Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 113
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
  • Добрич
Интересно ми е какво точно ти е разказала и тя ли използва думата духове, за да опише това, което вижда или чува. Може да звучи наивно, но вярвам в такива неща. Гледала съм филми по Дискавъри, които са правени по действителни случаи. Там се говори за съществуването на духове и се излагат научни аргументи. Може детето просто да си фантазира и да си е измислило всичко това, но от къде можеш да бъдеш сигурна? Всъщност въпросът човек си го задава само, ако вярва, че духове съществуват. Ако не вярва трудно може да бъде убеден.

# 31
По филмите гледам че могат да виждат духове....
Аз не искам децата ми да могат......и аз не искам.... Thinking ooooh!

# 32
Бебото, както е на две години, така емоционално разказва, как точно до прозореца вън е вълкът и духа, за да ни събори къщата. Даже е склонен и да заплаче, толкова е емоционален.  Laughing

# 33
  • На черешата
 Никога не е споменавала дух или подобна тема.
 За нея това е дядо.
 Не съм я питала подробности като къде е,как изглежда и с какво е облечен...
 Не искам да вижда,че това ,което говори по някакъв начин ме притеснява. Sad

# 34
Хм, мнго странно звучи това да си общуваш с дух, но тези разкази звучат много истински  newsm78 В крайна сметка това, че днес не можем да дадем логично обяснение не значи, че след време няма да има такова. Нали преди време хората са били убедени, че земята е плоска...Въпрос на еволюция на науките.
А иначе по темата - хубавото е поне, че детето не се притеснява от духа на дядо си и явно му е приятно да си общува с него, след като пита за него.

# 35
  • Страната на чудесата
Никога не е използвала думата дух и не и е говорено за такива.  Тя просто си говореше с някого така естествено, като че ли е в стаята. Аз бях тази, която се страхува. За нея беше нещо много естествено да общува по този начин. Ако не се лъжа имаше теза, че третото око с течение на израстването закърнява и не възприема, при малките все още е силно изразена интуицията и способността да общуват с други светове.

# 36
  • в края на града
Вярвам,че виждаме това,което можем.Нкои могат повече!

Съгласна съм с това!

Аз духове не съм виждала и не искам да виждам, страх някакъв. Но присъствие съм чувствала... Вярвам, че смъртта на тялото не е краят на всичко.
Сестра ми като дете виждаше разни неща  Confused, постоянно имаше дежа-ву -та, сънища и се сбъдваха, често виждаше хората с аури... Гледах да не и привличам много вниманието към тези неща, нещо като "случва се понякога, хората са различни" и тя го беше приела за нещо нормално. Определено ми се щеше да няма такива "способности". С възрастта поотшумя, вече е на 18г, още си има чат-пат дежа-ву или някой сън се сбъдва, но врачка няма да стане  Laughing
На конкретния въпрос, да вярвам, че може и да вижда детенцето духове (например разказа на Фантичка), но в по-голяма степен вярвам, че може и да си измисля, децата имат огромно въображение.

# 37
Племенницата ми е на 2 и половина и 3-4 пъти е казва на майка си че в стаята и има една баба. Леко изненадана, но не притеснена. Като че ли е нормално. В тази стая живееше прабаба и и почина когато малката беше на 3 месеца.

# 38
Къде отиде авторката на темата?
Ние си нищим въпроса,а тя щеше да разказва...

# 39
Току що разказах!
Като се върна от работа ще ви пиша пак.

# 40
  • Бургас
Къде отиде авторката на темата?
Ние си нищим въпроса,а тя щеше да разказва...

поста преди твоя е на авторката  Wink

# 41
  • София
Моята баба почина малко след като се роди синът ми.
Когато човечето се осъзна, почна да пита за нея, даже от време на време твърди, че му е мъчно за нея и плаче Thinking
Когато страда, отправя взор към небето, сякаш там някой го чува Simple Smile

Децата са странни същества.
Едно е сигурно, според мен - няма как да виждат духове.Щото духове няма.
Могат да виждат образи и те да изглеждат реални, но това не са духове.
Шоуто "Ясновидци" свърши, бе момичета Mr. Green

Това е моето мнение, разбира се.

# 42
Според доста психолози, децата докъм 4-5 годинки не различават добре действителност от сънища, филми и т.н, тъкмо заова много се впечятляват от гледането на филми и не всичко е подходящо.
Синът ми често се прави, че говори с някого, заслушва се, отговаря, често нощем сънува разни неща и после е убеден, че това е реалност. Но от това поведение не може да заключите, че виждат духове.

# 43
Малката не знае нищо за прабаба и. Няма снимки, не я споменават. Казва, че в стаята и има баба, не нейната, а друга-непозната, а в стаята няма никого. Това много ме озадъчи.
Фантичке, според мен баща ти бди над детето и не е изключено да "се е върнал" за да го види.

# 44
  • София и там където не се пуши
Аз съм чувала, че децата до определена възраст, могат да контактуват с починалите. И аз имам случка с моя син около 3 год възраст. После просто забравят.

Общи условия

Активация на акаунт