Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе!

• 289 716
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 885
Чибо-то е за шварц машина или френската преса, за еспресо не става.

# 886
Чибо-то е за шварц машина или френската преса, за еспресо не става.

Абе хора,това че на опаковката не пише, не значи, че не става. По тази логика, никое кафе от сорта арабика не става. Пила съм го с месеци и смело мога да твърдя, че си е идеално за еспресо - това със слона, мисля колумбия беше. Другите идват малко "тънки".

# 887
  • Варна
Не става въпрос за сорта,а за смилането на кафето  Peace

# 888
Не става въпрос за сорта,а за смилането на кафето  Peace

Точно. Но пък, щом pticasprujina казва, че става, О.К. Аз еспресо рядко пия, дори нямам машина за еспресо у дома.

# 889
Днес ще взема и ще кажа със сигурност дали става и без това кафето ми е на свършване. Аз наистина съм си взимала на зърна, а не смляно. Не разбрах, че за едрината на смилане питате  Peace

# 890
Влизам да се отчета. Моя е грешката за кафетата, но:
1. Чибо Ексклусив не е намалено, опаковките са в синьо и червено, символите - ел. кафеварка (която е с цедка като кафе машините), за шварц, за италианска кафеварка (която е на принципа на еспресото, но в обратна посока) и джезве.

2. Има кафе Чибо Приват, което аз обърках с Ексклусив на 4,99. Пила съм ги и двете, затова.
Символите са същите. Едрината му е нормална, сравних я с тази на смляно от мен кафе за моята машина. За джезве е едро. Направих си кафе, съвсем нормално мина, с каймак и с една идея по-кисел вкус, отколкото обичам.

3. Любимото ми Чибо еспресо (Милано) е с цена 5,39. Символите са - италианска кафеварка и еспресо машина. Едрината е същата.

От изброените, препоръчвам еспресото.  Simple Smile Другите, както писах преди идват малко "тънички" за еспресо машина.

# 891
  • Варна
Благодаря за подробния "отчет "  Peace

# 892
Yellow Eclipse ; Brown Eclipse - и двата ги има в Лидл, разтворимо кафе, което много ми допада
заради пяната която правят, пък и са достъпни ценово  Simple Smile

# 893
Днес купих да пробвам новото Чибо - бяло и черно. 100% арабика е, като го опитам, ще дам мнение.  Peace
Скрит текст:

# 894
У дома сме много доволни от зелената опаковка на кафето Melita-приятен и балансиран вкус.

# 895
У нас пием най-често това

наскоро ММ видял това и го взел,никак не беше зле въпреки ,че бях доста скептична

А безкофеиново най-често купуваме това

# 896
  • София
У нас пием най-често това

...
Аз също от около 2-3 години го пия вкъщи, а на работа пия Спетема таблетки. Пробвах и промоцията на Давидоф от Кауфланд, само че жълтата опаковка, харесва ми, ще се изпие, но не бих дала толкова пари за него иначе.

# 897
Аз също от около 2-3 години го пия вкъщи, а на работа пия Спетема таблетки. Пробвах и промоцията на Давидоф от Кауфланд, само че жълтата опаковка, харесва ми, ще се изпие, но не бих дала толкова пари за него иначе.

именно жълтата сякаш най-често е критикувана. опитайте ако имате възможност червената.

# 898
на мене жълтата ми харесва, както и останалите

а промото е през 2 месеца

аз докато го изпия и взимам ново за 6 лв    Laughing

# 899
  • Русе
Здравейте,
Някой има ли мнение за Lavazza Qualita Oro? Ще се радвам ако сподели!

Общи условия

Активация на акаунт