The Spaghetti Incident - Мами в Италия 81

• 25 145
  • 266
  •   1
Отговори
# 120
Аз казах че имам атестато ди реголарита соджиорно,
Линдита, на теб за какъв период са ти го направили?
Сега погледнах на моето, че пише "a tempo indeterminato" и ми стана интересно дали и за това има разлики.

И моето е за такъв срок.

да на всички са май така, а наи отдолу със ситни букви пише че като изгубиш dei requisiti пермесото ти вече не е валидно. Shocked

Il permesso di soggiorno per motivi familiari consente al titolare di svolgere qualsiasi tipo di attività, di iscriversi al Servizio Sanitario Nazionale e, in generale, di essere equiparato al cittadino italiano nel godimento dei diritti civili.
Il permesso di soggiorno per motivi familiari è rinnovabile finché sussistono i requisiti del matrimonio e dell’effettiva convivenza tra i coniugi.
In caso di separazione, divorzio o morte del coniuge cittadino italiano il permesso di soggiorno per motivi familiari non può essere rinnovato. Può però essere convertito in un permesso di soggiorno per motivi di lavoro autonomo, subordinato, studio o accesso al mercato del lavoro, purché siano presenti i requisiti di legge idonei ad ottenere uno di questi permessi (ad esempio se si ha un contratto di lavoro o se si frequenta un corso di studi).

Avv. Mascia Salvatore

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 18:40 от Galucki

# 121
Минавам на бързо , че няма да ме има тия дни .
Тия атестациони ди соджиорно са за всички с темпо индетерминато .
Ние сме добре .
Днес бяхме на тържество в яслата на Фатима и беше много хубаво .
Децата направиха програма от 15 минути след което излязохме в градината и от 18 до 19:30 ядене на корем за децата и родителите , игри и снимки .
А аз като много заспала си забравих апарата и останах само със снимката дето ми подариха от училището .
Децата бяха много доволни , а и аз се разнообразих приятно .
Бягам , надявам се скоро да съм с постоянна линия и да ви досаждам още по редовно .
Лека и до скоро .

# 122
Забравих да се похваля взехме си кола .
Рено Меган - фамилна - черна .

# 123
Да, трябва си разрешително за престой, но вече не се нарича PERMESSO DI SOGGIORNO PER STRANIERI, което се вади в questura, а се нарича ATTESTAZIONE DI REGOLARITA' DEL SOGGIORNO PER I CITTADINI DELL' UNIONE EUROPEA и се вади в comune.

Моето се нарича "ATTESTAZIONE DI ISCRIZIONE ANAGRAFICA DI CITTADINO DELL'UNIONE EUROPEA", като най-отдолу със ситни (с удебелн черен шрифт) букви  пише:

Avvertenza: Il presente attestato è valido a tempo indeterminato, fermo restando che la perdita dei requisiti previsti dal D.Lgs.n. 30/2007 comporta la perdita del diritto di soggiorno. Il diritto di soggiorno del cittadino dell'Unione europea, dopo i primi tre mesi dall'ingresso e nei primi cinque anni di soggiorno, è subordinato al possesso dei requisiti previsti dal decreto legislativo n. 30/2007;

# 124
Здравейте, мамчета! Много се радвам да се включа в темите.Аз съм в Наполи с моето семейство. Ще ми бъде много приятно, ако мога да обменя информация с вас. Какво мислите за българите студенти в Италия?Ако може дайте малко инфо относно записване, някои особености на образованието в университетите въобще.Проблемът с картите го решихме, но не така стои въпросът със здравните осигуровки. Засега ходим  при нужда в Пронто сокорсо. Не отказват помощ, напротив много са внимателни, но ако искаш да се прегледаш , ако не е неотложно - на частен доктор. Иначе за града, какво да ви кажа и красиво, и мизерно ... Ако сте били тук -можете да прецените- с изключение на района около гарата и крайните квартали , градът си е много красив!Споделете вие как се интегрирахте? Hug

# 125
  • Torino,IT
Да, трябва си разрешително за престой, но вече не се нарича PERMESSO DI SOGGIORNO PER STRANIERI, което се вади в questura, а се нарича ATTESTAZIONE DI REGOLARITA' DEL SOGGIORNO PER I CITTADINI DELL' UNIONE EUROPEA и се вади в comune.

Моето се нарича "ATTESTAZIONE DI ISCRIZIONE ANAGRAFICA DI CITTADINO DELL'UNIONE EUROPEA", като най-отдолу със ситни (с удебелн черен шрифт) букви  пише:

Avvertenza: Il presente attestato è valido a tempo indeterminato, fermo restando che la perdita dei requisiti previsti dal D.Lgs.n. 30/2007 comporta la perdita del diritto di soggiorno. Il diritto di soggiorno del cittadino dell'Unione europea, dopo i primi tre mesi dall'ingresso e nei primi cinque anni di soggiorno, è subordinato al possesso dei requisiti previsti dal decreto legislativo n. 30/2007;

И Моето е същото. Лейди, всъщност двата документа ATTESTAZIONE DI REGOLARITA' DEL SOGGIORNO PER I CITTADINI DELL' UNIONE EUROPEA и ATTESTAZIONE DI ISCRIZIONE ANAGRAFICA DI CITTADINO DELL'UNIONE EUROPEA е едно и също нещо.

# 126
Ехо, добре дошла на svetlanka85! От кога си в Наполи? Ще се радвам да се запознаем.
Дани, честита нова кола! Да ви вози без инциденти!

# 127
Момичета извинявам се че нахълтвам в темата ви Blush
Някои има ли представа в Италия как вървят като цени количките CHICCO 0.6 CADDY .Имам възможност да ми докарат,но ако разликата в цената не е голяма не си заслужава да занимавам човека Praynig

# 128
Някои има ли представа в Италия как вървят като цени количките CHICCO 0.6 CADDY .Имам възможност да ми докарат,но ако разликата в цената не е голяма не си заслужава да занимавам човека Praynig

В един онлайн магазин, който намерих, е 63 евро + 10 евро доставка до адрес в Италия.
В нормален магазин на Кико пак ще е някъде около 60-70 евро. Simple Smile

А каква е разликата между 0.6 CADDY и 0.6 LIGHT да речем? На мен на снимките ми изглежда еднакви, а LIGHT е 47 евро.
Ето, виж тук: http://www.trovaprezzi.it/categoria.aspx?libera=CHICCO+CT+0.6+&a … zzo&sortdir=0

# 129
Много ти благодаря Hug не си заслужава за 30лв да го занимавам да обикаля Blush

# 130
  • Italia

Ето какво намерих по твоя въпрос http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?trovaPrezzi=true&a … amp;idColore=9165

Надявам се да съм ти била от полза  Peace

# 131
Много ти благодаря Hug

# 132
  • Italia
Няма заЩо  Simple Smile

# 133
Дани Честито ви кола!!Безаварийно пътуване  Peace!!!

Добре дошла svetlanka85!Аз съм в северната част на Италия близо до Варезе,но и Милано не е далеч от нас!Тук има много български студенти.Срокът за записване е юни,юли,а Септември са изпитите,но все пак зависи от университета!
Успех Peace

# 134
Здравейте на всички, трудно ми е да опиша колко се радвам, че този форум съществува. Май трябва първо да се представя: Казвам се Боряна и съм от град Казанлък, в Италия или по точно казано в Милано съм от 1 март тази година. Дойдох при годеника си (неговото име е Тодор), който е тук вече повече от десет години. От както съм тук търся форум на българите живеещи в Италия и след дълго и упорито търсене най накрая открих вашия форум. Много ще се радвам ако ме приемете и ми разрешите да се включа във вашите дискусии.

Общи условия

Активация на акаунт