Идея за онлайн "Арт базар"

• 25 952
  • 242
  •   1
Отговори
# 105
Този разел е в Продавалника - имаше предложение майки да продават там свои произведения,като част от паричките отиват за благотворителност.Но и аз не зная какво стана с това предложение.

# 106
Този разел е в Продавалника - имаше предложение майки да продават там свои произведения,като част от паричките отиват за благотворителност.Но и аз не зная какво стана с това предложение.
Ех,подема се инициатива и после всичко се оставя...."клан-недоклан"...!

# 107
  • София
Според мен се оформиха 2 насоки:

Първата:

Ще ми се да се включа с мнение и аз Peace
Доколкото разбрах и аз, покрай благотворителните базари често се заформяше идеята те да не са само два пъти в годината, а да са непрекъснато. Като тази непрекъснатост се пренася от реалните коледни и великденски базари, в Интернет пространството, за да се улесни физически осъществяването. Благотворителността им мисля е на първо място! И поради нея, се включват майки, които не са специалисти в правенето на нещо, но сътворяват страхотни неща! Мисълта, че изработваш нещо и се стараеш то да стане хубаво, за да допринесеш за щастието в очите на още едно дете, дава резултати! Друг е въпроса, че по този начин, ще може да си докарват и някакъв доход, ако нещата им вървят! Ако бяха утвърдени имена в даден вид изкуство например, може би щяха да имат собствен начин за реализиране на своите творения! Затова мислех, че това е и поводът да обсъждате тази тема и да искате подкрепа от този Форум, който както видяхте, ви дава зелена светлина!
Не разбирам какъв е проблема в такъв Благотворителен Он-лайн Базар да се включат както специалисти, така и начинаещи. Нали така се случва и в реалните базари!
И ако това ви е идеята, може би е най-добре, един да я оформи на няколко реда по същество, да пусне анкета колко биха участвали и всичко да се задейства. Че ще идват още други добри идеи, то е ясно, но нали трябва да се започне отнякъде!

Втората:

Честна казано не знам как да продължим. Може би по втората възможност svetli333 да пише на тати, защото той обеща. И мисля, че лесно ще се реализира.

По първата възможност, която е доста предизвикателна като организация си мисля, че още не й е дошло времето, или трябва да се събере екип от 3-6 човека, които да я организират. Сещам се, че тези дни четох за он-лайн магазините в Щатите и там има опция: клиентът поръчва на он-лайн магазина, магазина препраща поръчката към производителя, а производителя изпраща директно на клиента. Така се избягва склада и 2 пъти транспортни разходи. Четох доста и как е организирано плащането и доставката и ми се струва приложимо донякъде.

А да добавя и този интересен линк  - http://www.fastory.ru/category/hmsale/ , Despina го е пуснала тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262066.msg8037610#msg8037610 . Може би и така може да се организира.

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 11:18 от TanyaMG

# 108
  • най-шареното място
Здравейте! Отдавна не бях чела темата.

Макар и с малки стъпки, ние вече прохождаме в организирането на централизирани онлайн продажби на независими автори.
За сега авторите не са много, но пък са сърцати и нещата им са чудесни.

Ако искате да се присъдините към тях или да си партнираме при изграждането на друга подобна система, ще се радвам да го обсъдим.

# 109
Според мен ще е добре този Арт базар да бъде в някой по-посещаван подфорум като Клюкарника

# 110
Може би е време да питаме тати какво стана е идеята му.Тия дни ще му пиша и ще чакаме отговор.

# 111
Попитах - сега трябва да чакаме отговор.

# 112
Попитах - сега трябва да чакаме отговор.
Браво! Ще чакам и аз с нетърпение....

# 113
Още чакаме?  Rolling Eyes

# 114
Да,все още чакаме.Не зная защо се бави този отговор.

# 115
Сега е отпускарско време.Може и това да е причината

# 116
  • София
За процента благотворителност си представям да може да се избира за всяка продажба - например най-малко 5%, после 10%, ... или 100% . Така майките ще могат да избират съобразно и личните си възможности. Също за благотворителните организации, аз си мислех, че може да имаме договор с повече организации и самата  авторката да избира къде да отиде дарението. Което предполага по-сериозна финансова организация. Но пък дава повече свобода и е по-демократично.

Аз пак прочетох темата и за себе си мисля, че организирането на горното е основна идея за мен, а също и авторите да си качват сами нещата и т.н. Тати е казал, че към БГ мама не може да се предложи начин. Септември ще правя един проект за кандидатстване и ще развия теоретично възможността за % благотворителност и комуникацията между страните клиент, автор и организации. Мисля другите дейности да се подредят спрямо тази основна идея и ще видя поне на проект как ще изглеждат нещата.

# 117
За процента благотворителност си представям да може да се избира за всяка продажба - например най-малко 5%, после 10%, ... или 100% . Така майките ще могат да избират съобразно и личните си възможности. Също за благотворителните организации, аз си мислех, че може да имаме договор с повече организации и самата  авторката да избира къде да отиде дарението. Което предполага по-сериозна финансова организация. Но пък дава повече свобода и е по-демократично.

Тати е казал, че към БГ мама не може да се предложи начин.
Не ми стана ясно каква точно е идеята ти...? И какво се има предвид,че към БГ мама не може да се прдложи начин?

# 118
  • София
За идеята нямам много време да пиша повече, а и не е оформено като строга посока. Представях си го за всяка продажба автора да избира процент, който да отива за благотворителност. И също да може да избира кауза, която да подпомогне с предоставянето на част от продажбата. Клиента ще вижда тези неща /това обещание на автора/ и ще реши дали купува.
От горното написано в темата аз разбрах, че Тати говори за отчетните трудности при такава организация.
Като законово има доста въпроси - ако клиента и автора си комуникират директно отчета е доста труден /дори и той го казва в долният цитат, или поне аз така съм го разбрала/, или ако всичко минава през една фирма или организация плащането да е по-банков път, авторите да са регистрирани като фирми или занаятчии, защото не можеш да доставяш на онлайн магазин без документ, ако от една продажба имаш 5% благотворителност, сделката е комбинирана търговска и дарителска част, да  се види закона за даренията, много сложно, но поне на теория може да се разгледа.
Ето го отговора:
Здравейте,
Виждам, че една част от идеята сте избистрили, друга част е още неясна.
Мога определено да кажа, че секцията "Благотворителност" в продавалника би свършила чудесна работа без допълнителни доработки (евентуално пускане на отделна категория). Продавалника не е най-доброто, но това можем да предложим.
Нещата ще са чисти: купил - продал - платил и евентуално %-а за благотворителност заделил.
Липсва цялостна организация и контрол, но ако всички са за идеята - чудесно.
Ако някой иска "чиста продажба" ще го направи, независимо от формата на реализация на проекта ви.
Независимо от благотворителната насоченост, проектът е комерсиален и като такъв, няма начин да бъде реализиран в рамките на бг-мамма.
Формата "електронен магазин" не е особено  подходящ за уникални произведения, особено пък, когато не са на едно място. Централизациятя предполага транспортни разходи от автора до някъде, и от някъде до купувача, което освен, че оскъпява артикула удвоява и риска от увреждане.  Дори и артикулите да са физически на едно място, за да заработи се изисква освен платформата и човек, обработващ поръчката, контактуващ с купувача, водещ отчетност и доста други "неща".
За подобни начинания е подходяща платформата на всеки аукцион като "Продавалник". Може да си пуснете самостоятелна такава , ако се намери кой да я "направи и оправи". Това, което ние можем да предложим, е да пуснем отделна категория в секцията "Благотворителност" в Продавалника, където да се пуснат нещата за продажба.
Всеки си опакова, изпраща нещата и получава парите, а организацията и разпределението на средствата за благотворителност може да уточнявате където и да е, включително и тук.
Ако е в Продавалника, мисля че неща са доста ясни като възможности и може да се обсъди организацията по последното изречение от горният цитат: "Всеки си опакова, изпраща нещата и получава парите, а организацията и разпределението на средствата за благотворителност може да уточнявате където и да е, включително и тук."

Не знам дали стана ясно, но няма да мога да отговарям повече в следващите няколко дни.  bouquet

Само да допълня, че ако е в Продавалника, може би мога да отделям известно време за организирането като доброволец. Но нямам никаква идея как ще се организира и дали има нужда от моя труд.

Последна редакция: сб, 02 авг 2008, 15:57 от TanyaMG

# 119
  • София
Момичета , какво стана  newsm78
svetli333 получи ли отговор и докъде се докараха нещата
вече почти месец и половина ни вест ни кост

Общи условия

Активация на акаунт