....То си е по семейна традиция.Традициите не се спазват само от религиозни хора ....Вашите като гледам хич ги няма
Голямо целуване пада!

Някой би казал "детски му работи", но и двамата са на възраст около 30-те, но пък са хора с настроение за купон
Нещата, свързани с понятието "ерец Исраел" са им по-близки на душата от чисто юдейските обичаи... а и моя мъж го срещнах след като бях излизала с още няколко младежа...

При нас има кънтри клуб с басеин в непосредствена близост до дома ни - съвсем малък е, но е симпатичен
В Тел Авив ходим на плажа - хоф hа-мецицим, в съботите е кошмар - няма място, но в петък следобяд е ОК. Този плаж пък се намира до плажа на религиозните - хоф hа-датим - там седмицата е разделена на 3 дни за мъже, 3 дни за жени, а в събота го затварят... той е един ограден такъв, сигурно сте обръщали внимание, защото все пак е странно като се видят преградите вътре в морето