Идея за онлайн "Арт базар"

• 25 956
  • 242
  •   1
Отговори
# 90
  • най-шареното място
Та по този повод, ако Продавалника е направен от безплатен такъв, дали може някой да ми каже от къде?

Защо си мисля, че то си е ясно написано? А и те съветвам пак да прочетеш първото мнение в темата на Tatti за редакцията Simple Smile/

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 13:56 от арт мама

# 91
Бих искала и аз да споделя мнението си,без да ангажирам някой с него Mr. Green
Според мен вариантите са 2:
1.Тати,предлага вариант,който според мен не е за изпускане и там всеки да си носи отговорност за собствените си творения.
2.Някой,който има финансовата възможност да направи сайт и да покани,който иска да участва с произведенията си в него,а той да се издържа от процент печалба,реклами или входна такса,но и да си поеме отговорноста за сайта и да си създаде правила и условия.
Когато има повече от един "собственик" нещата ще станат като тук в темата и накрая всички ще се изпокарат.
Аз бих искала,ако има и други съгласни за Продавалника да помолим Тати да ни направи едно местенце там,да ни каже правилата и да почваме,пък дано да потръгне Hug

# 92
  • София
1.Тати,предлага вариант,който според мен не е за изпускане и там всеки да си носи отговорност за собствените си творения.
2.Някой,който има финансовата възможност да направи сайт и да покани,който иска да участва с произведенията си в него,а той да се издържа от процент печалба,реклами или входна такса,но и да си поеме отговорноста за сайта и да си създаде правила и условия.
Когато има повече от един "собственик" нещата ще станат като тук в темата и накрая всички ще се изпокарат.
Аз бих искала,ако има и други съгласни за Продавалника да помолим Тати да ни направи едно местенце там,да ни каже правилата и да почваме,пък дано да потръгне Hug

напълно те подкрепям, нищо не ни пречи да пробваме тук в Продавалника, така поне ще се види колко души имат желание да се включат, с какви неща и т.н.
дори така ще си придобие по-пълна представа за реалните възможности, пък не пречи в по-късен етап и другата идея да се реализира Praynig Hug
и аз очаквам с нетърпение да видя новото местенце в Продавалника  bouquet
благодаря на Тати за подкрепата

# 93
Ще ми се да се включа с мнение и аз Peace
Доколкото разбрах и аз, покрай благотворителните базари често се заформяше идеята те да не са само два пъти в годината, а да са непрекъснато. Като тази непрекъснатост се пренася от реалните коледни и великденски базари, в Интернет пространството, за да се улесни физически осъществяването. Благотворителността им мисля е на първо място! И поради нея, се включват майки, които не са специалисти в правенето на нещо, но сътворяват страхотни неща! Мисълта, че изработваш нещо и се стараеш то да стане хубаво, за да допринесеш за щастието в очите на още едно дете, дава резултати! Друг е въпроса, че по този начин, ще може да си докарват и някакъв доход, ако нещата им вървят! Ако бяха утвърдени имена в даден вид изкуство например, може би щяха да имат собствен начин за реализиране на своите творения! Затова мислех, че това е и поводът да обсъждате тази тема и да искате подкрепа от този Форум, който както видяхте, ви дава зелена светлина!
Не разбирам какъв е проблема в такъв Благотворителен Он-лайн Базар да се включат както специалисти, така и начинаещи. Нали така се случва и в реалните базари!
И ако това ви е идеята, може би е най-добре, един да я оформи на няколко реда по същество, да пусне анкета колко биха участвали и всичко да се задейства. Че ще идват още други добри идеи, то е ясно, но нали трябва да се започне отнякъде!

# 94
  • София
venividivince, редактирам се, твоето мнение напълни моето сърце Simple Smile Точно това исках да кажа от толкова време. Да, да така си го представям, както пишеш. Наистина трябва организация, правила, не са малко нещата, отчетност  bouquet

Мислите ли че има нужда да се пуска друга тема за обсъждане в насока та, дадена от venividivince. Защото идеята е тази, но ако започне самостоятелно обсъждане може би пак ще стигнем до същите изводи, като на предните 5 страници.

Ще ми се да се включа с мнение и аз Peace
Доколкото разбрах и аз, покрай благотворителните базари често се заформяше идеята те да не са само два пъти в годината, а да са непрекъснато. Като тази непрекъснатост се пренася от реалните коледни и великденски базари, в Интернет пространството, за да се улесни физически осъществяването. Благотворителността им мисля е на първо място! И поради нея, се включват майки, които не са специалисти в правенето на нещо, но сътворяват страхотни неща! Мисълта, че изработваш нещо и се стараеш то да стане хубаво, за да допринесеш за щастието в очите на още едно дете, дава резултати! Друг е въпроса, че по този начин, ще може да си докарват и някакъв доход, ако нещата им вървят! Ако бяха утвърдени имена в даден вид изкуство например, може би щяха да имат собствен начин за реализиране на своите творения! Затова мислех, че това е и поводът да обсъждате тази тема и да искате подкрепа от този Форум, който както видяхте, ви дава зелена светлина!
Не разбирам какъв е проблема в такъв Благотворителен Он-лайн Базар да се включат както специалисти, така и начинаещи. Нали така се случва и в реалните базари!
И ако това ви е идеята, може би е най-добре, един да я оформи на няколко реда по същество, да пусне анкета колко биха участвали и всичко да се задейства. Че ще идват още други добри идеи, то е ясно, но нали трябва да се започне отнякъде!

Мисля си дали да не питаме Движението на българските майки, защото моята идея беше да е точно постоянен Коледен и Великденски базар. От това, че е постоянен ще може да се изпълняват и поръчки. Може да започнем с тях, защото те имат опит в отчитне на благотворителните продажби.

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:40 от TanyaMG

# 95
За подобни начинания е подходяща платформата на всеки аукцион като "Продавалник". Може да си пуснете самостоятелна такава , ако се намери кой да я "направи и оправи". Това, което ние можем да предложим, е да пуснем отделна категория в секцията "Благотворителност" в Продавалника, където да се пуснат нещата за продажба.
Мисля, че Татти казва, че подходяща платформа е като тази на Продавалника, а не, че я предлага. Предлага в раздела Благотворителност да се пусне категория. Ако имам платформата на Продавалника мога да пробвам да "направя и оправя" и да се получи това което искаме, или поне нещо в тази насока (защото май има много различия). Според мен, за да се направи нещо работещо, найстина си трябва човек, и да не са повече от 2-3-ма, защото както казахте най-много да се изпокараме. Но със сигурност ще ни трябват хора, които са се занимавали с благотворителност, най-малкото за да ни насочат.

# 96
  • София
Tsvetito, и аз стигнах до извода, че 2-3 човека изпълнители е по-разумно, но да сме свързани с благотворителна организация. Все повече си мисля за ДБМ. Мисля, че и безплатен спретнат аукцион ще свърши работа. Платформата на Продавалника я има на първа страница най-отдолу. Ако искаш се пробвай. Доколкото знам настройката на такъв аукцион не е скъпа, така че ако ще ти е трудно изчакай. Важното е да видим организацията.

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 16:44 от TanyaMG

# 97
Аз съм съгласна с идеята на Тати за Продавалника.

# 98
 ... Аз бих искала,ако има и други съгласни за Продавалника да помолим Тати да ни направи едно местенце там,да ни каже правилата и да почваме,пък дано да потръгне Hug

при правилата може да се иzиска предлахащия стоката да дава оценка на опитността си , zащото ако някой е неопитен, но обича да прави неща и да иска да уАчства в благотворителни иzяви ... може просто да го каже, zа да няма после дефекти ли са това , ефекти ли са и ама на подарен кон zъбите ... но другия го е купил . ЗА единя е подарък, zа другия покупка ...

# 99
при правилата може да се иzиска предлахащия стоката да дава оценка на опитността си , zащото ако някой е неопитен, но обича да прави неща и да иска да уАчства в благотворителни иzяви ... може просто да го каже, zа да няма после дефекти ли са това , ефекти ли са и ама на подарен кон zъбите ... но другия го е купил . ЗА единя е подарък, zа другия покупка ...
Според мен всеки сам за себе си трудно би се оценил,но в Продавалника за всеки продавач или купувач си има оценки,които другите му дават.Така че ако някой си купи нещо некачествено ще даде отрицателна оценка и другите ще си имат едно на ум,когато пазаруват от този автор. Peace

# 100
Според мен всеки сам за себе си трудно би се оценил,но в Продавалника за всеки продавач или купувач си има оценки,които другите му дават.Така че ако някой си купи нещо некачествено ще даде отрицателна оценка и другите ще си имат едно на ум,когато пазаруват от този автор. Peace

може да не е некачествено, може да е направено с желание , но не толквоа умения, но чеовека иска да се включи. За себе си той е направил нещо и подарява, но отсрещната страна раzчина на качество, zа9отто купува ... но все пак тук сме повечЕто любители с хоби, няма толквоа професионалисти и фирмени включвания ... zа това ми беше мисълта.

# 101
  • софия
аз много се извинявам, но не схващам една практическа страна на нещата и за това питам:
1. снима се произведението и се качва в аукциона
2. наддава се за него и някой го спечелва
3. изпраща се на получателя и получателя го заплаща на доставчика
та въпроса ми е:
кой го изпраща ? този който го е направил или аукциона ( или произведенията се складират някъде и се доставят от там ) !?
как ще се отдели процента за сайта, ако самия продавач има грижата за доставката на стоката, все пак е редно и продавалника да бъде обезвъзмезден с нещичко за труда и пространството !?
аз вече няколко години имам опит в реалното продаване на приложни произведения и мога да ви призная, че никак не е лесно, определено доста по безболезнен ми се вижда варианта за най - обикновена продажба "очи в очи", като например събираме се някъде - дори и в парка и носиме произведенията си и ги продаваме, така обаче се губи мащабността на кампанията ...

# 102
Намаше ме доста време и не зная има ли някакво развитие по темата?В смисъл вече можем ли да пускаме обяви в раздел Благотвпрителност.

# 103
Запис - после ще изчета написаното, аз също бих искала да се включа.

# 104
Намаше ме доста време и не зная има ли някакво развитие по темата?В смисъл вече можем ли да пускаме обяви в раздел Благотвпрителност.
Kъде е този раздел,че да се включа и аз?

Общи условия

Активация на акаунт