The Spaghetti Incident - Мами в Италия 81

• 25 145
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Чак готов не е, но имам списък - аз стягам багаж за 10 мин.
Мразя самолети, летища  и пътуване, но няма как. В случая целта оправдава средствата.
Карол Алт съм я гледала като ученичка в един сериал ' Жена на честта", наистина май беше на италиански този сериал. По първа програма  Mr. Green

# 76
Ъъъ, аз и хап4ета, лепенки, спирали не харесвам Crossing Arms
Ми то нищо не остана. Laughing

Само едно неЩо остава, добрият стар презерватив Laughing

Ооо, Ленка комплименти, за 10 минути багаж! Аз откакто има бебо4ка запо4вам да стягам куфара дни преди пътуването..и все забравям неЩо #Crazy
"Жена на 4естта," йееес, ит. е с Ерик Робъртс (големият брат на Джулия). НО тя е у4аствала и в много други, примерно комедиите на Мссимо Болди и Кристиан де Сикка Blush

Спи ми се, сипала съм си конска доза кафе Crazy

Хубав и слън4ев ден на вси4ки
  bouquet

# 77
  • Torino,IT
Здравейте момичета  Hug

Искам да ви попитам как стои въпроса със здравната книжка и изборът на личен лекар, при условие че имам лична карта и резиденца. Тук от АСЛ ми обясняват че за да избера личен лекар им трябва договор за работа и че вече резиденцата не била достатъчна..така ли е и ако да как да процедирам, защото трябва да си правя някои прегледи и изследвания.
Имам европейска здравна карта, и някакъв адрес на I.S.I., но все пак имам резиденца, би трябвяло да имам и достъп до здраванта система.Какви стъпки да предприема сега?
Можете ли ако знаете да ми дадете инфо.. Praynig

# 78
Lindita,
Това за което говориш е  нещо ново и да ти кажа - съмнявам се, че е вярно.
Нали си на карико на мъжа ти?

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:07 от 10¢'s caffè&lounge

# 79
  • Italia
Lindita,виж какво пиШе по въпроса тук и тук

# 80
  • Torino,IT
МкДирок,благодаря ти за линковете, наистина от това което прочетох ако не работиш или не си женен за ит. гражданини, нямаш право на достъп в националната здравна система  Sadтов апък кога са го измислили Confused Cry
Иначе нашите европейски здравни карти кой модел се водят..Е..кой?
Трябва да си направя едно мамографско изследване и не знам как да стане, ДАЛИ да отида при лекарят на Паоло, с европейската здравна, дали ще ми даде направление?

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 16:40 от Lindita

# 81
  • Italia
МкДирок,благодаря ти за линковете, наистина от това което прочетох ако не работиш или не си женен за ит. гражданини, нямаш право на достъп в националната здравна система  Sadтов апък кога са го измислили Confused Cry
Иначе нашите европейски здравни карти кой модел се водят..Е..кой?
Трябва да си направя едно мамографско изследване и не знам как да стане, ДАЛИ да отида при лекарят на Паоло, с европейската здравна, дали ще ми даде направление?

Ами от това,което про4етох в сайта на Мин. на здравеопазването останах с впе4атлението,4е е достатъ4но да отидеШ при лекаря и той е длъжен да те прегледа и да ти даде направление ако е необходимо. Направи си експеримента и отидете с твоя приятел при лекаря и вижте какво Ще ви каже. newsm78

# 82
Така е, за да важи тази европейска карта, лекар трябва да прецени, че състоянието налага изследване и лечение тук.
В този смисъл, Линдита, не знам дали можеш да си поръчаш мамография, това зависи от лекаря, който те преглежда. Също така, не знам дали това, че имаш такава карта те освобождава от плащане на тикет ( би трябвало), но той така или иначе не надвишава определена сума по закон. ( 36 и нещо евро беше). Другото, което се сещам е, че можеш да отидеш в консултация женска, но отново - не знам дали можеш ей така да си направиш мамографско изследване. 
Тук по резиденца ни викат на профилактични прегледи, но мамограф влиза в много напреднала възраст.

# 83
  • Italia
Ето виж и тук какво пиШе http://iaew.gov.it/index/auslparma/sportellounico/iscrizione/stan_ue.html

Преди малко звъннах от лЮбопитство на нумеро верде на Санита' Ломбардия.Зададох въпроса дали 4иттадино комунитарио има право да се запиШе при медико ди базе и 4овека ми отговори,4е има само ако работи или у4и. Каза ми,4е със европейската здравна карта може да се ходи в Пронто Соккорсо и,4е ако 4овек има нужда от преглед или ле4ение,което не е спеШно трябва да иде на 4астен лекар. #Crazy Аз му казах,4е в сайта на Мин. на здравеопазването пиШе неЩо малко по_разли4но и той ми отговори,4е всяка област реШава едва ли не автономно как да процедира в такива ситуации. ooooh! Посъветва ме да се обадя в АЗЛ по местоживеене. Thinking

# 84
Нещо гнило има. Достъпът до спешна помощ изобщо не изисква никакви статуси и документи, тя е достъпна за всички.
Освен, ако не става в-с за лечението след това, напр. ако се налагат някакви неща вследствие идването ти в спешно.
Иначе какъв смисъл би имала  въпросната карта.  Rolling Eyes
Майка ми ми каза това, което казах и преди - тя е проверявала в София. И тя ми каза, че не само спешно, а и  джипи реши може да задвижи машината.
В крайна сметка решихме, че на никой не му е ясно и останахме на вариант обикновени туристически застраховки.
Линдита, сещам се също така, че като дойдох няколко месеца правих здравна застраховка.
Струваше към 50 евро месечно, но не помня какво точно се вкл. в нея.
Друга идея - запиши се в бюрото по труда, и на някой формативен курс. Това май ще те включи.
И последното е, ако имаш възрастни свекъри могат да ти  направят договор за работа за баданте, например, хем ще ти тече трудов стаж.

# 85
Добра нощ момичета !
Миликс , мерси , че ме отмени  Embarassed  bouquet! Голямо МЕРСИ .
Аз днес съм с щерките , защото много вали а ние все още сме без кола . Та тъй като ги водя и ги прибирам аз не мога да се разкарвам с три деца под дъжда та да ги разболея и после да се влачим по доктори .
За тази година се надявам повече никакви сериозни болести да не чувам  Praynig .
Линдита , провери в общината какви документи трябват за да си направиш като мен разрешително за вечно пребиваване в страната , като съпруга на италианец .
Аз докато си направя този документ се изнервих от прост народ .
Даже една от емиграционните ми каза , че като ми свърши пермесото съм ставала кландестина  #Crazy , защото в новия закон няма вариант комунитария женена за екстра-комунитарио а карико ди люй .
След това ходих в СИЗЛ в емиграционните та жената се зае да ми помогне .
Обади ми се след 3 дни и ми заяви , че щом имам повече от 5 години легален престой не било необходимо нито да имам здравни привати , нито 15 000 еуро ...
Само паспорт , марки , пермесото и контрато за брак .
След това и паспортите на децата и марки и готово . Месец след това всичко беше готово и сега аз , Самира и Фатима сме българки , а татко ни и Ясмин са от Мароко .
Днес мъж ми трябваше да си изтегли картата за престой тук в която ще има регистрирана и малката докато не и направим БГ паспорт .
Другия вариант е да пробваш в друг АЗЛ да си направиш .
При нас в града ни има 2 места за вадене и аз ходя само в едно от тях , там никога не са ми създавали проблем .
Докато в централното е ад тази кокошка все си измисля неща за да върне който и да е .
Дуне , и шапчицата остана - дамския презерватив !
Лека нощ момичета и добро утро !  bouquet

# 86
Дуне , и шапчицата остана - дамския презерватив !
А това как действа?! Embarassed Чувала съм, обаче изобщо не мога да си го представя нещо...

# 87
Бонди рагаце !
Пиколина , закрепва се в началото на влагалищния канал така , че да не може да влезе спермата във влагалището .
Доколкото зная се слага преди да имаш рапорт .
Не е хормонално слага се и се маха лесно , не се дебелее от нея и май е най-доброто предпазно средство .
Стига да си добре информирана как се слага .
Моята гинеколожка ми предложи да се науча с нейна помощ .

# 88
Да, де ... точно закрепването не мога изобщо да си го представя нещо.
Но както и да е. Няма да те карам да ми разказваш с подробности. Stop Laughing

Ако ви се четат клюки: Берлускон& … 3;ов)

# 89
  • Torino,IT
Мерси момичета, макдирокче, и на теб че си се обадила  bouquet Heart Eyes
Аз преди да си задам въпроса тук, говорих точно с нашто АСЛ по местоживеене и те от там всъщност ми казаха точно това което и на теб са ти го казали и което го е прочетох във втория линк който ми даде, тоест, ако не работя или уча или нямам 5 години или не дават на съпруга ми пари че е женен не мога да имам личен лекар.
Така че сега ще мислим как да стане.
makaui daniela, аз не съм съпруга на италианец, не още Peace
Лени, аз имам здравна застраховка за цялата година, направихме я като си правих молба за резиденца, но не знам дали може д ами свърши работа, работата е там че дори и не знам на кого да се обадя да искам информация, всеки си бае което си знае ooooh!
Днес за залових да правя панна котта, собственоръчно, още не ми се е стегнала, май за вечеря ще я ядем..
Следите ли мачовете, интересни са  Peace

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 12:32 от Lindita

Общи условия

Активация на акаунт