Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 325
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • В Сънландия
Е то тогава няма да е вяра, а сметкаджийство Laughing
Да, и аз се питах същото- защо духовете се явяват така, както са изглеждали преди да умрат Thinking

A ти виждала ли си,че знаеш как се явяват? Mr. Green
Няма значение дали си виждал нещо или не!Има много начини, човек да получи определена информация - било то от книги, медии, въобще - източници на инфо, бол.
А вие виждала ли сте свободен самостоятелен атом WinkЗащото ако не сте, това не би значело, че не съществува Wink
Въпросът ви е провокационен  bouquet

# 166
А ако това не са "духовете", на наши близки, а нечисти духове...
По дебелите книги пише, че между този свят и отвъдния има непреодолима бездна, която не възможно да се премине... Нечистите духове знаят всичко за хората и за това могат много добре да се преправят...

# 167
bloodywhite, много ми допадна твоето мнение. За съжаление скептиците не биха го разбрали. Когато искаш да вървиш със затворени очи никой не може да ти ги отвори насила!

# 168
  • Linz
... едни материални очи не могат да видят(или поне много малко са хората, които могат) не материални форми.
Ето това не мога да разбера- как има хора, които могат да видят нещо повече от другите, след като устройството на окото на всички е едно и също?

# 169
... едни материални очи не могат да видят(или поне много малко са хората, които могат) не материални форми.
Ето това не мога да разбера- как има хора, които могат да видят нещо повече от другите, след като устройството на окото на всички е едно и също?
Екзюпери има отговор Simple Smile

# 170

В една друга подобна темата Холограма много хубаво обясни защо съществуването на душата извън тялото е много слабо вероятно (ако представлява интерес ще го потърся).

Добре де, аз на Холограма ли да вярвам или на детето си? А Холограма казва , ама това не означава, че е 100 % истина.

# 171
Е то тогава няма да е вяра, а сметкаджийство Laughing
Да, и аз се питах същото- защо духовете се явяват така, както са изглеждали преди да умрат Thinking
За да може близките им да ги познаят. Логично тръгни като се  запиташ: Ще има ли смисъл душите  да се явават  на  близките си в друга форма, ако искат контак?! Няма да има,  така че отговора е еднозначен.

# 172
  • Linz
ДонКихотка, изглеждаш много убедена. Във всеки един случай малка доза съмнение може да е само от полза.
Просто обяснението на Холограма е наистина добро, но който не приема и друга гледна точка нека да си чете и да си вярва избирателно Peace

# 173
ДонКихотка, изглеждаш много убедена. Във всеки един случай малка доза съмнение може да е само от полза.
Просто обяснението на Холограма е наистина добро, но който не приема и друга гледна точка нека да си чете и да си вярва избирателно Peace
Може ли да пипнеш въздуха или да го видиш с очите си? Не! Ама го дишаш, нали?

# 174
  • В Сънландия
Ако приемем, че всичко се свежда до материалното тяло, отговорът е еднозначен - не може едни хора да виждат повече от други.Ако обаче приемем, че извън грубата материя има и друга - фина материя(нека така я нарека), отговорът би бил не само един:о).В горен пост, аз лично изразих позиция, е приемам наличието на фино тяло(дух,душа, както и да бъде наречено) и изхождайки от своите виждания, няма невъзможно.Невъзможното за едни е леснотия за други, просто даденост:о)
Хората не сме еднакви.Всеки от нас е толкова индивидуален, че не може да се опише.МОже би като устройство на телата ни, сме изключително сходни, но всеки от нас притежава, толкова много черти, които са уникални и неповторими - отпечатъци,специфично ДНК,специфична белота на зъбите,специфична извивка на ушите...и още много и многоЕднояйчните близнаци могат да бъдат толкова различни(със сигурност има майчета на близначета, които биха потвърдили, че въпреки привидната еднаквост, децата им на моменти са коренно различни)...
Не става въпрос за устройството на тялото мисля аз, става въпрос за уникалните качества, които всеки от нас притежава - един едни, друг други.Много разисквахме преди време по една тема за прераждането и бяха дадени вътре много факти и отговори на въпроси, които биха могли да бъдат и дадени тук.Ако има интерес ще я потърся и ще пусна линка тук:о)За мен лично би било много интересно, въпреки, че е заключена от поне половин година и повече, да прочета отново и отново нещата изписани вътре...
Хубав ден на всички ви желая

# 175
  • На черешата
 Съвсем отклонихте темата май. newsm78

# 176
  • Linz
Защо да сме отклонили темата, нали коментираме дали е възможно да се виждат духове?

Не става въпрос за устройството на тялото мисля аз, става въпрос за уникалните качества, които всеки от нас притежава - един едни, друг други.
Ето с това не мога да се съглася. Според мен в случая става въпрос единствено за анатомия и физически възможности. Едно увредено око може да вижда по-лошо от здравото, но възможностите на здравото око не са неограничени и не могат да се надхвърлят. Ние можем да регистрираме само реални физически обекти. Окото е органът, който осъществява това. В мозъка информацията се обработва и асимилира... Сега не мога да пиша повече, изникна ми работа.

# 177
  • В Сънландия
Защо да сме отклонили темата, нали коментираме дали е възможно да се виждат духове?

Не става въпрос за устройството на тялото мисля аз, става въпрос за уникалните качества, които всеки от нас притежава - един едни, друг други.
Ето с това не мога да се съглася. Според мен в случая става въпрос единствено за анатомия и физически възможности. Едно увредено око може да вижда по-лошо от здравото, но възможностите на здравото око не са неограничени и не могат да се надхвърлят. Ние можем да регистрираме само реални физически обекти. Окото е органът, който осъществява това. В мозъка информацията се обработва и асимилира... Сега не мога да пиша повече, изникна ми работа.
Така е, съгласна съм, при положение, че приемаме само грубото физическо тяло като опорна точка върху определено мислене Laughing
Ако обаче не приемаме само него и само импулсите на тялото, като движеща сила, границите на възможното определено се разширяват доста:о)а може би дои изчезват ....
Май започнах да се повтарям Grinning

# 178
Съгласна съм с bloodywhite - душите ни се явяват във формата, в която ще ги разпознаем.
Като финна материя и душата има начало и край, но животът на душата в сравнение с тялото е равносилно на вечност, може да минат милиони, милиарди години, докато да умре душата. Вечен е единствено духът, защото ни е даден от първичната, вселенската сила, разум... Бог.
А защо едни виждат, а други не: просто мозъците ни работят на "различни честоти", ако се настрои човек би видял. Но от страх или неверие повечето хора са блокирали тази възможност и за това ги виждат само в сънищата.
(Искам само да уточня, че това са мои разсъждения и с тях не налагам мнение, просто споделям такова.)

Относно физическите ни органи намерих следното, вярно става дума за телепатия, но се обяснява защо едни могат, а други не:

"Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата. Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право ! над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка през церебела. Това е маса от нервни клетки и т.нар. "мозъчен пясък". Познато е на западната биология и физическата наука го нарича "Конусообразно тяло", но учените не знаят функцията, целта и употребата на този орган в мозъка. В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление. "
http://wicca.hit.bg/BOOK/yoga/telepatiq.htm

# 179
Ако разводняваме темата, можем да се прехвърлим в тази на Холограма. Тъкмо ще се включат и други хора, а и  много ми е приятно да споря с Холограма, много добър опонент е.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт